Ultima vizită a fost: Acum este 27 Iun 2025, 23:14

Ora este UTC + 2 [ DST ]

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 681 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 35  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Re: Carticica de bucate!
MesajScris: 17 Dec 2008, 00:14 
Diva

Fetelor, aveti vreo reteta minune de Craciun? Ceva ce gatiti si va iese bun de tot? Dar ceva ce faceti voi, adica incercata si iesita, nu din povesti de la altii. Vreau chestii sigure. Eu deexemplu fac o salata de pui pe care toata lumea o declara bestiala si nu e mare lucru: piept de pui fiert si desfacut ate (ia mai mult timp dar e mai bine decat cu el taiat), castraveti acri, taiati o data in lung si apoi feliute foarte subtiri, ceapa taiata fideluta si apoi maioneza, dar nu multa. Va spun, e bestiala, daca nu cumva o stiati deja. Voi?

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 17 Dec 2008, 01:09 
Diva

Citat:
Fetelor, aveti vreo reteta minune de Craciun? Ceva ce gatiti si va iese bun de tot? Dar ceva ce faceti voi, adica incercata si iesita, nu din povesti de la altii. Vreau chestii sigure. Eu deexemplu fac o salata de pui pe care toata lumea o declara bestiala si nu e mare lucru: piept de pui fiert si desfacut ate (ia mai mult timp dar e mai bine decat cu el taiat), castraveti acri, taiati o data in lung si apoi feliute foarte subtiri, ceapa taiata fideluta si apoi maioneza, dar nu multa. Va spun, e bestiala, daca nu cumva o stiati deja. Voi?

pai eu am rulada cu diferite umpluturi.
se face un aluat din 3 oua, 200g faina si 200g lapte, se intinde in tava de aragaz (trebuie sa fie subtire), cand este gata se scoate fierbinte, se unge cu diferite umpluturi( casvcaval si sunca taiata cubulete, pate de ficat si peste afumat sau din conserva, etc) se ruleaza, se prinde in scobitori si se baga iar la cuptor intr-o forma de cozonac. e super super gustoasa.

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 17 Dec 2008, 23:57 
Diva

Citat:
se face un aluat din 3 oua, 200g faina si 200g lapte, se intinde in tava de aragaz (trebuie sa fie subtire), cand este gata se scoate fierbinte, se unge cu diferite umpluturi( casvcaval si sunca taiata cubulete, pate de ficat si peste afumat sau din conserva, etc) se ruleaza, se prinde in scobitori si se baga iar la cuptor intr-o forma de cozonac. e super super gustoasa.

Super. Si simplu de facut din cate pare. O sa incerc si eu sambata. Multam frumos.

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 29 Dec 2008, 02:20 
Diva

Citat:
fac o salata de pui pe care toata lumea o declara bestiala si nu e mare lucru:

am facut salata din leftovers de piept de curcan...a iesit tare buna...multumim!

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 29 Dec 2008, 02:21 
Diva

Citat:

cum anume faci umplutura de pateu? pui numai pateu inauntru sau amestecat cu inca ceva?

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 29 Dec 2008, 19:46 
Diva

Citat:

cum anume faci umplutura de pateu? pui numai pateu inauntru sau amestecat cu inca ceva?

foaia o ung cu pate si presar din loc in loc peste din conserva. dar o poti umple cu ce vrei tu.

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 30 Dec 2008, 09:53 
Diva

Citat:
foaia o ung cu pate si presar din loc in loc peste din conserva. dar o poti umple cu ce vrei tu.

mersi...probabil ca o sa fac una cu branza si una cu ciuperci...dar am uitat sa te intreb ceva...pt cantitatile astea...ce tava folosesti? cam ce marime are? ca sa stiu daca sa dublez sau nu pt tava mea...

