Ultima vizită a fost: Acum este 26 Iun 2025, 20:28

Ora este UTC + 2 [ DST ]

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 278 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 14  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Re: Cine plateste, Ce plateste!?
MesajScris: 04 Aug 2006, 22:22 
Diva

noi platim singurei tot (mai putin ce intra in atributiile nasilor), pt ca vrem sa ne bucuram din plin de nunta noastra, si noi ne putem bucura de ceva doar cand stim ca am obtinut acel lucru prin forte proprii. cand ne-am mutat impreuna(acum 1 an) am luat de la parinti doar 2 linguri si 2 furculite:-` restul am cumparat noi tot si suntem tare mandri;)

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 29 Aug 2006, 13:46 
Diva

Citat:

Hai sa-ti zic o chestie depsre nasi.
Nu sunt cei mai importanti dar voi in valtoarea voastra (si aveti dreptate) mai ales ca spuneti ca majoritatea cheltuielilor au fost suportate de voi, uitati sau nu dati importanta si faptului ca, si nasii, la randul lor, chiar daca nu au ajuta la nunta voastra cu banii, au si ei cheltuielile lor care iti spun eu (si la noi nu este cu pretentii)tot se rida...
Asa ca si ei se cheltuie... Eu nu stiu cum este la voi, dar noi ne intelegem si fiecare este constient ca intr-o masura sau alta toata lumea cheltuie.
Te pup. Nu mai fi suparata:rocker:

de acord cu tine : nasii mei pe langa faptul ca au platit lumanarile, au dat bani la biserica pt. preoti, au facut si o masa la ei acasa, plus ca ne-au cumparat noua cadouri (nu spun ce .....insa mentionez ca nu ma asteptam sa cheltuie atat cu noi). Pe langa toate astea ...adaugam si cheltuielile legate de imbracamintea lor!:D

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 06 Sep 2006, 11:49 
Veteran

de fapt si pana la urma,foarte concret si pe scurt.........ce platesc nasii exact?Pt ca ai mei sunt mai saracuti(pana si rochia de mireasa a imprumutat-o nasica mea)si am vrea sa platim noi cate ceva din ce trebuie sa plateasca ei.

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 06 Sep 2006, 15:41 
Veteran

Citat:

Nasii pe scurt trebuie sa plateasca:
1. biserica (cand va citeste-platesc preotii)
2. lumanarile
3. voal
4.trusa de machiaj (nasa)
5. material pt. dezgatit mireasa (nasa)
6. Bani la legatoarea miresei in san (cat vrei)
7. un cadou pentru final pentru cei 2 miri
8. Un plic cu bani
La noi voalul l-a luat mireasa ca s-a hotarat in ultimul timp sa-si puna si oricum noi am discutat fara pretentii.

Fata, n-o ameti, ca astea sunt multe obiceiuri din zona Constantei. La Bucuresti nu e chestia asta cu trusa de machiaj, material de dezgatit, bani la san. Cadoul e si el optional...

Eu stiu ca, valabil pentru toate zonele, nasii trebuie sa cumpere voalul miresei, lumanarile si sa achite biserica. Cum Adina faca nunta in Bucuresti, taxa la biserica va fi substantiala, la unele biserici ajungand si la 10 mil... Cred ca neaparat trebuie sa aflati cat costa biserica, sa nu se trezeasca bietul nas in altar ca n-are cum achita.

