GhidulMiresei.ro
https://www.ghidulmiresei.ro/forum/

Carticica de bucate!
https://www.ghidulmiresei.ro/forum/viewtopic.php?f=61&t=30500
Pagina 34 din 35

Autor:  carlita [ 17 Dec 2010, 23:28 ]
Subiectul mesajului:  Re: Carticica de bucate!

Bamba scrie:
ce faceti de mancare/dulciuri de sarbatori fetelor? dati-mi idei ca parca tot aceleasi feluri le fac la fiecare craciun...sarmale, cozonaci etc...anul asta am zis ca fac ciorba de burta ca nu prea am facut anul asta



Vai, si eu trebuie sa ma gandesc saptamana asta la prajituri :) ...habar nu am ce sa fac, vreau ceva nou, dar sa iasa bun...
Cozonac nu fac anul acesta, eventual cumpar unul asa sa fie dar nu prea trece la noi.

La mancare...ca de obicei: sarmalute, friptura de 3 feluri(sa fie pentru toti: vita, porc, pui), ciorba de burta, ciorba de perisoare sau supa de taitei pentru mine(eu nu mananc burta), ceva garnituri pentru friptura + o multime de aperitive ca astea trec cel mai bine (ceva rulade, retete ce le face mama pe la servici..., oua umplute(dar nu ouale clasice umplute...altfel de oua), cherry cu avocado, dobos, ciupercute cu branzica si cu sunca, ardei cu branza si pe langa ceva aperitive traditionale de la porc)

Autor:  laura_sandu [ 17 Dec 2010, 23:56 ]
Subiectul mesajului:  Re: Carticica de bucate!

carlita scrie:


Vai, si eu trebuie sa ma gandesc saptamana asta la prajituri :) ...habar nu am ce sa fac, vreau ceva nou, dar sa iasa bun...
Cozonac nu fac anul acesta, eventual cumpar unul asa sa fie dar nu prea trece la noi.

La mancare...ca de obicei: sarmalute, friptura de 3 feluri(sa fie pentru toti: vita, porc, pui), ciorba de burta, ciorba de perisoare sau supa de taitei pentru mine(eu nu mananc burta), ceva garnituri pentru friptura + o multime de aperitive ca astea trec cel mai bine (ceva rulade, retete ce le face mama pe la servici..., oua umplute(dar nu ouale clasice umplute...altfel de oua), cherry cu avocado, dobos, ciupercute cu branzica si cu sunca, ardei cu branza si pe langa ceva aperitive traditionale de la porc)


foarte multe bunatati, Carlita :).Cand aveti timp sa mancati tot? :lol:
Eu nu gatesc nimic de sarbatori, pt ca sunt la Zalau si la Mures.Nici curatenie generala nu fac.Poate doar imi spal geamurile, desi nici asta nu cred ca am timp.Plus ca e foooarte frig :).Cred ca mai bine astept primavara :-`

Autor:  carlita [ 17 Dec 2010, 23:58 ]
Subiectul mesajului:  Re: Carticica de bucate!

laura_sandu scrie:
foarte multe bunatati, Carlita :).Cand aveti timp sa mancati tot? :lol:
Eu nu gatesc nimic de sarbatori, pt ca sunt la Zalau si la Mures.Nici curatenie generala nu fac.Poate doar imi spal geamurile, desi nici asta nu cred ca am timp.Plus ca e foooarte frig :).Cred ca mai bine astept primavara :-`



Pai facem multe dar nu in cantitati mari, se mananca oricum...la cati colindatori trec pe la noi, nu pleaca unul nemancat :)))
Asa facem in fiecare an, si trece.

Autor:  elyt1000 [ 18 Dec 2010, 00:04 ]
Subiectul mesajului:  Re: Carticica de bucate!

carlita scrie:


Pai facem multe dar nu in cantitati mari, se mananca oricum...la cati colindatori trec pe la noi, nu pleaca unul nemancat :)))
Asa facem in fiecare an, si trece.

venim si noi :lol: ....la atatea bunatati nu pot spune nu
nici eu nu gatesc nimic special de Craciun,noroc cu prietena mea ca face ea sarmale,salata beof si cozonaci,eu merg in vizita :lol: .....

