Ultima vizită a fost: Acum este 10 Iul 2025, 21:26

Ora este UTC + 2 [ DST ]

Scrie un subiect nou Acest subiect este închis, nu puteţi modifica mesaje sau să scrieţi răspunsuri viitoare.  [ 2179 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102 ... 109  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Re: Discutii generale V
MesajScris: 20 Feb 2010, 09:22 
Diva

madutz scrie:
cine zice ca ar face si ar drege pentru parinti ca ei au facut pentru noi si toate astea nu a fost pus direct in fata unui astfel de necaz.

buna dimineata fetele
madutz, tin sa te contrazic, uite ca eu am fost pusa in situatia asta, mama si sora mea.... toate 3 am avut grija de bunica, nu iti imaginezi cat de greu este, cate sacrificii tre sa faci, cat de obositori sunt batrani, sa depinzi de ei, pt ca pana la urma ei depind mai rau de tine... asa ca vb intr-o f mare cunostinta de cauza, tot nu mi-as duce acolo parintele, indiferent cat de greu mi-ar fi si cat de luxos ar fi un asemenea azil :blink:

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 20 Feb 2010, 11:53 
Diva

buna dimienatza fetelor....eu abia beau cafelutza...:P va invit si pe voi daca puteti ajunge...
amely te cred ce spui...si eu am grija in mare parte de bunelul meu...dar crede-ma imi vine uneori sa imi iau luema in cap...i-am zis si mamei mie nu imi trebuie asa ceva de la varsta asta......o sa innebunesc de tanara....si ea rezista cu greu...dar asta e......daca ai mei la o varsta de 70 de ani sa zicem ca ar accepta sa mearga la un azil unde sa fie ingrijiti bine as alege varianta asta...dar stiu ca nu accepta...si ma gandesc ca aunci le-ar fi mai rau....acuma sper sa nu fie rau si cu ei cum e cu bunelu......

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 20 Feb 2010, 12:27 
Diva

puffy ce sa-ti spun, putere sa ai, sa incerci sa il intelegi, ca sigur nici lui nu i-ar placea sa fie in situatia asta, din pacate :roll:
nu va spun ce rau imi parea, cat plangeam si cat ma ofticam ca trebuie sa avem grija de bunica, in dimineata cand a murit am fost de fata, a murit cu mine, va jur ca i-as mai fi dat eu ani de la mine numa sa o stiu acolo in pat si cat regret ca uneori la nervi in sinea mea ma gandeam cat mai are de trait :wall: :wall: :wall:

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 20 Feb 2010, 13:09 
Diva

te cred....o patisem si cu bunica.....dar bunelu ma mir ca isi mai da seama ce face....eu cred ca nu mai gandeste ca lumea....

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 20 Feb 2010, 13:34 
Moderator Ghidul Miresei

Legat de mine, parinti si batrani...

Bunica mea a stat la pat 3 ani de zile fara a putea sa umble si pe langa asta mai avea si alte boli, surorile mamei faceai cu schimbul si in fiecare seara dormea cineva la ea...din pacate mama nu s-a putut numara printre ele deoarece noi suntem la Cluj, iar ele la Sibiu dar cand avea concediu mergea si statea 1 saptamana, 2 saptamani cu mama ei non-stop pentru a se mai putea relaxa si surorile ei. Acum bunica mea este bine, umbla din nou si se descurca foarte bine la cei 79 de ani pe care ii implineste chiar astazi (parintii mei tocmai au plecat la Sibiu pentru ai face o surpriza bunicii)...cu toate ca in perioada de iarna o matusa care are o casa mai mare a luat-o la ea pentru a nu mai face atatea drumuri.

Bunica lui Mihai a fost iarasi foarte bolnava, sincer nu stiu ce boli a avut...de umblat, umbla doar ca purta pampers tot timpul, in ultima perioada a luat-o si razna total ca nu te mai puteai intelege cu ea dar in rest a fost o batranica linistita care nu iti dadea dureri de cap. Acum 4 ani de zile cand soacra mea a plecat in America am ramas doar eu si cu baietii cu ea, noi aveam grija de ea...dar atunci era foarte bine, radea tot timpul...se uita la tv, nu aveai treaba...mai venea una din surorile soacrei o data la 3 zile sa ii faca baie, in rest putea sa faca cam de toate. Desi sunt 4 surori, soacra mea a avut grija de ea ultimii 3 ani din viata, surorile ei nici macar nu veneau sa o viziteze desi toate erau in oras iar una sta chiar la cateva case mai incolo...defapt nu ai ce discuta, de obicei vin doar cand au nevoie de ceva. Bunica lui Mihai a decedat in noiembrie 2008 la varsta de 82 de ani.

