Ultima vizită a fost: Acum este 28 Iun 2025, 14:56


Ora este UTC + 2 [ DST ]




Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 681 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 35  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Re: Carticica de bucate!
MesajScris: 07 Iul 2008, 16:00 
Moderator Ghidul Miresei
Avatar utilizator

Membru din: 14 Aug 2006, 13:19
Mesaje: 5976
Localitate: Cluj-Napoca
Salata de avocado si creveti

- 2 cepe verzi
- 50 g nasturel
- 1 lamaie netratata
- 150 creveti curatati, semipreparati
- 1 lingura otet de sherry
- 1 lingura ulei de masline
- sare
- piper negru macinat
- 100 g smantana fermentata
- 2 linguri smantana foarte grasa
- 1 legatura de marar
- 4 fructe de avocado, coapte, cu coaja tare

Se curata cepele verzi si se spala, se taie pe lung si se toaca. Nasturelul se spala, se scurge si se rup frunzulitele de pe codite. Se spala lamaia cu apa fierbinte, se sterge bine si se taie pe jumatate.
Dintr-o jumatate se taie 4 rondele subtiri, cealalta jumatate se stoarce. Se lasa crevetii la scurs, daca e cazul.
Se pun intr-un castronas otet, ulei de masline, sare si piper. Se bate cu telul pana ce sarea s-a dizolvat. Se adauga cepele verzi si crevetii, se pun scurt timp la marinat.
Pentru dressing se amesteca smantana fermentata cu cea foarte grasa, 1 lingurita zeama de lamaie, sare si piper. Se spala mararul si se scutura de apa sa se zvante, se toaca fin varfurile si se adauga la dressing.
Se taie fructele de avocado pe jumatate. Se scot samburii si apoi pulpa din coaja. Se toaca pulpa marunt si se amesteca cu o lingurita si jumatate de zeama de lamaie si putina sare.
Se amesteca bine cubuletele de avocado cu nasturelul, ceapa verde si crevetii tinuti in marinata, se pun in boluri de salata. In mijlocul fiecarei portii se toarna dressing cu marar. Se orneaza cu felii de lamaie si se servesc imediat. La aceasta salata merge paine prajita.

Pentru 4 portii.

_________________
Moderator Site Ghidul Miresei


Sus
Neconectat Profil  
 
 Subiectul mesajului: Re: Carticica de bucate!
MesajScris: 07 Iul 2008, 16:53 
Moderator Ghidul Miresei
Avatar utilizator

Membru din: 14 Aug 2006, 13:19
Mesaje: 5976
Localitate: Cluj-Napoca
Penne cu sos picant de rosii

Ingrediente:
- 1 ceapa
- 3 catei de usturoi
- 2-3 ardei iuti
- 1 ardei gras rosu
- 1/2 legatura patrunjel
- 2 linguri ulei de masline
- 500 gr. rosii bucati
- 200 ml supa
- 500 g penne (pastele acelea cu forma cilindrica si goale inauntru)
- sare, piper
- zahar

Preparare:
Curatati ceapa si usturoiul si tocati-le marunt. Taiati ardeii iuti pe lung, indepartati-le semintele, spalati-i si taiati-i inele fine. Pregatiti ardeiul gras si tocati-l marunt. Spalati patrunjelul si tocati-l marunt.
Incingeti uleiul intr-o tigaie mare. Caliti ceapa, usturoiul si ardeii iuti, amestecand continuu. Adaugati ardeiul gras, caliti-l. Adaugati supa si rosiile si fierbeti totul 10-15 minute. Intre timp, fierbeti pastele cu apa cu sare, conform instructiunilor de pe pachet. Condimentati sosul de rosii cu sare, piper si zahar. Scurgeti pastele, serviti-le cu sosul de rosii si ornati-le cu putina verdeata.


