Ultima vizită a fost: Acum este 01 Iul 2025, 17:10

Ora este UTC + 2 [ DST ]

Scrie un subiect nou Acest subiect este închis, nu puteţi modifica mesaje sau să scrieţi răspunsuri viitoare.  [ 2069 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69 ... 104  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Re: Discutii generale Vol. 7
MesajScris: 14 Sep 2010, 13:21 
Diva

lily scrie:

felicitari!!! sa-ti traiasca finutul/finuta si sa te distrezi la botez
la multi ani pt aniversarea voastra!!!!

multumesc, este o fetitza si o sa fie dublu eveniment si cununia civila a parintilor unde vom fi martori/nasi cum se spune , cred ca ne vom distra pentru ca ne sunt prieteni foarte buni.

apoi avem in plan sa mergem la casa de copii si sa botezam un bebelus si acolo , de mult ne dorim sa facem asta.

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 14 Sep 2010, 13:25 
Moderator Ghidul Miresei

Salutare fetele :hap_w:

M-am intors si eu acasa, am intrat sa va descriu putin experienta traita in Grecia si la nunta iar apoi ma apuc de despachetat :)

Sa incep cu inceputul...

Drumul nu a fost atat de obositor cum ma asteptam (cel putin pentru mine), am avut cateva locuri libere in autocar si ne-am putut intinde putin picioarele, am si dormit cat s-a putut :) ...am avut televizoare in autocar si ne-am uitat la filme...a fost ok, dar sper sa nu mai merg cu autocarul nicaieri atatea ore :nlol:

Am fost cazati la un hotel in statiunea Paralia Katerini, hotelul foarte dragut, fiecare camera cuprindea baie, balcon si bucatarie desi nu am avut nevoie de ea, am avut 2 mese incluse (micul dejun si cina). A fost inchiriat un hotel intreg + inca 3 camere in alt hotel (cred ca patronul a avut ceva de platit).

Plaja foarte frumoasa, apa calduta si curata, sezlongurile nu se platesc (ca la noi) iar din fericire sunt o multime nu trebuie sa mergi din timp sa prinzi unul gol, foarte multi romani din pacate (ma refer la romanii de pe plaja pe care ii vedeai de la o posta).
Statiunea la fel, era plina de romani, te duceai pe o terasa si vorbeau chelnerii romaneste, dar foarte foarte amabili, stateau de vorba cu tine, raspundeau la orice intrebari...ba mai mult la final iti ofereau si inghetata sau prajitura din partea casei :)
Pe plaja erau foarte multi negrii care vindeau una alta, venise un negru cu niste tablouri f dragute la noi si a inceput sa vorbeasca in romaneste (am ramas muti :nlol: ), ne arata tablouri "doua pisici - miau miau"; "doi caini - ham ham"; "michelangelo, da vinci"; "doi cai frumosi" ...f tare :nlol: ...l-am intrebat ca de unde stie romaneste, si a spus ca aici pe plaja a invatat, apoi ne-a intrebat el pe noi ca de unde suntem si i-am spus Cluj-Napoca ....la care el "ooo..universitatea cluj, cfr cluj" :nlol:
Preturile in statiune erau ok (pizza - 6 E; supa/ciorbe - 3,5 E; calamari - 4 E; rochii elegante cu care poti merge si la nunti 10 E, tricouri 2-3 E; blanuri, haine de piele incepeau preturile de la 35 E la o haina scurta de piele, f ieftine; era f mult aur de 12 Karate (pacat ca nu se poate prelucra) f ieftin, incepea cm de la 0,50 centi...modele foarte frumoase la lanturi si bratari (in lei iti luai o bratara la 80 lei, bratara groasa si cu model sau cu pietre printre)

Am avut parte de vreme buna, vremea proasta din pacate a fost in timpul nuntii :nlol:
Am plecat la ora 16:30 din statiune sa fim la ora 18:30 la biserica, pe drum a inceput sa ploua si sa se raceasca vremea, noi fara umbrele, fetele destul de dezbracate...am rabdat putin frig in seara nuntii. Am ajuns la biserica, foarte multi oameni (dar totusi nu cred ca erau 1000 :nlol: ), biserica a fost superba iar slujba la fel desi nu am inteles o boaba :really: . Nunta trebuia sa fie in aer liber (nici macar in cort), acolo nu a mai plouat de 3 luni iar chiar in ziua/noaptea nuntii a plouat non-stop. Intr-un timp record au acoperit mesele cu corturi doar cu acoperis, fara laterale.

