Ultima vizită a fost: Acum este 06 Iul 2025, 01:18


Ora este UTC + 2 [ DST ]




Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 681 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Re: Carticica de bucate!
MesajScris: 29 Mar 2010, 15:53 
Diva
Avatar utilizator

Membru din: 15 Dec 2009, 20:11
Mesaje: 654
Localitate: Suceava
Pasca cu smantana

Pt aluat: 125 g margarina, 1 ou, 1 lingurita otet, faina cat cuprinde, 1 praf sare
Pt crema: 1 kg smantana, 8 oua,4 lg faina, 15 lg zahar, o budinca vanilie, arome, stafide, lamaie.

Din igredientele pt aluat se face o coca pe care o intinzi cu mana pe fundul unei forme de tort, unsa cu margarina sau tapata cu faina. ( eu pun foaie pt prajituri)

Se bat oualele cu zaharul, se adauga smantana, faina, stafide, aromele si se toarna peste aluat. Se lasa in cuptor timp de o ora si jum.
Se lasa sa se raceasca in tava.

_________________
Imagine


Sus
Neconectat Profil  
 
 Subiectul mesajului: Re: Carticica de bucate!
MesajScris: 30 Mar 2010, 10:59 
Diva
Avatar utilizator

Membru din: 15 Mar 2009, 15:23
Mesaje: 639
Localitate: Piatra Neamt
Rulada cu ananas si cocos:

Aluat de pandispan
4 oua
100 gr zahar
1 plic zahar vanilinat
100 gr faina
25 gr amidon
60 gr fulgi de cocos

Crema si ornat
1 conserva rondele de ananas (340 gr)
400 ml frisca
1 plic intaritor de frisca
100 gr fulgi de cocos
cirese confiate

Cuptorul se incinge la 180 grade C. Se tapeteaza o tava cu hartie de copt. Se bat galbenusurile cu 4 linguri apa rece, zahar tos si zaharul vanilinat.Se bat albusurile si 1/3 din cantitate se adauga la compozitia de oua. Se adauga faina amestecata cu amidon si 1/2 din cantitatea de fulgi de cocos. Se adauga restul de albus si se inglobeaza.Compozitia se repartizeaza in tava , se coace 10 min.Se scoate si se aseaza pe un prosop de bucatarie presarat cu fulgi de cocos. Se desprinde hartia de copt si se ruleaza pandispanul in prosop.Pentru prepararea umpluturii se lasa sa se scurga ananasul si se taie bucati. Se bate frisca impruna cu intaritorul. Se lasa putina frisca deoparte pentru decorat, iar in restul se inglobeaza 50 gr fulgi de cocos si cuburile de ananas.
Se unge foaia cu umplutura de cocos , se ruleaza, si se da la rece 60 de min.Apoi se pudreaza cu restul de fulgi de cocos. Se spriteaza frisca. Se orneaza cu bucatele de ananas.


Prajitura Neli:

Pentru aluat:
- 250 g de faina
- 1 pachet unt
- 2 galbenusuri
- 3 linguri de smantana
- o lingurita de bicarbonat stins cu otet
- o lingurita coaja de lamaie
- 2 plicuri de zahar vanilat

Pentru umplutura:
- un pachet de branza de vaci proaspata (500-600 g)
- 4 galbenusuri
- 150 g zahar + 200 gr zahar
- 2 plicuri de zahar vanilat
- 6 albuse
Se pun toate intr-un vas, asa cum vedeti in poza si se framanta un aluat sfaramicios,se intrinde intr-o tava de cuptor, tapetata cu margarina si faina, si se da la copt cca 20 de min.Pana se coace aluatul,pregatiti branza si bezeaua. Se amesteca branza cu cele 4 galbenusuri, zaharul (150gr) si zaharul vanilat. Albusele se bat impreuna cu zaharul (200 gr), cca 10 min, pana spuma devine f tare.Se scoate tava din cuptor cand e copt blatul (se verifica cu o scobitoare), se pune intai branza, apoi bezeaua si se mai da la cuptor inca 20 de min.


