Ultima vizită a fost: Acum este 27 Iun 2025, 23:27

Ora este UTC + 2 [ DST ]

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 681 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 35  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Re: Carticica de bucate!
MesajScris: 20 Mar 2009, 00:13 
Diva

Cartofi frantuzesti
Ingrediente
700 g cartofi
150 g smantana
150 g cascaval sau emmenthal
1-2 oua (optional)
piper alb, un varf de cutit de nucsoara
Mod de preparare

1
Cartofii se spala, se curata de coaja si se taie in rondele de 1 cm grosime. Se fierb in apa cu sare.

2
Se da prin razatoarea mare cascavalul. Se amesteca cascavalul cu smantana, piperul, nucsoara eventual si ouale. Se impart cartofii si sosul in doua sau in trei in functie de dimensiunea tavii (2-3 l). In tava se pun un rand de cartofi, sos, cartofi si iar sos. Se preincalzeste cuptorul la 190

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 20 Mar 2009, 13:10 
Moderator Ghidul Miresei

Pui cu rozmarin

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 20 Mar 2009, 13:11 
Moderator Ghidul Miresei

Prajitura cu rubarba

Ingrediente:
-Pentru aluat: 375 g faina; 1 cub de drojdie; 150 ml lapte caldut; 50 g zahar; 100 g unt moale; 1 varf de cutit de sare.
-Pentru crema: 1,5 kg rubarba; 75 g biscuiti integrali; 2 pachete zahar vanilat; 5 oua; 250 g crema de branza; 200 ml frisca; 175 g zahar; 100 g martipan.

Preparare:
1.Puneti faina intrun vas si formati o adancitura in mijloc. Dizolvati drojdia in lapte si incorporate zaharul. Presarati pe marginea adanciturii sarea si untul fulgi, turnati laptele cu drojdie si framantati un aluat. La final formati din aluat o sfera, infasurati-l in folie alimentara si lasati-l cca. 45 de minute intr-un loc cald sa creasca.
2.Pregatiti rubarba si taiati-o bucati de cca. 1,5 cm lungime. Faramitati biscuitii si amestecati-i cu zaharul vanilinat. Bateti ouale, crema de branza, frisca si 150 g zahar. Radeti putin martipan si incorporate-l. Incingeti cuptorul la 180 grade C.
3.Ungeti cu grasime o tava adanca, intindeti aluatul in tava presarata cu faina si ridicati-I marginile. Acoperiti-l si lasati-l 10 minute sa creasca. Presarati prajitura cu biscuitii faramitati. Asezati rubarba si intindeti crema cu oua si frisca. Presarati restul de 25 g zahar si coaceti prajitura 40-45 de minute. Pofta buna!

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 20 Mar 2009, 17:35 
Moderator Ghidul Miresei

Citat:
Cartofi frantuzesti
Ingrediente
700 g cartofi
150 g smantana
150 g cascaval sau emmenthal
1-2 oua (optional)
piper alb, un varf de cutit de nucsoara
Mod de preparare

1
Cartofii se spala, se curata de coaja si se taie in rondele de 1 cm grosime. Se fierb in apa cu sare.

2
Se da prin razatoarea mare cascavalul. Se amesteca cascavalul cu smantana, piperul, nucsoara eventual si ouale. Se impart cartofii si sosul in doua sau in trei in functie de dimensiunea tavii (2-3 l). In tava se pun un rand de cartofi, sos, cartofi si iar sos. Se preincalzeste cuptorul la 190

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 20 Mar 2009, 19:48 
Moderator Ghidul Miresei

Citat:
Bulete de cascaval

Inca de cand eram mai mica asteptam cu drag sa primesc o invitatie la o nunta ca sa mananc bulete de cascaval, nelipsite din orice meniu. Ha ha ha! Asa ca m-am decis sa fac propriile mele bulete de cascaval.

Avem nevoie de:

- 500g de branza de burduf
- 300g mozarella data prin razatoare
- 2 oua
- 5-6 linguri cu varf de faina
- un praf de copt
Se amesteca toate cu mixerul intr-un vas, se condimenteaza dupa gust, daca mai este cazul (cateodata branza de burduf e destul de sarata asa ca nu mai adaug sare). Separat se pune la incins baia de ulei, buletele trebuie sa pluteasca in ulei, asa se prajesc cel mai bine. Din pasta de branza se fac bilute cam cat de marimea unei visine si NU mai mari, pt ca se umfla foarte mult la copt. Se prajesc, cum spuneam, in ulei.. aveti insa foarte mare grija pt ca se prajesc foarte repede si trebuie scoase in cateva secunde, asa ca cel mai indicat este sa va preparati dinainte toate bilutele si apoi sa va ocupati doar de prajit, pt ca in nici un caz nu apucati sa modelati bilute intre doua ture de prajit.