Ajunsi la locul cu pricina, am ramas uimiti de frumusetea in care se aflau mesele aranjate, era un camp deschis dar foarte frumos luminat si inchis pe margini de copaci. Din pacate din cauza ploii mesele au fost restranse sub corturi, erau foarte inghesuite si nu te puteai misca tare mult printre, mesele au avut aranjamente simple, mese rotunde, fata de masa alba, panglica mov, un bol cu o lumanare la mijloc si cateva margelute, scaunele imbracate doar in alb (scaune al naibii de tari!! ), masa mirilor era o masa normala, fara aranjamente florale sau ceva (cum se face la noi), din cate am vazut grecii nu pun tare mult accent pe nunta. Dansul de deschidere a fost foarte frumos (singurul lucru care mi-a placut de la nunta :D ), un tango frumos cu coregrafie, apoi a fost muzica populara greceascam 3-4 ore (aveau ei un dans specific pe care nici daca vroiai nu puteai dansa), apoi au bagat ceva manele grecesti (tare urate), iar muzica in engleza in jur de 5-6 piese ...pe astea am putut dansa si noi :).

Mancarea si chelnerii :nlol:
Felul I (farfurii mici) - o clatita cu sunca si cas (foarte naspa!); un foietaj cu piept de pui (pieptul de pui foarte bun dar foietajul foarte tare); si inca o chestie cu pateu sau ceva de genu.
Felul II - salata greceasca (salata verde, ceva parmezan si rosie murata - oribila)

Apoi au adus 2 platouri pe masa cu cateva feliute de branza, 2 smochine si 2 prune uscate.

Felul III - orez alb (necondimentat), cartofi la cuptor (cred - dar erau acrii, nu stiu cum) si 3 bucati de friptura de porc. (Nici nu m-am atins de felul asta de mancare, mirosea intr-un hal ca mi s-a facut gretza :nlol: )

Tort (f bun, am mancat 2 felii :D )

Mesele erau de 11 persoane, mese rotunde (51 de mese).
Se aducea bautura pe masa asa (o apa plata, 2 beri, 2 sticle de vin, 2 cola la 250 ml), am cerut sa ne aduca 5 cola si ne-au adus inca 2 (ne bateam sa bem un cola :nlol: ), alt suc nimic.

Invitatii au plecat pe la ora 1, doar noi romanii am mai ramas pe acolo si neamurile apropiate, am stat pana la 3 dim iar apoi inapoi catre hotel. Am fost 110 romani de toti :) ...si de la alte firme cu care colaboreaza firma lor, dar acestia si-au platit singuri si nu au stat in statiune cu noi.

La plecarea de la biserica si de la restaurant s-au dat marturii, bomboane impachetate intr-un material alb (am uitat sa le fac poza inainte sa le mananc :nlol: ), iar fetele au primit la nunta o farfurioara draguta (o sa-i fac poza).