Tort crema de zahar ars(asta o sa-l duc nasei mele de ziua ei adik pe 4)

Pentru crema de zahar ars:
- 7-8 oua (in functie de cat sunt de mari)
- o cana de zahar + 150 gr de zahar
- 300-400 ml de lapte
- un plic de zahar vanilat
n primul rand, batem ouale ca pentru omleta, impreuna cu 150 gr de zahar si pliculetul de zahar vanilat, apoi diluam compozitia cu laptele caldut. Intr-o craticioara, punem la topit o cana de zahar, pe ochiul mic al aragazului, cu focul dat la minim si neaparat folosind o plita sub cratita. Se amesteca in continuu, pentru a nu se lipi de vas.Cand zaharul e topit si caramelizat, se tine cratita de ambele toarte si se roteste cu grija astfel incat sa caramelizam peretii vasului, apoi turnam in vas compozitia de oua. Dam la cuptor la foc mic, cca 15-20 de minute. Intre timp, se prepara pandispanul.
Pentru pandispan:
- 3 oua
- 125 gr de zahar
- 100 gr de faina
- o lingurita de coaja de lamaie rasa
- un plic de zahar vanilat
- o lingura de zeama de lamaie

Separam albusurile si galbenusurile – albusurile le dam la rece, galbenusurile le amestecam cu zaharul vanilat, coaja de lamaie, zeama de lamaie si jumatate din cantitatea de faina. Se freaca bine, pana are compozitia unei alifii si este perfect omogena. Apoi se bat albusurile spuma, cu un varf de cutit de sare (sarea da luciu sumei iar albusurile tinute in frigider se bat mai bine decat cele tinute la temperatura camerei). Apoi se omogenizeaza albusurile si galbenusurile cu o spatula de lemn, se adauga restul de faina, amestecand incet, de jos in sus. Nu folositi mixerul, pentru ca pandispanul nu va mai fi la fel de pufos.
Cand crema de zahar ars este aproape gata, adica au trecut cele 20 de min de stat la cuptor la foc mic, turnam peste ea alatul de pandispan si mai lasam la cuptor pana cand aluatul este gata, tot la foc mic, in jur de 20 de min.Se testeaza cu scobitoarea.
Se lasa la racit 10-15 min apoi se rastoarna intr-un vas un pic mai adanc in caz k nu absoarbe blatul tot siropul,dar nu se ia oala.Se lasa la rece cateva ore,apoi se orneaza cu frisca si fructe.

_________________
Imagine


Sus
Neconectat Profil  
 
 Subiectul mesajului: Re: Carticica de bucate!
MesajScris: 31 Mar 2010, 09:12 
Moderator Ghidul Miresei
Avatar utilizator

Membru din: 14 Aug 2006, 13:19
Mesaje: 5976
Localitate: Cluj-Napoca
Drob cu sparanghel si boia de ardei

Ingrediente:
- maruntaiele de la miel (inima, ficat, plamani si rinichi)
- 5 oua
- 4 oua fierte
- 2 linguri cu ulei
- 2 legaturi cu ceapa verde
- 2 ardei grasi
- 6 fire de sparanghel fiert
- 1 lingura cu margarina
- 1 lingura cu faina
- boia de ardei
- sare
- piper

Opareste maruntaiele si, dupa ce s-au racorit, trece-le prin masina de tocat. Adauga ouale, ceapa taiata rondele, ardeii cubulete si sparanghelul fiert separat si taiat mai marunt. Condimenteaza cu sare, piper si un praf de boia. Unge o forma de cozonac cu margarina si tapeteaz-o cu faina. Pune jumatate din compozitia de carne si, din loc in loc asaza ouale fierte. Acopera cu restul de compozitie. Unge deasupra cu ulei si lasa la cuptor 30-45 de minute. Este delicios fie cald, fie rece.

_________________
Moderator Site Ghidul Miresei


Sus
Neconectat Profil  
 
 Subiectul mesajului: Re: Carticica de bucate!
MesajScris: 31 Mar 2010, 09:31 
Moderator Ghidul Miresei
Avatar utilizator

Membru din: 14 Aug 2006, 13:19
Mesaje: 5976
Localitate: Cluj-Napoca
Cotlete de miel in cerusta picanta

Ingrediente:
- 4-6 cotlete de miel
- 1/2 cescuta cu miere
- 1 lingura cu otet
- 1 lingura cu frunze de menta uscata
- 6 linguri pesmet
- 2 linguri cu malai
- sare
- piper
- cimbru
- maghiran
- nucsoara
- ulei

