Ultima vizită a fost: Acum este 05 Iul 2025, 14:44


Ora este UTC + 2 [ DST ]




Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 681 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30 ... 35  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Re: Carticica de bucate!
MesajScris: 15 Ian 2010, 15:26 
Veteran
Avatar utilizator

Membru din: 17 Dec 2009, 01:00
Mesaje: 258
Salutare, fetelor!

Azi am facut o prajiturica de post, foarte usor de facut si foarte buna!

Aveti nevoie de:
1/2 litru de apa; 1 cana zahar, 1/2 cana ulei; 1 si 1/2 cani faina, 2 linguri cocos, doua linguri cacao, 4, 5 linguri de gem, 1 plic de prah de copt, zahar vanilat. Optional, puteti amesteca gemul cu 2, 3 linguri de nuca pisata (eu asa am facut si am pus si scortisoara).
Amestecati bine cu mixerul apa minerala, zaharul, uleiul, faina si praful de copt/bicarbonat stins in zeama de lamaie, pana se omogenizeaza.
Ungeti o tava cu ulei si o tapetati cu faina, puneti jumatate din compozitie si se da la cuptor pentru 15 minute sa se intareasca.
Dupa ce o scoateti de la cuptor, intindeti uniform gemul (sau amestecul de gem, nuca si scortisoara) peste aluatul din tava.
Apoi adaugati aluatul ramas dupa ce l-ati amestecat cu cacao si zahar vanilat si putina esenta de rom.
Se da la cuptor pentru 30, 35 de min, dupa care se presara deasupra cocos.
Pofta buna!

Atasez si o poza! Pe cat de bine arata, pe atat de buna este.


Fişiere ataşate:
Imagine443.jpg
Imagine443.jpg [ 206.01 KiB | Vizualizat de 6639 ori ]

_________________
Nimic nu e mai dulce ca dragostea; nimic mai puternic, mai inaltator; nimic mai cuprinzator; nimic mai fericit, mai plin, mai bun...in cer sau pe pamant.

Imagine
Sus
Neconectat Profil  
 
 Subiectul mesajului: Re: Carticica de bucate!
MesajScris: 15 Ian 2010, 18:21 
Diva
Avatar utilizator

Membru din: 08 Iul 2009, 00:52
Mesaje: 1193
Localitate: Bucuresti
de ce de post?

_________________
Mai ai un lucru sa-mi dai - un singur lucru mai ai si-astept momentul acela Perfect!
Imagine


Sus
Neconectat Profil  
 
 Subiectul mesajului: Re: Carticica de bucate!
MesajScris: 15 Ian 2010, 19:57 
Veteran
Avatar utilizator

Membru din: 17 Dec 2009, 01:00
Mesaje: 258
Cat_Eyes scrie:
de ce de post?


Pentru ca noi vinerea tinem post O:)

_________________
Nimic nu e mai dulce ca dragostea; nimic mai puternic, mai inaltator; nimic mai cuprinzator; nimic mai fericit, mai plin, mai bun...in cer sau pe pamant.

Imagine


Sus
Neconectat Profil  
 
 Subiectul mesajului: Re: Carticica de bucate!
MesajScris: 15 Ian 2010, 20:08 
Diva
Avatar utilizator

Membru din: 23 Apr 2008, 19:03
Mesaje: 4056
Localitate: Houtigehage
arata tare delicios

_________________
ImagineImagine


Sus
Neconectat Profil  
 
 Subiectul mesajului: Re: Carticica de bucate!
MesajScris: 15 Ian 2010, 22:03 
Diva
Avatar utilizator

Membru din: 08 Iul 2009, 00:52
Mesaje: 1193
Localitate: Bucuresti
maddy8 scrie:
Pentru ca noi vinerea tinem post O:)


Foarte frumos!
si da, arata bineeee :p

_________________
Mai ai un lucru sa-mi dai - un singur lucru mai ai si-astept momentul acela Perfect!
Imagine


Sus
Neconectat Profil  
 
 Subiectul mesajului: Re: Carticica de bucate!
MesajScris: 16 Ian 2010, 15:48 
Moderator Ghidul Miresei
Avatar utilizator

