Ultima vizită a fost: Acum este 26 Iun 2025, 23:23

Ora este UTC + 2 [ DST ]

Scrie un subiect nou Acest subiect este închis, nu puteţi modifica mesaje sau să scrieţi răspunsuri viitoare.  [ 347 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 18  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Re: biserica...
MesajScris: 06 Feb 2006, 23:18 
Diva

Citat:
Nu stiu daca esti catolica sau ortodoxa. Stiu ca difera putin obiceiurile la biserica. Insa daca e cum e in Bucuresti, trebuie sa stii si cam care sunt taxele, pentru ca aici sunt biserici care te duc la 7-8 milioane fara cor sau altceva special.

Sunt ortodoxa si chiar asta era problema...eu vreau la biserica chestii care se fac la catolici...intratul in biserica, voalul, orga...sau corul...
cat despre taxe...si mie mi se par exagerate sumele care se cer prin sud...aici e vb de max 1 milion...plus taxa pentru cor...nu mai mult de 3 milioane...deci avem si avantaje ca suntem departe de capitala...:)

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 06 Feb 2006, 23:43 
Veteran

Citat:
Posted by malinka

Sunt ortodoxa si chiar asta era problema...eu vreau la biserica chestii care se fac la catolici...intratul in biserica, voalul, orga...sau corul...
cat despre taxe...si mie mi se par exagerate sumele care se cer prin sud...aici e vb de max 1 milion...plus taxa pentru cor...nu mai mult de 3 milioane...deci avem si avantaje ca suntem departe de capitala...:)

(X)join the club, malinka!!!
Aceleasi kestii le vreau si eu.....si sincer iti spun...daca s-au mai "dar pe brazda"...cu toate ca suna urat :~* ....cu intratul in biserica - mireasa la bratul tatalui, cu aranjament de stalpisori de la intrare pana la altar, si mai nou, cica ar fi inceput sa puna scaune pe timpul slujbei, ...nu cred ca biserica ortodoxa sa ne accepte orga...sau, ce as vrea eu...sa cante Ave Maria (Fecioara Maria nu are ce cauta in dogmele ortodoxe, corect?)...sau marsul nuptial la terminarea slujbei...gandeste-te ca in bisericile ortodoxe nu e nici un fel de instrument..muzica o face corul, neacompaniat de nimic, nu?
Asa ca..ne multumim cu ce avem...:(

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 07 Feb 2006, 02:24 
Veteran

Citat:

Stai calma ca depinde de preot!Am o cunostinta care a vrut si ea nunta cu mici inseratii catolice.A cautat un preot dispus sa faca asa cum vroiau ei si a gasit.A costat mai mult,dar a meritat.A avut si orga,corul ei,banci(nu scaune)puse in biserica(cu asezare ca la catolici,stanga si dreapta)pe care le-a impodobit frumos si a dus-o fratele ei la altar.Nunta ei a fost in stil catolic,dar in biserica ortodoxa.Au facut si juraminte unul altuia in timpul slujbei cum se face la catolici.....
In concluzie nu sunt toti preotii corecti si unii sunt dispusi sa accepte schimbari de genul asta.Trebuie doar sa cauti!:wok:

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 07 Feb 2006, 13:29 
Diva

Citat:
(X)join the club, malinka!!!
Aceleasi kestii le vreau si eu.....si sincer iti spun...daca s-au mai "dar pe brazda"...cu toate ca suna urat :~* ....cu intratul in biserica - mireasa la bratul tatalui, cu aranjament de stalpisori de la intrare pana la altar, si mai nou, cica ar fi inceput sa puna scaune pe timpul slujbei, ...nu cred ca biserica ortodoxa sa ne accepte orga...
Asa ca..ne multumim cu ce avem...:(

pai...eu am vb cu preotul si n-are nimic impotriva sa intru in biserica cu tatal meu, sa am voal pe fata....cu orga inca nu stiu, daca o sa se poata, o sa fie ok daca nu, o sa ne cante corul...tot ok.
cat despre amenajat biserica, nu prea se poate.dupa nunta noastra o sa urmeze inca vreo 3 nunti...noi o sa facem cununia la ora 14 ca sa avem timp sa plecam din oras...biserica o facem in orasul meu natal...restaurantul in orasul lui...2 ore distanta...Sighetu Marmatiei si Satu Mare...

