Ultima vizită a fost: Acum este 08 Iul 2025, 01:03

Ora este UTC + 2 [ DST ]

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 681 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 35  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Re: Carticica de bucate!
MesajScris: 13 Feb 2008, 21:58 
Diva

e dragii de ei!:love:
am vazut eu un restaurant de cand m-am mutat in zona asta -de aproape doi ani- si imi tot doream sa mergem acolo si pare in sfarsit sa fie momentul:njump:

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 13 Feb 2008, 22:14 
Diva

Citat:
e dragii de ei!:love:
am vazut eu un restaurant de cand m-am mutat in zona asta -de aproape doi ani- si imi tot doream sa mergem acolo si pare in sfarsit sa fie momentul:njump:

Asa e, avem noroc de barbatzei tare de treaba:nlol::kiss:...
eu va doresc de pe acuma sa petreceti cum stiti voi mai bine de Sf. Valentin si sa va iubiti muuult:heart::heart::heart:

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 13 Feb 2008, 22:24 
Diva

Citat:
eu va doresc de pe acuma sa petreceti cum stiti voi mai bine de Sf. Valentin si sa va iubiti muuult:heart::heart::heart:

scuzati off-topicul dar si eu va doresc tuturora o petrecere deosebit de "calduroasa si dulce":ok::love:
:-*

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 14 Feb 2008, 00:33 
Diva

Citat:
scuzati off-topicul dar si eu va doresc tuturora o petrecere deosebit de "calduroasa si dulce":ok::love:
:-*

mmmmm! ffff bine suna retetele voastre Laura, Ramona!:drool:
am sa le incerc cand voi avea timp si buna dispozitie:D

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 14 Feb 2008, 01:10 
Diva

Citat:

noi mergem numai vineri in oras....ca maine lucram.Deci nu o sa gatesc.....
Nici macar nu cred ca mancam la restaurant ca m-am plictisit de ele.La cat sunt de obo, nu vreau decat pat!!!

O reteta, ceva?

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 15 Feb 2008, 13:13 
Veteran

Citat:
sa-ti spun cum le fac eu: bat un ou bine, pun sare, piper, un varf de cutit de bicarbonat apoi gris pana se intareste dar nu tare de tot. apoi iau cu lingurita si le pun in oala dar cand clocoteste supa. sper sa intelegi ce ti-am scris:wacko::-*

o reteta de tort se poate?:)Am sa fac si eu din aceste retete ca suna bine:drool: Eu gatesc cam la 2 zile, mergem si la parinti la masa o data pe saptamana sa ii mai si vedem, si pe la restaurant dar mancam in general acasa gatit de noi cu retete de la prieteni, rude, reviste dar si de pe net daca vrem ceva si nu avem reteta.

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 15 Feb 2008, 17:23 
Diva

Citat:

o reteta de tort se poate?:)Am sa fac si eu din aceste retete ca suna bine:drool: Eu gatesc cam la 2 zile, mergem si la parinti la masa o data pe saptamana sa ii mai si vedem, si pe la restaurant dar mancam in general acasa gatit de noi cu retete de la prieteni, rude, reviste dar si de pe net daca vrem ceva si nu avem reteta.

De obicei cand am chef sa fac o prajiturica (din pacate se intampla cam rar) fac tarta cu fructe care ii tare usor de facut, cred ca oricine stie sa faca. Am si ceva retete de torturi pe care eu le-am incercat si mi-au placut tare. Reteta este pentru un 'tort sarlota cu visine' si suna in felul urmator:
Blat

- 6 oua
- 6 linguri zahar
- 6 linguri faina
- 1 lingurita praf de copt stins cu suc de lamaie

Crema

- 28 g gelatina
- 400 g iaurt simplu
- 100 g zahar
- 1 borcan compot de visine (borcanul meu a avut o greutate de 648 g)
- 300 ml smantana dulce pentru frisca
Mod de preparare:

Blat

1. Cuptorul se incinge la 180 grade Celsius.

2. Se separa galbenusurile de albusuri. Albusurile se bat spuma tare cu 6 linguri de zahar. Galbenusurile se amesteca cu faina si se toarna peste albusurile batute spuma tare. Praful de copt se stinge si se adauga si si el la albusuri. Toate se amesteca usor pentru a nu scoate aerul din albusuri.

