Ultima vizită a fost: Acum este 20 Mai 2025, 03:35

Ora este UTC + 2 [ DST ]

Scrie un subiect nou Acest subiect este închis, nu puteţi modifica mesaje sau să scrieţi răspunsuri viitoare.  [ 2295 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34 ... 115  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Re: Buna dimineata - Vol. IX
MesajScris: 03 Apr 2009, 03:05 
Diva

Citat:
nu cred ca am vz vreodata treaba cu gaina. poate doar la tv. deci cum/ce se intampla?

iti spun dar am vazut doar la o nunta chestia asta...

pe o melodie stupida, o femeie (nuntasa) vine cu o tava pe care , sta o gaina taiata( asezonata cu diverse chestii) si se duce la nas pt a-i fi oferiti bani in schimbul gainii. ce simbolizeaza chestia asta nu ma intreba pt ca nu am avut curiozitatea sa aflu

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 03 Apr 2009, 03:06 
Diva

Citat:

uite aici , am gasit ceva pe nethttp://www.grace.ro/comunitate/carme ... lace-.html

Mirii trebuie sa aduca bucatarului, care s-a ocupat de meniul receptiei, o gaina, care va fi gatita si impodobita. Nasul trebuie sa rascumpere gaina platind dansatorilor o suma de bani. Acest schimb simbolizeaza petirea fetei de catre nas pentru mire. Dansul gainii este cel care incheie petrecerea nuntii.

la nunta asta gaina era in stare cruda..cred ca nu au mai avut tm s-o prepare...:rofl::rofl:

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 03 Apr 2009, 03:06 
Diva

Citat:

apropos , in acest salon am facut noi nunta :D:p

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 03 Apr 2009, 03:07 
Junior

Citat:

uite aici , am gasit ceva pe nethttp://www.grace.ro/comunitate/carme ... lace-.html

Mirii trebuie sa aduca bucatarului, care s-a ocupat de meniul receptiei, o gaina, care va fi gatita si impodobita. Nasul trebuie sa rascumpere gaina platind dansatorilor o suma de bani. Acest schimb simbolizeaza petirea fetei de catre nas pentru mire. Dansul gainii este cel care incheie petrecerea nuntii.
Frumos video:rofl:

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 03 Apr 2009, 03:08 
Moderator Ghidul Miresei

Citat:

la nunta asta gaina era in stare cruda..cred ca nu au mai avut tm s-o prepare...:rofl::rofl:

anidaa...mi-ai dat de lucru :)) ascult melodiile alea...dar deja imi vine pofta de dans...deocamdata dau doar din cap :nlol: :nlol:

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 03 Apr 2009, 03:09 
Diva

uitati fetelor, traditii 100% romanesti ( asa zice ):
Traditii 100% romanesti

Bradul

In dimineata nuntii, ginerele cu fratele de ginere trebuie sa impodobeasaca bradul. El este purtat de acesta din urma la nasi si apoi la casa miresei. In general bradul este pus la casa ginerelui si simbolizeaza tineretea vesnica a mirilor.

Barbieritul mirelui

In mod simbolic, ginerele este barbierit de nas cand ajunge la casa acestuia. Lautarul ii canta ginerelui despre viata de burlac in timp ce nasul pregateste baiatul pentru nunta.

Imbracatul miresei

Nasa, impreuna cu mama miresei si prietene apropiate ajuta mireasa sa se imbrace. Nasa va fi cea care-i va prinde-n par voalul si coronita. Mireasa trebuie sa respinga de trei ori voalul. �n acest timp, lautarul canta melodia �Ia-ti mireasa ziua buna� ce semnifica plecarea din casa parinteasca si intemeierea unui nou camin.

Turta rupta

Nasa comanda si plateste o turta, care este rupta deasupra capului miresei si data spre consum invitatilor. Se spune ca aduce noroc celor care mananca din ea.