Amesteca mierea cu otetul si frunzele de menta tocate marunt. Adauga o cescuta cu apa calda si lasa pe foc 2-3 minute. Condimenteaza cotletele cu sare si piper si asaza-le intr-o tava. Stropeste-le cu sosul de menta si lasa la cuptor pana se patrund bine. Din cand in cand, intoarce-le pe cealalta parte. Daca sosul scade prea tare, stropeste-le cu apa calda. Scoate-le apoi pe un platou si tavaleste-le bine prin pesmet amestecat cu malai, cimbru, nucsoara si maghiran. Rumeneste-le in ulei incins, dupa care scoate-le pe un platou si serveste-le cu fasole verde fiarta si piure de morcovi.

_________________
Moderator Site Ghidul Miresei


Sus
Neconectat Profil  
 
 Subiectul mesajului: Re: Carticica de bucate!
MesajScris: 31 Mar 2010, 10:12 
Moderator Ghidul Miresei
Avatar utilizator

Membru din: 14 Aug 2006, 13:19
Mesaje: 5976
Localitate: Cluj-Napoca
Friptura indopata cu ierburi

Ingrediente:
- 1 pulpa de miel
- 2-3 cartofi
- 1 morcov
- 1 ardei gras
- 2 cepe
- 2 pahare cu vin alb
- 7-8 catei de usturoi
- 200 ml ulei
- crengute de rozmarin
- crengute de cimbru
- maghiran
- sare
- piper

Freaca pulpa de miel cu 3 catei de usturoi zdrobiti, dupa care condimenteaz-o cu sare si piper. Cresteaza din loc in loc si pune cateii de usturoi necuratati. Cu ajutorul unui cutit, taie deasupra pulpa de miel si fa un buzunar. Umple-l cu maghiran, crengute de rozmarin si cimbru. Curata legumele si taie-le in bucati mari. Asaza-le intr-o tava, iar peste ele pune bucata de carne condimentata. Stropeste cu ulei si o cana cu apa calduta. Lasa la cuptor pana se rumeneste carnea. Din cand in cand, toarna peste ea putin vin. Daca sosul scade prea mult, adauga putina apa. Serveste cat este calda, alaturi de un pahar cu vin.

_________________
Moderator Site Ghidul Miresei


Sus
Neconectat Profil  
 
 Subiectul mesajului: Re: Carticica de bucate!
MesajScris: 01 Apr 2010, 00:47 
Veteran
Avatar utilizator

Membru din: 16 Dec 2009, 00:54
Mesaje: 493
Localitate: Timisoara / Alba Iulia
Aperitiv cu ouă pane ( pentru 2 persoane )

Ingrediente:
- 4 ouă fierte tari
- 2 linguri făină
- 1 ou crud
- 3 linguri pesmet
- 1 lingură caşcaval ras
- ulei pentru prăjit

Mod de preparare:
- se pun în boluri separate făina şi pesmetul amestecat cu caşcaval ras
- într-un alt bol se bate bine oul crud cu foarte puţină apă rece
- se trec ouăle fierte şi curăţate de coajă prin făină, ou bătut şi pesmet
- ca să se formeze o crustă mai groasă peste ou, eu trec oul fiert prin ou bătut şi făină de 2 ori
- apoi reiau operaţia cu pesmetul amestecat cu caşcaval ras, adică trec oul fiert prin ou bătut şi pesmet, tot de 2 ori
- la fiecare operaţie mă asigur că pe oul fiert s-a fixat bine, atât făina, cât şi pesmetul
- într-o cratiţă adîncă se încinge foarte bine uleiul şi prăjim oul atât cât să se rumeneasca frumos
- se scot pe un şervet absorbant

Se servesc fie calde, fie reci, cu salata de crudităţi şi cu sos de verdeaţă, care îi aduce un plus de savoare.

Sos de verdeaţă:
- se omogenizează sos de maioneză, pătrunjel/mărar verde tocat mărunt şi condimente după gust

Poftă bună !!