E foarte bun, doar ca eu nu pun ardei iute ca nu-mi place asa multe picanterii ;)

_________________
Moderator Site Ghidul Miresei


Sus
Neconectat Profil  
 
 Subiectul mesajului: Re: Carticica de bucate!
MesajScris: 07 Iul 2008, 17:00 
Moderator Ghidul Miresei
Avatar utilizator

Membru din: 14 Aug 2006, 13:19
Mesaje: 5976
Localitate: Cluj-Napoca
Chiftelute picante

Ingrediente:
- 2 cepe mari
- 2 catei de usturoi
- 4 linguri ulei de masline
- 1 cutie rosii (850 ml)
- 400 g carne tocata
- 4 linguri pesmet
- 1 ou
- 2 linguri parmezan proaspat ras
- 1 lingurita verdeata...de preferat rozmarin, ii da gust bun
- sare, piper, boia iute, zahar

Preparare:
Curatati ceapa si usturoiul, tocati-le cubulete si caliti-le in uleiul incins. Puneti deoparte o jumatate din cantitatea calita. Pentru sos, adaugati rosiile impreuna cu apa lor in restul de ceapa si usturoi din tigaie si lasati totul sa fiarba cca. 30 min, fara capac.
Framantati carnea tocata impreuna cu amestecul de ceapa si usturoi pastrat deoparte, pesmetul, oul, parmezanul, verdeata. Condimentati amestecul cu sare, piper si boia. Formati chiftelute cu mainile umede si prajiti-le cca. 10 min.
Condimentati sosul de rosii cu sare, piper, zahar si boia de ardei, serviti-l alaturi de chiftelute si ornati totul cu rozmarin. Pentru garnitura preparati paste late.

_________________
Moderator Site Ghidul Miresei


Sus
Neconectat Profil  
 
 Subiectul mesajului: Re: Carticica de bucate!
MesajScris: 09 Iul 2008, 14:49 
Nou Venit

Membru din: 29 Mar 2008, 00:45
Mesaje: 43
Uita de maioneza clasica, gretoasa si vascoasa! Acum ai oportunitatea sa incerci o reteta simpla, rapida si delicioasa de maioneza care nu se va taia, oricat ai insista cu uleiul, si care se poate pastra mai mult timp - garantat!Iata de ce ai nevoie pentru aceasta reteta:- 2 galbenusuri (crude)
- o lingurita otet
- o lingurita mustar
- zeama de la 1/2 lamaie
- sare si piper dupa gust
- cativa catei de usturoi
- optional
- cimbru - optional
- ulei cat cuprinde Se pun intr-un bol ouale, otetul, zeama de lamaie, mustarul, se amesteca putin, apoi se incorporeaza uleiul. Se poate adauga mai mult ulei odata, fara grija ca se va taia.

Cand maioneza e gata se adauga sarea, piperul, cimbrul si usturoiul pisat. Va rezulta un sos cremos, delicios, subtire. Se poate renunta la cimbru si usturoi - gustul va fi la fel de incantator.

Maioneza obtinuta poate fi pastrata la temperatura camerei mai multe zile; cand veti vrea sa o folositi iar, doar amestecati putin si e gata de 'treaba'!


Sus
Neconectat Profil  
 
 Subiectul mesajului: Re: Carticica de bucate!
MesajScris: 10 Iul 2008, 18:50 
Moderator Ghidul Miresei
Avatar utilizator

Membru din: 14 Aug 2006, 13:19
Mesaje: 5976
Localitate: Cluj-Napoca
Salata italieneasca - cu prosciutto crudo si frigarui de mozarella

- 2 salate tinere
- 1 legatura rucola
- sare
- 8 rosii cherry
- 24 mini mozarella
- 1 pepene galben
- piper
- 3 lingurite sos pesto
- 2 linguri ulei de masline
- 4 linguri otet balsamic
- 1 lingurita mustar de masa
- 8 felii prosciuto crudo

Preparare:
Pregatiti salata si taiati-o. Sarati-o usor si impartiti-o in 4 castroane. Pregatiti rosiilesi taiati-le in doua. Scurgeti mozarella. Taiati pepenele pe lung in jumatate, indepartati-i semintele si curatati-l de coaja. Taiati-l cubulete si piperati-l. Dati mozarella prin sosul pesto, la fel si rosiile cherry, apoi infingeti-le in betigasele pentru frigarui. Amestecati bine uleiul, otetul, mustarul, sarea si piperul. Condimentati dressingul obtinut dupa gust, apoi turnati-l peste salata. Adaugati si cuburile de pepene, apoi asezati decorativ cate 2 felii de prosciuto si ornati salata cu frigaruile de mozarella cu rosii.