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 30 Dec 2008, 11:22 
Diva

Citat:

mersi...probabil ca o sa fac una cu branza si una cu ciuperci...dar am uitat sa te intreb ceva...pt cantitatile astea...ce tava folosesti? cam ce marime are? ca sa stiu daca sa dublez sau nu pt tava mea...

eu folosesc o tava de aragaz normala. sa-mi spui dupa ce o faci cum a iesit.

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 30 Dec 2008, 19:45 
Diva

Citat:
eu folosesc o tava de aragaz normala. sa-mi spui dupa ce o faci cum a iesit.

nu stii ce dimensiuni are? ca al meu aragaz cred ca e mai mare decat cele de acolo...oricum o sa fac cantitati duble pt 2...ma gandesc ca ce ai scris tu ii pt una...

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 12 Ian 2009, 01:20 
Diva

Citat:

nu stii ce dimensiuni are? ca al meu aragaz cred ca e mai mare decat cele de acolo...oricum o sa fac cantitati duble pt 2...ma gandesc ca ce ai scris tu ii pt una...

fetelor...eu azi am facut lasagna...mi-a iesit perfecta...:)

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 13 Ian 2009, 23:53 
Diva

Citat:

fetelor...eu azi am facut lasagna...mi-a iesit perfecta...:)

As incerca si eu. Nu ne spui cum? Te rog!

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 14 Ian 2009, 02:14 
Diva

Citat:
As incerca si eu. Nu ne spui cum? Te rog!

ba da...dar nu in seara asta,ok?

:~*

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 15 Ian 2009, 14:06 
Diva

Citat:

ba da...dar nu in seara asta,ok?

:~*

v-am ramas datoare cu o reteta..nu?
asa...
am pus carnea tocata la prajit(intr-o oala destul de mare).dupa ce s-a prajit suficient...am adaugat sare, piper si oregano, apoi...2 sosuri Barilla(unul Ragu si unul Basilico)si sos Bchamel.Daca nu gasiti de cumparat se face din lapte , faina si unt(se prejeste untul...si se adauga lapte si faina pana devine ca o crema, putin lichida).

cand este gata....incepeti sa fierbeti pastele lasagna(barilla am cumparat eu).
Eu am pus intr-un vas de Yena si imi incapeau 4 paste pe orizontala asa ca fierbeam cate 4 paste o data).Se lasa (cand fierbe apa)cate o jumatate de minut la fiert, cat sa se indoaie putin, apoi se pun pe un fund de lemn cu un prosopel sau servetel pe el sa se scurga apa).
Se pun in vasul de yena:
un strat de paste, unul de sos cu carne si apoi mozzarela taiata cubulete .sosul trebuie sa fie intins bine pe toata suprafata pastelor.
Cand se umple vasul, ultimul strat trebuie sa fie de sos si mozzarela.Deasupra adaugati parmezan pe toata suprafata.

Puneti la cuptor pana face un strat putin crocant deasupra.

Serviti cu placere....ca e delicios.

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 20 Ian 2009, 01:45 
Diva

Citat:

v-am ramas datoare cu o reteta..nu?
asa...
am pus carnea tocata la prajit(intr-o oala destul de mare).dupa ce s-a prajit suficient...am adaugat sare, piper si oregano, apoi...2 sosuri Barilla(unul Ragu si unul Basilico)si sos Bchamel.Daca nu gasiti de cumparat se face din lapte , faina si unt(se prejeste untul...si se adauga lapte si faina pana devine ca o crema, putin lichida).

cand este gata....incepeti sa fierbeti pastele lasagna(barilla am cumparat eu).
Eu am pus intr-un vas de Yena si imi incapeau 4 paste pe orizontala asa ca fierbeam cate 4 paste o data).Se lasa (cand fierbe apa)cate o jumatate de minut la fiert, cat sa se indoaie putin, apoi se pun pe un fund de lemn cu un prosopel sau servetel pe el sa se scurga apa).
Se pun in vasul de yena:
un strat de paste, unul de sos cu carne si apoi mozzarela taiata cubulete .sosul trebuie sa fie intins bine pe toata suprafata pastelor.
Cand se umple vasul, ultimul strat trebuie sa fie de sos si mozzarela.Deasupra adaugati parmezan pe toata suprafata.