_________________
La Timişoara nu se discută, se iubeşte ! :love:

:ncouple: 17 iulie 2010 - Timişoara
:ncouple: 24 iulie 2010 - Alba Iulia

Imagine


Sus
Neconectat Profil  
 
 Subiectul mesajului: Re: Carticica de bucate!
MesajScris: 13 Apr 2010, 00:22 
Veteran
Avatar utilizator

Membru din: 16 Dec 2009, 00:54
Mesaje: 493
Localitate: Timisoara / Alba Iulia
Piept de pui cripsy

Ingrediente:
- 500 gr piept de pui
- 2 pungi fulgi de porumb ( eu am folosit Forzza la 150 gr )
- o pungă praf de chilli ( am găsit la Kaufland pe la plicurile de ingrediente )
- 4 ouă
- sare

Mod de realizare:
- tai pieptul felii mai lungi, mărunţeşti fulgii de porumb şi baţi ouăle cu puţină sare
- incingi într-o oală ulei
- iei feliile de piept, le dai prin praful de chilli, apoi prin ou, tăvăleşti bine bine prin fulgii de porumb şi bagi în ulei ( cât să le acopere )

Nu durează mai mult de 20 min toată operaţiunea.
Se serveşte lângă cartofi prăjiţi/piure sau orice altă combinaţie vă place.
Poţi adăuga mujdei de usuroi cu smântână.

Poftă bună !!

_________________
La Timişoara nu se discută, se iubeşte ! :love:

:ncouple: 17 iulie 2010 - Timişoara
:ncouple: 24 iulie 2010 - Alba Iulia

Imagine


Sus
Neconectat Profil  
 
 Subiectul mesajului: Re: Carticica de bucate!
MesajScris: 16 Apr 2010, 16:00 
Diva
Avatar utilizator

Membru din: 15 Mar 2009, 15:23
Mesaje: 639
Localitate: Piatra Neamt
Salata cu orez si piept de pui

-o salata verde
-1 ardei gras rosu(sau jumate rosu,jumate galben pt colorit)
-castraveti
-ridichi
-1 canita de orez fiert(special pt salata k nu se lipeste,dupa fiert se raceste in apa rece)
-1 jumate de piept de pui taiat fasii si facut la gratar(preferabil) sau prajit in tigaie cu ffff putin ulei stropit cu putina zeama de lamaie.

Se amesteca toate si se serveste cu sos de maioneza(daca e preparata in casa amestecati-o cu 2-3 linguri de iaurt sa fie mai light)

_________________
Imagine


Sus
Neconectat Profil  
 
 Subiectul mesajului: Re: Carticica de bucate!
MesajScris: 16 Apr 2010, 19:20 
Diva
Avatar utilizator

Membru din: 15 Mar 2009, 15:23
Mesaje: 639
Localitate: Piatra Neamt
Fursecuri rapide:

Ingrediente:
3 oua
3 cesti de zahar
3 cesti ulei
6 cesti faina(+ inca o ceasca daca se constata ca dupa ce se amesteca ingredientele coca inca mai curge)
coaja rasa de la o lamaie intreaga
praf de copt(un varf de cutit sau de linguritza)
zeama de la o jumate de lamaie
optional: un pliculet de zahar vanilat.

Important: folosim pentru masuratoare o ceasca clasica(de cafea). Cu acceasi ceasca vom masura si zaharul si uleiul si faina. Nu se modifica deloc cantitatile.

Intr-un castron mare se sparg ouale, se bat bine cu mixerul. Se adauga zaharul si se bate si el cu ouale pana se topeste. Se pune si pliculetul de zahar vanilat. Apoi se adauga pe rand cestile de ulei. Dupa ce se adauga o ceasca, se mixeaza 2 minute si tot asa pana se pun cele 3 cesti de ulei. Se adauga apoi, pe rand cestile de faina. Dupa fiecare ceasca se mixeaza compozitia. Dupa ce s-a incorporat faina, deasupra vasului cu aluatul, se stinge un varf de cutit de praf de copt cu zeama de lamaie. Se rade apoi coaja de la o lamaie intreaga peste aluat si se stoarce si restul de zeama de lamaie. Dupa aceasta, se amesteca totul pret de un minut. Coca e gata. Vom observa ca daca luam putina coca cu varful linguritei, aceasta nu curge dar e foarte moale.
Acest aluat se poate amesteca cu stafide, sau se lasa simplu (pentru fursecurile cu glazura de ciocolata)

