Ultima vizită a fost: Acum este 26 Iun 2025, 01:41

Ora este UTC + 2 [ DST ]

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 681 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Re: Carticica de bucate!
MesajScris: 24 Iun 2010, 17:47 
Moderator Ghidul Miresei

elyt1000 scrie:
carlita salata cu spanac arata f bine....am sa o incerc cu siguranta sambata...mai intai trebuie sa imi cumpar spanacul prospat si ridichii..in rest le am pe toate....mersic :hug:

daca nu uit caut ceva retete cu spanac si ol sa ti le scriu :P

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 24 Iun 2010, 17:48 
Diva

carlita scrie:

daca nu uit caut ceva retete cu spanac si ol sa ti le scriu :P

ar fi tare super.....mersic...merg e mana ta,ca am mare incredere :hug: ....ca asa as cauta si eu pe net ,dar pe neprobate parca nu as vrea

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 24 Iun 2010, 18:13 
Moderator Ghidul Miresei

Pui cu spanac

Ingrediente:
- 2 bucati mari de piept de pui
- 200 g spanac
- 200 g telemea de oi
- 1 ou
- 2 linguri smantana
- 1 lingura unt
- 1 lingurita coriandru uscat (eu l-am inlocuit cu oregano)
- 100 ml supa de pui
- boia de ardei dulce
- sare, piper

Se spala bine spanacul, se opareste in apa cu sare, se scurge de apa, se taie fasii si se amesteca cu oul batut, smantana, coriandrul, sare si piper, dupa gust. Se taie fiecare piept de pui in doua si se aplica fiecarei bucati cate o taietura in asa fel incat sa se obtina un "buzunar", care se captuseste cu cate o felie subtire de telemea si apoi se umple cu amestecul de spanac. Buzunarul se sigileaza cu scobitori pentru a nu se desface timpul prepararii. Bucatile se asaza intr-o forma, se ung cu unt, se presara boia de ardei, sare si piper. Se toarna supa de pui, se acopera cu folie de aluminiu si se pune la cuptor pentru 30 de minute. Se serveste cald.

Eli, reteta asta ii foarte buna :food: ...eu mancam foarte des anul trecut, anul asta nu am apucat sa fac...dar cred ca fac si eu pe maine daca nu ploua si ajung la piata :,

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 24 Iun 2010, 19:27 
Diva

super....ai idee la ce temperatura se pune la cuptor? pare delicioasa reteta si daca e facuta si probata de tine te cred pe cuvant

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 24 Iun 2010, 21:41 
Moderator Ghidul Miresei

elyt1000 scrie:
super....ai idee la ce temperatura se pune la cuptor? pare delicioasa reteta si daca e facuta si probata de tine te cred pe cuvant

mai sincer nu stiu :) ....eu las la foc mediu

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 25 Iun 2010, 08:46 
Moderator Ghidul Miresei

Cuiburi delicioase cu spanac si sunca

Ingrediente:
- 300 g spaghete, 500 g spanac, 100 g sunca (prosciutto), 1 catel de usturoi, 100 g telemea de oi, 100 g unt, 3 linguri ulei de masline, 2 oua, 1 lingura faina, sare, piper

Se spala spanacul si se fierbe 10 minute. Se scurge de apa, se toaca marunt si se amesteca cu un galbenus crud si cu faina. Se pune amestecul pe foc, se condimenteaza cu sare si piper, dupa gust, si se lasa pana scade bine zeama din spanac. Trebuie amestecat continuu.
Cand amestecul s-a ingrosat, se ia deoparte, se bate cu uleiul si untul si se amesteca cu telemeaua rasa si usturoiul pisat.
Separat, se fierb spaghetele "al dente" , se strecoara si se amesteca cu spnacul. Cu ajutorul unei furculite, se infasoara "gheme" de spaghete, care se pun pe un platou de servit. Se garnisesc cu felii subtiri de sunca, crude sau rumenite, care dau culoare si gust special spaghetelor verzi.