3. Intr-o tava unsa si tapetata se toarna blatul si se coace timp de 45-50 minute sau pana ce trece e proba scobitorii.

4. Cand blatul este copt se scoate si se raceste, iar apoi se taie in doua.

Crema

1. Visinele se scot din compot, pastrand sucul intr-o craticioara.

2. Gelatina se inmoaie in suc timp de 10 minute dupa care se incalzeste usor pentru a se topi gelatina. ( Foarte important sa nu se fiarba gelatina, daca este prea fierbinte, gelatina nu se va mai coagula).

3. Iaurtul se amesteca cu zaharul pana ce zaharul este dizolvat. Se adauga treptat gelatina putin racita si se amesteca bine.

4. In acest timp se bate tare frisca si se amesteca bine, cu ajutorul mixerului, cu crema de visine. Se adauga si visinele si se amesteca usor pentru a nu le zdrobi.

Asamblarea tortului:

1. Intr-o tava cu inele detasabile (preferabil tava in care s-a copt blatul), se pune blatul de jos (cel care va deveni de sus). Daca preferati, se poate tapeta tava cu folie de plastic.

2. Se toarna crema toata si se pune blatul de sus (care va deveni baza) si se da la rece cu o farfurie pentru greutate si acoperit. Trebuie sa stea la frigider cel putin 4 ore inainte de a-l intoarce si decora. (Eu prefer sa il fac seara si sa il las peste noapte la frigider)

3. A doua zi sau dupa ce crema s-a intarit, se intoarce tortul pe un platou de servit tort si se indeparteaza inelul si baza tavii. Se orneaza dupa preferinte.
Mie mi-a placut tortul asta ca nu e f dulce si nu e gretos deloc:ncake::ncake::ncake:

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 01 Mar 2008, 14:27 
Diva

Pui cu ciuperci si sos de mustar

Avem nevoie de:
- o caserola de file de piept de pui (cca jumatate de kg)
- parmezan ras
- cascaval ras
- 2 borcanele de ciuperci intregi, in saramura
- o jumatate de pahar de mustar
- un paharel de vin alb
- condimente: cimbru, sare, piper, boia dulce, usturoi granulat
Pieptul de pui se spala bine si se freaca cu praf de usturoi, sare si piper. Se unge un vas de yena cu unt si se aseaza bucatile de pui, intr-un strat uniform.
Se prepara sosul de mustar: mustarul + vinul + cimbru din abudenta.Se pune peste pui jumatate din sos, apoi se taie ciupercile felii si se aseaza peste pui. Peste ciuperci se toarna sosul ramas.Peste ciuperci se pune cascavalul ras, din abudenta, parmezanul si se condimenteaza cu boia, sare si piper. Se da la cuptor cca 30 de min.
Ca si garnitura , fiecare ce doreste.
Pofta buna!:glass::food:

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 01 Mar 2008, 15:18 
Diva

Citat:
Pui cu ciuperci si sos de mustar

Avem nevoie de:
- o caserola de file de piept de pui (cca jumatate de kg)
- parmezan ras
- cascaval ras
- 2 borcanele de ciuperci intregi, in saramura
- o jumatate de pahar de mustar
- un paharel de vin alb
- condimente: cimbru, sare, piper, boia dulce, usturoi granulat
Pieptul de pui se spala bine si se freaca cu praf de usturoi, sare si piper. Se unge un vas de yena cu unt si se aseaza bucatile de pui, intr-un strat uniform.
Se prepara sosul de mustar: mustarul + vinul + cimbru din abudenta.Se pune peste pui jumatate din sos, apoi se taie ciupercile felii si se aseaza peste pui. Peste ciuperci se toarna sosul ramas.Peste ciuperci se pune cascavalul ras, din abudenta, parmezanul si se condimenteaza cu boia, sare si piper. Se da la cuptor cca 30 de min.
Ca si garnitura , fiecare ce doreste.
Pofta buna!:glass::food:

suna foarte bine.o sa o incerc.dar nu stiu daca astazi......

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 03 Mar 2008, 10:12 
Diva

Trebuie neaparat piept de pui, nu merg si pulpe de pui dezosate.
Mie nu imi place pieptul de pui.

