Citat:
Mie imi plac foarte putine flori: zambilele, orhideele, garoafele, lacramioarele si... mai suport inca cateva. Nu imi plac florile care miros; sunt foarte sensibila la mirosuri si de cand mi s-a facut rau de la crini imperiali fug de ele cat pot. De fapt atunci am avut o perioada in care detestam florile. E bine sa nu se lase flori in grija mea pentru ca uit sa le pun apa timp indelungat.
Ca plante de apartament imi plac cactusii, printre putinele plante care rezista mai mult fara apa. Dar se spune ca aduc ghinion tinuti in casa asa ca am renuntat la ei. Deci la noi in casa responsabilul cu florile este sotul.
si mie tot cactusii imi plac. Cu cat mai diferiti ca forma si model cu atat mai bine. am vro 10 pe balcon pe un raft de fier forjat. Ghivecele sunt colorate fff divers, pictate (unele) si au forme diferite: patrate, dreptunghiulare, stea, rotunde, trunchi de con si piramida. In ele am infipt niste "tepuse" cu diverse figurine in varf: buburuze, broscute, moristi de vant, gandacei etc. Mie imi place coltul meu f mult e vesel si cu personalitate. Prefer cactusii pt ca nu cresc repede sa le schimb ghiveciul, nu ii ud des pt ca sunt uituca, nu ii ataca motanul. Mai am 2 yucca, planta decorativa care, din nou, imi place mult. Nu-mi plac plantele care ocupa mult loc, necesita multa ingrijire, si cele care fac flori f rara si pe care le tii ca un manunchi de frunze in ghiveci. Chestiune de gust.
Dintre florile pt vaza, preferatele mele sunt: cele de primavara: lalele, narcise, zambile, freziile-nu au multe frunze care se fac urate in apa si put, cele de toaman: toate crizantemele-sunt frumos colorate si vesele. Nu-mi plac: gladiolele=oribile, crinii=mirositori,trandafirii- desi pt nunta am optat pt ei deoarece la 40 de grade nu rezista nimic altceva. Mai imi plac: sterlizia (daca am scris bine)si tuberozele.