Ultima vizită a fost: Acum este 16 Mai 2025, 00:22

Ora este UTC + 2 [ DST ]

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 484 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Re: Meniu
MesajScris: 26 Aug 2007, 14:54 
Veteran

Citat:
am fost sambata trecuta la o nunta si au avut un meniu clasic,dar delicios cat de cat:d, aveai de unde sa alegi, au servit aperitiv cu vreo 5 feluri de salam, rosie taiata f dragutz, rulou din sunca presata si in interior salata de cruditati, icre pe o felie de lamaie, masline, cascaval, un pic de peste, niste chestii asemanatoare chiftelutzelor...si nu ami stiu ce mai aveau, apoi au avut peste cu cartofi natur, sarmale cu mamaligutza, friptura de pui si porc cu cartofi prajitzi si salata d varza...un meniu de genul asta costa in jur d 1200-1500(depinde d restaurant) in Urziceni/Ialomitza

banuiesc ca esti si bautura inclusa in pretul asta

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 29 Aug 2007, 01:46 
Senior

Citat:

banuiesc ca esti si bautura inclusa in pretul asta

bautura si-au cumparat-o mirii, dar nu stiu dak au incadrat-o in pretul meniului..adik paote meniul a fost 1mil si ei au spus 1200, nu stiu!!

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 29 Aug 2007, 01:48 
Senior

ce-o sa contina meniul vostru la nunta???

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 29 Aug 2007, 16:33 
Diva

Citat:
ce-o sa contina meniul vostru la nunta???

Aperitiv rece (pe care inca ma mai gandesc daca n-as putea sa-l inlocuiesc cu o salata) peste, sarmale si friptura la care vreau de pasare si de porc si... parca ma bate gandul sa punem si o ciorba de burta sau de perisoare (eventual amandoua si fiecare cere ce vrea) pentru dimineata... Ma mai gandesc... eu una am timp destul. A! Desigur bauturi, prajituri, cafele (2) tort si multe fructe. Am observat ca au mare cautare... si mie imi plac foarte mult.

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 31 Mar 2008, 16:26 
Diva

eu ma gandeam asa: aperitivele:salamele, sunculite, branze, masline, rosii, si probabil niste salata de branza de vacutza sau icre...-anul trecut ma fo la o nunta si aveau vinete si vinetele pana am ajuns noi din cauza caldurii nu se puteau manca, aratau groaznic...

dupa supa, 3: sarmale si 4: cartofi cu friptura de vita, porc si pui...bine-nteles cu salata. sunt in dubii cu carnurile. tot la o nunta ne-au servit toate trei tipurile d ecarne toate gratar. si parca a fost prea uscat. eventual un gratar de vita, un snitel de porc si...sau snitel de pui si celelalte gratare?O:)

si tortul separat...
cum vi se pare? la noi nu e obiceiul cu pestele dar cu supa...

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 31 Mar 2008, 17:19 
Diva

la voi se da supa?

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 31 Mar 2008, 17:24 
Diva

Citat:
la voi se da supa?

dap de gaina cu taitzei...da tare bine pe toropseala verii o supica:D

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 31 Mar 2008, 17:33 
Veteran

Citat:
dap de gaina cu taitzei...da tare bine pe toropseala verii o supica:D

la noi nu se practica sa se dea supa, mai ales pt ca sunt nunti de noapte

si stiu ca la voi nu se servesc sarmale iar la noi se servesc

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 31 Mar 2008, 17:34 
Diva

si in zona nostra se dau sarmale doar cine vrea

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 31 Mar 2008, 18:57 
Diva

la noi se dau sarmale(X)obligatoriu! sunt cele mai bune la o nunta:D
se dau aperitive, dupa supa, dupa sarmale si dupa friptura...si in principiu inainte de friptura sua dupa depinde cum e planul, undeva tortul:ok:

apropos noi am zis ca prajituri de pus separat pe masa nu mai comandam...doar tortul. daca vom avea si fantana de cioco...si praji de dus acas, dar numai punem pe platouri si pe fiecare amsa:-`oare e bine asa?

dar sa revin la discutia de la restaurant...
a ramas ca primeste barzoiu maine o oferta cu mai multe din care sa ne alegem noi ce vrem si in functie de asta va fi pretul...la supa ducem noi gainile si zarzavaturile si taitzeii...