avand in vedere ca mama mea e bucatareasa la un restaurant destul de mare din Cluj unde se fac nunti....mai tot timpul aduce acasa din bunatatile care se pun pe masa la nunti...:)

despre bulete spun doar ca mie nu imi plac :D
dar sora mea si cumnatul meu mananca foarte multe :))

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 20 Mar 2009, 19:55 
Moderator Ghidul Miresei

Risotto cu mazare

Ingrediente:
-1 l supa
-1 praf sofran (sau 1 varf de cutit de curcuma)
-2 cepe
-3 catei de usturoi
-50 g unt
-300 g orez risotto
-150 ml vin alb
-100 ml smantana
-200 g mazare
-3 lingurite ulei de masline
-600 g file de porc
-Sare, piper
-50 g parmezan ras
-Rucola

Preparare:
1.Fierbeti supa cu sofranul si pastrati-o calda. Curatati ceapa si usturoiul, apoi tocati-le marunt. Topiti 20 g unt intr-o tigaie. Caliti acolo ceapa si usturoiul. Stingeti cu vin si smantana si lasati amestecul sad ea in clocot. Turnati 1/3 din supa fierbinte si lasati sa fiarba pana cand se evapora tot lichidul. Abia atunci turnati in continuare supa fierbinte si fierbeti din nou. Procedati asa pana se termina toata supa. Amestecati des. Incorporati mazarea.
2.Intre timp incingeti 3 linguri de ulei intr-o tigaie si prajiti carnea 8-10 minute pe ambele parti, apoi condimentati-o. Incorporati restul de parmezan si unt in orez si condimentati-l. Taiati carnea felii rotunde. Serviti-o alaturi de orez si rucola. Cine doreste poate servi de asemenea si o salata de rucola cu un sos de otet si ulei. Pofta buna.

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 20 Mar 2009, 19:57 
Moderator Ghidul Miresei

Delicioasele coacaze

Ingrediente:
-pentru blat: 4 oua; 250 g zahar; 1 pachet zahar vanilinat; sare; 140 g faina; 2 lingurite praf de copt; 2 linguri praf de cacao.
- pentru crema: 1 baton de vanilie; 500 ml lapte; 5 galbenusuri; 100 g zahar; 30 g faina; 2 foite de gelatina; 250 g coacaze; 100 g fulgi de ciocolata

Preparare:
1.Incingeti cuptorul la 200 grade C. Separati ouale. Bateti albusurile spuma cu 25 g zahar. Bateti galbenusurile cu 100 g zahar, zahar vanilinat si 1 varf de cutit de sare. Incorporati jumatate din spuma de albusuri in amestecul cu galbenusuri. Amestecati restul albusurilor spuma cu faina, praful de copt si praful de cacao, apoi incorporate in crema de mai sus. Asezati aluatul pe o tava tapetata cu hartie de copt si coaceti-l 12-15 minute. Rasturnati-l pe un fund de bucatarie si indepartati hartia.
2.Taiati batonul de vanilie in doua si scoateti-I miezul. Fierbeti-l in lapte. Amestecati galbenusurile cu zaharul pana capata o consistenta cremoasa, apoi adaugati faina. Scoateti batonul de vanilie din lapte si turnati-l in crema de galbenusuri. Rasturnati inapoi totul intr-un vas. Lasati crema sa se umfle, la foc mic

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 20 Mar 2009, 21:16 
Diva

Citat:
Bulete de cascaval

Inca de cand eram mai mica asteptam cu drag sa primesc o invitatie la o nunta ca sa mananc bulete de cascaval, nelipsite din orice meniu. Ha ha ha! Asa ca m-am decis sa fac propriile mele bulete de cascaval.

Avem nevoie de:

- 500g de branza de burduf
- 300g mozarella data prin razatoare
- 2 oua
- 5-6 linguri cu varf de faina
- un praf de copt
Se amesteca toate cu mixerul intr-un vas, se condimenteaza dupa gust, daca mai este cazul (cateodata branza de burduf e destul de sarata asa ca nu mai adaug sare). Separat se pune la incins baia de ulei, buletele trebuie sa pluteasca in ulei, asa se prajesc cel mai bine. Din pasta de branza se fac bilute cam cat de marimea unei visine si NU mai mari, pt ca se umfla foarte mult la copt. Se prajesc, cum spuneam, in ulei.. aveti insa foarte mare grija pt ca se prajesc foarte repede si trebuie scoase in cateva secunde, asa ca cel mai indicat este sa va preparati dinainte toate bilutele si apoi sa va ocupati doar de prajit, pt ca in nici un caz nu apucati sa modelati bilute intre doua ture de prajit.

stii ca nu e ok sa reproduci de pe un site fara acordul proprietarului? reteta este copiata exact (cu comentarii) de pe blogul lui Teo :p la fel si cea cu crispy strips si cartofii frantuzesti - "varianta mea" - care de fapt e varianta lui Teo (atat am citit acum, poate mai sunt...)