Autor:  lily [ 18 Dec 2010, 11:51 ]
Subiectul mesajului:  Re: Carticica de bucate!

laura_sandu scrie:
foarte multe bunatati, Carlita :).Cand aveti timp sa mancati tot? :lol:
Eu nu gatesc nimic de sarbatori, pt ca sunt la Zalau si la Mures.Nici curatenie generala nu fac.Poate doar imi spal geamurile, desi nici asta nu cred ca am timp.Plus ca e foooarte frig :).Cred ca mai bine astept primavara :-`

nici eu nu fac nimic de sarbatori ca sunt plecata...curatenie am facut un pic dar noroc ca nu am mare lucru de facut ca eu fac sapt curatenie generala iar geamurile le-am spalad doar in sufragerie ca erau murdare ca si-a pus vecina de sus geamuri si i-a curs spuma pe ale mele...pt restul cred ca astept caldura ca m-am chinuit destul cu estea...este foarte frig

Autor:  carlita [ 19 Dec 2010, 23:20 ]
Subiectul mesajului:  Re: Carticica de bucate!

Minitarte cu nuci

Ingrediente:
- 200 g nuci
- dulceata de nuci

Pentru aluat:
- 200 g faina
- 100 g miere
- 125 g margarina
- 50 g zahar pudra
- 1 lingurita cu scortisoara

Pentru crema:
- 250 g margarina
- 250 g marmelada
- 50 g nuci
- 1 lingura cu coniac
- cativa biscuiti populari


Se freaca mierea cu zaharul si margarina. Adauga restul ingredientelor si aluatul astfel obtinut lasa-l sa se odihneasca aproximativ o ora. Intinde din el foi mici si asaza-le in formele de tarta neunse. Intre timp, freaca bine margarina, dupa care adauga marmelada, biscuitii sfaramitati, nucile zdrobite si coniacul. Amesteca bine pana cand intreaga copozitie este bine legata. Umple minitartele cu aceasta compozitie. Pune deasupra nucile ramase si dulceata. Serveste dupa ce au stat la rece 15 minute.

Autor:  carlita [ 19 Dec 2010, 23:21 ]
Subiectul mesajului:  Re: Carticica de bucate!

Tortulet de Craciun - cu aroma de portocala

Ingrediente:
- 200 g miez de nuca macinat
- 1 lingurita mirodenii pentru turta dulce(cuisoare, ghimbir, cardamom etc.)
- coaja rasa de la o portocala
- 200 g unt
- 200 g zahar
- 1 plic zahar vanilinat
- sare
- 4 oua
- 300 g faina
- 1 plic praf de copt
- 50 ml smantana
- cate 100 g glazura alba si neagra
- 2 linguri fulgi de migdale

Preincalziti cuptorul la 180 grade C. Prajiti miezul de nuca fara adaos de grasime, pana incepe sa capete aroma. Luati-l imediat din tigaie si lasati-l sa se raceasca. Amestecati-l cu mirodeniile de turta dulce si coaja de portocala.
Amestecati untul, zaharul, zaharul vanilinat si sarea, apoi incorporati ouale. Adaugati faina, praful de copt, miezul de nuca si smantana. Turnati aluatul intr-o forma inalta (diametru 24 cm) presarata cu pesmet. Coaceti-l 50-60 de minute. Dupa 40 de minute, acoperiti-l, eventual, cu folie de aluminiu. Lasati prajitura sa se raceasca, apoi scoateti-o din forma.
Tocati glazura separat, topiti-o la baie de aburi, apoi ornati prajitura cu ea. La final, presarati-o cu fulgii de migdale.

Autor:  puffy_is [ 19 Dec 2010, 23:53 ]
Subiectul mesajului:  Re: Carticica de bucate!

mmmm carlita..:d si eu ma plangeam ca eu fac multe...:d da acuma vad ca ma insel...
noi facem sarmalutze , friptura , ciorba de doua feluri.....de pui si radautzeana speciala pt mine:D , salata beof , salata de piftelutze cu maioneza , rulada......si cam atat...
inrest la prajituri vrem sa facem conuri cu frisca , cornuletze cu nuca , faguri si biscuitzi....:D
iamiii....

Autor:  carlita [ 19 Dec 2010, 23:56 ]
Subiectul mesajului:  Re: Carticica de bucate!

puffy_is scrie:
mmmm carlita..:d si eu ma plangeam ca eu fac multe...:d da acuma vad ca ma insel...
noi facem sarmalutze , friptura , ciorba de doua feluri.....de pui si radautzeana speciala pt mine:D , salata beof , salata de piftelutze cu maioneza , rulada......si cam atat...
inrest la prajituri vrem sa facem conuri cu frisca , cornuletze cu nuca , faguri si biscuitzi....:D
iamiii....