Tava nu se unge cu nimic.
Se recomanda folosirea unei tavi intinse, fara margini inalte(tava speciala de cuptor).
Se recomanda de asemenea folosirea hartiei de copt.
Pentru ca e o coca moale, se va lua cu varful linguritei si, cu ajutorul degetului de la mana stanga se va ajuta aluatul sa coboare pe tava. Chiar daca nu o sa se aseze pe tava in forma foarte estetica, el va ajunge in cuptor la forma rotunda. Important e sa se lase loc* cel putin un cm* intre fursecuri pentru ca acestea in timpul coptului sa nu se uneasca intre ele.
Cuptorul trebuie sa fie preincalzit la cea mai mare temperatura(240-250 grade)
Fursecurile se coc in 3 minute sau maximum 5 minute.
Fursecurile se pot uni cate doua cu serbet sau crema nutela si apoi se pot orna cu glazura.. de ciocolata topita.

_________________
Imagine


Sus
Neconectat Profil  
 
 Subiectul mesajului: Re: Carticica de bucate!
MesajScris: 19 Apr 2010, 10:00 
Moderator Ghidul Miresei
Avatar utilizator

Membru din: 14 Aug 2006, 13:19
Mesaje: 5976
Localitate: Cluj-Napoca
Chec cu lamaie si chefir

260 g faina, 100 g nuca, 350 g zahar, 2 oua, 250 g chefir, 150 ml ulei, 2 lamai, sare

Spala bine lamaile, sterge-le cu un servet si rade usor coaja.
Separat, freaca ouale cu zaharul pana se topeste. Adauga treptat chefirul si uleiul si mixeaza bine.
Incorporeaza faina amestecand de jos in sus, dupa care pune coaja de lamaie, un praf de sare si nuca tocata.
Compozitia astfel obtinuta, toarn-o in forma de chec unsa cu ulei si tapetata cu faina. Coace la cuptor, la foc moderat, aproximativ 35-40 de minute.

_________________
Moderator Site Ghidul Miresei


Sus
Neconectat Profil  
 
 Subiectul mesajului: Re: Carticica de bucate!
MesajScris: 19 Apr 2010, 10:04 
Moderator Ghidul Miresei
Avatar utilizator

Membru din: 14 Aug 2006, 13:19
Mesaje: 5976
Localitate: Cluj-Napoca
Peste cu sos de portocala

500 g file de peste alb, 4 portocale, 4 linguri cu unt, 1 lingura cu faina, 1 lingura cu lichior de portocale, nucsoara, sare, piper

Topeste doua linguri cu unt si rumeneste putin faina. Stinge su sucul de la trei portocale. Presara un praf de sare, piper si nucsoara.
Lasa pe foc, amestecand continuu pana cand sosul se ingroasa putin. Aromatizeaza sosul cu putin lichior.
Separat, unge o forma termorezistenta cu unt. Asaza fileurile si toarna deasupra sosul. Acopera cu folie de aluminiu si lasa la cuptor cam 15-20 de minute.
Inainte cu 5 minute sa fie gata, indeparteaza folia si adauga restul de portocala, desfacuta in felii. Serveste dupa ce s-a racorit putin.

_________________
Moderator Site Ghidul Miresei


Sus
Neconectat Profil  
 
 Subiectul mesajului: Re: Carticica de bucate!
MesajScris: 20 Apr 2010, 11:08 
Moderator Ghidul Miresei
Avatar utilizator

Membru din: 14 Aug 2006, 13:19
Mesaje: 5976
Localitate: Cluj-Napoca
Salata de vara (inventie proprie, dar e buna rau!)

Ingrediente:
- o mana de frunze de spanac
- 2 castraveti mici
- 2 rosii
- 2 cepe verzi
- 2 ridichi
- 1 ardei kapia rosu
- o jumatate de lamaie
- telemea dulce
- sare
- oregano
- ulei de masline

Mod de preparare:
Se spala si se curata frunzele de spanac dupa care se aranjeaza pe fundul unui bol. Se taie castravetii rondele, rosiile se taie putin mai mici ca de obicei, ceapa verde si ardeiul se taie rondele iar ridichiile cubulete. Se aranjeaza toate pe rand in bol, se condimenteaza cu sare, oregano, ulei de masline, putina zeama de lamaie apoi se rade putina telemea deasupra si se orneaza cu o felie de lamaie. Pofta buna!