_________________
Moderator Site Ghidul Miresei


Sus
Neconectat Profil  
 
 Subiectul mesajului: Re: Carticica de bucate!
MesajScris: 10 Iul 2008, 19:02 
Moderator Ghidul Miresei
Avatar utilizator

Membru din: 14 Aug 2006, 13:19
Mesaje: 5976
Localitate: Cluj-Napoca
Salata cu paste si carne tocata

- 4 ardei iuti la borcan
- 250 g paste, sare
- 6 linguri ulei de masline
- 1 ceapa
- 400 g carne tocata de vita
- piper cayenne
- 1 lingura ketchup
- 400 g fasole verde
- 1 ardei gras rosu si unul verde
- 5 linguri otet din vin rosu
- piper, zahar
- cateva picaturi suc de lamaie

Preparare:
Curatati ardeiul iute si taiati-l inele. Fierbeti pastele in apa cu sare, scurgeti-le si amestecati-le cu 1 lingura de ulei. Taiati ceapa si caliti-o in 2 linguri de ulei. Prajiti si carnea tocata acolo. Condimentati-o cu sae, piper cayenne, ketchup si 1/3 din ardeul iute taiat, apoi lasati-o sa se raceasca. Taiati fasolea bucati. Fierbeti-o in apa cu sare 8-10 minute, apoi scurgeti-o. Pregatiti ardeiul gras si taiati-l fasii subtiri. Amestecati intr-un castron mare otetul, 3 linguri ulei, sare, piper, zahar si suc de lamaie.Adaugati si restul de ardei iute taiat. Amestecati pastele, carnea tocata, ardeiul si fasolea cu sosul marinat pregatit, acoperiti-le cu un capac si lasati-le cca. 30 de minute la frigider sa se patrunda.



Reteta aceasta am gasit-o intr-o revista, am incercat-o...a iesit foarte buna :P dar fara ardei iute :) ca eu nu mananc de ala..

_________________
Moderator Site Ghidul Miresei


Sus
Neconectat Profil  
 
 Subiectul mesajului: Re: Carticica de bucate!
MesajScris: 11 Iul 2008, 15:02 
Moderator Ghidul Miresei
Avatar utilizator

Membru din: 14 Aug 2006, 13:19
Mesaje: 5976
Localitate: Cluj-Napoca
Tort cu piersici

Ingrediente:

200 g biscuiti integrali
140 g unt
8 foite de gelatina
1 kg branza de vaci
115 g zahar
1 pachet zahar vanilinat
sucul de la 1 lamaie
200 ml frisca
1 pachet amestec de fructe uscate
1 cutie piersici (425 ml)
1 pachet glazura de tort, transparenta

Preparare:
Faramitati biscuitii si amestecati-l cu untul. Tapetati o forma de sufleu (26 cm) cu hartie pentru copt. Turnati amestecul cu biscuiti pe fundul formei, presati-l si lasati-l 1 ora la rece.
Inmuiati gelatina. Amestecati branza, 100 g zahar si zaharul vanilinat. Incalziti sucul de lamaie, stoarceti gelatina, dizolvati-o acolo si incorporati-o in amestecul cu branza. Lasati-l la frigider pana se incheaga. Bateti frisca si incorporati-o in crema de branza impreuna cu amestecul de fructe. Intindeti crema obtinuta peste blatul din forma si lasati tortul cca. 3 ore la rece. Scurgeti piersicile si colectati sucul. Taiati fructele felioare si asezati-le pe tort. Pregatiti glazura cu sucul si 15 g zahar, turnati-o peste fructe silasati tortul cca. 30 de minute la rece.