Dansul gainii

Voalului si esarfa

Nunta se incheie nu inainte ca nasa sa scoata voalul de pe capul miresei si sa ii puna o esarfa. Aceasta reprezinta trecerea miresei de la statutul de fata la cel de nevasta. Voalul miresei se pune pe capul unei fete necasatorite, care se spune ca va fi urmatorea ce se va casatori.

Alte traditii si superstitii:

�Ceva vechi, ceva nou, ceva imprumutat, ceva albastru�
Se spune ca nu este bine ca mireasa sa-si faca singura rochia.
De asemenea, nu este bine nici ca mireasa sa-si probeze in acelasi timp rochia impreuna cu voalul si pantofii, inainte de casatorie, sau sa se uite intr-o oglinda lunga imbracata in tot ceea ce va purta in ziua nuntii.
Un voal vechi este considerat aducator de noroc in viitoarea casnicie, mai ales daca este imprumutat de la un cuplu fericit. Se spune ca fericirea si/sau fertilitatea doamnei trece impreuna cu voalul la tanara casatorita.
Este noroc pentru tinerii casatoriti daca in ziua nuntii soarele straluceste pe cer sau daca mireasa vede un curcubeu, insa nu este nici un ghinion daca ploua, din contra se spune ca tanara pereche va avea parte de multi bani.
Este semn bun daca mireasa se trezeste dimineata in sunet de clopotei.
Daca patul nuptial este aranjat de o fata virgina, se spune ca tinerii vor avea noroc in viata.
Se zice ca nu este bine ca mireasa sa fie fotografiata singura.

acum serios, unele sunt chiar :wokno:

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 03 Apr 2009, 03:10 
Diva

Citat:

anidaa...mi-ai dat de lucru :)) ascult melodiile alea...dar deja imi vine pofta de dans...deocamdata dau doar din cap :nlol: :nlol:

si mie imi plac mult...intra pe you tube sa vezi si videolipurile. cel putin cele de pe albumul "From Russia with love" sunt superbe

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 03 Apr 2009, 03:11 
Diva

chiar se respecta toate chestiile astea?

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 03 Apr 2009, 03:12 
Diva

Citat:

eu credeam ca e vb de o gaina vie:nlol: n-am avut rabdare sa ma uit la tot da' am remarcat ca la un moment dat dansatorii topaiau fericiti pe acordurile din muzica de la dallas:lol: ce sa zic... e penibil... cel putin ce am vz pe link-ul asta:-`

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 03 Apr 2009, 03:13 
Junior

Citat:
uitati fetelor, traditii 100% romanesti ( asa zice ):
Traditii 100% romanesti

Bradul

In dimineata nuntii, ginerele cu fratele de ginere trebuie sa impodobeasaca bradul. El este purtat de acesta din urma la nasi si apoi la casa miresei. In general bradul este pus la casa ginerelui si simbolizeaza tineretea vesnica a mirilor.

Barbieritul mirelui

In mod simbolic, ginerele este barbierit de nas cand ajunge la casa acestuia. Lautarul ii canta ginerelui despre viata de burlac in timp ce nasul pregateste baiatul pentru nunta.

Imbracatul miresei

Nasa, impreuna cu mama miresei si prietene apropiate ajuta mireasa sa se imbrace. Nasa va fi cea care-i va prinde-n par voalul si coronita. Mireasa trebuie sa respinga de trei ori voalul. �n acest timp, lautarul canta melodia �Ia-ti mireasa ziua buna� ce semnifica plecarea din casa parinteasca si intemeierea unui nou camin.

Turta rupta

Nasa comanda si plateste o turta, care este rupta deasupra capului miresei si data spre consum invitatilor. Se spune ca aduce noroc celor care mananca din ea.

Dansul gainii

Voalului si esarfa

Nunta se incheie nu inainte ca nasa sa scoata voalul de pe capul miresei si sa ii puna o esarfa. Aceasta reprezinta trecerea miresei de la statutul de fata la cel de nevasta. Voalul miresei se pune pe capul unei fete necasatorite, care se spune ca va fi urmatorea ce se va casatori.