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 07 Feb 2006, 13:31 
Diva

apropo...si nici n-a trebuit sa caut...vreau un anumit preot si o anumita biserica....si noroc pe mine, parintele a fost de acord...

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 07 Feb 2006, 13:32 
Diva

Citat:
Stai calma ca depinde de preot!Am o cunostinta care a vrut si ea nunta cu mici inseratii catolice.A cautat un preot dispus sa faca asa cum vroiau ei si a gasit.A costat mai mult,dar a meritat.A avut si orga,corul ei,banci(nu scaune)puse in biserica(cu asezare ca la catolici,stanga si dreapta)pe care le-a impodobit frumos si a dus-o fratele ei la altar.Nunta ei a fost in stil catolic,dar in biserica ortodoxa.Au facut si juraminte unul altuia in timpul slujbei cum se face la catolici.....
In concluzie nu sunt toti preotii corecti si unii sunt dispusi sa accepte schimbari de genul asta.Trebuie doar sa cauti!:wok:

Mai sus e prezentata inca o dovada a faptului ca daca ai bani .... poti cumpara si un preot ...:~*

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 07 Feb 2006, 13:38 
Diva

Citat:
Mai sus e prezentata inca o dovada a faptului ca daca ai bani .... poti cumpara si un preot ...:~*

nu-i adevarat...cel putin, nu intotdeauna...la mine nu se pune, parintele a fost de acord si, ca sa vezi, o sa ne coste foarte putin...eu inca vrreau sa cred ca preotii sunt oameni integri,care fac ceea ce fac pentru ca isi doresc, pentru vocatie si nu pentru bani...stiu ca nu e intotdeauna asa...dar mai sunt si oameni de astia.

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 07 Feb 2006, 13:49 
Diva

Citat:

nu-i adevarat...cel putin, nu intotdeauna...la mine nu se pune, parintele a fost de acord si, ca sa vezi, o sa ne coste foarte putin...eu inca vrreau sa cred ca preotii sunt oameni integri,care fac ceea ce fac pentru ca isi doresc, pentru vocatie si nu pentru bani...stiu ca nu e intotdeauna asa...dar mai sunt si oameni de astia.

Da...exista , insa sunt mai rari... cel putin am avut noroc sa gasesc si eu unul cu har..care sa aiba frica lui D-zeu. Am multe cazuri in care preotii pretind bani pentru diverse servicii:(( care in mod normal sunt in randuiala bisericii, iar ei sunt obligati sa le oficieze.:\

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 07 Feb 2006, 17:38 
Diva

:rolleyes: fetelor,stiti cumva cu cat timp; inainte trebuie sa ma duc sa vb pt biserica sa dam acea taxa ,ca nu prea stim. eu ziceam sa mergem de pe acuma sau peste vreo luna -doua? astept sugestii.(X)

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 07 Feb 2006, 17:43 
Diva

Citat:
:rolleyes: fetelor,stiti cumva cu cat timp; inainte trebuie sa ma duc sa vb pt biserica sa dam acea taxa ,ca nu prea stim. eu ziceam sa mergem de pe acuma sau peste vreo luna -doua? astept sugestii.(X)

Esti din Bucuresti??? Daca da.....nu mai astepta...In ianuarie...orele cele mai importante ale zilei erau ocupate,...si trebuia sa te multumesti cu "restule" cum ar fi ora 13,14, 15, etc. Si zi-mi si mie ce faci de la ora aia pana seara la 7-8 cand trebuie sa fii la restaurant?? Te plimbi???? Hurry:rolleyes:

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 07 Feb 2006, 17:50 
Diva

Gina sunt din prahova, nu stiu cum o fi in Bucuresti ca vad ca voi sunteti mai inainte cu programarea nuntii,cu bisericile. eu chiar nu stiu cand sa vb cu preotul.:rolleyes: daca ma poate ajuta careva cu un raspuns!