_________________
Moderator Site Ghidul Miresei


Sus
Neconectat Profil  
 
 Subiectul mesajului: Re: Carticica de bucate!
MesajScris: 11 Iul 2008, 15:10 
Moderator Ghidul Miresei
Avatar utilizator

Membru din: 14 Aug 2006, 13:19
Mesaje: 5976
Localitate: Cluj-Napoca
Clatite cu nuci si visine

Ingrediente:
100 g visine (borcan) si 50 ml suc de visine
1 lingurita zahar
1/4 betigase de scortisoara
1 varf de cutit praf de cuisoare
1/2 lingurita amidon
1 ou
50 ml lapte
30 g faina
sare
1 lingurita miez de nuca macinat sau alune pisate
1 lingura unt topit

Preparare:
Fierbeti visinele cu sucul, zaharul, scortisoara si praful de cuisoare intr-un vas mic. Amestecati amidonul cu apa rece, incorporati in sucul de visine si lasati-l sa fiarba in continuare. Lasati compotul sa se raceasca. Pentru clatite separati ouale. Amestecati galbenusurile cu laptele, faina si sarea si pregatiti aluatul. Acoperiti-l si lasati-l sa creasca cca. 15 minute.
Bateti albusurile spuma si incorporati-o in aluat impreuna cu nucile. Coaceti clatite mici intr-o tigaie cu putin unt. Daca doriti presarati cu zaharul pudrasi serviti-l alaturi de compotul de visine.

Puneti restul visinelor si al compotului intr-un castron. Adaugati putin iaurt natural si putina coaja de lamaie si pasati. Indulciti apoi shake-ul obtinut si serviti-l rece.



Clatitele nu le-am incercat dar shake-ul a iesit bun :D

_________________
Moderator Site Ghidul Miresei


Sus
Neconectat Profil  
 
 Subiectul mesajului: Re: Carticica de bucate!
MesajScris: 18 Iul 2008, 12:55 
Diva

Membru din: 13 Noi 2006, 02:00
Mesaje: 2182
Citat:
Clatite cu nuci si visine

Ingrediente:
100 g visine (borcan) si 50 ml suc de visine
1 lingurita zahar
1/4 betigase de scortisoara
1 varf de cutit praf de cuisoare
1/2 lingurita amidon
1 ou
50 ml lapte
30 g faina
sare
1 lingurita miez de nuca macinat sau alune pisate
1 lingura unt topit

Preparare:
Fierbeti visinele cu sucul, zaharul, scortisoara si praful de cuisoare intr-un vas mic. Amestecati amidonul cu apa rece, incorporati in sucul de visine si lasati-l sa fiarba in continuare. Lasati compotul sa se raceasca. Pentru clatite separati ouale. Amestecati galbenusurile cu laptele, faina si sarea si pregatiti aluatul. Acoperiti-l si lasati-l sa creasca cca. 15 minute.
Bateti albusurile spuma si incorporati-o in aluat impreuna cu nucile. Coaceti clatite mici intr-o tigaie cu putin unt. Daca doriti presarati cu zaharul pudrasi serviti-l alaturi de compotul de visine.

Puneti restul visinelor si al compotului intr-un castron. Adaugati putin iaurt natural si putina coaja de lamaie si pasati. Indulciti apoi shake-ul obtinut si serviti-l rece.



Clatitele nu le-am incercat dar shake-ul a iesit bun :D




mamaaaa:drool::drool::drool::drool:
ce de retete delicioase, Carla....:drool:
poate am sa am si eu candva chef si timp si am sa incerc cate ceva...:drool:


Sus
Neconectat Profil  
 
 Subiectul mesajului: Re: Carticica de bucate!
MesajScris: 18 Iul 2008, 13:47 
Moderator Ghidul Miresei
Avatar utilizator

Membru din: 14 Aug 2006, 13:19
Mesaje: 5976
Localitate: Cluj-Napoca
Saltimbocca alla romana

Ingrediente:
- 8 buc carne de vita sau porc pentru friptura
- 1 lingura unt, 1 lingura ulei
- 8 frunze de salvie
- 8 felii de prosciutto crudo
- sare, piper
- 125 ml vin alb sec

Preparare:
Spalati carnea si uscati-o pe un servet de bucatarie. Incingeti untul si uleiul, caliti salvia 1 minut, apoi puneti-o deoparte.
Asezati cate 1 bucata de prosciutto crudo peste 1 bucata de carne, impaturiti, asezati cate 1 frunza de salvie si fixati totul cu cate o scobitoare. Prajiti carnea in grasime, 3-4 minute, condimentati-o si asezati-o pe un platou. La final, stingeti grasimea ramasa cu vin alb, condimentati sosul astfel format si serviti-l alaturi de carnea pregatita. Ornati dupa cum doriti.

