Bucatariile Europei - Saptamana Greceasca

4290 afisari

Al doilea eveniment din seria „Bucatariile Europei” se desfasoara la Continental Hotels in saptamana 23–29 martie. Este vorba despre Saptamana Greceasca, organizata in apropierea zilei de 25 martie, data ce prilejuieste Ziua Nationala a Greciei.
Grecii sarbatoresc aceasta zi cu parade colorate, dar si cu Bakaliaros (peste cod). In fiecare an pe 25 martie, pe tot intinsul Greciei, se mananca cod pane cu sos de usturoi (Bakaliaros skordalia). Este un bun prilej pentru a manca peste in apropierea Pastelui, perioada in care, altfel, Biserica Ortodoxa impune postul.
 
Cartea de vizita a Greciei, pe langa peisajele spectaculoase si deschiderea oamenilor este, in mod cert, mancarea extraordinara. Majoritatea elementelor utilizate in bucatarie sunt mediteraneene, iar aromele sunt simple, insa pline de savoare. Climatul si geografia Greciei au reprezentat influente majore asupra gastronomiei. Lamaile zemoase, maslinele pline de gust si ierburile aromate sunt mai gustoase atunci cand vin de sub soarele intens al Greciei. Marile Mediterana, Egee si Ionica ascund varii tipuri de pesti si fructe de mare, iar muntii stancosi sunt elementul perfect pentru turmele de capre ce dau laptele din care se face atat de faimoasa deja branza feta, ingredient esential pentru salatele grecesti, placinte si alte feluri de mancare traditionale.

In aceasta saptamana dedicata gusturilor grecesti, Continental Hotels propune un meniu bogat ce surprinde influentele elene in retete precum de musaca vegetariana, clasicul souvlaki de pui cu sos tzatziki sau traditionalul miel Kleftiko.
 
Restaurantele Hotelurilor Continental din Bucuresti, Arad, Oradea, Sibiu, Tirgu Mures si Drobeta-Turnu Severin vor fi gazdele acestui eveniment in perioada 23-29 martie.
Urmeaza o saptamana cu preparate specific bucatariei englezesti organizata in perioada 10-26 aprilie.
Despre Continental Hotels
Continental Hotels are o traditie de peste 20 de ani pe piata turistica din Romania. La inceput, obiectivul companiei a fost furnizarea de servicii hoteliere pentru segmentul turismului de afaceri. In prezent, Continental Hotels este cel mai mare lant hotelier romanesc ce acopera piata de lux, de business si cea economy, oferind, in acelasi timp, o gama completa de servicii pentru organizarea de evenimente private si corporate.
 
Portofoliul Continental Hotels cuprinde urmatoarele branduri proprii: Grand Hotel Continental(*****), Continental Forum(****), Continental(***), Hello Hotels(**), Concerto Restaurant, Balkan Bistro, Mondo Restaurant, Victoria Club, Tekaffe. Continental Hotels detine in Romania si 4 hoteluri Ibis aflate in managementul grupului Accor.
 
Orasele in care Continental Hotels este prezent sunt: Bucuresti, Arad, Oradea, Sibiu, Constanta, Tirgu Mures, Drobeta Turnu Severin si Suceava, totalizand peste 1860 de camere.
 
 
CONTINENTAL HOTELS
Calea Grivitei 143, 010708, Bucuresti
tel.: 0372 121 700


Taguri: restaurante evenimente restaurante nunta evenimente events meniu meniu nunta

Follow Us



Voteaza articolul: nota 1nota 2nota 3nota 4nota 5(0/5, 0 voturi)

Comentarii(0)
Trebuie sa fii logat pentru a comenta. Apasa pentru a te loga in cont!
Furnizori

Ai nevoie de un fotograf, o florarie sau un machiaj la tine in judet sau nu neaparat?

Forum
Rochii de mireasa la...

Intra pe Malika Fashion[...]

Re: Ce faceti pentru a...

eu merg la cosmetica in fiecare luna si este super. ma simt atat de bine cand plec de acolo

Re: Porumbei albi la...

si mie mi-ar placea

Re: Ce alegeti pentru...

makeup artiste sau hair-stiliste de pe internet

Re: DILEMA: CE ROCHIE...

o rochie lunga eleganta ?i un toc mic ar fi super!