Alte traditii si superstitii:

�Ceva vechi, ceva nou, ceva imprumutat, ceva albastru�
Se spune ca nu este bine ca mireasa sa-si faca singura rochia.
De asemenea, nu este bine nici ca mireasa sa-si probeze in acelasi timp rochia impreuna cu voalul si pantofii, inainte de casatorie, sau sa se uite intr-o oglinda lunga imbracata in tot ceea ce va purta in ziua nuntii.
Un voal vechi este considerat aducator de noroc in viitoarea casnicie, mai ales daca este imprumutat de la un cuplu fericit. Se spune ca fericirea si/sau fertilitatea doamnei trece impreuna cu voalul la tanara casatorita.
Este noroc pentru tinerii casatoriti daca in ziua nuntii soarele straluceste pe cer sau daca mireasa vede un curcubeu, insa nu este nici un ghinion daca ploua, din contra se spune ca tanara pereche va avea parte de multi bani.
Este semn bun daca mireasa se trezeste dimineata in sunet de clopotei.
Daca patul nuptial este aranjat de o fata virgina, se spune ca tinerii vor avea noroc in viata.
Se zice ca nu este bine ca mireasa sa fie fotografiata singura.

acum serios, unele sunt chiar :wokno:
Fetelor care din obiceiurile de mai sus se practica in ardeal?

Sus
Neconectat Profil  

Diva

Citat:
eu credeam ca e vb de o gaina vie:nlol: n-am avut rabdare sa ma uit la tot da' am remarcat ca la un moment dat dansatorii topaiau fericiti pe acordurile din muzica de la dallas:lol: ce sa zic... e penibil... cel putin ce am vz pe link-ul asta:-`

asa ma zis si noi(X)

Sus
Neconectat Profil  

Moderator Ghidul Miresei

cea cu bradul am intalnit-o si eu in sibiu, erau pusi 2 brazi la poarta si impodobiti...

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 03 Apr 2009, 03:15 
Moderator Ghidul Miresei

Citat:
Fetelor care din obiceiurile de mai sus se practica in ardeal?

eu in sibiu am intalnit-o cea cu bradul...asemanator, nu chiar exact...in rest la nuntile la care am fost eu nu a fost nici o alta traditie :o

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 03 Apr 2009, 03:15 
Diva

Citat:

asa ma zis si noi(X)

dap, aveati dreptate:lol:

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 03 Apr 2009, 03:16 
Diva

Citat:

nu replicile tale, dupa mine, sunt chiar diplomate dar...
o intrebare ironica ar fi.."alina tu la nunta vei avea dansul gainii?". am dat doar un exemplu:~*

multumesc pt raspuns!

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 03 Apr 2009, 03:17 
Diva

Citat:
dap, aveati dreptate:lol:

fetelor,va spun "Noapte buna si vise placute". ma retrag si eu

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 03 Apr 2009, 03:17 
Moderator Ghidul Miresei

Citat:

Noapte buna! Eu acum am inceput sa lucru cate ceva :woow:

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 03 Apr 2009, 03:18 
Diva

Citat:

noapte buna

Sus
Neconectat Profil  

Junior

Citat:

eu in sibiu am intalnit-o cea cu bradul...asemanator, nu chiar exact...in rest la nuntile la care am fost eu nu a fost nici o alta traditie :o
Eu nu o sa fac brad dar poate merg la gradinita sa gasesc o fata virgina sa-mi pregateasca patul:rofl::rofl::rofl:

Sus
Neconectat Profil  

Diva

Citat:
Eu nu o sa fac brad dar poate merg la gradinita sa gasesc o fata virgina sa-mi pregateasca patul:rofl::rofl::rofl:

:rofl::rofl::rofl::nlol::nlol:

Sus
Neconectat Profil  

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Acest subiect este închis, nu puteţi modifica mesaje sau să scrieţi răspunsuri viitoare.  [ 2295 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34 ... 115  Următorul

Ora este UTC + 2 [ DST ]