Fişiere ataşate:
HPIM0470.JPG
HPIM0470.JPG [ 859.36 KiB | Vizualizat de 7209 ori ]

_________________
Moderator Site Ghidul Miresei
Sus
Neconectat Profil  
 
 Subiectul mesajului: Re: Carticica de bucate!
MesajScris: 20 Apr 2010, 11:42 
Moderator Ghidul Miresei
Avatar utilizator

Membru din: 14 Aug 2006, 13:19
Mesaje: 5976
Localitate: Cluj-Napoca
Fetelor, aici am pus 2 poze cu pizza care am facut-o acum ultima data :) 1 din poze e inainte de a o baga in cuptor iar cealalta dupa ce am scos-o din cuptor...

Reteta pentru 6-7 pizza :)
- 1 kg faina
- 1 drojdie
- 1 lingurita sare
- 1 lingurita zahar
- o cana de ulei
- apa calduta

Se pune drojdia sa creasca iar apoi se face aluatul :D ...banuiesc ca se stie cum :) ...dupa ce aluatul a crescut se intinde aluatul, se unge cu ketchup, pasta de rosii, bulion (ce aveti) si se orneaza cu ce doriti...eu pizza de mai jos am facut-o cu sunca si crenvusti de pui, ciuperci de la conserva, oua fierte (doar 3-4 feliute rotunde puse, mai mult pentru culoare si aspect), ardei gras taiat in feliute subtiri, porumb de la conserva si cas...fara masline de data aceasta :)


Fişiere ataşate:
032510170238.jpg
032510170238.jpg [ 417.99 KiB | Vizualizat de 7208 ori ]
032510162813.jpg
032510162813.jpg [ 512.82 KiB | Vizualizat de 7208 ori ]

_________________
Moderator Site Ghidul Miresei
Sus
Neconectat Profil  
 
 Subiectul mesajului: Re: Carticica de bucate!
MesajScris: 20 Apr 2010, 15:40 
Moderator Ghidul Miresei
Avatar utilizator

Membru din: 14 Aug 2006, 13:19
Mesaje: 5976
Localitate: Cluj-Napoca
Taitei de casa

Ingrediente:
- faina
- oua
- sare

Se pune cate 100 g faina la fiecare ou pus.

Pentru portia de mai jos am pus 2 oua de casa, 200 g faina, o lingurita de sare.
Se framanta bine pana iese un aluat omogen, se lasa 20 de minute sa se odihneasca aluatul dupa care se face patura, eu am facut 2 paturi mai mici pentru ca e mai usor. Daca stiti sa faceti paturile ca la carte (asa sa le faceti :rofl: ) daca nu, se poate intinde aluatul normal cu sucitorul pana iese subtire, subtire de tot. Dupa ce s-au intins paturile se lasa la uscat 20 de minute. Apoi se pot taia in diferite modele, fiecare cum doreste. Eu in partea dreapta am facut taitei, dar nu foarte lungi si putin mai grosi, iar in partea stanga am facut lascute taiate cu cutit cu forme :,


P.S: Se poate face supica cu ei dupa ce au stat cc. 1 h la uscat, daca nu...se lasa la uscat pana dimineata si apoi se pot pune intr-o punga de hartie pentru a fi folositi altadata :D


Fişiere ataşate:
HPIM0496-tile.jpg
HPIM0496-tile.jpg [ 818.05 KiB | Vizualizat de 7206 ori ]

_________________
Moderator Site Ghidul Miresei
Sus
Neconectat Profil  
 
 Subiectul mesajului: Re: Carticica de bucate!
MesajScris: 22 Apr 2010, 11:05 
Diva
Avatar utilizator

Membru din: 15 Mar 2009, 15:23
Mesaje: 639
Localitate: Piatra Neamt
TARTA CU CAPSUNI
INGREDIENTE blat:
3 oua mari
90 g faina
20 ml apa rece
2,5 linguri zahar
1,5 lingura ulei
2 plicuri zahar vanilat
coaja de lamaie rasa(optional)
esenta vanilie
un praf de sare si un sfert lingurita praf de copt
Daca doriti un blat mai inalt decat cel din imagini folositi 4oua si mariti cantitatile proportional. Optional puteti insiropa blatul.


