Citat:
Ce buturi se pun pe masa la voi?
Obligatorii la o nunta, sunt taria si vinul. Prima se serveste inainte de antreu (mizilic) si pe timpul acestuia.
Am inteles ca esti din Suceava, asa ca nu ar trebui sa-ti faci probleme din punctul asta de vedere - mai acum cativa ani am cumparat de pe la voi din piata palinca si tuica excelente. Daca vrei sa fii atenta si cu doamnele ar trebui sa iei si ceva bautura "de dama" (Cinzano, Garonne etc).
Daca ai si gustare calda in meniu (care de obicei este peste) se impune un vin alb, de obicei demisec. Vinul dulce nu se potriveste decat la desert. Din nou, Moldova sta excelent la soiul asta de vinuri.
Problema apare de la ora sarmalelor si apoi a fripturii, cand s-ar potrivi ma degraba vinul rosu. Dar poti sa te descurci si cu cel alb amintit mai devreme, mai ales daca la friptura vor fi si piept sau copan de pui.
La tort - normal sampamie.
Daca vrei "sa dai pe spate" invitatii, mai ales ca faci nunta la cantina, seveste la final cateva feliute de branzeturi speciale (cascaval afumat, branza cu mucegai etc.) insotite de un pahar de cognac - dar nu din cel de la reclama cu Dorel.
BTW, nu e nici o problema ca faci nunta la cantina daca are cine sa ti-o orneze elegant. Mai mult, cantinele sunt de obicei mai spatioase decat saloanele de restaurant, astfel incat va fi destul loc de dans, cat si pentru "plimbatul" invitatilor. Am vazut restaurante dragute, dar mici, in care atunci cand un invitat vroia sa mearga la toaleta trebuia sa ridice un sir intregi de oameni ca sa poata parasi masa...
Succes la pregatiri!