anidaaa scrie:
la noi sistemul este defectuos. e clar ca daca am avea o siguranta a zilei de maine probabil s-ar schimba multe, insclusiv in comportamentul oamenilor.
cand platesti taxe si impozite non-stop crede-ma ca iti vine sa te duci oriunde vazand cu ochii.
in cazul meu, (m vazut ca glumeati pe seama castigurilor avocatilor), stiti cat platesc la stat din onorariu? 45%. nu e corect. pt ca nu am nici o facilitate. mie mi-e scarba cand vad cata lume se complace in situatia asta.
oricum nu o sa plec din tara dar nici nu cred ca se va schimba ceva in viitorul apropiat.
cel mai bine sintetizat...intr-adevar asa este, sistemul de aici este sub limita normalului...nici macar la limita nu e. uite eu dau exemple concrete ca si Adina. am terminat o facultate, de arta. in Romania cu meseria mea sunt putine locurile unde poti lucra si sa faci ce ai terminat si ce iti pace, nu, ca doar de aia ai facut ce ai vrut si ti-a placut..e si in aceste locuri, ca in orice loc care are legatura cu cultura, se castiga jenant de putin. POt continua cu exemplele colegilor mei care au terminat aceasi facultate dar alta sectie, actorie. nu vreti sa stiti cat castiga un actor debutant in Romani, in cazul fericit in care isi gaseste un loc la teatrele din Bucuresti. de cele mai multe ori nu-si gaseste si e nevoit sa plece in tara, pe oriunde vede cu ochii. si exemplele pot continua. am lucrat insa jumatate de an, cu un fele de schimb de burse, la un festival de film in afara (belgia, mai exact) si credeti-ma, acolo salariul (cu toate ca eram acolo studenta venita cu bursa) era salariu. si ofereau si multe alte facilitati..pot continua cu exemplele si in alte meserii..cum zicea si Adina in cazul ei. Si da, normal ca iti vine sa fugi mancand pamantul si sa nu te multumesti cu "mila" statului roman.