Mireasa a fost f draguta, ea are 35 de ani sau ceva de genu, cica rochia ei de mireasa a costat 3000 E inchiriata, nu cumparata...sincer nu prea arata de atatia bani (cred ca cu aia 3000 E si-o cumpara, acum nu stiu ce preturi au ei la rochii) dar era foarte frumoasa in schimb, mie mi-a placut :)
In rest oamenii erau simplu imbracati (fetele in rochii de vara, pantaloni, fusta cu camasa), cred ca noi romanii am fost cei mai eleganti, se uitau grecii la noi ca la felul 5 :nlol:

hmm...cred ca am zis destule, poate prea multe :nlol: sper ca se intelge ce am scris ca sunt f obosita, cred ca daca ma pun in pat nu ma mai trezesc 2 zile

Edit: La intoarcere acasa am oprit cateva ore in Salonic sa vizitam orasul (cel putin cat am putut din el), e un oras cu 2 mil de locuitori, foarte frumos...chiar faceam misto si spuneam ca m-as putea obisnui sa locuiesc acolo.

Aranjatul la coafor era 15 E, s-a dus o colega a lui Mihai sa-si aranjeze parul...doar asa din perie i l-a facut, a intrebat colega lui Mihai ca daca au placa de par, si au spus ca nu stiu cei aia :nlol: ...chiar radeam apoi cu cumnata mea (Narcisa) ca trebuia sa ne deschidem coafor acolo intre 5 si 10 E si sa facem programari cu o zi inainte :nlol:

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 14 Sep 2010, 13:26 
Moderator Ghidul Miresei

La multi ani sotului tau Lily :)

F frumos gestul vostru Anca :flowers:

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 14 Sep 2010, 13:32 
Diva

carlita scrie:
Salutare fetele :hap_w:
hmm...cred ca am zis destule, poate prea multe :nlol: sper ca se intelge ce am scris ca sunt f obosita, cred ca daca ma pun in pat nu ma mai trezesc 2 zile

Foarte tare tu Carli :rofl: ai spus totul cu asa un haz ca am ras de numa numa :rofl:
Odihna placuta si te asteptam :hug:

Nemaiavand la cine sa se-nchine" (pentru mami...vesnic in inima mea !!!)

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 14 Sep 2010, 14:39 
Diva

carlita scrie:
La multi ani sotului tau Lily :)

F frumos gestul vostru Anca :flowers:

multumesc frumos iubita :-*

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 14 Sep 2010, 16:07 
Diva

lily scrie:
buna dimineata fetelor!!! Anca esti nasica de cauti lumanare?
astazi este ziua sotului meu...face 30 de ani :nparty: :ncake:

sa-ti traiasca sotul iubita!!! multa sanatate ,fericire si numai bucurii!! petrecere frumoasa alaturi de fetele lui!! :nchampagne: :ncake: :nparty:

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 14 Sep 2010, 16:17 
Diva

ioiiii carlita ce experienta....nu-i asa ca te asteptai la mult mai mult? intotdeauna e asa.....la o nunta asa de mare doar nu credeai ca o sa va sature cu mancare sau bautura? era normal sa fie putina si proasta......desi decat sa fac o astfel de nunta mai bine lipsa.....acum asteptam poze,sa vedem si noi grecii miri si cum a fost pe acolo

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 14 Sep 2010, 16:21 
Moderator Ghidul Miresei

elyt1000 scrie:
ioiiii carlita ce experienta....nu-i asa ca te asteptai la mult mai mult? intotdeauna e asa.....la o nunta asa de mare doar nu credeai ca o sa va sature cu mancare sau bautura? era normal sa fie putina si proasta......desi decat sa fac o astfel de nunta mai bine lipsa.....acum asteptam poze,sa vedem si noi grecii miri si cum a fost pe acolo

In mare stiam la ce sa ma astept din auzite :) asa sunt ei...nu pun foarte mult accent pe nunta...cel putin nu ca noi romanii :> cred ca chelnerii s-au saturat de cate ori i-am chemat la masa sa schimbe sticlele :)) or fi spus ca suntem nesatuli :D