Membru din: 14 Aug 2006, 13:19
Mesaje: 5976
Localitate: Cluj-Napoca
Prajitura colorata

- 1 pachet margarina
- 2 pachete branza de vaci
- 6 linguri zahar
- 4 oua
- 100 g stafide
- 2 linguri otet
- 4 linguri cu apa
- faina cat cuprinde
- marmelada
- nuca de cocos


Din margarina, otet, apa si faina se face un aluat omogen care poate fi intins. Se intind 3 foi care se coc la 8 minute, fiecare, pe dosul unei tavi. Se prepara crema din branza amestecata cu zahar, stafide, oua.
Montarea prajiturii se face pe o suprafata dreap;ta unde se pune o foaie, umplutura, iar foaie, pana la terminarea ingredientelor. Peste ultima foaie se pune un strat subtire de marmelada si se dau din nou la cuptor pentru 20 de minute. Se scoate si cat e calda se presara cu nuca de cocos.

_________________
Moderator Site Ghidul Miresei


Sus
Neconectat Profil  
 
 Subiectul mesajului: Re: Carticica de bucate!
MesajScris: 18 Ian 2010, 14:46 
Moderator Ghidul Miresei
Avatar utilizator

Membru din: 14 Aug 2006, 13:19
Mesaje: 5976
Localitate: Cluj-Napoca
Conopida cu cartofi la cuptor

1 kg cartofi, 1 kg conopida, 4 oua, 250 g telemea, 250 g smantana, 2 linguri pesmet, 1 lingura unt, sare, 1 ardei rosu, masline

Cartofii intregi se fierb si se taie rondele. Conopida se rupe in buchetele si se fierbe. Se unge o tava cu unt si se presara cu pesmet. Se asaza un rand de rondele de cartofi, un rand de conopida si un rand de branza rasa. Ultimul rand trebuie sa fie de cartofi. Se amesteca smantana cu ouale si se toarna in tava. Se da la cuptor o jumatate de ora. Se decoreaza cu ardei rosu si masline.

_________________
Moderator Site Ghidul Miresei


Sus
Neconectat Profil  
 
 Subiectul mesajului: Re: Carticica de bucate!
MesajScris: 21 Ian 2010, 13:20 
Diva
Avatar utilizator

Membru din: 11 Dec 2007, 15:28
Mesaje: 1470
Localitate: Arad
6. Salată caldă de paste penne cu legume
Iti propunem o salata deosebita, ideala pentru micile reuniuni cu prietenii. Nimeni nu va rezista
gustului sau delicios!
Ingrediente si cantitati:
400 de grame de paste penne
2 dovlecei
2 vinete mici
2 ardei rosii copti, decojiti
400 de grame de rosii cherry
4 cepe
2 catei de usturoi
18 bulgari de mozzarella
100 ml de ulei de masline
1 lingura cu cimbrisor maruntit
4 frunze de busuioc
sare
piper
Mod de preparare:
1. Spala dovleceii si vinetele si taie-le in doua, apoi in felii groase de jumatate de centimetru.
Curata cepele si usturoiul si toaca-le marunt. Taie ardeii in fasii fine.
2. Incalzeste doua linguri cu ulei in tigaie, pune usturoiul si ceapa sa se caleasca usor timp de 5
minute, dupa care scoate-le din tigaie. Adauga putin ulei, prajeste dovleceii tot cam 5
minute, scoate-i din tigaie, schimba uleiul si rumeneste vinetele. Dupa ce le scoti si pe
acestea, pune rosiile la calit in restul de ulei, fara sa le faramitezi, scurge-le si aseaza-le
deoparte.
3. Pune din nou in tigaie toate celelalte legume. Potriveste de sare si piper, presara cu
cimbrisor, acopera si lasa sa se caleasca timp de 20 de minute, fara a pune capacul. Adauga
rosiile in tigaie si continua inabusirea timp de alte 5 minute.
4. Intre timp, pune la fiert pennele in apa multa, cu sare, aproximativ 10 minute, dupa care
scurge-le. Muta-le intr-o salatiera, stropeste-le cu putin ulei si amesteca. Adauga legumele
fierte peste paste, amesteca, orneaza cu bulgari de mozzarella si frunze de busuioc, dupa
care serveste cat este calda.