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 25 Iun 2010, 08:51 
Moderator Ghidul Miresei

Rulada de pui cu spanac

Ingrediente:
- un piept de pui mare, dezosat
- 100 g spanac congelat
- 100 g cascaval ras
- 2 linguri ulei
- 1/2 ceapa, sare, piper

Se spala carnea, se curata de pielita, se condimenteaza cu sare si piper si se pune intre doua folii de plastic. Se bate cu ciocoanul de snitele pana ajunge la grosimea de 1 cm. Se caleste ceapa tocata marunt, se adauga spanacul, sare si piper si se lasa sa fiarba la foc mic pana cand amestecul devine o pasta omogena. Se toarna spanacul peste pieptul de pui, se intinde uniform (se lasa liber pe margini cam 1 cm), se presara cascavalul ras, se condimenteaza cu putin piper, se ruleaza si se prinde cu scobitori. Se pune intr-o tava termorezistenta cu putina apa si 2 linguri de ulei. Se coace in cuptorul incins 30 de minute, se intoarce pe partea cealalta si se mai lasa aproximativ 30 minute.

P.S. Eli, reteta asta recunosc ca eu nu am facut-o acasa dar am mancat de multe ori, este o rulada care o face mama la lucru la diverse evenimente.

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 25 Iun 2010, 08:57 
Moderator Ghidul Miresei

Pachetele cu spanac si branza

Ingrediente pentru aluat:
- 600 g faina, 200 ml lapte, 25 g drojdie, 3 linguri ulei, 2 oua, 1 lingurita otet, 1 praf de sare

Umplutura:
- 1 ceapa, 200 g spanac proaspat, 200 g telemea, 4 oua, 1 lingura faina, 2 linguri ulei, 1 legatura marar, sare, piper

Se dizolva drojdia in laptele caldut si se toarna peste faina. Se adauga ouale, uleiul, sarea, otetul si se framanta pana se obtine un aluat omogen, care se lasa sa creasca la cald 30 de minute. Se spala spanacul, se opareste cateva minute in apa clocotita, se scurge si se toaca marunt. Se curata ceapa, se taie fin si se caleste in ulei. Se adauga spanacul si se lasa pe foc pana se inmoaie, apoi se adauga doua oua batute, sare si piper, dupa gust, faina si se amesteca repede. Se ia tigaia de pe foc si se lasa sa se raceasca. Se adauga apoi un ou, branza faramitata, mararul tocat si se amesteca. Se intinde aluatul intr-o foaie de 5 mm grosime si se taie rondele cu un recipient mai larg. Se pun pe fiecare rondea doua linguri din compozitia de spanac, se pliaza rondeaua si se lipesc marginile presand cu o furculita. Se ung toate pachetelele cu un ou batut, se pun intr-o tava unsa si tapetata si se dau la cuptor pentru 30 de min.

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 25 Iun 2010, 10:42 
Diva

carlita scrie:
Cuiburi delicioase cu spanac si sunca

Ingrediente:
- 300 g spaghete, 500 g spanac, 100 g sunca (prosciutto), 1 catel de usturoi, 100 g telemea de oi, 100 g unt, 3 linguri ulei de masline, 2 oua, 1 lingura faina, sare, piper

Se spala spanacul si se fierbe 10 minute. Se scurge de apa, se toaca marunt si se amesteca cu un galbenus crud si cu faina. Se pune amestecul pe foc, se condimenteaza cu sare si piper, dupa gust, si se lasa pana scade bine zeama din spanac. Trebuie amestecat continuu.
Cand amestecul s-a ingrosat, se ia deoparte, se bate cu uleiul si untul si se amesteca cu telemeaua rasa si usturoiul pisat.
Separat, se fierb spaghetele "al dente" , se strecoara si se amesteca cu spnacul. Cu ajutorul unei furculite, se infasoara "gheme" de spaghete, care se pun pe un platou de servit. Se garnisesc cu felii subtiri de sunca, crude sau rumenite, care dau culoare si gust special spaghetelor verzi.

la reteta asta nu se poate inlocui branza de oaie cu cea de vaci? eu nu mananc neam branza de oaie, beac

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 25 Iun 2010, 10:55 
Moderator Ghidul Miresei

elyt1000 scrie:
la reteta asta nu se poate inlocui branza de oaie cu cea de vaci? eu nu mananc neam branza de oaie, beac

ba da, cum sa nu? :D
si eu pun tot de vaci, dar de aia de magazin usor sarata...