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 20 Mar 2009, 21:57 
Diva

tin minte cand am facut prima data bulete de cascaval...le-am facut la cuptor...va dati seama ca numai rotunde nu au iesit.au curs, s-au intins in toata tava...

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 21 Mar 2009, 00:47 
Diva

Citat:

serios?trebuie sa o intreb si pe carlita daca cere voie sa ia retetele de pe alte site-uri sau sunt retele ei proprii sau ale mamei ei!
si apropo,ai pus vreodata poze pe site??ai cerut vreodata voie?sa fim seriose!

retetele pot fi universal valabile, nota personala insa e o nota personala. mi se pare normal sa le reproduci ca idei, dar mi s-ar fi parut normal sa amintesti si sursa.
ce mi se pare nelalocul lui este "tonul" cu care mi te adresezi. ceea ce am comunicat a fost in limitele bunului simt, te rog sa raspunzi cel putin la fel de civilizat pe cat am facut-o eu

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 21 Mar 2009, 02:25 
Moderator Ghidul Miresei

Citat:

serios?trebuie sa o intreb si pe carlita daca cere voie sa ia retetele de pe alte site-uri sau sunt retele ei proprii sau ale mamei ei!
si apropo,ai pus vreodata poze pe site??ai cerut vreodata voie?sa fim seriose!

O parte din retetele scrise de mine sunt dintr-o carte, altele din ceva reviste de anul trecut pe care mama mea le cumpara saptamanal iar unele lunar...si cateva mai sunt si din retetele care le face mama mea si pe care am invatat si eu sa le fac :p

Nu cred ca este nici o problema sa copiezi o reteta care ti se pare interesanta de pe un site si sa o pui aici.

Oricum numele topicului este Carticica de Bucate...unde punem retete care ni se par gustoase. Eu am incercat foarte multe retete...nu toate mi-au placut...dar asta e :food:

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 21 Mar 2009, 02:25 
Moderator Ghidul Miresei

Tocmai ce vreau sa scriu niste retete ce le-am gasit intr-un rebus....interesante si gustoase :food:

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 21 Mar 2009, 02:58 
Moderator Ghidul Miresei

Ciuperci umplute cu peste

Ingrediente:
-500 g ciuperci
-500 g file de peste
-100 g margarina
-o ceapa
-zeama de lamiae
-cimbru
-sare
-piper

Se aleg ciupercile de marimi egale, se scot cotoarele, se curate si se spala bine. File-ul de peste se pune la fiert cu o ceapa. Cand e gata, se trece prin masina de tocat, se adauga cotoarele maruntite, cimbru, sare si piper si se calesc in margarina. Ciupercile se umplu cu aceasta compozitie, se stropesc cu zeama de lamiae si se coc la cuptor pe o tava unsa cu margarina. Se servesc calde sau reci.

hmm...cred ca e buna (X) o sa incerc...imi plac la fel de mult si ciupercile si pestele...nu are ce sa iasa rau :p

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 21 Mar 2009, 03:05 
Moderator Ghidul Miresei

Cartofi polonezi

Ingrediente:
-1 kg cartofi
-2 linguri faina
-200 g margarina
-100 g pesmet
-Sare
-Piper
-Marar

Cartofii se curate, se spala si se fierb, apoi se dau pe razatoarea mica. Se pun intr-un vas si se amesteca cu doua linguri faina, 100 g de margarina, sare si piper. Se fac doua suluri de grosimea unui deget si se taie in bucatele in forma de bastonase. Acestea se pun la fiert cu sare timp de aproximativ 20 de minute (cand sunt gata, se ridica deasupra apei). Se prajeste pesmetul in restul de margarina. Se scot bastonasele pe un platou si se presara pesmet prajit si marar tocat fin.

:cat: Fetelor nu stiu daca voi ati mancat vreodata asa ceva...dar eu cand eram mica mancam foarte des, doar ca bunica mea la spunea Vrutzele :D
Este un aluat de gomboti cu prune. Noi le mancam ca si desert si nu puneam marar, dar sunt foarte buni!!

Eu cunosc foarte multa lume din ardeal care face acesti cartofi polonezi. Eu zic sa ii incercati!! :D

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 21 Mar 2009, 10:35 
Diva

:cat: Fetelor nu stiu daca voi ati mancat vreodata asa ceva...dar eu cand eram mica mancam foarte des, doar ca bunica mea la spunea Vrutzele :D
Este un aluat de gomboti cu prune. Noi le mancam ca si desert si nu puneam marar, dar sunt foarte buni!!

Eu cunosc foarte multa lume din ardeal care face acesti cartofi polonezi. Eu zic sa ii incercati!! :D da,mi-aduc aminte.si eu mancam cand eram mica,tot ca desert.doar ca le spunea altfel la mine in familie.acum ma seaca,nu imi aduc aminte cum.si parca nu as suna acasa la ora asta sa intreb :D

Sus
Neconectat Profil  

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 681 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 35  Următorul

Ora este UTC + 2 [ DST ]