Ultima vizită a fost: Acum este 07 Iul 2025, 23:49

Ora este UTC + 2 [ DST ]

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 309 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 16  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Re: Iti spun eu cum se face!!!!Ca-s din Ardeal!!!!
MesajScris: 25 Mai 2006, 01:06 
Diva

[quote][/quote]

stii cumva si versuri de la ele? mai ales de la ultima...vino din liban mireasa...sunt tare curioasa...:)

oricum..mersi mult

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 08 Iun 2006, 13:54 
Veteran

Citat:
de abia astept cununia religioasa nu stiu mi se pare cel mai frumos lucru din toata nunta.;)
waw inca cineva ca mine...eu am zis ca ii voi zice preotului sa faca o exceptie si sa ma tina 2 ore in biserica:D

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 08 Iun 2006, 15:04 
Veteran

Citat:
Pai hai sa facem un aranjament ca eu mai mult de 5 minunte nu vreau sa stau acolo (oricum n-o sa ascult eu ce zice preotul), sa te tina inca 55 de minute din partea mea si pe mine doar 5!:lol:
eu sunt catolica pero:psac

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 13 Iun 2006, 20:38 
Diva

Citat:

Mai dar voi nu sunteti ortodocsi?
Ati uiata canoanele bisericii?
Ati copiat de la altii.. si traditii straine de noi.,.
De unde chestia cu lasatul lumanarilor?
PAi nu se duc mirii la 8 zile de la cununie la biserica ?
Si atunci l e lasa..

Draga mea, obiceiurile difera de la o zona la alta si pt fiecare cum e la el in zona e cel mai frumos...aia nu inseamna ca nu suntem ortodocsi sau ca am uitat canoanele bisericii...la mine la nunta a fost exact asa cum s-a descris mai sus si mi s-a parut f frumos...si a fost slujba in biserica ortodoxa cu preot ortodox dar dupa traditia din orasul respectiv...care by the way difera de cea din orasul meu natal care ii tot in Ardeal!

Slujba de la biserica mie mi-a mers direct la suflet asa de frumos a vorbit preotul... si a durat o jumatate de ora dar nici nu iti trebuie mai mult...lumanarea si buchetul is destul de grele sa le tii in mana!

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 14 Iun 2006, 22:57 
Diva

Citat:

Draga mea, obiceiurile difera de la o zona la alta si pt fiecare cum e la el in zona e cel mai frumos...aia nu inseamna ca nu suntem ortodocsi sau ca am uitat canoanele bisericii...la mine la nunta a fost exact asa cum s-a descris mai sus si mi s-a parut f frumos...si a fost slujba in biserica ortodoxa cu preot ortodox dar dupa traditia din orasul respectiv...care by the way difera de cea din orasul meu natal care ii tot in Ardeal!

Slujba de la biserica mie mi-a mers direct la suflet asa de frumos a vorbit preotul... si a durat o jumatate de ora dar nici nu iti trebuie mai mult...lumanarea si buchetul is destul de grele sa le tii in mana!

dupa o saptamana nasii trebuie sa-si scoata finii la biserica unde se lasa o lumanare pentru a fi arsa in timpul slujbelor. apoi nasii dau o masa in cinstea finilor.
cununia religioasa este cea mai importanta pentru primim binecuvantarea din partea Domnului. astfel este binecuvantata iubirea, familia care abia se intemeiaza.
trebuie sa va alegeti un sfant care sa va calauzeasca pasii toata viata, sa fie protectorul familiei voastre.
pentru mine cununia civila nu inseamna nimic.este o prostie. daca ar fi dupa mine nici nu m-as duce, insa nu ne poate cununa preotul fara certificatul de casatorie.O:)

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 14 Iun 2006, 23:17 
Veteran

Citat:

dupa o saptamana nasii trebuie sa-si scoata finii la biserica unde se lasa o lumanare pentru a fi arsa in timpul slujbelor. apoi nasii dau o masa in cinstea finilor.
cununia religioasa este cea mai importanta pentru primim binecuvantarea din partea Domnului. astfel este binecuvantata iubirea, familia care abia se intemeiaza.
trebuie sa va alegeti un sfant care sa va calauzeasca pasii toata viata, sa fie protectorul familiei voastre.
pentru mine cununia civila nu inseamna nimic.este o prostie. daca ar fi dupa mine nici nu m-as duce, insa nu ne poate cununa preotul fara certificatul de casatorie.O:)

de fapt cununia civila este cea mai importanta..pt ca actul in sine acolo il ei...esti casatorita cu acte..stii
cea religioasa poate sa nici nu fie..pt ca deja esti casatorit...

