Ultima vizită a fost: Acum este 28 Iun 2025, 16:43

Ora este UTC + 2 [ DST ]

Scrie un subiect nou Acest subiect este închis, nu puteţi modifica mesaje sau să scrieţi răspunsuri viitoare.  [ 623 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22 ... 32  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Re: Buna dimineata vol. III
MesajScris: 05 Iul 2007, 15:17 
Diva

buna ziua! si la noi ploua de ceva timp si e mohoirat si frig...macar s-a mai racorit si nu mai murim de cald:nwink:

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 05 Iul 2007, 15:19 
Diva

Citat:
E foarte frumos si la munte!

Si noi am vrea un weekend la munte dar nu se poate... daca ne-am lungit atat cu zugravitul nu mai e timp si de weekend la mare si la munte.

e frumos si la munte si abia astept sa ies undeva intr-un week-end...vreau sa merg cu cortul...imi place f muuult!:njump:
sper sa gasim timp luna asta sa iesim :(

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 05 Iul 2007, 15:20 
Diva

Citat:
Te cred, era o gluma..
Ia spunemi stii cumva ce se face cu crisma de la botez?(?)(?)
Poate ma ajuta cineva:nbump::nbump::nbump:

spune putin ce e aia crisma, ca am uitat si poate te ajut:nwink:

e cumva materialul ala alb care il cumperi si in care il pui pe bebe dupa ce il scoate din apa?

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 05 Iul 2007, 15:42 
Diva

Citat:
Da despre chestia aia alba e vorba.:lips:

pai din ce imi aduc eu aminte trebuie sa cumperi un material mai grosut, un monton, ceva de genul:~* alb, parca 3 metri si in ala se pune copilul dupa ce il scoate din apa preotul...in el il tii pana dupa miruit si apoi il imbraci pe bebe cu hainele cumparate de tine. crisma se da mamei si tot cu ea se sterge copilul si a doua zi dupa scaldaciune. stiu ca trebuie pastrata crisma de catre mama...dar am sa vb cu mama si ea cred ca stie mai multe si am sa iti zic imediat ce aflu...asta e ce stiu eu momentan:nwink:

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 05 Iul 2007, 17:13 
Diva

Citat:
Da despre chestia aia alba e vorba.:lips:

am vb cu mama...mi-a zis ca traditia in ceea ce priveste crisma este asta: se iau 3 m de panza alba, in ea se pune copilul dupa ce este scos din apa, botezat, se tine in crisma copilul pana la scaldaciune si din panza asta se face cate ceva copilului...se pastreaza...mie, la botez, adica dupa mi s-au facut pelincute (pt. ca asa era pe atunci cu pelinci), un baticas si o camasuta de corp...si cica se zice ca daca copilu nu pateaza crisma inseamna ca va fi curat, asta nu stiu ce anume sa insemne iar daca pateaza cu pipi si mai ales cu caca ca nu va fi...
ma rog, asta e traditia, dar nu se prea mai tine...la ultimul botez la care am fost in crisma s-a pus bebele apoi crisma sa pus peste paturica in care era invelit, ca era frig afara...si stiu ca mama i-a tinut crisma toata ziua si seara la capul bebelului pana a doua zi la scaldaciune...
cam asta e ce stiu...sper sa foloseasca la ceva:nwink:

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 05 Iul 2007, 20:55 
Veteran

Citat:

Rahelaaaaaaaaaa, ce faci?:njump::-* Faci bebe? Cand?Si eu de ce n-am stiut?:o;):DNastere usoara......si bebe cuminte,frumos si destept

Merci!Nu mai am mult, pe 16 iulie ma internez si probabil ca in zilele urmatoare voi naste. Ma internez pt ca nasc la Bucuresti si nu vreau sa ma apuce durerile acasa la Pitesti.

