Da asa este de accea si dureaza slujba asa mult ca se infaptuiesc intr-un fel logona si cununia.Probabil ca ti-a spus sa vii mai devreme ca sa faceti logodna si cununia in ziua nuntii ca sa dureze slujba mai putin.Eu personal am alergat la o groaza de biserici, si nu am mai gasit locuri libere.(de retinut nunta pe 19 august)Ca sa flu dupa aia ca la una dintre biserici o sa se cunune si un prieten de al meu, si eu nu gasisem loc inaintea lui, iar el pt ca are o cunostinta a gasit loc (ninta 10 iunie) cu spaga.Ne-a povestit si cameramanul ca slujbele au ajuns un fel de ochii lumii, sa dureze cat mai putin si sa coste cat mai mult.Eu m-am dus la Manastirea Radu Voda(langa pod Marasesti) si nu am mai gasit intr-adevar la ora la care vroiam, dar nu ne-au cerut nici un ban, au zis ca doar pt cor ca sunt studenti si nu au salariu, daca e sa fie ceva.Si am inteles ca slujba religioasa se respecta intocmai asa cum trebuie, ca daca stai sa te gandesti de aia o faci nu ca trebuie facuta si sa dai frumos la biserica ci o faci pt ceea ce reprezinta.Si pentru cele care inca nu si-au stabilit data la biserica, grabiti-va.
Dragelor, din cate am aflat eu, logodna si sfanta taina a cununiei, sunt doua slujbe distincte. In cazul in care nu s-a infaptuit logodna inainte (si in majoritatea cazurilor asa este), ceremonia religioasa cuprinde ambele slujbe. Adica: logodna, care este defapt o consfintire a ambilor tineri de a se casatori si care are menirea de a crea o afinitate spirituala intre viitorii soti, si Sfanta Taina a Cununiei, prin care legatura acestora este ridicata la una sacra si tainica, prin care cei doi vor fi impreuna precum Hristos si Biserica, si se vor completa reciproc. Si eu eram in ceata

cu aceste notiuni, asa ca m-am interesat, si.......ce v-am zis mai sus am aflat!:flowers:
Ma bucur ca mai sunt oameni care au aflat ce inseamna astazi cununia religioasa. Este adevarat ca nu la toate bisericile...ci la cele "vestite"....preturi astronomice si credinta ioc..