Ultima vizită a fost: Acum este 19 Mai 2025, 02:36

Ora este UTC + 2 [ DST ]

Scrie un subiect nou Acest subiect este închis, nu puteţi modifica mesaje sau să scrieţi răspunsuri viitoare.  [ 301 mesaje ]  Du-te la pagina 1, 2, 3, 4, 5 ... 16  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: nasii
MesajScris: 08 Noi 2005, 23:04 
Nou Venit

Buna dragelor,

urmeaza sa ma castoresc la nul in septembrie. Intrebarea mea e: voi v-ati ales nasii?

Ce criterii ati avut in vedere?

Va pup, Elena

Sus
Neconectat Profil  

Subiectul mesajului: Re: nasii
MesajScris: 09 Noi 2005, 12:33 
Junior

Si noi ne-am ales nasii dupa aceleasi criterii. Sa fie tineri, sa fie prieteni buni cu noi... dar, mai ales sa se bucure pentru noi. Nu mi-as fi dorit in ruptul capului sa fie niste nasi cu bani... dar, care sa zica.. "Of, trebuie sa ii cununam si pe astia"! Noi, din fericire, am avut doua optiuni... adica doua cupluri prietene.. care, sunt foarte fericiti impreuna.. deci, am fi avut de unde invata cum trebuie sa fie o casnicie. Unul dintre cupluri era prieten cu mine, celalalt cu al viitorului sot.
Am ales cu greu... recunosc. Pentru ca eu ii vroiam mai mult pe prietenii mei, iar el mai mult pe prietenii lui. Dar, in final, am decis sa fie prietenii lui; asta pentru ca m-am gandit la prietenii mei .. care la anul sa preconizeaza sa mai cunune inca doua cupluri, si va dati seama... i-ar fi daramat financiar.
Dar, oricum.... pe prietenii mei ii consult la fiecare miscare pe care o fac vis-a-vis de nunta.

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 09 Noi 2005, 14:24 
Nou Venit

Noi in schimb nu am vrut niste nasi in adevaratul sens al cuvantului...ca dfe prieteni nu ducem lipsa...dar de o a doua pereche de parinti, intotdeauna e loc!ASa ca am ales o familie de la care avem ce invata, care ne poate da oricand un sfat si un ajutor, care ne poate fi oricand model. Prieteniile la varsta noastra... azi sunt si maine nu!la un pahar de vin sau o cafea ma pot intalni cu prietenii si fara sa-mi fei nasi!cam astea au fost criteriile dupa care ne-am ales nasii!

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 09 Noi 2005, 15:49 
Nou Venit

Consider ca cel mai important lucru de avut in vedere in privinta nasilor este sa te intelegi cu ei,nu traditi:sa pui tot nasul de botez:gun:,sa poti vb orice cu ei,sa iti poata da sfaturi,nu babesti astea le primesti de la oricine altcineva.Si poate e ciudat dar eu sunt de pareare ca la nasi nu se mai merge cu plocon.Sunt nasi sa te ajute,nu sa te jegmaneasca.Iar daca mai sunt si tineri,ati gasit nasii perfecti
Nu ma laud,dar noi asa ii avem,nasa e mai mica chiar si ca mine,cu 1 an.In week-end-uri,mai ales vara plecam impreuna la Bai,strand,seara la terase...asa trebuie sa fie nasii:,

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 15 Noi 2005, 04:23 
Veteran

si eu ma pot considera fericita..am parte de nasii pe care i-am dorit..(X)..:cool: a fost ca a venit din partea lor cererea..eu nu prea indrazneam pt ca tocmai ce l-au cununat pe fostul meu prieten (cu,care trebuia sa ma marit anu asta)..:mellow:

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 15 Noi 2005, 19:06 
Veteran

noi ne-am ales ca nasi niste prieteni de-ai mei din facultate :ok:...casatoriti de 4 ani, cu care eu ma inteleg super iar iubi a fost mai mult decat de-acord :~*

in septembrie, am "profitat" de aniversarae lor si am mers sa-i "cerem" cu cadoutz, cu flori:flowers:, cu tortulez si cu sampanie :glass:

livia, tare rau situatia ta :D(X)

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 15 Noi 2005, 19:33 
Admin Ghidul Miresei

Citat:
si eu ma pot considera fericita..am parte de nasii pe care i-am dorit..(X)..:cool: a fost ca a venit din partea lor cererea..eu nu prea indrazneam pt ca tocmai ce l-au cununat pe fostul meu prieten (cu,care trebuia sa ma marit anu asta)..:mellow:

LIVIA, sincer, asa un scenariu inca nu am auzit! Voi trebuia sa va casatoriti anul acesta zici? Si DEJA el e casatorit? Si tu te mariti la anul? Si aveti aceiasi nasi? Dar de Lasata Secului stii ca e posibil sa va intalniti la nasi, nu!?

Cred ca este o poveste unica si deosebita povestea voastra. Poate daca doresti ne-o povestesti si noua la forumul DESPRE SUFLET.