Zi-mi si mie reteta de la faguri cand ai timp :D ...imi amintesc ca am mancat undeva f buni dar eu nu stiu cum se face.

Autor:  puffy_is [ 20 Dec 2010, 16:53 ]
Subiectul mesajului:  Re: Carticica de bucate!

o sa iti scriu reteta dape maine...sa mai ai rabdare un pic....ca nu sunt acasa si nu o stiu pe de rost...
oricum ceva in genul ca la clatite dar mai gros aluatul...oricum sunt bestiali...

Autor:  mlcu7za [ 28 Dec 2010, 19:32 ]
Subiectul mesajului:  Re: Carticica de bucate!

Plăcintă cu dovleac copt

Ingrediente:
- un aluat de foietaj ( eu am folosit de la Bella, Linco şi Morăriţa )
- un dovleac de aprox. 400 gr
- pesmet sau gris
- zahăr vanilinat
- zahăr
- scorţişoară
- o mână de nuci măcinate
- 50 gr ulei

Mod de preparare:
- iei una din foile de foietaj şi o tai pe jumătate ( lăţime )
- presari pesmet sau gris
- aşezi dovleacul de-a lungul marginii, ca o moviliţă
- presari zahărul, nuca măcinată, zahărul vanilinat şi scorţişoara
- rulezi aluatul începând dinspre dovleac, căt de strâns posibil, astfel încât să nu se împrăştie dovleacul şi lipeşti capeţii ( un truc pt a nu se scurge sucul care se formează: poţi să uzi puţin cu degetul umezit capeţii înainte de a-i lipi )
- aşezi plăcinta în tava unsă cu ulei sau unt
- cu o pensulă ungi plăcinta cu ulei, pt a căpăta un luciu frumos după coacere
- preîncălzeşti cuptorul 10 min, la 250 grade ( cuptorul meu )
- bagi tava la cuptor să se coacă 10 min, la 200 grade, apoi reduci flacăra la 150-170 grade lăsând încă 20 min

Scoase din cuptor se lasă la răcit, se taie bucăţi şi se presară cu zahăr pudră amestecat cu zahăr vanilinat.

Poftă bună !!!

Autor:  mlcu7za [ 31 Dec 2010, 19:31 ]
Subiectul mesajului:  Re: Carticica de bucate!

Tort "Rază de soare"

Ingrediente:
- 300 g pişcoturi
- 400 g iaurt cremă
- 300 g frişcă
- 1 compot de piersici
- 2 plicuri de gelatina granulată
- 100 g zahăr pudră cu aromă de vanilie
- 100 g alune zdrobite

Preparere:
- înmoi gelatina într-un castron cu apă călduţă şi o laşi să se umfle 20-25 min.
- amesteci gelatina topită şi răcită cu iaurtul, zahărul aromatizat cu vanilie şi adaugi treptat frişca. baţi bine ca să se amestece.
- scurgi fructele din compot şi le tai felii subţiri. amesteci cu frişc jumătate din cantitatea de fructe şi păstrezi restul pentru decorare.
- tapezi interiorul unei forme de tort detaşabile cu folie de aluminiu să nu se lipească de frişcă şi acoperi fundul formei de tort cu piscoturi. torni frişca amestecată cu fructe, nivelezi şi ornezi cu feliile de piersici păstrate. laşi tortul la rece până în momentul servirii.
- în momentul servirii, scoţi tortul din formă, îndepărtezi folia de aluminiu şi tapezi lateralele cu alune zdrobite.

Autor:  mlcu7za [ 31 Dec 2010, 19:44 ]
Subiectul mesajului:  Re: Carticica de bucate!

Prăjitură cu pişcoturi

Ingrediente:
- 300 g pişcoturi de şampanie

* pentru cremă
- 1 ou
- 150 g zahăr
- coajă rasă de lămâie
- 200 ml apă
- 30 g făină
- 200 g frişcă
- 50 g ciocolată neagră
- 4-5 kiwi

* pentru ornat
- 2 linguri pudră de cacao
- frunze de mentă

Mod de preparare:
- freci oul cu zahărul şi coaja de lămâie rasă până obţii un amestec cremos. adaugi făina, apa şi fierbi compoziţia la "baie de abur", amestecând continuu până se îngroaşă. laşi crema la răcit.
- în crema răcită, amesteci ciocolata rasă şi incorporezi frişca, amestecând uşor.
- aşezi un rând de pişcoturin într-o formă dreptunghiulară de Jena, adaugi puţină cremă pentru a lega mai bine pişcoturile între ele, apoi un rând de kiwi tăiate cuburi, continui cu alt rând de pişcoturi, cremă şi api fructele de kiwi. la sfârşit, adaugi un strat mai gros de cremă şi ornezi cu pudra de cacao cernută deasupra şi frunze de mentă.
- laşi prăjitura la rece câteva ore înainte de a o servi tăiată în bucăţi dreptunghiulare de 7-8 cm.