INGREDIENTE crema:
2 oua
5 linguri zahar
450 ml lapte
35 g amidon de porumb (Gustin-Dr.Oetker)
2 plicuri zahar vanilat
esenta vanilie

Pt. decor:
400-500 g capsuni, 1 plic tort gelee rosu (Dr. Oetker)
frisca (optional)


METODA:
Pt. blat: batem albusurile spuma cu un praf de sare 2 min. dupa care adaugam zaharul treptat si apa tot treptat. Continuam sa mixam pana se intaresc albusurile si capata consistenta de zapada. Peste albusurile batute bine punem galbenusurile frecate cu ulei, apoi celelalte ingrediente. La sfarsit punem faina cu praful de copt si amestecam compozitia usor de jos in sus cu o lingura pana se incorporeaza faina. Punem compozitia intr-o tava cu diam de 28 cm unsa cu unt si tapetata cu faina si dam la cuptor preincalzit la 175 grade cca. 25 min.

Pt crema: inrt-o cratita antiaderenta batem cu un tel ouale cu zaharul si zaharul vanilat pana se desfac. Adaugam laptele rece, si amidonul amestecand continuu pana se omogenizeaza compozitia si se desfac eventualele cocoloase. Punem cratita pe foc mare pt. 2 min. si amestecam continuu, dupa care reducem focul la f. mic si nu ne dezlipim de aragaz pt. a nu avea surpriza sa se lipeasca crema. Atentie, trebuie amestecat continuu cu telul pana vedeti ca se ingroasa crema si capata consistenta. Dati la o parte de pe foc si puneti cratita in baie de apa rece, la fel amestecand in ea pana devine calda, prevenind in acest fel formarea unei pojghite deasupra. In timp ce amestecati pentru a se raci adaugati in crema 2 lingurite de unt si esenta de vanilie.Turnati crema calduta peste blatul racit, ornati cu fructele care va plac si apoi turnati gelatina rosie preparata cf. instructiunilor de pe plic. Se poate orna si cu frisca. Dati la frigider min. 3 ore. Se serveste rece si este f. gustoasa!

_________________
Imagine


Sus
Neconectat Profil  
 
 Subiectul mesajului: Re: Carticica de bucate!
MesajScris: 04 Mai 2010, 11:31 
Moderator Ghidul Miresei
Avatar utilizator

Membru din: 14 Aug 2006, 13:19
Mesaje: 5976
Localitate: Cluj-Napoca
Salata picanta

Ingrediente:
- 1 piept de pui
- 3 morcovi
- 1 telina
- 100 g maioneza
- 200 g smantana
- 100 g masline
- 100 g mustar
- 4-5 catei de usturoi
- sare

Mod de preparare:
Spala pieptul de pui si pune-l sa fiarba in apa cu sare, Cand carnea este fiarta bine, scoate-o din apa, las-o sa se raceasca, dupa care rupe-o fasii. Separat, curata morcovii si telina si trece-i prin razatoare. Intr-un castron, amesteca usor legumele cu fasiile de carne, adauga masline fara samburi si taiate pe jumatate, mustarul amestecat cu smantana si cateii de usturoi zdrobiti. Potriveste gustul de sare, dupa care asaza salata pe un platou si orneaz-o cu rondele de morcov si cateva masline. Serveste numai dupa ce a stat la rece cel putin 30 de minute.

_________________
Moderator Site Ghidul Miresei


Sus
Neconectat Profil  
 
 Subiectul mesajului: Re: Carticica de bucate!
MesajScris: 04 Mai 2010, 12:18 
Veteran
Avatar utilizator

Membru din: 16 Dec 2009, 00:54
Mesaje: 493
Localitate: Timisoara / Alba Iulia
Paste cu ciuperci

Ingrediente:
- 250 gr. paste
- 400 gr. ciuperci
- 2 morcovi
- 4 căţei usturoi
- 50 ml vin alb
- ulei de măsline
- pătrunjel
- condimente: sare, piper, parmezan sau caşcaval ras

Mod de preparare:
Se taie mărunt usturoiul, se dau pe răzătoare cei 2 morcovi şi se călesc în tigaia în care s-a încins în prealabil uleiul de măsline.
Se adaugă ciupercile tăiate cuburi şi se acoperă cu un capac, aşteptând să lase apă ciupercile.
Se adaugă vinul, sarea şi piperul după gust şi se acoperă din nou cu capacul, lăsând aşa cca. 10 min.
Se amestecă din când în când.
După cele 10 min se ia capacul şi se lasă încă puţin pe foc pentru a pierde aspectul lichid şi a căpăta consistenţa unui sos.
Când este aproape gata, se adaugă pătrunjelul tocat mărunt.
Între timp s-a pus la fiert o oală cu apă, în care s-a adăugat puţina sare.
Când fierbe în clocot, se pun pastele şi se lasă la fiert, amestecându-se din când în când.
Când sunt gata fierte, pastele se strecoara şi se pune peste sosul deja preparat, amestecând bine.