_________________
Imagine


Sus
Neconectat Profil  
 
 Subiectul mesajului: Re: Carticica de bucate!
MesajScris: 21 Ian 2010, 13:23 
Diva
Avatar utilizator

Membru din: 11 Dec 2007, 15:28
Mesaje: 1470
Localitate: Arad
11. Salată cu pui şi ciuperci
Aromata si satioasa, aceasta reteta este potrivita pentru un pranz impreuna cu prietenele.
Ingrediente si cantitati:
1 salata verde creata, taiata
1 rosie mare, feliata
2 castraveti mici, curatati si feliati
1 lingurita cu rondele de usturoi
fasii de pui fiert,
1 cutie cu ciuperci
1/2 ceasca crutoane
Pentru sos:
1/2 ceasca de ulei
1/2 ceasca de iaurt
1 lingurita cu mustar
1 lingurita de otet
1/2 lingurita sare
piper, dupa gust
Mod de preparare:
1. Amesteca toate ingredientele, in afara crutoanelor.
2. Combina toate ingredientele pentru dressing, adaugandu-l apoi peste salata.
3. Amesteca bine, adauga crutoanele si serveste!

_________________
Imagine


Sus
Neconectat Profil  
 
 Subiectul mesajului: Re: Carticica de bucate!
MesajScris: 21 Ian 2010, 13:26 
Diva
Avatar utilizator

Membru din: 11 Dec 2007, 15:28
Mesaje: 1470
Localitate: Arad
14. Salată germană cu cartofi
Cartofii noi, un adevarat deliciu, contin fibre si vitamine si sunt foarte satiosi. Incearca aceasta
reteta germana de salata, pentru cina, cand este putin mai racoare si doresti sa mananci ceva
consistent.
Ingrediente si cantitati:
8 cartofi decojiti si taiati felii
8 felii subtiri de sunca slaba
1 ceasca masline verzi
2 lingurite otet
1/2 ceasca patrunjel verde tocat
4 cepe verzi (sau rosii) taiate rondele
sare si piper, dupa gust
Mod de preparare:
1. Pune la fiert cartofii intr-o oala mare cu apa si putina sare. Dupa ce s-au fiert, lasa-i sa se
raceasca.
2. Taie-i apoi cubulete, adauga sunca, maslinele, patrunjelul si ceapa rondele. Amesteca otetul
cu sarea si piperul si adauga-le salatei, dupa care poti servi.

_________________
Imagine


Sus
Neconectat Profil  
 
 Subiectul mesajului: Re: Carticica de bucate!
MesajScris: 21 Ian 2010, 13:28 
Diva
Avatar utilizator

Membru din: 11 Dec 2007, 15:28
Mesaje: 1470
Localitate: Arad
27. Salată cu şuncă de pui şi bacon
Ingrediente si cantitati pentru 5 portii:
300 g sunca de pui;
200 g bacon;
300 g cartofi fierti in coaja;
200 g rosii;
1 ardei gras verde;
100 g masline negre.
Sosul:
4 linguri ulei;
2 linguri zeama de lamaie;
2 linguri patrunjel si marar verde, tocate;
sare.
Mod de preparare:
1. Cartofii fierti se curata si se taie cuburi foarte mici, care se pun intr-un castron.
2. Intr-o tigaie, se prajeste 2 minute baconul, taiat fideluta, si se adauga cald, peste cartofii din
castron.
3. Rosiile se spala si se taie cuburi, care se pun in castron impreuna cu ardeiul gras, spalat, curatat
de seminte si taiat fideluta, si sunca de pui, taiata fasii.
4. Din ulei, zeama de lamaie, sare si verdeturi rezulta un amestec ce se combina cu compozitia de
sus si se decoreaza cu masline.