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 25 Iun 2010, 12:07 
Moderator Ghidul Miresei

Fursecuri spritate

Ingrediente:
- 500 g untura sau 2 pachete de margarina
- 300 g zahar
- 2 plicuri praf de copt
- 1 lingurita amoniac
- 1 esenta de vanilie
- 1 kg faina
- 1 pahar lapte
- 300 g rahat

Se topeste untura sau margarina cat sa fie foarte fierbinte si se toarna peste patru pahare de faina. Se amesteca totul cu o lingura, iar cand se mai racoreste se adauga treptat zaharul si restul de faina, amesteca cu praful de copt. Se pune amoniacul stins cu otet, laptele, esenta si se framanta bine, dupa care se lasa la rece o ora.
Se ataseaza forma de fursecuri la masina de tocat carne (fara sita si cutit), se baga coca, se invarte si se obtin fursecurile. Rahatul se taie cubulete mici. In mijklocul fiecarei floricele se pune o bucatica de rahat. Se asaza in tava neunsa si se coc in cuptorul incins pana se rumenesc.

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 28 Iun 2010, 09:38 
Moderator Ghidul Miresei

Muffin cu visine

Ingrediente:
- 300 g faina
- 100 g ciocolata de menaj
- 2 linguri mari de cacao
- 1 praf de copt
- 200 g margarina
- 2 oua
- 160 g zahar
- 150 ml lapte
- 200 g visine fara samburi
- 1 esenta de vanilie
- 100 g ciocolata neagra pentru decor

Se incalzeste margarina, se adauga zaharul, ouale, cacaua si faina si se amesteca bine. Se adauga esenta de vanilie, praful de copt, laptele si se amesteca. Se adauga ciocolata taiata marunt, visinele si se framanta bine. Se pune coca in forme speciale de briose, unse si tapetata cu hartie de copt, si se dau la cuptor pentru aproximativ 20-25 de minute, la foc potrivit. Se lasa la racit, dupa care se orneaza cu ciocolata neagra topita sau se presara cu zahar pudra.

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 28 Iun 2010, 09:46 
Moderator Ghidul Miresei

Orez cu pui si ciuperci

Ingrediente:
- 300 g orez
- 2 pulpe de pui sau piept de pui
- 4-5 ciuperci mari
- 2 morcovi potriviti
- 2 cepe
- 1 ardei gras
- 1 ardei iute
- 1 pahar de vin alb
- 5 linguri de ulei
- sare, piper

Se pregateste zarzavatul astfel: ceapa se taie julien, morcovii rondele, ardeiul gras se taie cubulete si ciupercile se feliaza. Acestea se pun la calit in ulei. Dupa ce se calesc putin, se adauga carnea de pui dezosata in prealabil si taiata cubulete. Se lasa totul sa fiarba la foc potrivit 5-10 minute. Se adauga orezul spalat bine si ardeiul iute taiat fasii. Se pune vinul si apa de patru ori cat cantitatea de orez. Se condimenteaza si se lasa sa fiarba la foc mic circa 30-40 de minute sau se introduce vasul la cuptor.

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 28 Iun 2010, 15:48 
Moderator Ghidul Miresei

Tort de biscuiti

Ingrediente:
- 45 biscuiti
- 200 ml cafea concentrata
- 300 g unt
- 300 g zahar pudra
- 6 linguri zahar tos
- 1 lingurita scortisoara
- 150 g miez de nuca
- ciocolata pentru decor

Se caramelizeaza zaharul tos si se stinge cu opt linguri de cafea, se lasa sa fiarba pana se topeste zaharul caramelizat si se da la racit. Se freaca untul cu zaharul pudra si apoi se adauga siropul racit.
Pe o tava dreptunghiulara se asaza un strat de 15 biscuiti inmuiati in cafeaua amestecata cu scortisoara. Se pune un strat de crema si se repeta operatiunea si cu ceilalti biscuiti. Se imbraca tortul cu crema si se orneaza cu nuca prajita taiata sau macinata, ciocolata rasa sau orice fel de ornamente pentru prajituri.

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 28 Iun 2010, 18:54 
Diva

carlita ai ceva reteta buna de salam de biscuiti?