Cealalta bunica a mea este foarte bine, desi in ultima perioada a avut si ea ceva probleme...are 72 de ani, e inca tanara si in putere, locuieste la tara. Cealalta bunica a lui Mihai vreau sa spun ca are 84 de ani iar eu nu am vazut om mai vioi si mai energic ca dansa, imi place foarte mult de ea si o iubesc la fel de mult cum le iubesc pe bunicile mele. La 84 de ani sapa in gradina, face curatenie in curte, hraneste animalele, face mancare in casa, merge la magazine, merge in vizita la una din fiicele ei care locuieste acolo si la alte vecine pe care le cunoaste si care sunt de varsta ei, vine duminica la meciurile de fotbal ce au loc in sat. E o femeie extraordinara din toate punctele de vedere.

Eu nu vreau sa am grija de parintii mei la batranete si nici ei nu vor asta. Sunt de acord cu azilul de batrani, langa noi chiar este unul destul de bun, unde am fost la colindat de mai multe ori. Dar, mai gasesc ok si varianta de a angaja pe cineva sa aiba grija de ei pentru un salar bun. O femeie care probabil a lucrat ca si vanzatoare o viata intreaga si a avut un salar mizerabil de 800 lei sunt sigura ca ar fi de acord sa aiba grija de 2 oameni pentru 1800 lei (spun atat, pentru ca aceasta era suma de care vorbeati acum cateva pagini). Bineinteles, femeia nu trebuie sa locuiasca in aceeasi casa cu ei daca nu vrea, abonamentul de autobuz se poate deconta si poate veni de cateva ori pe zi pentru a le da de mancare, a-i schimba de haine, pampers (daca este cazul) si tot ce mai este nevoie la batranete. Sunt multi romani (femei in general) care pleca in strainatate pentru acest job si castiga foarte bine. Cumnata mea din America chiar are o casa de batrani acolo, deocamdata are 9 batrani in grija...acolo intr-adevar se castiga foarte bine, ea spune ca dupa tot ce cumpara pentru batrani si tot ce folosesc ei ii ies si cate 2000 $ pe luna de la unul...dar din acest bani mare are de platit inca 2 femei care o ajuta sa aiba grija de ei.

Cat despre mine, bineinteles ca o sa aleg azilul de batrani, desi inca nu ma gandesc la asta dar nu vreau sa le fac nervi copiilor mei/nurorilor mele...vreau ca fiecare sa isi traiasca viata proprie.

P.S: Sper ca ati inteles in mare parte ceea ce am vrut eu sa zic, si mai vreau sa va zic ca in timp ce scriam mesajul acesta mi s-a ars mancarea pe foc :zombie:

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 20 Feb 2010, 14:29 
Diva

cred ca si eu voi alege acelasi lucru ca si tine ca sa nu fiu o povara pentru copiii mei...dar pentru parinti nu voi alege azilul ci cum ai zis tu mai degraba sa angajez pe cineva sa vina acasa...si eu voi fi probabil pe langa ei.....cat despre mancarea ta...pacat cred ca era foartre buna...:P acuma trebuie sa facy alta:P

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 20 Feb 2010, 18:35 
Diva

clarut ca de obicei ai pus punctul pe i ...denumirea asta de azil ma dispera...aici le zice assisted living sau retirement centers...depinde de gradul de boala pe care il ai, daca il ai...cine nu e bolnav deloc are ca un apartament, ii liber sa plece si sa vina cand vrea...etc...cine e bolnav si are nevoie de ingrijire medicala...ii mai limitat un pic ca deh are nevoie de medici/asistente sa il ajute...ideea este ca sunt impreuna cu oameni de varsta lor, care au aceleasi preocupari ca ei...pot merge la familii acasa cand vor ei...nu mi se pare deloc un abandon...dar daca doamne fereste au o criza sau ceva...cineva pregatit profesional e acolo langa ei sa ii ajute si asta mi se pare fff important :)

eu am avut mai demult o idee sa fac un centru din asta in Rom...pe cand mai aveam sperante ca se va schimba ceva :(

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 20 Feb 2010, 23:00 
Diva

Bamba scrie:
clarut ca de obicei ai pus punctul pe i ...denumirea asta de azil ma dispera...aici le zice assisted living sau retirement centers...depinde de gradul de boala pe care il ai, daca il ai...cine nu e bolnav deloc are ca un apartament, ii liber sa plece si sa vina cand vrea...etc...cine e bolnav si are nevoie de ingrijire medicala...ii mai limitat un pic ca deh are nevoie de medici/asistente sa il ajute...ideea este ca sunt impreuna cu oameni de varsta lor, care au aceleasi preocupari ca ei...pot merge la familii acasa cand vor ei...nu mi se pare deloc un abandon...dar daca doamne fereste au o criza sau ceva...cineva pregatit profesional e acolo langa ei sa ii ajute si asta mi se pare fff important :)

eu am avut mai demult o idee sa fac un centru din asta in Rom...pe cand mai aveam sperante ca se va schimba ceva :(

la ceva de genul asta ma gandesc si eu.Este langa Zalau, Gabi un camin de batrani care din cate am inteles va arata foarte bine cand o sa fie gata.
In fine...eu sunt din nou la Mures.Maine merg la Sibiu la targul de nunti.... :~* :napplause: :ndance:

