Ultima vizită a fost: Acum este 17 Mai 2025, 13:48

Ora este UTC + 2 [ DST ]

Scrie un subiect nou Acest subiect este închis, nu puteţi modifica mesaje sau să scrieţi răspunsuri viitoare.  [ 262 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3, 4, 5 ... 14  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Re: Cununia civila
MesajScris: 17 Ian 2006, 18:56 
Nou Venit

Pai ma gandeam la..

"
De azi palma mea mica, in mana ta sa odihneasca....
Si buzele mele, la urechea ta sa compuna simfonii de roua...
Si ochii-n sus , spre ochii tai, cu dor or sa priveasca
Si gura ta, cu sarutari pe gura mea sa ploua..."
:love:

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 18 Ian 2006, 00:22 
Veteran

Citat:
Daca-ti vine vreo idee super, impartaseste-o, te rog.
Nici mie nu-mi plac textele alea standard si as vrea sa scriu ceva frumos pe invitatii.

Cumnata me e o "compozista" innascuta.Ea ne face si noua textele,le-a facut si la nunta ei si la botezul fiicei ei si la inca multe nunti.Si tot ea a facut si desenele.Adik invitatiile au fost p hartie normala de imprimanta.Dar au iesit superbe si in plus originale!
Iar cu invitatii....eu as vrea sa-mi fie alaturi toti la ambele cununii.Dar nu cred ca intra toti in sala de primarie....:((

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 18 Ian 2006, 01:13 
Nou Venit

Cumnata me e o "compozista" innascuta.Ea ne face si noua textele,le-a facut si la nunta ei si la botezul fiicei ei si la inca multe nunti.
Pai..sa ne impartasesti si noua niste idei...k eu chiar nu stiu ce sa scriu..mi se pare k nimic nu ma reprezinta in momentele astea.Nici chiar versurile mele.. :(

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 19 Ian 2006, 03:28 
Diva

Stie careva cat este taxa de la primarie?
Dar analizele? Si daca vrei sa le faci ce analize se fac?

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 19 Ian 2006, 17:10 
Veteran

si eu asi vrea sa stiu cat este taxa la primarie si cum e cu analizele adica dupa ce le "faci" ti se da de la medic certificatul respectiv? oare ce acte mai trebuiesc la primarie si cand le duci cand te programezi sau in ziua nuntii?:rolleyes:

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 20 Ian 2006, 00:22 
Diva

Citat:
oare ce acte mai trebuiesc la primarie si cand le duci cand te programezi sau in ziua nuntii?:rolleyes:

Acte necesare pentru cununia civila

In primul rand e bine de stiut ca varsta legala pentru casatorie este de 16 ani pentru femei, si de cel putin 18 ani pentru barbati.

Pe scurt avem nevoie de :
- certificate de nastere
- certificate medicale prenuptiale (eliberate cu cel mult doua saptamani inainte de casatorie)
- buletine de identitate
- declaratia de casatorie

Actele se depun la Starea Civila cu minimum 10 zile inainte de oficializarea casatoriei.

1. Actele de identitate sau pasapoartele(pentru cetatenii straini si pentru cetatenii romani care domiciliaza in strainatate), original si copie, valabile la data depunerii actelor si la data incheierii casatoriei (cel putin unul dintre solicitanti sau aiba domiciliul sau resedinta in localitatea unde se oficiaza casatoria)
2. Certificate le de nastere in original si copie (nelegalizata);
3. Certificatele medicale prenuptiale (valabile 14 zile de la data emiterii si care trebuie sa cuprinda mentiunea expresa ca persoana in cauza se poate casatori);
4. Casatoria se poate incheia la expirarea termenului de 10 zile in care se cuprinde atat ziua in care a fost facuta declaratia de casatorie, cat si ziua in care se oficiaza casatoria. Dupa expirarea termenului de 10 zile, casatoria se poate incheia numai pana la expirarea termenului de valabilitate a certificatelor medicale.
5. Prezenta fizica a ambilor soti la depunerea actelor.
6. Un plic timbrat autoadresat.

Ora si data oficierii se stabileste de catre ofiterul de stare civila, in functie de dorintele dumneavoastra si de posibilitatile conferite de programul serviciului.

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 20 Ian 2006, 01:26 
Senior

Citat:
la noi taxa este de 570.000mii,daca vrei sa filmezi mai dai inca 75.000si daca vrei sa faci si poze te mai costa inca 45.000mii.analizele daca le faci pe bune sunt 500.000mii de persoana,daca vrei sa dai mai putin te duci la medicul de familie si poate te costa mai putin.:wok:

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 20 Ian 2006, 01:27 
Senior

Citat:
la noi taxa este de 570.000mii,daca vrei sa filmezi mai dai inca 75.000si daca vrei sa faci si poze te mai costa inca 45.000mii.analizele daca le faci pe bune sunt 500.000mii de persoana,daca vrei sa dai mai putin te duci la medicul de familie si poate te costa mai putin.:wok:

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 20 Ian 2006, 02:57 
Veteran

Citat:

eu le-as face pe bune sa aflu si eu care mai e treaba cu mine..e logic ca toti vrem sa fie filmata si pozata starea civila..o gramada de bani..

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 20 Ian 2006, 22:19 
Diva

Citat:
iar deplasarea pt a face intr-un alt loc de 5 mil.(dar sambata nu semnezi pe bune in registre, au altele, iar certificatele le ridici undeva pe miercuri, joi)

Ce inseamna deplasarea? adica daca vrei sa faci in alt loc decat la primarie sau casa casatoriilor, de ex. intr-un parc? si 5 milioane ... mi se pare cam exagerat.
Iar certificatele le ridicam miercuri, joi??? Pai nu suntem plecati in luna de miere?

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 21 Ian 2006, 10:52 
Senior

Citat:

iar deplasarea pt a face intr-un alt loc de 5 mil.(dar sambata nu semnezi pe bune in registre, au altele, iar certificatele le rdici undeva pe miercuri, joi)

pai cum te primeste la biserica daca nu ai certuficatul de casatorie?

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 23 Ian 2006, 00:49 
Senior

Citat:
multumesc oricum!dar ai idee la casa de casatorii trebuie sa iti faci programare tot inainte cu mai multe luni ?Sti de ce te intreb?eu am ora la biserica stabilita pe la 15:30 nu am gasit mai devreme si pe data de 1 iulie deja erau facute programariile si iti dai seama trebuie sa am cununia civila pe la 8:00-9:00 ca sa am timp.Sper sa nu am probleme.oare cum trebuie sa fac?

asa devreme vrei sa fii la starea civila?
pai la coafor te duci la 5 dimineata?eu zic ca pe la ora 13 ar trebui sa fii la starea civila dupa parerea mea.iti dai seama pana a doua zi dimineata.....ca sa fixezi ora te duci atunci cu 14 zile inainte oricum daca vrei asa dimineata nu e bataie pe ora.intre ora 13si17 e cel mai aglomerat.

Sus
Neconectat Profil  

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Acest subiect este închis, nu puteţi modifica mesaje sau să scrieţi răspunsuri viitoare.  [ 262 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3, 4, 5 ... 14  Următorul

Ora este UTC + 2 [ DST ]