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 03 Mar 2008, 15:55 
Diva

Citat:
Trebuie neaparat piept de pui, nu merg si pulpe de pui dezosate.
Mie nu imi place pieptul de pui.

Nu vad de ce n-ar merge si pulpele dezosate:)

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 03 Mar 2008, 17:18 
Diva

o sa o fac si eu doar trebuie sa mai astept o taraca nu prea am chef sa gatesc, sunt inca la mama acasa

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 06 Mar 2008, 18:03 
Veteran

Citat:
De obicei cand am chef sa fac o prajiturica (din pacate se intampla cam rar) fac tarta cu fructe care ii tare usor de facut, cred ca oricine stie sa faca. Am si ceva retete de torturi pe care eu le-am incercat si mi-au placut tare. Reteta este pentru un 'tort sarlota cu visine' si suna in felul urmator:
Blat

- 6 oua
- 6 linguri zahar
- 6 linguri faina
- 1 lingurita praf de copt stins cu suc de lamaie

Crema

- 28 g gelatina
- 400 g iaurt simplu
- 100 g zahar
- 1 borcan compot de visine (borcanul meu a avut o greutate de 648 g)
- 300 ml smantana dulce pentru frisca
Mod de preparare:

Blat

1. Cuptorul se incinge la 180 grade Celsius.

2. Se separa galbenusurile de albusuri. Albusurile se bat spuma tare cu 6 linguri de zahar. Galbenusurile se amesteca cu faina si se toarna peste albusurile batute spuma tare. Praful de copt se stinge si se adauga si si el la albusuri. Toate se amesteca usor pentru a nu scoate aerul din albusuri.

3. Intr-o tava unsa si tapetata se toarna blatul si se coace timp de 45-50 minute sau pana ce trece e proba scobitorii.

4. Cand blatul este copt se scoate si se raceste, iar apoi se taie in doua.

Crema

1. Visinele se scot din compot, pastrand sucul intr-o craticioara.

2. Gelatina se inmoaie in suc timp de 10 minute dupa care se incalzeste usor pentru a se topi gelatina. ( Foarte important sa nu se fiarba gelatina, daca este prea fierbinte, gelatina nu se va mai coagula).

3. Iaurtul se amesteca cu zaharul pana ce zaharul este dizolvat. Se adauga treptat gelatina putin racita si se amesteca bine.

4. In acest timp se bate tare frisca si se amesteca bine, cu ajutorul mixerului, cu crema de visine. Se adauga si visinele si se amesteca usor pentru a nu le zdrobi.

Asamblarea tortului:

1. Intr-o tava cu inele detasabile (preferabil tava in care s-a copt blatul), se pune blatul de jos (cel care va deveni de sus). Daca preferati, se poate tapeta tava cu folie de plastic.

2. Se toarna crema toata si se pune blatul de sus (care va deveni baza) si se da la rece cu o farfurie pentru greutate si acoperit. Trebuie sa stea la frigider cel putin 4 ore inainte de a-l intoarce si decora. (Eu prefer sa il fac seara si sa il las peste noapte la frigider)

3. A doua zi sau dupa ce crema s-a intarit, se intoarce tortul pe un platou de servit tort si se indeparteaza inelul si baza tavii. Se orneaza dupa preferinte.
Mie mi-a placut tortul asta ca nu e f dulce si nu e gretos deloc:ncake::ncake::ncake:

mersi Am sa-l fac cat de curand :)

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 20 Mar 2008, 21:21 
Diva

Pentru amatoarele de peste va scriu o reteta ffffffff simpla , ffffff delicioasa si fffff usoar de facut. Eu am descoperit reteta pe net si mi-am lasat destui musafiri impresionati de gustul si aspectul respectivelor aperitive ...ca n-am mentionat - e un aperitiv:p:nblink:
Deci respectivele aperitive se numesc 'Hors d

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 21 Mar 2008, 01:42 
Diva

Citat:
Pentru amatoarele de peste va scriu o reteta ffffffff simpla , ffffff delicioasa si fffff usoar de facut. Eu am descoperit reteta pe net si mi-am lasat destui musafiri impresionati de gustul si aspectul respectivelor aperitive ...ca n-am mentionat - e un aperitiv:p:nblink:

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 21 Mar 2008, 11:33 
Diva

Citat:

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 21 Mar 2008, 13:42 
Diva

Citat:

ramo, imi plac retetele tale.