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 07 Feb 2006, 17:59 
Diva

Citat:
Gina sunt din prahova, nu stiu cum o fi in Bucuresti ca vad ca voi sunteti mai inainte cu programarea nuntii,cu bisericile. eu chiar nu stiu cand sa vb cu preotul.:rolleyes: daca ma poate ajuta careva cu un raspuns!

Mergi si tu ( cu viitorul sot si eventual si niste bani pentru avans...cam 1 000 000 ) la o biserica... duminica...si stai dupa slujba si vorbeste cu preotul. Si el iti va spune urmatorii pasi. Este foarte simplu. Iti spun ca totul va veni de la sine dupa ce faci acest pas....

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 07 Feb 2006, 18:01 
Diva

Citat:

Mergi si tu ( cu viitorul sot si eventual si niste bani pentru avans...cam 1 000 000 ) la o biserica... duminica...si stai dupa slujba si vorbeste cu preotul. Si el iti va spune urmatorii pasi. Este foarte simplu. Iti spun ca totul va veni de la sine dupa ce faci acest pas....

iti multumesc mult,Gina pt sfaturi as vrea sa ma duc dar nu stiu cand ca el nu prea e genul bisericos dar incerc sa ma duc duminica la biserica si iau si avansul ca sa stiu o treaba!:)

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 07 Feb 2006, 18:10 
Diva

Citat:

Vorbeste si cu nasii. Poate vor si ei sa mearga. Biserica este in sarcina lor.

stii care e faza? ca ei nu sunt din oras stau pe langa bucuresti la tara si nu cred ca vin ei doar sa vada biserica si atat. nu mi-ar placea sa-i pun pe drumuri. mai bine vedem noi doi biserica vb cu preotul achitam taxa si mai vedem. ca noi ne vedem cu ei abia in martie.

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 07 Feb 2006, 18:18 
Diva

Citat:
Da e adevarat ca biserica ar trebui sa o plateasca nasii. Noi ne-am ocupat singuri. Nu vrem sa se simta obligati la nimic, insa discutam cu ei si le spunem ce planuim, ce am mai facut, ca asa e frumos, si apoi ne sunt prieteni buni, si ne impartasim bucuriile pregatelior nuntii, si nu numai, chiar daca mai sunt 6 luni pana atunci! Dar daca stii ca nasii sunt genul de oameni care tin la traditii si sunt mai....suparaciosi, ar fi bine sa vorbiti cu ei inainte, intr-adevar! Oricum se presupune ca discutati ce e legat de nunta, ca doar nu or sa vina ca niste simplii invitati, si sa afle atunci ce ati organizat!

abia prin martie incepem sa organizam sa vb cu ei ce avem de facut ce trebuie luat si cand. invitatii .
nu sunt genul suparaciosi dar mai bine aranjam noi aici cu biserica sa avem mai putine de care sa ne preocupam. nu vrem sa plateasca ei biserica , nu am vrea sa se simta obligati sa faca aia sa dreaga aia. dar trebuie vorbit ce trebuie aranjat.:)

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 07 Feb 2006, 18:18 
Diva

Citat:

stii care e faza? ca ei nu sunt din oras stau pe langa bucuresti la tara si nu cred ca vin ei doar sa vada biserica si atat. nu mi-ar placea sa-i pun pe drumuri. mai bine vedem noi doi biserica vb cu preotul achitam taxa si mai vedem. ca noi ne vedem cu ei abia in martie.

La biserica unde am fost eu preotul a spus asa : mirele plateste avansul si face rezervarea. Daca vrea si cor...sa sune la "seful corului (si i-a dat si un nr.de tel) si sa stabileasca cu el detaliile. In ziua nuntii ....nasii " daca vor " vor plati slujitorii bisericii. Preot modest...nu ca altii....care vin si impun : 7 000 000 tacam complet. Si la toate bisericile mirii sunt cei obligati sa plateasca avansul si sa stabileasca detaliile.

Sus
Neconectat Profil  

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Acest subiect este închis, nu puteţi modifica mesaje sau să scrieţi răspunsuri viitoare.  [ 347 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 18  Următorul

Ora este UTC + 2 [ DST ]