:wacko::blink:

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 15 Iun 2006, 12:00 
Diva

Citat:

pot sa spun si eu ceva ??? Nunta in sine nu inseamna nimik....se face doar sa vada lumea din jur ca "astia doi s-au casatorit"!! Ce ti-e cu nunta ce ti-e fara??? Uita-ti-va la Codul lui DaVinci...si mai vedem....cat de tare atarna Biserica in viata oamenilor! Voi v-ati intrebat vreodata daca chiar exista D-zeu??:o:o:o Ce nebunii spun...dar ..cam asa e!!

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 15 Iun 2006, 15:31 
Diva

Citat:

eu vreau sa ne sarbatorim dragostea alaturi de toti cei dragi noua :flowers::rocker: e ceva ce merita o petrecere super ;):heart::kiss: si vreau sa ma simt printzesa lui in ziua (si noaptea) aceea iar el sa fie printzul meu...:love: ma face sa ma simt asa in fiecare zi dar parca vreau sa vada, sa simta si sa sarbatoreasca toata lumea iubirea noastra :love: si sa se bucure pt noi ;)

ai dreptate. casatoria este o lege a naturii, este celebrarea legaturii sacre dintre 2 oameni, este ceva sublim, este sacralizarea sentimentului nobil.:heart:
nu sunt de acord cu ideea ca hartia de la primarie te innobileaza. iti schimbi numele si chipurile ai niste drepturi, care sa fim serioase nu prea sunt luate in considerare atunci cand o femeie este calcata in picioare de sot...):(
ziua X trebuie sa ramana in mintea si sufletele noastre pana la sfarsitul vietii drept - ZIUA IN CARE EU AM PRIMIT BINECUVANTAREA LUI DUMNEZEU DE A-MI INTEMEIA PROPRIA FAMILIE.;)

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 15 Iun 2006, 18:41 
Diva

Citat:

Iar esti intr-o pasa proasta?:D:D:D
Toata lumea cred ca se mai intreaba din cand in cand....Dar a stat cineva sa se gandeasca la cum ar fi lumea asta daca n-am crede ca exista CINEVA care vegheaza asupra noasta si ca va veni un moment cand va trebui sa dam niste explicatii acelui CINEVA?
:D:D:D CRED CA DA !! am treaba ....si pretul la flori mi-a dat ziua peste cap!:((:((

Sus
Neconectat Profil  

Subiectul mesajului: Re:
MesajScris: 16 Iun 2006, 21:05 
Diva

Citat:

Cristina - ai mare dreptate! Intr-adevar, casatoria religioasa este mult mai importanta decat un act lumesc. Asta pentru ca un act poate fi fizic distrus, dar sentimentele nu. Ele raman integre. Si daca te gandesti ca sotul tau nu te insala este nu pentru ca il tine o hartie legat de maini si picioare, ci pentru ca poarta in suflet sentimente care il leaga de sufletul tau...Ai mare dreptate!!!
:ok:

asa este!!!:-`
sunt totusi lucruri urate care nu au ce cauta in discutia asta.ma scarbeste cununia civila pt ca pentru 5 minute trebuie sa stau ore intregi la coada sa-mi vorbeasca in scarba functionarele si sa ma declare casatorita in nici 5 minute, dupa care sa ma dea afara...:gun::wokno:

Sus
Neconectat Profil  

Subiectul mesajului: Re:
MesajScris: 16 Iun 2006, 21:07 
Diva

Citat:
Si... am si eu o intrebare pentru voi, miresucelor! Eu am facut logodna acum un an de zile! (X) Partea proasta e ca nu stiu ce sa mai cred : dc e bine sau e rau...?
Ba va fi ceremonia religioasa mai scurta...avand in vedere ca slujba inelelor am facut-o...
Ba va avea preotul de vbit mai mult pentru restul slujbei...Cum o fi mai bine??? Mai e cineva in situatia asta? Care dintre voi poate veni cu sfaturi ori pareri(avantaje/dezavantaje)?!?:~*

eu stiu ca nu este bine!!! asa mi s-a spus atunci cand iubi m-a cerut.
acum nu stiu...
slujba nu va ma contine textul: "se logodeste roaba lui D-zeu..., cu robul lui D-zeu...", ci va fi doar"se cununa roaba..., cu robul..."O:):flowers:

Sus
Neconectat Profil  

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 309 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 16  Următorul

Ora este UTC + 2 [ DST ]