Meniul de nunta: Bunele maniere la nunta

17511 afisari

invitati la masa
Cand participi la o nunta, fie ca este vorba de propria nunta, fie ca esti nas, domnisoara de onoare sau simplu invitat, nimic nu se va asorta mai prost cu imbracamintea ta de gala decat niste gesturi nelalocul lor sau niste vorbe spuse cand nu trebuie. Cu alte cuvinte, nu-ti uita acasa pudra, telefonul mobil sau cadoul pentru miri, dar mai ales nu-ti uita bunele maniere...
 
La masa, este important sa ai o atitudine eleganta, insa nu intepata sau rigida. Fii foarte atent la pozitia picioarelor. Daca le duci mult sub scaun, vei sta aplecat spre masa si adio, eleganta. Daca le duci prea in fata, risti sa iti deranjezi comesenii.
 
Mainile si bratele trebuie sa stea cat mai aproape de corp si abtine-te sa tii de farfurii. Nimeni nu planuieste sa ti le ia si orice chelner educat stie ca nu se face sa iei o farfurie inainte sa fii 100% sigur ca invitatul a terminat de mancat.
 
Mananca incet, savureaza fiecare gura si, evident, nu vorbi cu gura plina. Intre feluri, sunt pauze destule pentru a face conversatie. Daca este nevoie sa oferi cuiva un tacam, o vei face intotdeauna cu manerul indreptat spre cel care l-a cerut. Schimburile de sare, piper sau sticle intre comeseni nu se fac niciodata pe la spate, ci peste masa, cu un gest atent si totusi relaxat. Felia de paine se rupe cu mana, pe masura ce mananci din ea. Sandvisurile mici se mananca numai cu mana, nu se taie! Pestele nu se taie cu cutitul de friptura! Pentru transare, dezosare si ajutor la mancat se foloseste cutitul special. Bananele se curata cu cutitul si apoi se mananca cu mana. Supa se serveste cu lingura, intotdeauna din partea indepartata a farfuriei. Spre final, farfuria poate fi inclinata spre interiorul mesei pentru a lua ultimele guri. Lingura nu se baga intreaga in gura, ci se soarbe fara zgomot de pe partea laterala. Daca nu se afla intr-o salata, rosiile cherry se mananca cu mana. Alege-le pe cele mici, care incap in gura inregi. Daca vei musca din ele, risti sa stropesti in jur. Cartofii copti se desfac pe mijloc, se adauga unt, sar si piper si se mananca treptat, repetand de cate ori este nevoie. Salata se serveste in boluri individuale si se va manca de acolo, fara a fi transferata in farfuria cu felul pe care il completeaza. Antricotul vine deseori cu capatul osului invelit in staniol sau hartie. Poti fixa osul invelit cu mana stanga, in timp ce tai carnea cu dreapta. Abtine-te cu orice pret sa rozi osul! Untul servit ca la inceputul mesei se intinde cu cutitul pe bucati mici de paine, niciodata nu se unge o felie intreaga deodata! Din platourile mari, pentru mai multe persoane, mancarea se ia cu lingura de serviciu si se transfera in farfuria personala. Abtine-te sa bagi direct in gura! Sarea se adauga in mancare numai dupa ce ai gustat-o, din respect pentru bucatar. Daca solnita este deschisa, ia sarea cu varful unui cutit curat. Paharul de vin rosu se tine de la baza bolului. Cel de vin alb se tine de picior. Daca in bautura sunt puse masline sau cirese, de exemplu, acestea se vor manca cu degetele, dupa terminarea bauturii. Servetele mari, de panza, se pun in poale, indoite in jumatate. 


Taguri: psiho meniu meniuri organizare nunta restaurante nunta evenimente

Follow Us



Voteaza articolul: nota 1nota 2nota 3nota 4nota 5(5/5, 1 vot)

Comentarii(0)
Trebuie sa fii logat pentru a comenta. Apasa pentru a te loga in cont!
Furnizori

Ai nevoie de un fotograf, o florarie sau un machiaj la tine in judet sau nu neaparat?

Forum
Rochii de mireasa la...

Intra pe Malika Fashion[...]

Re: Ce faceti pentru a...

eu merg la cosmetica in fiecare luna si este super. ma simt atat de bine cand plec de acolo

Re: Porumbei albi la...

si mie mi-ar placea

Re: Ce alegeti pentru...

makeup artiste sau hair-stiliste de pe internet

Re: DILEMA: CE ROCHIE...

o rochie lunga eleganta ?i un toc mic ar fi super!