Pentru ca bucatile de carne sa se prajeasca uniform, este indicat sa bateti carnea inainte de a o praji.

_________________
Moderator Site Ghidul Miresei


Sus
Neconectat Profil  
 
 Subiectul mesajului: Re: Carticica de bucate!
MesajScris: 18 Iul 2008, 13:52 
Moderator Ghidul Miresei
Avatar utilizator

Membru din: 14 Aug 2006, 13:19
Mesaje: 5976
Localitate: Cluj-Napoca
Minestrone

Ingrediente:
- 150 g boabe de fasole
- 3 frunze de salvie
- 2 cepe
- 2 catei de usturoi
- 5 morcovi
- 3 tulpini de telina
- 2 dovlecei
- 3 cartofi mari
- 3 rosii
- 200 g varza
- 2 linguri ulei
- 3 lingurita supa instant
- 200 g paste mici
- sare, piper

Preparare:
Acoperiti fasolea cu apa. Adaugati salvia si lasati totul la inmuiat peste noapte. Pregatiti si maruntiti legumele. Lasati fasolea 45 minute la inmuiat in apa. Incingeti uleiul si caliti usor cepele, usturoiul, morcovii si telina.
Adaugati dovleceii, cartofii, rosiile, varza si inabusiti-le, amestecand continuu. Adaugati fasolea cu apa si supa. Incorporati pastele si fierbeti supa 10 minute. Condimentati-o cu sare si piper. Daca doriti, ornaticu busuioc tocat si parmezan.

_________________
Moderator Site Ghidul Miresei


Sus
Neconectat Profil  
 
 Subiectul mesajului: Re: Carticica de bucate!
MesajScris: 18 Iul 2008, 14:00 
Moderator Ghidul Miresei
Avatar utilizator

Membru din: 14 Aug 2006, 13:19
Mesaje: 5976
Localitate: Cluj-Napoca
Prajitura cu branza si capsuni

Ingrediente aluat:
- 150 g faina de grau integrala
- 100 g unt
- 50 g zahar brun
- 1 galbenus

Ingrediente umplutura:
- 4 oua
- 500 g branza de vaci
- 300 g iaurt slab
- 100 g zahar
- 50 g unt
- 2 budinci de vanilie
- 250 g capsuni

Preparare:
Framantati ingredientele pentru aluat, infasurati-lin folie, apoi lasati-l 30 de minute la rece. Separati ouale. Amestecati galbenusurile, branza dulce, iaurtul, 50 g zahar si untul moale. Adaugati budinca de vanilie amestecand continuu. Bateti albusurile cu 50 g zahar si incorporati bezeaua in crema de branza. Incingeti cuptorul la 175 grade. Intindeti aluatul peo suprafata presarata cu faina si formati cu el un dreptunghi de 30 x 30 cm. Asezati-l apoi intr-o tava tapetata cu hartie pentru copt. Inchideti-l intr-o rama de copt. Intindeti crema de branza si coaceti prajitura cca 60 de minute. Asezati capsunile taiate peste prajitura si eventual turnati glazura.

