Ultima vizită a fost: Acum este 27 Iun 2025, 05:46

Ora este UTC + 2 [ DST ]

Scrie un subiect nou Acest subiect este închis, nu puteţi modifica mesaje sau să scrieţi răspunsuri viitoare.  [ 347 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3, 4, 5 ... 18  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Re: biserica...
MesajScris: 25 Noi 2005, 15:51 
Nou Venit

Citat:

corect ai dreptate cu biserica asta ne apropiem si noi putin de nuntile de afara unde e civilizat fara graba si aglomeratie la usa sau nervi. e si un avantaj mare sa faci poze in natura nu doar pt ca e la moda acum dar ies super fata de cele facute in alti ani in studiouri....sau prin locuri"amenajate". este intradevar o taxa maricica dar e bine; spuneai ca se da un avans din suma de 7,5 milioane asta este considerata taxa pentru slujba in sine ? stii cumva dac la nunta fratelui tau s-a mai platit altceva pe langa asta?

mersi pt raspuns:)

fratele meu a dat avans vreo 2,5 mil, iar restul de 5 mil l-au platit nasii, si parca nu imi amintesc sa mai fi platit ceva, dar o sa ii intreb, ca sa fiu sigura....pt primele 2 mil au primit chitanta, dar nu cred ca pt ce au platit nasii la sfarsit li s-a mai dat ceva....ca in nebunia aia, nu cred eu ca a mai stat nasul sa ceara si chitanta....si, da asta este taxa pt slujba, ca vinul si piscoturile si parca si un cozonac le-au adus de acasa.

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 25 Noi 2005, 16:40 
Veteran

Citat:

fratele meu a dat avans vreo 2,5 mil, iar restul de 5 mil l-au platit nasii, si parca nu imi amintesc sa mai fi platit ceva, dar o sa ii intreb, ca sa fiu sigura....pt primele 2 mil au primit chitanta, dar nu cred ca pt ce au platit nasii la sfarsit li s-a mai dat ceva....ca in nebunia aia, nu cred eu ca a mai stat nasul sa ceara si chitanta....si, da asta este taxa pt slujba, ca vinul si piscoturile si parca si un cozonac le-au adus de acasa.

multumesc;)

Sus
Neconectat Profil  

Subiectul mesajului: Re: data nuntii
MesajScris: 09 Ian 2006, 04:13 
Diva

Din cate am citit se pare ca in provincie este mult mai simplu de ales o biserica decat in Bucuresti.
La mine in Buzau preotul mi-a spus ca este de-ajuns sa ma duc cu o luna inainte de nunta ca sa ii reamintesc data si ora si nu mi-a spus nimic de avans.

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 13 Ian 2006, 21:14 
Diva

Citat:
La ce biserica te cununi?

La Biserica EROILOR. Este la capatul b-ului Unirii, pe drumul catre Ploiesti. :ok:

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 16 Ian 2006, 21:35 
Diva

Citat:
Eu mi-as fi dorit la Catedrala noua de pe Unirii dar nu cred ca o sa fie gata pana la toamna si nu imi place sa cobor acolo in subsol, unde slujesc ei acum, asa ca o sa o fac la Sf Ingeri, la piata

Foarte frumos acolo ... si eu mi-am dorit Biserica "Sfintii Ingeri" (mai ales ca imi poarta si numele) dar eu nu apartin de acea parohie. Stiu ca se pot face aranjamente dar imi doresc tare mult ca slujba sa fie tinuta de duhovnicul meu, iar aceasta apartine de Eroilor. Si m-am gandit ca ma complic si am lasat-o asa. Pana la urma cel mai mult conteaza slujba (da importanta evenimentului). O:)

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 23 Ian 2006, 10:19 
Diva

Citat:
fetelor, eu o sa ma cunun la biserica din muzeul satului. este ceva foarte dragut, mai ales peisajul cand iesim si vom face poze.
iar finutzele mele (caci deja am 2) tot acolo vor vtrea. daca aveti in oras un muzeu mare ...cred ca ar fi frumos. mai ales ca eu o sa inchiriez si o caleasca:lol:

La noi in oras nu avem un Muzeu al Satului.
Atat Mady, cat si eu, am ales sa ne cununam la biserica in care am obisnuit sa mergem de-a lungul timpului. Eu cred ca este foarte important sa alegi acea biserica pe care o simti cel mai aproape de suflet, de Dumnezeu, si acolo unde preotii iti inspira siguranta si incredere. Asta te poate ajuta foarte mult in sfaturile pe care le primesti de la preot atat la slujba de cununie dar si pe tot parcursul vietii (cu cat te cunoaste mai bine, cunoaste si familia).

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 23 Ian 2006, 22:18 
Diva

salutare...
eu mai am o dilema...voi vreti sa cante corul la biserica in timpul cununiei?
mie mi-ar placea mult sa am orga dar nu cred ca parintele o sa fie de acord si atunci ma intreb ce sa fac in legatura cu corul...nu prea imi dau seama ce poate sa cante un cor la nunta...ce se canta in bisericile ortodoxe nu mi se pare chiar potrivit pentru nunta...voi ce faceti ? nunta "silence" sau cu cor?

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 24 Ian 2006, 00:01 
Diva

Citat:
salutare...
eu mai am o dilema...voi vreti sa cante corul la biserica in timpul cununiei?
mie mi-ar placea mult sa am orga dar nu cred ca parintele o sa fie de acord si atunci ma intreb ce sa fac in legatura cu corul...nu prea imi dau seama ce poate sa cante un cor la nunta...ce se canta in bisericile ortodoxe nu mi se pare chiar potrivit pentru nunta...voi ce faceti ? nunta "silence" sau cu cor?

O nunta cu cor este mai deosebita in primul rand pentru invitati care si asa se plictisesc de obicei. Noi vom fi prea atenti la slujba pentru a ne da seama de diferenta intre o slujba fara sau cu.
Daca biserica respectiva are cor este bine pentru ca stiu ca se accepta destul de greu un cor din alta biserica.

Sus
Neconectat Profil  

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Acest subiect este închis, nu puteţi modifica mesaje sau să scrieţi răspunsuri viitoare.  [ 347 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3, 4, 5 ... 18  Următorul

Ora este UTC + 2 [ DST ]