Autor:  carlita [ 16 Feb 2011, 12:55 ]
Subiectul mesajului:  Re: Carticica de bucate!

Rulouri cu masline

Ingrediente:
- 500 g foitaj
- 1 lingurita de chimen
- 100 g masline feliate
- 50 g cascaval uscat ras
- 100 g telemea de vaca
- 2 oua
- o mana de faina

Intinde foaia de aluat, dand cu faina si foaia, si sucitorul. Taie rotocoale cu un pahar dat prin faina. Unge-le cu ou batut si presara chimen. Intinde aluatul ramas, dupa ce l-ai framantat un pic. Taie fasii late de 2 cm cu forma zimtata, unge-le cu ou, presara cascaval ras si masline. Ruleaza-le usor.
Asaza rotocoalele intr-o tava cu hartie de copt, pune pe fiecare cate o feliuta de telemea si din nou masline.
Acum, monteaza rulourile deasupra. Unge din nou cu un ou batut. Da la cuptorul incins, la foc potrivit, pentru 20 de minute. Se mananca atat fierbinti cat si reci.

Autor:  vioricael [ 25 Feb 2011, 02:16 ]
Subiectul mesajului:  Re: Carticica de bucate!

Tort de nuci, raw

Rapid de preparat, sanatos si gustos, un tort de nuci raw este desertul ideal pentru cei grabiti, si pentru veganii care nu consuma alimente preparate termic.
Ingrediente:
400 g cani miez de nuca
200 g cacao
un pachet de curmale (fara samburi)
o lingurita de miere
2 banane
Preparare:
Ingredientele (in afara de banane) se mixeaza in robot pana cand ajung la consistenta salamului de biscuiti. Se ia o parte din compozitie si se formeaza un blat, pe o farfurie. Apoi se paseaza bananele, si pasta rezultata se intinde peste blat. Restul compozitiei se modeleaza deasupra, in forma de tort. Se orneaza dupa gust.

Autor:  carlita [ 27 Iun 2011, 09:18 ]
Subiectul mesajului:  Re: Carticica de bucate!

Cine imi spune si mie cateva retete de salate usor de facut si rapide? ;)

Autor:  SweetNicoleta [ 27 Iun 2011, 09:22 ]
Subiectul mesajului:  Re: Carticica de bucate!

carlita scrie:
Cine imi spune si mie cateva retete de salate usor de facut si rapide? ;)


eu ador salata de rosii cu telemea: se taie rosiile bucati si se rade telemeaua peste rosii :flowers:

Autor:  carlita [ 27 Iun 2011, 10:01 ]
Subiectul mesajului:  Re: Carticica de bucate!

SweetNicoleta scrie:
eu ador salata de rosii cu telemea: se taie rosiile bucati si se rade telemeaua peste rosii :flowers:




asta imi place si mie si mananc f des, pun si mult patrunjel verde ca mie imi place mult verdeata ;)

Autor:  laura_sandu [ 27 Iun 2011, 10:34 ]
Subiectul mesajului:  Re: Carticica de bucate!

http://floridecires7.blogspot.com/2009/ ... ianta.html


Carlita, eu de aici mai fac salate.Sunt foarte bune, daca nu vrei sa mananci ceva clasic.

Autor:  carlita [ 27 Iun 2011, 10:35 ]
Subiectul mesajului:  Re: Carticica de bucate!

laura_sandu scrie:
http://floridecires7.blogspot.com/2009/05/salata-detoxifianta.html


Carlita, eu de aici mai fac salate.Sunt foarte bune, daca nu vrei sa mananci ceva clasic.




mersi.
asta era ideea, sa incerc ceva nou ca cele clasice le stiu si eu :)

Pagina 34 din 35 Ora este UTC + 2 [ DST ]
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
https://www.phpbb.com/