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 14 Sep 2010, 16:26 
Diva

carlita scrie:
In mare stiam la ce sa ma astept din auzite :) asa sunt ei...nu pun foarte mult accent pe nunta...cel putin nu ca noi romanii :> cred ca chelnerii s-au saturat de cate ori i-am chemat la masa sa schimbe sticlele :)) or fi spus ca suntem nesatuli :D

pai ori ii dai omului sa se sature ori nu-i dai de loc.....ma intreb pe ce pun greci accent daca nu pe nunta? adica totusi a fost o fala ptr ginerica sa-si aduca angajati, sa-i cazeze la hotel si sa suporte el toata cheltuiala......adica ma gandesc ca asta traind in romania a fost si el in viata lui la o nunta romaneasca sa stie cat de cat cum mananca si bea romanul :lol: .....dar cred ca el si-a facut nunta dupa traditia lui greceasca

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 14 Sep 2010, 16:30 
Moderator Ghidul Miresei

elyt1000 scrie:
pai ori ii dai omului sa se sature ori nu-i dai de loc.....ma intreb pe ce pun greci accent daca nu pe nunta? adica totusi a fost o fala ptr ginerica sa-si aduca angajati, sa-i cazeze la hotel si sa suporte el toata cheltuiala......adica ma gandesc ca asta traind in romania a fost si el in viata lui la o nunta romaneasca sa stie cat de cat cum mananca si bea romanul :lol: .....dar cred ca el si-a facut nunta dupa traditia lui greceasca

Da, asa e...nunta a fost dupa traditia greceasca, oricum m-am mirat cand am vazut cartofi, orez si carne de porc :> poate a fost special inclusa pentru romani :nlol:

Edit: Eli, am pus poze pe facebook.

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 14 Sep 2010, 16:58 
Diva

carlita scrie:

Da, asa e...nunta a fost dupa traditia greceasca, oricum m-am mirat cand am vazut cartofi, orez si carne de porc :> poate a fost special inclusa pentru romani :nlol:

hihihi...le-am vazut.......mirii sunt greci autentici :lol:

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 14 Sep 2010, 18:37 
Diva

elyt1000 scrie:
sa-ti traiasca sotul iubita!!! multa sanatate ,fericire si numai bucurii!! petrecere frumoasa alaturi de fetele lui!! :nchampagne: :ncake: :nparty:

multumesc frumos iubita :love: ne-am petrecut duminica cu familia si sambata o sa invitam prietenii pela noi sau in oras...ne mai gandim dar cu siguranta o sa petrecem si cu ei

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 14 Sep 2010, 18:40 
Diva

carlita scrie:

se pare ca noi ronanii facem nunta cu mancare cat pt o sapt...cand am fost anul trecut in Tunisia ne-a povestit ghida ca acolo la nunta nu se ofera decat o prajitura si un pahar cu suc...deci voi tot ati avut noroc :nlol:

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 14 Sep 2010, 19:54 
Diva

carla, super experienta:)
Sa stii ca in Parallia toata lumea aproape stie romaneste.Sunt multi romani acolo.Chiar sunt anunturi la magazine ca angajeaza vanzatori vorbitori de limba romana.
Si se stie ca mancarea in zona e ieftina.Chiar nu e o zona scumpa.
Experienta de la nunta...ce sa zic de ea.Sunt sigura ca va veti aminti cu drag de aceasta nunta.
Eu sincer numai in Ardeal am auzit sa se dea multa mancare la nunta.Numai aici suntem nehaliti :lol: :lol: .
Nu ai si poza cu cortul?Mi-ar placea mult sa vad.

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 14 Sep 2010, 21:48 
Moderator Ghidul Miresei

laura_sandu scrie:
carla, super experienta:)
Sa stii ca in Parallia toata lumea aproape stie romaneste.Sunt multi romani acolo.Chiar sunt anunturi la magazine ca angajeaza vanzatori vorbitori de limba romana.
Si se stie ca mancarea in zona e ieftina.Chiar nu e o zona scumpa.
Experienta de la nunta...ce sa zic de ea.Sunt sigura ca va veti aminti cu drag de aceasta nunta.
Eu sincer numai in Ardeal am auzit sa se dea multa mancare la nunta.Numai aici suntem nehaliti :lol: :lol: .
Nu ai si poza cu cortul?Mi-ar placea mult sa vad.