Oricum, iti doresc multa multa :heart: sa va intelegeti :kiss: si sa fiti tare tare :D impreuna.

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 15 Noi 2005, 23:49 
Veteran

pai el s-a casatorit anu asta..eu am avut norocul sa intalnesc un super baiat,ne casatorim si noi la anul..un timp am fost distrusa ca s-a casatorit fostul,dar cand intalnesti persoana potrivita uiti..:ok:..stiu ca sunt sanse sa ne intalnim la nasi..eu cu el mai pastrez cat de cat legatura..suntem oameni maturi..nu i-a convenit cand a auzit ca ne vor cununa nasii lor,dar asta e,e loc pentru toata lumea..ea am inteles ca a facut figuri mai mari,da ce sa-i fac (stiu ca si eu in locul ei as fi facut la fel)..:ninja:..oricum din cate am intels nu vrea sa vina la nunta,cu toate ca ar fi invitati din partea nasilor..ce sa-i faci,telenovele sunt printre noi..:-`

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 23 Noi 2005, 14:22 
Veteran

Citat:
pai el s-a casatorit anu asta..eu am avut norocul sa intalnesc un super baiat,ne casatorim si noi la anul..un timp am fost distrusa ca s-a casatorit fostul,dar cand intalnesti persoana potrivita uiti..:ok:..stiu ca sunt sanse sa ne intalnim la nasi..eu cu el mai pastrez cat de cat legatura..suntem oameni maturi..nu i-a convenit cand a auzit ca ne vor cununa nasii lor,dar asta e,e loc pentru toata lumea..ea am inteles ca a facut figuri mai mari,da ce sa-i fac (stiu ca si eu in locul ei as fi facut la fel)..:ninja:..oricum din cate am intels nu vrea sa vina la nunta,cu toate ca ar fi invitati din partea

nasilor..ce sa-i faci,telenovele sunt printre noi..:-`

oau intradevar inedit!!!! mult noroc in casnicia ta viitoare el(fostul) treaba lui ce face!!!

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 13 Dec 2005, 13:57 
Junior

Am o problema!
Mie imi plac foarte mult viitorii nasi. Dar, am uneori senzatia ca nasa incearca sa imi impuna niste chestii... destul de multe. Eu nu prea as vrea sa se supere pe mine, dar nu prea avem aceeasi viziune despre nunta si despre cum trebuie sa arata o mireasa. Iar, atunci cand incerc sa ii explic cat se poate de dragut ca ma voi mai gandi.... devine destul de agresiva si incearca sa imi impuna ideile ei.
Ce sa fac sa nu se supere?
Cum sa ii explic? Pentru ca mi se pare tare ciudat ca noua nu ne impun parintii nimic.... dar, nasii cam incearca sa ne impuna.

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 13 Dec 2005, 20:16 
Junior

In principiu.. asa ar trebui. Sa o fac sa inteleaga.... dar, ce te faci ca nici nu vrea sa ma asculte. Chiar intr-o seara simteam ca o sa fac o criza de nervi daca o mai aud spunandu-mi CE TREBUIE si CE NU TREBUIE... sa fac la o nunta. De exemplu... mie nu imi sta bine cu parul prins... (asta din diferite motive)... si, evident, nu vrea parul prins... dar, NASA mi-a spus ca NU EXISTA... mireasa fara par prins. Ca aia nu e mireasa. :((
(si asta e, din pacate, doar unul dintre subiecte)
Chiar nu stiu cum sa procedez ca sa nu se supere!

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 13 Dec 2005, 20:34 
Nou Venit

Citat:
In principiu.. asa ar trebui. Sa o fac sa inteleaga.... dar, ce te faci ca nici nu vrea sa ma asculte. Chiar intr-o seara simteam ca o sa fac o criza de nervi daca o mai aud spunandu-mi CE TREBUIE si CE NU TREBUIE... sa fac la o nunta. De exemplu... mie nu imi sta bine cu parul prins... (asta din diferite motive)... si, evident, nu vrea parul prins... dar, NASA mi-a spus ca NU EXISTA... mireasa fara par prins. Ca aia nu e mireasa. :((
(si asta e, din pacate, doar unul dintre subiecte)
Chiar nu stiu cum sa procedez ca sa nu se supere!