Se serveşte după ce s-a presărat deasupra parmezanul sau caşcavalul ras.

Poftă bună !!!

_________________
La Timişoara nu se discută, se iubeşte ! :love:

:ncouple: 17 iulie 2010 - Timişoara
:ncouple: 24 iulie 2010 - Alba Iulia

Imagine


Sus
Neconectat Profil  
 
 Subiectul mesajului: Re: Carticica de bucate!
MesajScris: 05 Mai 2010, 11:31 
Moderator Ghidul Miresei
Avatar utilizator

Membru din: 14 Aug 2006, 13:19
Mesaje: 5976
Localitate: Cluj-Napoca
Sufleu dulce

- 200 g branza de vaci
- 150 ml lapte
- 200 g pesmet
- 5 oua
- 3 pliculete cu zahar vanilat
- 1 lingura cu unt
- nucsoara, sare

Intr-un castron, toarna laptele fiert cu un praf de sare si zaharul vanilat. Dupa ce s-a racorit putin, adauga pesmetul in ploaie si amesteca energic, pana obtii o pasta mai groasa si se desfac toate cocoloase. In acest amestec, incorporeaza galbenusurile unul cate unul, branza de vaci, putina nucsoara si albusurile batute spuma. Toarna compozitia intr-un vas de yena uns cu unt sau margarina. Lasa la cuptor, la foc moderat, aproximativ 30 de minute. Sufleul trebuie sa iasa auriu si pufos. Serveste-l imediat.

_________________
Moderator Site Ghidul Miresei


Sus
Neconectat Profil  
 
 Subiectul mesajului: Re: Carticica de bucate!
MesajScris: 24 Iun 2010, 08:47 
Moderator Ghidul Miresei
Avatar utilizator

Membru din: 14 Aug 2006, 13:19
Mesaje: 5976
Localitate: Cluj-Napoca
Cornuri cu ciocolata

Ingrediente:
- 500 g faina
- 50 g unt
- 25 g drojdie proaspata
- 150 ml lapte
- 150 g zahar
- 3 oua
- crema de ciocolata

Se topeste drojdia in putin lapte cald, se adauga faina, zaharul, untul taiat cubulete si doua oua. Se amesteca, dupa care se adauga treptat restul de lapte si se framanta un aluat potrivit de tare. Se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul.
Dupa ce a crescut, se imparte aluatul in trei parti egale. Fiecare bucata se intinde cu sucitorul si se taie in patru. Se pune cate o lingurita de crema de ciocolata pe fiecare patrat, se ruleaza si se asaza in tava tapetata cu hartie de copt.
Se mai lasa la crescut in tava pana isi dubleaza volumul, dupa care se ung cu oul batut si se coc in cuptorul preincalzit timp de 20 de minute. In loc de ciocolata, se poate folosi si gem.

_________________
Moderator Site Ghidul Miresei


Sus
Neconectat Profil  
 
 Subiectul mesajului: Re: Carticica de bucate!
MesajScris: 24 Iun 2010, 17:43 
Diva
Avatar utilizator

Membru din: 23 Apr 2008, 19:03
Mesaje: 4056
Localitate: Houtigehage
carlita salata cu spanac arata f bine....am sa o incerc cu siguranta sambata...mai intai trebuie sa imi cumpar spanacul prospat si ridichii..in rest le am pe toate....mersic :hug:

_________________
ImagineImagine


Sus
Neconectat Profil  
 
Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 681 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35  Următorul

Ora este UTC + 2 [ DST ]


Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 20 vizitatori


Nu puteţi scrie subiecte noi în acest forum
Nu puteţi răspunde subiectelor din acest forum
Nu puteţi modifica mesajele dumneavoastră în acest forum
Nu puteţi şterge mesajele dumneavoastră în acest forum
Nu puteţi publica fişiere ataşate în acest forum

Căutare după:
Mergi la:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Theme created StylerBB.net & kodeki
Translation/Traducere: phpBB România