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 28 Iun 2010, 19:35 
Diva

carlita am facut salata de spanac azi....delicioasaaaaaaaaaaaaaaa :wok: .....super buna......acum ramane sa incerc si celelalte retete

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 29 Iun 2010, 08:34 
Moderator Ghidul Miresei

Bamba scrie:
carlita ai ceva reteta buna de salam de biscuiti?

Salam de biscuiti

Ingrediente:
-1 kg biscuiti
- 1 l lapte
- 1 pachet unt
- 12 linguri zahar
- 6 linguri cacao
- 4 linguri visinata
- 100 g visine din visinata
- 200 g alune nesarate
- 1 esenta de rom

Se pun biscuitii si alunele in cuptor sa devina crocante, apoi se zdrobesc cu sucitorul si se maruntesc. Separat, se pun la fiert laptele, untul, zaharul si cacaua, amestecandu-se mereu pana se topeste zaharul. Se pun biscuitii, alunele si visinele intr-un castron mare, se toarna peste ele amestecul de lapte, unt, zahar, cacao, esenta si visinata si se amesteca usor, doar cat sa se patrunda biscuitii de lichid, fara a se sfarama.
Se intinde o folie de plastic pe planseta, se toarna compozitia, pe lungime, in mijlocul ei, modelandu-se un salam. Se infasoara folia bine in jurul compozitiei cat mai strans si se pune la frigider pana a doua zi.

P.S: Eu nu il fac tot timpul cu visine, in perioada in care nu am visine il fac cu rahat si nuca (fara alune - nu sunt fan!). Sa folosesti cacao neagra, nu de aia maronie :) ....e mult mai aspectuos.

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 29 Iun 2010, 08:41 
Moderator Ghidul Miresei

Budinca cu broccoli

Ingrediente:
- 900 g broccoli congelat
- 30 g margarina
- 1 ceapa
- 2 linguri faina
- 375 ml lapte
- 100 g branza
- 2 galbenusuri
- 150 g sunca
- sare, piper

Se pune apa cu sare la fiert si, cand da in clocot, se adauga broccoli. Se lasa doar cateva clocote, pentru a nu se inmuia prea tare. Se caleste ceapa tocata marunt in margarina, se adauga faina, laptele si se fierbe pana se ingroasa, amestecand tot timpul. Se condimenteaza cu sare si piper, se adauga branza rasa, sunca taiata marunt si galbenusurile. Se toarna broccoli intr-un vas termorezistent uns si tapetat, se pune sosul deasupra si se introduce in cuptorul incalzit in prealabil pentru 15-20 de minute, pana se gratineaza.

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 29 Iun 2010, 08:45 
Moderator Ghidul Miresei

Supa-crema de ceapa

Ingrediente:
- 4 cepe mari
- 3 linguri faina
- 50 g unt
- 150 ml vin alb
- 100 g cascaval ras
- 2 linguri de smantana
- 1 ou
- 2 litri supa de carne
- patrunjel verde
- sare
- piper alb macinat

Cepele se curata si se toaca marunt. Intr-o oala se topeste untul, se pune ceapa si se lasa la calit pana prinde o culoare aurie. Se adauga faina, se toarna supa de carne si se lasa sa fiarba, la foc mic, timp de o ora, nu inainte de a o condimenta cu sare si piper.
Intr-un castron, se pun cascavalul ras, oul, smantana, sare, piper si faina cat cuprinde. Se amesteca toate ingredientele si, cu mana uda, se formeaza bilute, care se vor fierbe ulterior in supa. Se ia cratita de pe foc si se toarna continutul intr-un blender. Supa-crema astfel obtinuta se pune pe foc si se adauga vinul. Se lasa sa fiarba 2-3 minute, dupa care se pun la fiert bilutele de cascaval. Acestea se vor ridica la suprafata cand sunt gata. Se presara patrunjel tocat marunt.

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 29 Iun 2010, 14:54 
Diva

mersi carlita!

si daca tot ai pus retete cu spanac...povesteam aseara cu cineva oare ce as putea face din spanac sa fie cat de cat ascuns...Alexia nu mananca cu nici un chip si as vrea sa il ascund sa vad daca mananca asa...ziceau sa fac chiftele si sa il pun in compozitie...ai facut vreodata? oare ce gust are?

Sus
Neconectat Profil  

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 681 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35  Următorul

Ora este UTC + 2 [ DST ]