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 21 Sep 2006, 20:44 
Diva

Citat:
de fapt si pana la urma,foarte concret si pe scurt.........ce platesc nasii exact?Pt ca ai mei sunt mai saracuti(pana si rochia de mireasa a imprumutat-o nasica mea)si am vrea sa platim noi cate ceva din ce trebuie sa plateasca ei.

la noi au platit biserica..o parte, ca avansul l-am dat noi. eu sunt din constanta, el din ploiseti, nasii din ploiesti si nunta a fost in bucuresti!
din punctul meu de vedere nu tre sa plateasca nimic nasii! e nunta voastra si voi tre s-o organizati. la noi au insistat atat de tare cu biserica, ca e datoria lor in fata lui Dzeu etc..incat am zis ca n-are rost sa ne targuim la biserica in ziua nuntii:)
oricum imi inchipui ca ei or sa va dea cat de mult vor putea..nu conteaza dc banii astia vor fi intr-un plic la nunta sau vor fi cheltuiti pe flori, lumanari, etc
poate ar trebui sa mentionez ca eu sunt total impotriva traditiilor fara sens:)

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 22 Sep 2006, 01:13 
Diva

La noi nasii au platit taxa la biserica in ziua cununiei, avansul l-am dat noi cand ne-am spovedit. Tot ei au cumparat lumanarile, panglica si piscoturile pt slujba. Si banii de dar de la nunta! Asta pt o nunta din Ardeal, dar am vazut ca difera f tare obiceiurile...la noi nu este chestia cu datul jos al voalului sau colacul de la plecarea de acasa si alte chestii...sau or fi da nici soacra-mea nici mama nu mi-au zis nimic!

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 15 Oct 2006, 22:06 
Veteran

noi ne-am agndit si ne paltim singuri nunta....ai nostrii s-au oferit sa ne ajute...asa ca vom lua banuti de la ei platim ce avem de platit....si pe urma dam banutii inapoi...
mi se pare mai corect si mai frumos asa....
in ceea ce-i priveste pe nasi..n-am pretentii..decat la strict ce depinde de ei...adica lumanari, biserica si tacamul normal la masa ca orice alt mesean...daca vor si pot sa dea mai mult ce sa zic...multumim si Dumnezeu sa le dea sanatate....:)

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 26 Oct 2006, 00:46 
Diva

Citat:
noi ne-am agndit si ne paltim singuri nunta....ai nostrii s-au oferit sa ne ajute...asa ca vom lua banuti de la ei platim ce avem de platit....si pe urma dam banutii inapoi...
mi se pare mai corect si mai frumos asa....
in ceea ce-i priveste pe nasi..n-am pretentii..decat la strict ce depinde de ei...adica lumanari, biserica si tacamul normal la masa ca orice alt mesean...daca vor si pot sa dea mai mult ce sa zic...multumim si Dumnezeu sa le dea sanatate....:)

Si noi tot asa am facut...initial am zis ca ii lasam sa plateasca si ei daca vor ca sa nu se supere sau sa se simta dati la o parte. Dar imediat dupa aia au inceput discutii ca una sau alta li se par prea scumpe si au inceput sa isi dea cu parerea cum sa facem si de care sa luam....si nu ne-a mai convenit si atunci am zis ca platim noi tot si ei sa ne puna dar la nunta...cat de mult vor/pot...si a fost cel mai bine asa...am luat deciziile care le-am vrut noi fara sa judece nimeni daca sunt fitze/pretentii...:ok:

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 26 Oct 2006, 00:54 
Diva

Citat:
Am observat ca o dilema mare o au viitorii miri legat de cheltuieli.

Asa incat haideti sa facem un sondaj (va rugam sa raspundeti la intrebari) si sa comentam impreuna:

-CINE ar trebui sa suporte costurile nuntii?
-CE costuri le "pasam" catre parinti...si catre CARE parinti
-daca ne ajuta parinti/socri CAT le dam voie sa se implice in decizii?
-avem vreo solutie sa ne impunem punctul de vedere DESI ei platesc si li se pare normal sa decida ei?

La noi e mai greu din pacate pentru ca avem o casa de cladit si nu prea ne putem permite sa ne facem singuri nunta.Bine ca nu stiu daca ar avea mult de comentat.Ma gandeam sa le dam banii inapoi dupa nunta, macar jumate dar....Solutie de impunere?Zicem ca ei si facem ca noi;):D

Sus
Neconectat Profil  

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 278 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 14  Următorul

Ora este UTC + 2 [ DST ]