_________________
Imagine


Sus
Neconectat Profil  
 
 Subiectul mesajului: Re: Carticica de bucate!
MesajScris: 25 Ian 2010, 18:50 
Moderator Ghidul Miresei
Avatar utilizator

Membru din: 14 Aug 2006, 13:19
Mesaje: 5976
Localitate: Cluj-Napoca
Orez cu miel

200 g orez cu bob lung
150 g carne de miel
5 catei de usturoi
100 g unt
1 ceapa alba, medie
sare, piper

In untul topit se calesc ceapa taiata si usturoiul, se adauga orezul nefiert si carnea taiata foarte marunt. Se prajesc pana ce orezul devine sticlos. Se adauga apa rece cat sa acopere totul si se fierbe la foc mic pana bobul a "inflorit". Se pune sare si piper, dupa gust.

_________________
Moderator Site Ghidul Miresei


Sus
Neconectat Profil  
 
 Subiectul mesajului: Re: Carticica de bucate!
MesajScris: 25 Ian 2010, 18:52 
Veteran
Avatar utilizator

Membru din: 16 Dec 2009, 00:54
Mesaje: 493
Localitate: Timisoara / Alba Iulia
scumpelor, nu ştiţi nici una reţeta pt clătitele alea pufoase de la americani ? :blink:

_________________
La Timişoara nu se discută, se iubeşte ! :love:

:ncouple: 17 iulie 2010 - Timişoara
:ncouple: 24 iulie 2010 - Alba Iulia

Imagine


Sus
Neconectat Profil  
 
 Subiectul mesajului: Re: Carticica de bucate!
MesajScris: 25 Ian 2010, 18:54 
Moderator Ghidul Miresei
Avatar utilizator

Membru din: 14 Aug 2006, 13:19
Mesaje: 5976
Localitate: Cluj-Napoca
mlcu7za scrie:
scumpelor, nu ştiţi nici una reţeta pt clătitele alea pufoase de la americani ? :blink:



Din cate imi amintesc am scris undeva reteta pe aici...Clatite cu visine parca se numeau.

_________________
Moderator Site Ghidul Miresei


Sus
Neconectat Profil  
 
 Subiectul mesajului: Re: Carticica de bucate!
MesajScris: 25 Ian 2010, 19:00 
Moderator Ghidul Miresei
Avatar utilizator

Membru din: 14 Aug 2006, 13:19
Mesaje: 5976
Localitate: Cluj-Napoca
Mi-am adus dosarul meu cu retete ca pana cauti iti piere pofta de clatite :D

Aluatul se face in felul urmator:
Se separa ouale, se amesteca galbenusurile cu laptele, faina si sarea si pregatiti aluatul. Acoperiti-l si lasati-l sa creasca cca. 15 min. Bateti albusurile spuma si incorporati-l in aluat. Coaceti clatite mici intr-o tigaie cu putin unt.


P.S. Eu le fac din 3 oua, si imi ies cate 20-30 clatite...si in tigaie pun putin mai mult aluat ca sa iasa asa grosute.

_________________
Moderator Site Ghidul Miresei


Sus
Neconectat Profil  
 
 Subiectul mesajului: Re: Carticica de bucate!
MesajScris: 25 Ian 2010, 19:05 
Diva
Avatar utilizator

Membru din: 08 Iul 2009, 00:52
Mesaje: 1193
Localitate: Bucuresti
carlita scrie:
Mi-am adus dosarul meu cu retete ca pana cauti iti piere pofta de clatite :D

Aluatul se face in felul urmator:
Se separa ouale, se amesteca galbenusurile cu laptele, faina si sarea si pregatiti aluatul. Acoperiti-l si lasati-l sa creasca cca. 15 min. Bateti albusurile spuma si incorporati-l in aluat. Coaceti clatite mici intr-o tigaie cu putin unt.


