Ultima vizită a fost: Acum este 07 Iul 2025, 13:26

Ora este UTC + 2 [ DST ]

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 24 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Re: Nunta la biserica catolica
MesajScris: 11 Sep 2007, 19:59 
Moderator Ghidul Miresei

aa...sa mai spun ceva ca am uitat :P mie cununia religioasa mi s-a parut mult mai frumoasa si mai interesanta..probabil pentru ca am fost prima data la o astfel de cununie nu stiu...preotul a tinut cununia in doua limbi...germana si romana, dar a fost frumos.
iar in podul bisericii a stat fanfara care a cantat la intararea in biserica si intre pauzele facute de preot.

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 12 Mar 2008, 14:44 
Junior

Eu si cu iubi ne vom casatori la Catedrala Romano-Catolica din Alba Iulia. E veche de vreo 800 de ani, in stil gotic (aici e mormantul lui Iancu de Hunedoara). Am decis asta pentru ca iubi e greco-catolica si iar eu o sa fiu romano-catolic. Eu l-am simtit pe Dumnezeu mai aproape la liturghiile romano-catolice (in facultate mi-am dat seama ca aici pot urmari si intelege ce se intampla la slujba) si tot el mi-o trimis-o si pe iubi cu care ma potrivesc la capitolul asta. Cu parintii mei o fost mai greu care, desi greco-catolici prin inaintasi, ortodocsi prin botez, nu le prea convine ca trec la ritul latin, dar au acceptat pana la urma.

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 14 Mai 2008, 04:53 
Junior

A trecut nunta si a fost asa cum ne-am dorit; sau poate chiar mai mult. A fost emotionant pentru noi sa ne rostim juramintele intr-o catedrala veche de aproape 1000 de ani. Tavanul e departe, departe. Stilul gotic si imensitatea spatiului dau un aer de solemnitate pe care nu-l gasesti in orice biserica. Orga ne-a incantat la intrare (marsul nuptial) si in timpul slujbei. Corul a cantat in latina, lucru care ne-a impresionat si mai mult. Cuvintele pe care le-am rostit au fost parca rupte dintr-o poveste. La final ne-am simtit foarte importanti, nobiliar sau regal as putea spune, cand am iesit ... Toti cei care venisera stateau in banci si ne priveau cum ne indreptam spre iesire.

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 15 Iul 2008, 13:25 
Moderator Ghidul Miresei

foarte frumos intr-adevar :P

Sus
Neconectat Profil  

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 24 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2

Ora este UTC + 2 [ DST ]