Ayrun scrie:
sarcina toxica ( denumire populara) = disgravidie emetizanta
[b]Greata si varsaturile sunt cea mai frecventa conditie medicala din timpul sarcinii, afectand 50-70% din toate sarcinile, in grade diferite. Aceste simptome pot fi determinate de modificarile hormonale prin care trece organismul femeii in timpul sarcinii, desi acest lucru nu se stie cu siguranta. In multe cazuri, acestea se rezolva pana la sfarsitul celei de-a treia luni de sarcina, desi pana la 20% dintre femei contiuna sa aiba simptomele de-a lungul intregii sarcini.
Greata si varsaturile severe, cunoscute sub numele de hiperemesis gravidarum afecteaza aproximativ 1% dintre femeile insarcinate. Cazurile severe pot fi debilitante si pot necesita spitalizare si administrarea de lichide pentru rehidratare. Cazurile mai putin severe pot avea un impact semnificativ asupra abilitatii femeii de a se descurca in viata de fiecare zi.
Prezenta acestor simptome este periculoasa pentru fat?
Greata si varsaturile se considera ca au un efect protector asupra fatului si ca sarcina merge bine
buna fetele!!
nici ca se putea gasi o explicatie mai buna.....mersic Anca
ma bucur ca te-ai lasat de fumat ...........eu am 1 an de zile de cand m-am lasat si ma simt super ok....intr-adevar ajunsesam sa fumez si eu exact cum spunea si adina cate 2 pachete pe zi.......pana am spus stop......iti trebuie multa vointa.....in rest nimic......iti doresc multa bafta Anca,sunt sigura ca vom auzi vestea buna in curand de la tine
ma bucur ca va place numele ales ptr fetita noastra(desi eu imi doresc f tare un baietel)...sunt sigura ca mama mea va fii foarte fericita