Citat:
Draga mea, obiceiurile difera de la o zona la alta si pt fiecare cum e la el in zona e cel mai frumos...aia nu inseamna ca nu suntem ortodocsi sau ca am uitat canoanele bisericii...la mine la nunta a fost exact asa cum s-a descris mai sus si mi s-a parut f frumos...si a fost slujba in biserica ortodoxa cu preot ortodox dar dupa traditia din orasul respectiv...care by the way difera de cea din orasul meu natal care ii tot in Ardeal!
Slujba de la biserica mie mi-a mers direct la suflet asa de frumos a vorbit preotul... si a durat o jumatate de ora dar nici nu iti trebuie mai mult...lumanarea si buchetul is destul de grele sa le tii in mana!
dupa o saptamana nasii trebuie sa-si scoata finii la biserica unde se lasa o lumanare pentru a fi arsa in timpul slujbelor. apoi nasii dau o masa in cinstea finilor.
cununia religioasa este cea mai importanta pentru primim binecuvantarea din partea Domnului. astfel este binecuvantata iubirea, familia care abia se intemeiaza.
trebuie sa va alegeti un sfant care sa va calauzeasca pasii toata viata, sa fie protectorul familiei voastre.
pentru mine cununia civila nu inseamna nimic.este o prostie. daca ar fi dupa mine nici nu m-as duce, insa nu ne poate cununa preotul fara certificatul de casatorie.