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 21 Feb 2010, 07:07 
Diva

sa stii ca mi se pare o idee f buna Laura...atata vreme cat exista oameni open la asa ceva..."azilul de batrani" ii o chestie ff horror intre romani....si nu ar trebui sa fie...eu cred ca m-as simti mai bine intre oameni de varsta mea, cu aceleasi preocupari, boli, probleme ca mine...decat pe capul familiei, unde sa ma simt ca o povara...si m-as bucura mai mult de momentele care le petrec cu familia pt ca nu exista stresul ca stau pe spatele lor...eu asa vad lucrurile..

dar repet...din perspectiva ca exista un centru de batrani cu conditii normale de viata samd :)

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 21 Feb 2010, 09:32 
Diva

neata!miroase a primavara!!!! :had_d:

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 21 Feb 2010, 09:39 
Diva

ral_ct scrie:

buna dimineata :.

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 21 Feb 2010, 11:33 
Diva

ral_ct scrie:

poate la Constanta tu Ralu.....in Cluj miroase rau a iarna....a inceput sa ninga :cry: :cry: ....si ce frumos a fost ieri

neatza buna!!!

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 21 Feb 2010, 12:41 
Diva

neatza fetelor.......si la iasi miroase a primavara ....ieri a fost foarte cald.....astazi este caldut dar bate vantul....sper sa se mentina asa....va urez o duminica placuta

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 21 Feb 2010, 12:47 
Diva

ral_ct scrie:

buna dimineata!si la noi vine primavara desi a plouat azi-noapte.

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 21 Feb 2010, 23:03 
Diva

feteleeeee....nu e nimeni?mie mi s-au umflati iar ochii :(ce ma fac?bineinteles sunt singura acasa...mi-am dat cu unguentul acela din care inca mai am ..am luat si o pastiluta.mor aici de frica singura si nu stiu daca ar trebui sa sun la salvare?sa mai astept sa vad daca isi fac astea efectul?
dar e cazul sa sun la salvare doar pentru ca ma umflu?
oooffff!!!!

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 21 Feb 2010, 23:14 
Diva

ral_ct scrie:
feteleeeee....nu e nimeni?mie mi s-au umflati iar ochii :(ce ma fac?bineinteles sunt singura acasa...mi-am dat cu unguentul acela din care inca mai am ..am luat si o pastiluta.mor aici de frica singura si nu stiu daca ar trebui sa sun la salvare?sa mai astept sa vad daca isi fac astea efectul?
dar e cazul sa sun la salvare doar pentru ca ma umflu?
oooffff!!!!

tu ralu...dar cand ai fost la medic ce ti-a spus?e o alergie?sau de la ce se umfla?
Eu aveam alergie la cola, cafea, ciocolata.Mi se umfla buzele si incheietura mainii.Eu luam claritine

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 21 Feb 2010, 23:25 
Diva

da,alergie.dar nu am ajuns sa imi fac teste sa vad la ce.ca o batuta in cap cand am vazut ca mi-a trecut am si uitat.nu ma asteptam sa mi se intample atat de curand din nou :(si eu am luat un Claritine acum .poate se dezumfla caci chiar nu vreau sa umblu de bezmetica in noaptea asta.si maine-direct la alergolog.

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 21 Feb 2010, 23:28 
Diva

ral_ct scrie:
da,alergie.dar nu am ajuns sa imi fac teste sa vad la ce.ca o batuta in cap cand am vazut ca mi-a trecut am si uitat.nu ma asteptam sa mi se intample atat de curand din nou :(si eu am luat un Claritine acum .poate se dezumfla caci chiar nu vreau sa umblu de bezmetica in noaptea asta.si maine-direct la alergolog.

in mod norfmal, la orice e alergia trebuie sa treaca cu claritine...

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 21 Feb 2010, 23:33 
Diva

mda..mersi!parca m-am mai linistit putin :(mi-e asa ciuda ca nu e Costin acasa.tocmai cand e el de serviciu mi se intampla...nu ca ar fi facut ceva anume el,dar doar faptul ca nu eram singura...

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 21 Feb 2010, 23:35 
Diva

Buna fetele!

Ralu, dar cum de ai uitat tu sa mergi la alergolog, ai grija ca nu-i de gluma! vezi acolo ce faci si daca te simti in vreun fel, eu zic sa suni ajutoare

Sus
Neconectat Profil  

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Acest subiect este închis, nu puteţi modifica mesaje sau să scrieţi răspunsuri viitoare.  [ 2179 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102 ... 109  Următorul

Ora este UTC + 2 [ DST ]