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 05 Iul 2007, 20:58 
Veteran

Citat:

multumesc mult! sper sa iasa totul bine!
cum a fost vremea la nunta ta? am o probl cu asta:nwink:

super! Si eu eram stresata, dar am avut o super vreme. Eu zic sa nu te stresezi, va fi frumos

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 05 Iul 2007, 21:12 
Veteran

Citat:
Fetelor nu ma speriati cu ingrasatul ca nu mai fac copii.....:ermm:

Chestia asta cu ingrasatul depinde numai de sarcina si de organismul mamei. Cel mai mare stres al meu inainte de sarcina era tot asta: NU VREAU SA MA INGRAS. NU asta e cel mai grav lucru care se poate intampla in timpul sarcinii si stiu ce spun. Dupa primele luni,in care vomitam si de 8-10 ori pe zi, ingrasatul mi se parea floare la ureche. Analizele ieseau prost: lipsa de calciu, de magneziu, anemie. Cam din luna a4a ma indop cu Materna, MAgne B6, Tardyferon (fier) si pana in luna a7a am luat si Calciu cu D3. Si analizele tot nu ies cum ar trebui. M-am ingrasat (sau m-am umflat) 18 kg, desi nu manainc pt 2, uneori abia mananc pt 1, mai ales pe caldura asta. Problema este ca sunt foarte umflata din cauza retentiei de lichide, dar si din cauza greutatii care imi cam stranguleaza circulatia periferica. Slava Domnului, copiulul e dezvoltat perfect.

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 05 Iul 2007, 21:13 
Veteran

Citat:
Poze cu burtica nu ai?

Ba am, dar nu le-am descarcat de pe tel. Promit sa fac asta foarte curand.

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 05 Iul 2007, 21:17 
Veteran

DJ ai luat carut? Ai facut toate cumparaturile pt bebe? Zilele urmatoare plec si eu la cump., ca in afara de patut, pampers si servetele nu i-am luat nimic lui bebe. Am fost ocupati cu eliberarea apartamentului. Oricum trebuie sa fii tampit sa te apuci sa-ti reamenajezi apartamentul cu 3-4 sapt inainte sa nasti. dar sa sunt eu:~*

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 05 Iul 2007, 21:21 
Veteran

Citat:
Important e faptul ca e bebe bine. Verisoara mea a luat la prima sarcina 25 de kg, la a doua 30 si de fiecare data le-a dat jos fara probleme. Acum e mai subtire decat eram eu acum un an... O:)

Si cumnata mea la fel, a luat cate 25-27 Kg la fiecare sarcina si le-a dat jos in mai putin de un an. Oricum se pierd cateva KG bune la nastere: copilul, lichidul, placenta. Si se mai pierd si in timpul lehuziei mai ales daca ai un copil... rau(X)

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 05 Iul 2007, 21:41 
Veteran

Citat:
Da, am luat carut, patut (doar ca nu l-am montat inca), carusel, cadite (ca tati ne-a luat doua) etc. Doar ce trebuie luat de la farmacie nu am apucat sa iau si mai sunt cateva lucruri pentru primele zile acasa pe care nu le gasesc, pentru ca vreau anumite marci... dar le gasim noi pana la urma.

Noi ne-am apucat de zugravit la inceputul lui iunie si uite ca nici acum n-am terminat; e drept ca mai avem doar cateva tocuri de usi dar fiind apartamentul mare dureaza. Asa ca nu sunteti ciudati; doctorita mea spunea ca toate gravidutele ei ba isi cumpara casa, ba o renoveaza, ba zugravesc! Fara exceptie! :nlol::nlol::nlol:

Noi am renuntat la toata mobila, spargem pereti, e un adevarat santier. Noroc ca pot sta la parintii mei ca altfel... Si cand va fi gata totul trebuie luata mobila. Noroc ca am tatonat terenul si ne-am ales modelul.

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 06 Iul 2007, 00:32 
Diva

Citat:

super! Si eu eram stresata, dar am avut o super vreme. Eu zic sa nu te stresezi, va fi frumos

Doamne ajuta! sper mult de tot!:npray:

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 06 Iul 2007, 00:37 
Diva

Citat:

Ba am, dar nu le-am descarcat de pe tel. Promit sa fac asta foarte curand.

asteptam foto!;)

Sus
Neconectat Profil  

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Acest subiect este închis, nu puteţi modifica mesaje sau să scrieţi răspunsuri viitoare.  [ 623 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22 ... 32  Următorul

Ora este UTC + 2 [ DST ]