Ma bucur ca-ti plac Laura ....o sa mai inspir de pe net si mai pun si altele, asta bineinteles dupa ce le incerc, sa fiu sigura ca sunt bune:nwink:

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 07 Mai 2008, 02:10 
Junior

Citat:

doamne, alex, parca mi-ai citit gandurile :D... cam asa suntem si noi :~* :p

Fetelor,nu vrea nicidecum sa va ofensez...dar la noi,in Basarabia,e o rusine p/u o femeie sa nu poata sau sa nu vrea sa gateasca!!!!Kiar daca are servici,copii si multe alte okupatii...
Mancare de la plic isi pot permite doar cele ce stau singure...dar e aproape exclus...aici exista ''cultul mancarii".Si marea majoritate (inclusiv eu) gatesc din placere..ne ajuta si barbatii...spre exemplu,tatal meu poate gati aproape orice,si iubi la fel,dar se implica mai rar:drool:
Recunosc,inca nu sunt experta in bucatele in care se foloseste coca...dar mai am timp sa invatz si sa exersez...:unsure:

Va scriu si eu o reteta:Rosii implute cu ciuperci
Se ia:6-12 rosii, 100-150 g de ciuperci, 2 oua, 120 ml de ulei, o lingurita de mustar, o lingura cu zeama de lamaie, patrunjel verde sau marar verde tocat, sare, piper, dupa gust.
Rosiile spalate se scobesc de miez nu prea aproape de pielita. Se presara cu putina sare si se lasa cu gura in jos, ca sa se scurga zeama. Intre timp, se fierb ciupercile (in apa de fiert se adauga zeama de lamaie, ca sa nu se innegreasca acestea), iar din galbenusurile de ou (un ou se fierbe si se foloseste galbenusul fiert), mustar si ulei se prepara maioneza. Se amesteca ciupercile racite si taiate marunt cu maioneza, se adauga patrunjel sau marar tocat marunt, apoi sare si piper dupa gust. Cu aceasta compozitie se umplu rosiile, apoi se sterg pe deasupra si se asaza fiecare rosie pe cate o frunza de salata verde.Se aseaza in vase de lut si se dau la cuptor.Se servesc cu smantana!Pofta buna!
:food:

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 08 Mai 2008, 19:18 
Junior

Mai am o reteta p/u voi..e simpla si delicioasa!

Clatite cu branza si ciuperci!

Clatitele se prepara in mod obisnuit,insa nu se pune zahar si in loc de lapte se foloseste apa.
Umplutura:se ia branza proaspata de vaci,se bate bine cu verdeata tocata (marar,ceapa verde,patrunjel) si se adauga sare si usturoi pisat dupa gust.
Separat se calesc ciupercile in ulei si ceapa timp de 10min.Apoi se scurg de zeama pe care o lasa (in timpul calirii) si,impreuna cu ceapa,se adauga in amestecul de branza.Cu aceasta compozitie umplem clatititele in forma de pliculetz.Clatitele implute se prajesc putin in ulei,la foc mic,pana se rumenesc.Se servesc cu smantana.Pofta buna!:food:

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 08 Mai 2008, 19:33 
Diva

Citat:
Mai am o reteta p/u voi..e simpla si delicioasa!

Clatite cu branza si ciuperci!

Clatitele se prepara in mod obisnuit,insa nu se pune zahar si in loc de lapte se foloseste apa.
Umplutura:se ia branza proaspata de vaci,se bate bine cu verdeata tocata (marar,ceapa verde,patrunjel) si se adauga sare si usturoi pisat dupa gust.
Separat se calesc ciupercile in ulei si ceapa timp de 10min.Apoi se scurg de zeama pe care o lasa (in timpul calirii) si,impreuna cu ceapa,se adauga in amestecul de branza.Cu aceasta compozitie umplem clatititele in forma de pliculetz.Clatitele implute se prajesc putin in ulei,la foc mic,pana se rumenesc.Se servesc cu smantana.Pofta buna!:food:

super retetele tale.mai vrem!!!!!!!!!!!!!

Sus
Neconectat Profil  

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 681 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 35  Următorul

Ora este UTC + 2 [ DST ]