_________________
Moderator Site Ghidul Miresei


Sus
Neconectat Profil  
 
 Subiectul mesajului: Re: Carticica de bucate!
MesajScris: 29 Iul 2008, 16:55 
Moderator Ghidul Miresei
Avatar utilizator

Membru din: 14 Aug 2006, 13:19
Mesaje: 5976
Localitate: Cluj-Napoca
Vinete umplute

- 3 vinete
- 3 felii de paine
- 2 cepe
- 100 g de branza
- 3 oua
- marar
- sare
- ulei

Taie vinetele pe jumatate. Opareste-le 5 minute. Scoate-le miezul cu lingura, lasand o margine de 1 cm grosime. Caleste ceapa cu miezul de vinete. Dupa ce s-a racit, adauga painea inmuiata si stoarsa, branza, sare, galbenusurile, albusurile spuma si mararul tocat. Umple apoi vinetele si asaza-le intr-o tava unsa cu unt. Lasa-le la cuptor 20 de minute. Pentru un gust mai aparte rade deasupra si putin dovleac sau cascaval.

_________________
Moderator Site Ghidul Miresei


Sus
Neconectat Profil  
 
 Subiectul mesajului: Re: Carticica de bucate!
MesajScris: 29 Iul 2008, 16:58 
Moderator Ghidul Miresei
Avatar utilizator

Membru din: 14 Aug 2006, 13:19
Mesaje: 5976
Localitate: Cluj-Napoca
Tarta falsa

- 6 oua
- 1 vanata
- 1 ardei gras
- 2 cepe
- sare
- 2 rosii
- 5 ciuperci
- 3 linguri cu lapte
- patrunjel
- piper
- ulei

Caleste ceapa cu ardeiul. Adauga vanata taiata cubulete, ciupercile felii si rosiile decojite si zdrobite. Presara sare si piper si lasa pe foc pana se patrund bine legumele. Separat, bate intr-un castron laptele cu 5 oua, sare si piper. Toarna repede intr-o tigaie incinsa si coace pe foc pana se leaga ouale. Intoarce pe partea cealalta si intinde deasupra legumele inabusite. Bate deasupra restul de ou si presara verdeata. Mai lasa pe foc cel mult 5 minute.

_________________
Moderator Site Ghidul Miresei


Sus
Neconectat Profil  
 
 Subiectul mesajului: Re: Carticica de bucate!
MesajScris: 29 Iul 2008, 17:03 
Moderator Ghidul Miresei
Avatar utilizator

Membru din: 14 Aug 2006, 13:19
Mesaje: 5976
Localitate: Cluj-Napoca
Ciorba radauteana

500 g piept de pui, 2 morcovi, 1 pastarnac, 2 cartofi, 2 cepe, 3 galbenusuri, 200 g smantana, 2 linguri cu faina, 1 lamaie, patrunjel, sare

Spala pieptul de pui si pune-l la fiert in apa cu un praf de sare. Aduna spuma de cate ori este nevoie.
Pune apoi peste carne si legumele curatate si taiate marunt. Acopera oala si lasa sa fiarba, la foc mic.
Cand sunt fierte, strecoara supa si indeparteaza osul de la pieptul de pui. Paseaza jumatate din cantitatea de legume si adauga-le in supa strecurata impreuna cu carnea taiata cubulete sau fasii. Lasa sa mai dea cateva clocote si potriveste gustul de sare si piper.
La final, adauga galbenusurile batute cu smantana si faina.
Acreste cu zeama de lamaie dupa gust si parfumeaza cu patrunjel tocat.

_________________
Moderator Site Ghidul Miresei


Sus
Neconectat Profil  
 
 Subiectul mesajului: Re: Carticica de bucate!
MesajScris: 19 Aug 2008, 17:40 
Diva
Avatar utilizator

Membru din: 15 Mar 2008, 18:05
Mesaje: 1777
Localitate: Constanta
wow...ce de retete...si toate suna atat de bine!!imi lasa gura apa...poate si pt ca de ieri am inceput o dieta...:drool:

_________________
Imagine


Sus
Neconectat Profil  
 
 Subiectul mesajului: Re: Carticica de bucate!
MesajScris: 25 Sep 2008, 15:22 
Veteran

Membru din: 18 Mai 2007, 13:48
Mesaje: 243
Citat:


mersi Am sa-l fac cat de curand :)



Foarte bun a fost tortul. Am sa-l incerc si cu alte fructe. Acum am luat o reteta de tzatzichi si imi tot fac ca este bun:drool:

Se poate o reteta de pizza. Nu imi prea iese blatul cum trebuie. Ba prea mult, prea, crocant, prea putin, neconpt sub umplutura.