Am o poza dar nu se vede f bine, defapt erau 3 corturi, mai bine zis 3 acoperisuri de cort :) iti arat pe mess.

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 14 Sep 2010, 21:58 
Diva

Carlita, tare experienta cu nunta din Grecia. De abia astept sa vad pozele....

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 14 Sep 2010, 22:03 
Moderator Ghidul Miresei

SweetNicoleta scrie:
Carlita, tare experienta cu nunta din Grecia. De abia astept sa vad pozele....

am pus poze pe facebook. dar de la nunta putine :)

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 14 Sep 2010, 22:37 
Diva

carlita scrie:

am pus poze pe facebook. dar de la nunta putine :)

din pacate sunt la serviciu acum si nu pot intra pe facebox, sper sa apuc sa intru maine dimineata de acasa :hug:

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 15 Sep 2010, 15:39 
Diva

tu carlita eu nu as generaliza chestia cu mancarea proasta si putina la greci...sa iti spun de ce...nasii lui Alexia sunt greci si suntem fff apropiati de ei si de toata familia lor de ani de zile...am petrecut multe evenimente la ei in casa si vreau sa iti spun ca atata belsug de mancare si risipa mai rar...plus ca ce imi povesteste ea de Grecia tot ceva de genul este....

dar acum stii cum e...ca fiecare grec se gospodareste singur si fiecare isi are socotelile lui...poate astia la care ai fost au taiat din bugetul de mancare cum au avut atatea cheltuieli cu invitatii..sau poate asa ii traditia in zona...

oo si cartofii aia...sunt oven potatoes...la cuptor cu oregano si lemon juice....traditionali...iar carnea de porc ma gandesc ca a fost souvlaki...era facuta ca si frigaruile? tot mancare traditionala...la orice masa este din asta aproape...si orez la fel...numai Tina mai face si o mancare cu sos pt orez...si mousaka si inca una dar imi scapa acum....plus greek salad fara indoiala :)

PS pastitsio ii zice la cealalta mancare....nu stiu exact cum se scrie :)

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 15 Sep 2010, 18:45 
Diva

Bamba scrie:
tu carlita eu nu as generaliza chestia cu mancarea proasta si putina la greci...sa iti spun de ce...nasii lui Alexia sunt greci si suntem fff apropiati de ei si de toata familia lor de ani de zile...am petrecut multe evenimente la ei in casa si vreau sa iti spun ca atata belsug de mancare si risipa mai rar...plus ca ce imi povesteste ea de Grecia tot ceva de genul este....

dar acum stii cum e...ca fiecare grec se gospodareste singur si fiecare isi are socotelile lui...poate astia la care ai fost au taiat din bugetul de mancare cum au avut atatea cheltuieli cu invitatii..sau poate asa ii traditia in zona...

oo si cartofii aia...sunt oven potatoes...la cuptor cu oregano si lemon juice....traditionali...iar carnea de porc ma gandesc ca a fost souvlaki...era facuta ca si frigaruile? tot mancare traditionala...la orice masa este din asta aproape...si orez la fel...numai Tina mai face si o mancare cu sos pt orez...si mousaka si inca una dar imi scapa acum....plus greek salad fara indoiala :)

PS pastitsio ii zice la cealalta mancare....nu stiu exact cum se scrie :)

si eu asa stiu ca mancarea e multa si buna la greci.dar, probabil la nunta asta , cum ai spus tu s-a taiat din bugetul de mancare pt ca au fost mai multi invitati.sau poate mancarea nu a fost pe placul romanilor.Pt ca fiecare natie mai are si chestii ciudate in bucataria traditionala.

Sus
Neconectat Profil  

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Acest subiect este închis, nu puteţi modifica mesaje sau să scrieţi răspunsuri viitoare.  [ 2069 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69 ... 104  Următorul

Ora este UTC + 2 [ DST ]