Puneti la cuptor pana face un strat putin crocant deasupra.

Serviti cu placere....ca e delicios.

Mmmmmm...:p

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 20 Ian 2009, 02:09 
Diva

Citat:

Mmmmmm...:p

ai facut?cum a iesit?

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 21 Ian 2009, 16:15 
Moderator Ghidul Miresei

Eu am incercat zilele astea o reteta care mie mi-a placut si m-am gandit sa o scriu si aici...poate vrea careva sa mai incerce :D ...reteta este luata dintr-o revista..nu spun sursa sa nu fac reclama :)

Ne trebuie: 200 ml suc de rosii, 1 paine, o vanata, 500 g rosii, 1 ardei gras, 200 g cascaval, 100 g parmezan, 2 cepe, 25 g unt, ulei, oregano, busuioc si sare...

Se caleste ceapa, apoi se adauga rosiile decojite si tocate. Se toarna o ceasca de apa, nu foarte mare apoi se lasa sa fiarba loc foc mic. Se condimenteaza iar apoi se opreste focul.Se unge o forma cu unt si se tapeteaza fundul cu felii de paine prajita....(eu am pus intr-un vas de iena) Se pune un strat de felii de vanata, fasii de ardei si cascaval ras....si tot se repeta randurile acestea pana se gata painea, vanata...etc Apoi se acopera cu sos de rosii si se lasa aproximativ 30 de minute la cuptor...cand e gata se pune parmezanul :)

....mie mi-a placut :D

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 21 Ian 2009, 16:19 
Moderator Ghidul Miresei

Banane in "pijama"

- 2 banane mari
- ulei
- 60 g faina
- 1 ou
- 1/4 cana cu lapte
- 1 pliculet de praf de copt
- 100 g zahar pudra
- sare

Seamesteca faina cu praful de copt si sare. Adauga treptat oul batut cu laptele. Se amesteca energic pentru a desface toate cocoloasele, dupa care se lasa la odihnit :)) (asa scrie) Aluatul obtinut trebuie sa fie de cosistenta unei smantani. Separat, taie bananele in felii groase. Trece-le prin acest aluat si rumeneste-le in baie de ulei. Scoate-le pe o hartie absorbanta si serveste-le presarate cu zahar pudra.

reteta asta nu am incercat-o...dar pare buna :P

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 08 Feb 2009, 14:03 
Diva

hm..stiti ce cadou i-am cerut iubitului de ziua indragostitilor?sa nu radeti!
o CARTE DE BUCATE!!!!:rofl:
ma fac gospodina...:nwink:

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 08 Feb 2009, 14:50 
Diva

Citat:
hm..stiti ce cadou i-am cerut iubitului de ziua indragostitilor?sa nu radeti!
o CARTE DE BUCATE!!!!:rofl:
ma fac gospodina...:nwink:

Va recomand cartile lui Jamie Oliver. Sunt mai scumpe, dar sunt acolo niste chestii foarte misto, pt cine-i pasionat si mai ales pt cei carora le place sa gateasca, fie si din cand in cand, chestii deosebite. Sunt 3,sau 4. Eu o am pe prima, mama are si ea una, si fratele meu alta.

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 08 Feb 2009, 20:38 
Diva

Citat:
Va recomand cartile lui Jamie Oliver. Sunt mai scumpe, dar sunt acolo niste chestii foarte misto, pt cine-i pasionat si mai ales pt cei carora le place sa gateasca, fie si din cand in cand, chestii deosebite. Sunt 3,sau 4. Eu o am pe prima, mama are si ea una, si fratele meu alta.

ms..o sa-i transmit:nwink:

Sus
Neconectat Profil  

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 681 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 35  Următorul

Ora este UTC + 2 [ DST ]