P.S. Eu le fac din 3 oua, si imi ies cate 20-30 clatite...si in tigaie pun putin mai mult aluat ca sa iasa asa grosute.


20-30? pai faci in stil muncitoresc, atunci..
eu daca fac 10, raman..
o sa incerc si reteta ta - eu de obicei pun oul intreg

_________________
Mai ai un lucru sa-mi dai - un singur lucru mai ai si-astept momentul acela Perfect!
Imagine


Sus
Neconectat Profil  
 
 Subiectul mesajului: Re: Carticica de bucate!
MesajScris: 25 Ian 2010, 19:08 
Moderator Ghidul Miresei
Avatar utilizator

Membru din: 14 Aug 2006, 13:19
Mesaje: 5976
Localitate: Cluj-Napoca
Cat_Eyes scrie:
20-30? pai faci in stil muncitoresc, atunci..
eu daca fac 10, raman..
o sa incerc si reteta ta - eu de obicei pun oul intreg



Pai fac pentru toata familia cand fac...cam rar cei drept :\ Si la noi raman de obicei, dar le incalzim in microunde :)
Eu mai pun si nuca taiata mica de tot in ele :p si de obicei le fac cu apa minerala (imi plac mai mult).

_________________
Moderator Site Ghidul Miresei


Sus
Neconectat Profil  
 
 Subiectul mesajului: Re: Carticica de bucate!
MesajScris: 25 Ian 2010, 19:11 
Diva
Avatar utilizator

Membru din: 08 Iul 2009, 00:52
Mesaje: 1193
Localitate: Bucuresti
carlita scrie:

Pai fac pentru toata familia cand fac...cam rar cei drept :\ Si la noi raman de obicei, dar le incalzim in microunde :)
Eu mai pun si nuca taiata mica de tot in ele :p si de obicei le fac cu apa minerala (imi plac mai mult).


incearca nuca taiata + o ligurita de miere. sa mai zic si de o lingura de inghetata?
o nebunie...

_________________
Mai ai un lucru sa-mi dai - un singur lucru mai ai si-astept momentul acela Perfect!
Imagine


Sus
Neconectat Profil  
 
 Subiectul mesajului: Re: Carticica de bucate!
MesajScris: 25 Ian 2010, 19:15 
Moderator Ghidul Miresei
Avatar utilizator

Membru din: 14 Aug 2006, 13:19
Mesaje: 5976
Localitate: Cluj-Napoca
Cat_Eyes scrie:
incearca nuca taiata + o ligurita de miere. sa mai zic si de o lingura de inghetata?
o nebunie...



Eu pun nuca taiata in aluat, inainte de coacere(la asta ma refeream)...nu cu ce le servesc dupa coacere.

_________________
Moderator Site Ghidul Miresei


Sus
Neconectat Profil  
 
 Subiectul mesajului: Re: Carticica de bucate!
MesajScris: 25 Ian 2010, 19:21 
Diva
Avatar utilizator

Membru din: 08 Iul 2009, 00:52
Mesaje: 1193
Localitate: Bucuresti
aaa.. acum inteleg.
eu pun dupa.. :)

_________________
Mai ai un lucru sa-mi dai - un singur lucru mai ai si-astept momentul acela Perfect!
Imagine


Sus
Neconectat Profil  
 
Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 681 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30 ... 35  Următorul

Ora este UTC + 2 [ DST ]


Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 1 vizitator


Nu puteţi scrie subiecte noi în acest forum
Nu puteţi răspunde subiectelor din acest forum
Nu puteţi modifica mesajele dumneavoastră în acest forum
Nu puteţi şterge mesajele dumneavoastră în acest forum
Nu puteţi publica fişiere ataşate în acest forum

Căutare după:
Mergi la:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Theme created StylerBB.net & kodeki
Translation/Traducere: phpBB România