Scuza-ma ca poate gresesc dar din cate spui tu , poata chiar vrea sa o superi si sa nu va mai cunune.Eu am avut niste prieteni care se intelegeau f bine cu viitorii nasi, le-au "carat" ca sa zic asa diverse cadouri, e drept , altele cu placere , altele poate doar pt ca urmau sa-i naseasca ....Dupa vreo cateva luni adica mai exact cu o luna inainte de nunta le-au spus ca ei au o problema , ca nasul nu isi gaseste costum si nici ea rochie , ca sunt mai scumpe decat se asteptau ei si ca nu stiu daca mai pot sa-i naseasca.Iti dai seama ca s-au trezit cu o chestie f naspa cu o luna inainte de nunta si a trebuit sa le faca iar cadouri : camasa pt nasu , material de rochie pt nasa....Chiar nu se asteptau la o asemenea intorsatura asa ca , sfatul meau este sa-i spui clar si raspicat ca ea a fost mireasa la vremea ei si acum esti tu , si numai tu hotarasti cum isi faci parul sau ce rochie iti iei.Daca se supara inseamna ca nu stie cum sa dea inapoi si se agata cu disperare de orice chestie.Mai bine sa te lamuresti acum decat sa va certati in saptamana nuntii.
A, si inca o chestie , eu am vazut o mireasa cu parul desfacut si era pur si simplu superba.Poate daca isi prindea parul , nici macar nu o remarcam.
Daca iti doresti sa fii o mireasa cu parul lasat pe umeri , nu renunta .

Sus
Neconectat Profil  

Subiectul mesajului: Traditii si cerinte!
MesajScris: 03 Ian 2006, 21:34 
Diva

Traditia spune ca nasii sunt parintii spirituali ai celor doi miri. Sunt martorii juramintelor reciproce luate de proaspetii soti care au iesit din grija parinteasca si si-au asumat raspunderea unul pentru celalalt, sub indrumarea unor alti parinti - cei spirituali, adica nasii.

Biserica acorda o importanta deosebita nasilor; iar in biserica noastra, ortodoxa, singura cerinta este ca nasii sa fie cununati religios, in traditia ortodoxa. Fiind parintii spirituali ai mirilor, nasii nu pot fi alesi de alta religie decat aceea in care se vor cununa mirii.

Este bine de stiut acest aspect din timp, tocmai pentru a nu crea surprize ...

Sus
Neconectat Profil  

Subiectul mesajului: Re: nasi
MesajScris: 09 Ian 2006, 08:15 
Nou Venit

Parintii mei au avut 2 perechi de nasi, pacat ca acum dupa 23 de ani de casnicie numai cu una dintre perechi mai pastreaza legatura. Eu vreau tot 2 perechi din 2 motive:
1. macar daca se intampla sa te certi cu una, sau una nu te poate ajuta sa poata si sa ramana cealalta.E o foarte mare responsabilitate ca sa nanasesti pe cineva!
2. arata f bine la nunta cu o pereche de o parte si cu cealalta de aialalta.
dar...
o pereche o avem deja, fac nunta la anu' si noi asteptam dupa ei(o facem in 16 .08.2008 sa mai strangem si noi ceva bani pana atunci:p)si mai vrem si o a doua pereche.Sper sa o gasim caci in 2 ani se mai intampla multe...Prietenii pe care ii vrem deja de nasi si au acceptat ziceau ca sa nu mai chemam si o a doua pereche ca or sa iasa discutii,ca ei poate vor ceva si nu or sa vrea, bla,bla...
ptr cei care cunosc situatia : cum se inteleg doua perechi de nasi?
daca mergi undeva cu una dintre perechi, cealalta se va simti data la o parte si o sa se supere?etc.

Sus
Neconectat Profil  

Subiectul mesajului: Re: Traditii si cerinte!
MesajScris: 14 Ian 2006, 03:29 
Nou Venit

Nici noi nu stim ce nasi sa alegem.Suntem perfect constienta ca prietenii nostri nu si-ar permite(d.p.d.v financiar).
Asa k ni s-au prezentat niste optiuni...o cunostia de-a lui tata(om cu scaun la cap dm'le...cum este adesea caracterizat respectivul domn ori niste amici de-ai nostrii(pe care eu ii cunosc si cu care ma inteleg de minune)..Din pacate viitorul meu sot nu este de acord cu nici una dintre variante...
Eu nu stiu ce sa mai zic...
Mi-ar placea sa fie amicii mei...avem varste apropiate, eu si ea ne intelegem super-bine...Dar cum sa-l conving pe dragul mieu?(X)

Sus
Neconectat Profil  

Subiectul mesajului: Re: Traditii si cerinte!
MesajScris: 15 Ian 2006, 01:14 
Diva

Citat:
Nici noi nu stim ce nasi sa alegem.(X)

Nasii trebuie sa fie un cuplu cu care sa aveti o relatie chiar mai apropiata (pe cat posibil) decat cea cu parintii vostri, un cuplu cu care sa puteti discuta toate problemele familiei voastre, dar si cele personale.
Eu cred ca este mai bine sa alegeti un cuplu de prieteni buni, cat mai tineri, decat sa alegeti rude prea in varsta sau care locuiesc in alte orase - altfel va fi mai greu de intretinut o relatie mai apropiata, din cauza varstei si a preocuparilor diferite sau din cauza distantei.

Sus
Neconectat Profil  

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Acest subiect este închis, nu puteţi modifica mesaje sau să scrieţi răspunsuri viitoare.  [ 301 mesaje ]  Du-te la pagina 1, 2, 3, 4, 5 ... 16  Următorul

Ora este UTC + 2 [ DST ]