Sus
Neconectat Profil  
 
 Subiectul mesajului: Re: Carticica de bucate!
MesajScris: 26 Sep 2008, 12:20 
Moderator Ghidul Miresei
Avatar utilizator

Membru din: 14 Aug 2006, 13:19
Mesaje: 5976
Localitate: Cluj-Napoca
Caras la cuptor

Ingrediente: 1 caras mai maricel, 2 cepe, 1 telina, 1 morcov, 8 catei de usturoi, 4 cartofi, 1 pahar vin alb sec, 1 legatura de patrunjel, ulei, sare, piper

Curata pestele de solzi si intestine si creteaza-l din loc in loc. Ungel cu ulei si condimenteaza-l cu sare si piper. Asaza-l intr-o tava pe pat de morcov, telina si frunze de patrunjel. De jur-imprejur pune cartofi taiati rondele. Stropeste cu putina apa si lasa la cuptor, la foc potrivit. Spre final, adauga usturoiul zdrobit si stropeste cu vin din belsug. Poti sa adaugi cateva felii de lamaie.

_________________
Moderator Site Ghidul Miresei


Sus
Neconectat Profil  
 
 Subiectul mesajului: Re: Carticica de bucate!
MesajScris: 26 Sep 2008, 12:26 
Moderator Ghidul Miresei
Avatar utilizator

Membru din: 14 Aug 2006, 13:19
Mesaje: 5976
Localitate: Cluj-Napoca
Vinete pane

1 vanata, 2 oua, 3-4 linguri cu faina, 1 ardei capia, 4 catei de usturoi, ulei, sare

Sos:
200 g smantana, 100 g branza de vaci, 3 castraveti murati, marar

Taie vanata rondele. Presara sare si lasa-le la scurs. Bate ouale. Adauga faina, usturoiul zdrobit si ardeiul tocat marunt. Trece rondelele de vanata prin amestecul de oua si prajeste-le. Amesteca branza cu smantana. Adauga marar tocat si castraveti marunt si scursi. Serveste vinetele pane cu acest sos.

_________________
Moderator Site Ghidul Miresei


Sus
Neconectat Profil  
 
 Subiectul mesajului: Re: Carticica de bucate!
MesajScris: 26 Sep 2008, 12:34 
Moderator Ghidul Miresei
Avatar utilizator

Membru din: 14 Aug 2006, 13:19
Mesaje: 5976
Localitate: Cluj-Napoca
Sarlota aromata

Ingrediente:
750 ml frisca lichida
200 g frisca
1 baton de vanilie
75 g zahar pudra
1 lingurita gelatina
cativa biscuiti crocanti cu cacao
3 nectarine
250 g zmeura
100 g zahar

Mod de preparare:
Intr-un castron, pune zmeura si nectarinele taiate felii. Presara deasupra zaharul.
Cand zaharul s-a topit, repartizeaza in pahare fructele si sosul pe care l-au lasat. Pastreaz la rece.
Separat, fierbe timp de 3 minute frisca lichida cu semintele din batonul de vanilie.
Opreste focul,dupa care aduga zahrul pudra si gelatina. Bate cu telul pana compozitia se ingroasa.
Dupa ce sarlota s-a racit putin, toarn-o in paharele gata pregatite in frigider. Lasa la rece cel putine 3-4 ore. Serveste cu friscaaaa deasupra, ctev fructe si biscuitii sfaramati.

_________________
Moderator Site Ghidul Miresei


Sus
Neconectat Profil  
 
Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 681 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 35  Următorul

Ora este UTC + 2 [ DST ]


Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 24 vizitatori


Nu puteţi scrie subiecte noi în acest forum
Nu puteţi răspunde subiectelor din acest forum
Nu puteţi modifica mesajele dumneavoastră în acest forum
Nu puteţi şterge mesajele dumneavoastră în acest forum
Nu puteţi publica fişiere ataşate în acest forum

Căutare după:
Mergi la:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Theme created StylerBB.net & kodeki
Translation/Traducere: phpBB România