buna!!! ma alatur si eu..daca ma primiti..
tortuletz(prajituika..daca vreti) fara blat..a la dienuka
ingrediente:
ptr prajitura:
200 gr de cioco de menaj, 5 oua, 200 gr margarina, 2 pliculetze de cafea solubila(ness), 150 gr zahar, o lingura de faina, un firicel de sare, putin lichior mere, caise, piersici.....
ptr decorat:
150 gr ciocolata de menaj, 30 gr smantana, 30 gr miere, 30 de gr margarina.
ciocolata impreuna cu margarina se pun la topit in microunda la temp mica...sau pe foc (baie Marie)...dupa ce s-au topi se lasa la racit putin(nu este nevoie sa se raceasca de tot).Se adauga ouale, cafeaua, faina, sarea, zaharul se amesteca bine cu mixerul pana devine o crema omogena dupa care se pune lichiorul(este optional...dar ii da un gust foarte bun si produsul final va fi mai cremos).
intr-o forma rotunda(de preferinta cu cerc detasabil) se pune folie de aluminiu, se unge cu putina margarina, in care se toarna compozitia obtinuta. se da la cuptor, incalzit in prealabil, la temp medie,20-30 de min....atentie...prajitura se probeaza cu o scobitoare...si chiar daca centrul este usor moale..nu e nici o problema ptr ca se va intari dupa ce o dam la frigider.
ptr deco...se pun ciocolata, mierea, margarina si smantana..la topit..tot in micro la temp mica....si se toarna peste prajitura(pe care ati scos-o din forma si i-ati dezlipit aluminiul)...se pot pune si fidelutze de ciocolata, margelutze comestibile

,peste.se da la frigider pana cand ciocolata de deasupra se raceste si se intareste.
gata ..am scris un roman...sper ca ati inteles..daca nu....astept intrebari...
daca o face cineva, astept pareri.pofta buna!!!!!!!
