9 idei pentru un meniu de nunta elegant, cu un buget echilibrat

47973 afisari

Vrei sa ai nunta viselor tale, fara ca bugetul sa devina un cosmar ?
Echipa Ibis a adunat cele mai bune idei de la miresele care si-au organizat nuntile in hotelurile Ibis din Bucuresti, Constanta si Sibiu.
 
1. Alege un meniu in acord cu tematica nuntii.
Poti sa alegi intre un meniu traditional romanesc, un meniu clasic cu feluri de mancare consacrate, sau un meniu inspirat din bucataria contemporana, fusion.

Daca iti doresti o nunta neconventionala, incearca sa experimentezi si cu meniul; chef-ii Ibis te vor ajuta si cu inspiratia, si cu ponturi despre cum sa pastrezi bugetul in limitele pe care ti le-ai propus.
Pont: preturile unui meniu de nunta la Ibis incep de la 120 de lei/persoana. 
2. Armonizeaza meniul, decoratiunile si aranjamentele florale pentru o experienta senzoriala rafinata
Stiati ca gustul mancarii este perceput diferit in functie de culoarea si textura farfuriilor in care este servita, in functie de lumina din incapere sau de culorile ambientului? Armonizeaza culorile aranjamentului de la mese cu decoratiunile salii si cu aranjamentele florale, si chiar si cu culorile felurilor de mancare.
Pont: La Ibis ai incluse in pret aranjamentul salii, precum si discount-uri la aranjamentele florale. 
 3. Ofera-le invitatilor niste aperitive usoare, la sosire
Organizeaza la sosirea invitatilor o mica zona separata, fie intr-un foyer, fie la intrarea in sala de petrecere, in care sa fie servite bauturile de bun venit, insotite de niste aperitive usoare.

In felul acesta, vei evita senzatia de stinghereala de la inceput, pana cand ajung majoritatea invitatilor. 
4. Nu alege un meniu stil bufet.
Asta citesti pe site-urile straine - « daca vrei sa mai reduci din costuri, aranjeaza ca mancarea de la nunta sa fie servita stil bufet ». In realitate, sfatul asta nu se potriveste deloc in Romania; mancarea se va termina prea repede, iar invitatii, invariabil, se simt fie jenati, fie enervati sa stea la coada la mesele de bufet. 
5. Orice meniu alegi, asigura-te ca faci o degustare inainte.
La Ibis ai asigurata o degustare a meniului integral de nunta, pentru 4 persoane. Doua dintre acestea veti fi desigur voi, mirii, dar sfatul nostru este ca ceilalti doi « degustatori » sa fie niste invitati din generatia parintilor vostri.

Cu siguranta la nunta veti avea si invitati ai parintilor sau membri mai in varsta ai familiilor - cei doi degustatori din generatia lor iti vor putea da sfaturi si opinii din perspectiva invitatilor mai in varsta, dar fara sa se supere daca alegi sa nu le urmezi sfatul integral. 
6. Ca sa reduci din costuri, serveste cocktail-uri cu sampanie sau vin spumant ca bautura de bun venit, in loc de sampanie.
Vei putea sa folosesti o sampanie mai putin scumpa, cocktailurile colorate vor adauga o nota de veselie si, in plus, poti sa ai mai multe feluri de cocktailuri, pe gustul tuturor invitatilor.

Incearca Mimosa (sampanie si suc de portocale), Bellini (sampanie si suc de piersici), Kir Royal (sampanie si creme de cassis) sau pune-i la treaba pe barmanii Ibis: vor inventa pentru tine un cocktail personalizat care cu siguranta te va incanta.
Pont: Ca sa alegi cocktailul preferat, aranjeaza o degustare de cocktailuri ca petrecere de burlace. Ba mai mult, aranjeaza o mica evadare de weekend pentru tine si prietenele tale: fa-ti petrecerea de degustare de cocktailuri la Ibis Constanta! Aranjeza un brunch pe terasa hotelului, asezata chiar langa plaja, si degustati cocktailurile in sunetul valurilor.

Va fi o amintire frumoasa pentru tine si prietenele tale! 

7. Unde sa nu economisesti? La aperitive si la tort
Chiar daca vrei sa tii bugetul sub control in ce priveste meniul de nunta, sunt doua lucruri la care iti recomandam sa nu faci compromisuri : aperitivele si tortul.


Aperitivele dau tonul petrecerii, asa ca asigura-te ca sunt si aspectuoase, si indestulatoare. Vei vedea ca, la Ibis, acesta este unul din punctele noastre forte. Iar tortul este momentul culminant al petrecerii, asa ca alege cel mai bun si mai fastuos tort pe care ti-l permiti. Nu ezita sa-i pui la treaba pe chef-ii de la Ibis, cu totii sunt pregatiti sa-ti implineasca cele mai delicioase fantezii in materie de torturi.

8. Continua petrecerea si a doua zi!
Unul din avantajele nuntii la Ibis este ca la finalul petrecerii nu mai trebuie sa faci drumul obositor pana acasa. Vei avea o camera inclusa in pret, ca in prima voastra dimineata ca tineri casatoriti sa va treziti relaxati si sa va rasfatati cu un mic-dejun pe indelete!

Asa veti prelungi sentimentul festiv, special si minunat al zilei nuntii voastre.

9. Gandeste-te si la meniul de la botez
Stiai ca daca iti faci nunta la Ibis, vei avea o reducere de 15% la botez? Nu e niciodata prea devreme ca sa planifici economii pentru mai tarziu.

Ibis iti doreste casa de piatra si o familie fericita!

Urmareste-ne pe www.facebook.com/EvenimenteIbisRomania ca sa fii la curent cu noutatile noastre.


Taguri: nunta meniuri meniu meniu nunta restaurante evenimente restaurante nunta restaurante planificare sfaturi sfat

Follow Us



Voteaza articolul: nota 1nota 2nota 3nota 4nota 5(0/5, 0 voturi)

Comentarii(0)
Trebuie sa fii logat pentru a comenta. Apasa pentru a te loga in cont!
Furnizori

Ai nevoie de un fotograf, o florarie sau un machiaj la tine in judet sau nu neaparat?

Forum
Rochii de mireasa la...

Intra pe Malika Fashion[...]

Re: Ce faceti pentru a...

eu merg la cosmetica in fiecare luna si este super. ma simt atat de bine cand plec de acolo

Re: Porumbei albi la...

si mie mi-ar placea

Re: Ce alegeti pentru...

makeup artiste sau hair-stiliste de pe internet

Re: DILEMA: CE ROCHIE...

o rochie lunga eleganta ?i un toc mic ar fi super!