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 31 Mar 2008, 19:57 
Diva

Citat:

Aperitiv rece (pe care inca ma mai gandesc daca n-as putea sa-l inlocuiesc cu o salata) peste, sarmale si friptura la care vreau de pasare si de porc si... parca ma bate gandul sa punem si o ciorba de burta sau de perisoare (eventual amandoua si fiecare cere ce vrea) pentru dimineata... Ma mai gandesc... eu una am timp destul. A! Desigur bauturi, prajituri, cafele (2) tort si multe fructe. Am observat ca au mare cautare... si mie imi plac foarte mult.

nu poti inlocui aperitivul cu salata - pt fetele tinere poate merge, dar sunt si oameni in varsta si barbati care vor sa manance. si aperitivul e cel mai important - singurul care se mananca tot

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 31 Mar 2008, 22:22 
Junior

Citat:

nu poti inlocui aperitivul cu salata - pt fetele tinere poate merge, dar sunt si oameni in varsta si barbati care vor sa manance. si aperitivul e cel mai important - singurul care se mananca tot

Aperitivul este cel mai important fel de mancare. Dupa tot alaiul cu stare civila, biserica, poze, lumea e infometata. Daca aperitivul e mult si bogat (nu exagerat), lumea e multumita. Daca aperitivul e saracacios, lumea deja comenteaza. Am obs asta la multe nunti.

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 31 Mar 2008, 23:33 
Diva

la noi se dau sarmale(X)obligatoriu! sunt cele mai bune la o nunta:D quote]

si mie imi plac sarmalele la nunti, cu conditia sa fie bine pregatite. am avut niste experiente mai ciudate...cu sarmale mai putin bune..care iti taiau orice pofta. asa ca sper sa fie bine pregatite la noi..
bibi..eu cred ca e un meniu foarte bun.
cat despre parjituri, stiu ca la voi se dau...vezi si tu sa nu se supere lumea. povestea cristina ca si ea ar fi renuntat la prajiturile cadou de la final..insa decat sa comenteze lumea, mai bine le pastreaza in meniu si le da la final.

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 01 Apr 2008, 12:12 
Diva

Citat:
cat despre parjituri, stiu ca la voi se dau...vezi si tu sa nu se supere lumea. povestea cristina ca si ea ar fi renuntat la prajiturile cadou de la final..insa decat sa comenteze lumea, mai bine le pastreaza in meniu si le da la final.

noi nu vrem sa renuntam de tot la praji! ideea e ca atunci cand e momentul tortului de obicei se aduc si pe fiecare masa cate un platou de praji plus tortul...si in plus praji ce se da in caserole pt acasa...faza e ca mi se pare prea mult. pt ce s amai pun si praji pe masa? noi inclinam sa lasam numai tortul -mai ales ca vrem si cascada de cioco...de mai punem si praji? alea sunt degeaba si asa nu se mananca mai deloc. daca suntem atenti la tort sa fie bun si s anu fie gretos eu cred ca e suficient atat dulce...
sa revin. asadar, noi vrem la momentul tortului sa servim tortul si sampania si cand pleaca invitatii le dai cate o caserola de praji.
apropos, ajunge o caserola de familie? sau cate una de invitat?
stiti ce mai zicea socrella, idee imprumutata:nwink: ...sa ne gandim sa oferim la plecare in caserole mici tortulete in loc de praji. eu ma intreb nu e mai scump? e de efect cred. dar mi se pare mai scump. si in plus daca omului nu ii place tortul si ii mai si dai unul mic. hai ca la praji sunt mai multe feluri si isi alege care ii plac care nu, dar la tort...
pe de alta parte tort sigur dai unul de familie...

ps: sa nu va ganditi la tortoace...un tortisor cu diagonala cat palma...:unsure:

a ales cineva varianta aceasta?

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 01 Apr 2008, 12:15 
Diva

apropos...cat va costa prajiturile? tortul? ati stabilit deja?

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 01 Apr 2008, 12:21 
Diva

pe tine cat te costa, eu le am incluse in meniu

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 01 Apr 2008, 14:13 
Diva

Citat:
pe tine cat te costa, eu le am incluse in meniu

si la noi e inclus in meniu. insa noi nu am vrea sa il avem pe cel de la restaurant. vrem un tort al nostru, de la cofetaria care ne place noua cel mai mult. nu stim inca cat ne costa..probabil ca in jur de 30-35 de lei noi kg. si va trebui sa facem un calcul sa vedem de cate kilograme il facem.

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 01 Apr 2008, 14:35 
Diva

100 de grame de persoana

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 01 Apr 2008, 15:06 
Diva

Citat:
100 de grame de persoana

mersi maria :):-*

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 01 Apr 2008, 20:17 
Junior

Citat:

ps: sa nu va ganditi la tortoace...un tortisor cu diagonala cat palma...:unsure:

a ales cineva varianta aceasta?

Sa stii k in Tg-Mures, de fapt in Ardeal in general, se practica ideea cu tortul. Asa tin minte, de cand eram mica, k se obisnuia a se pune prajitura pe mese. Cu timpul, prajitura de pe masa a disparut (prabil din cauza risipei care se facea)si a inceput sa se dea in caserole aks. Azi ea poate fi prajitura sau tortulet. Asa k poti merge linistita pe ideea asta: in timpul nuntii fantana de cioco so tortul miresei, iar pt aks dai un tortulet.

Sus
Neconectat Profil  

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 484 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25  Următorul

Ora este UTC + 2 [ DST ]