Ultima vizită a fost: Acum este 07 Iul 2025, 11:29

Ora este UTC + 2 [ DST ]

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 309 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 16  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Re:
MesajScris: 21 Iun 2006, 23:57 
Junior

Citat:
Si... am si eu o intrebare pentru voi, miresucelor! Eu am facut logodna acum un an de zile! (X) Partea proasta e ca nu stiu ce sa mai cred : dc e bine sau e rau...?
Ba va fi ceremonia religioasa mai scurta...avand in vedere ca slujba inelelor am facut-o...
Ba va avea preotul de vbit mai mult pentru restul slujbei...Cum o fi mai bine??? Mai e cineva in situatia asta? Care dintre voi poate veni cu sfaturi ori pareri(avantaje/dezavantaje)?!?:~*

Saluti miresuci

Am sa fac si eu asa:rocker:
La el fac civila si logodna si la mine fac religioasa

Ast inseamna ca slujba va dura doar 20 30 min. si atat.. de vorbit vorbeste cat are el de vorbit... popa...:huh:

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 23 Iun 2006, 01:47 
Diva

Citat:

Asta vreau sa aflu si eu. Eu am facut logodna la Biserica acum un an...O:)

Asta depinde si de biserica, preot, etc. Dar cred ca in medie scurteaza cam cu 20 min.

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 23 Iun 2006, 01:48 
Diva

Citat:
Dragi miresici,

In primult rand, te poti casatori ortodox cu nasi catolici? La catolici stiu ca nu conteaza ce confesiune au nasii.

In al treilea rand, e absolut obligatoriu sa saruti mana nasilor? :(( Nu de alta, dar noi cu nasii am fost colegi de liceu, sunt prietenii nostri cei mai buni de 14 ani...ar cam fi penibil :ermm:
Va pup :love:

poate nu e la fel la fiecare biserica dar noi sigur avem nasi catolici (ambele perechi de nasi) si facem nunta la biserica ortodoxa...deci, cel mai bine e sa intrebi chiar la biserica unde va cununati (sau ati putea sa nici nu ziceti ca nasii sunt catolici, decat daca va intreaba)...

cat despre sarutatul mainii...si eu as vrea sa stiu...e obligatoriu?

Sus
Neconectat Profil  

Subiectul mesajului: Re: cununia religioasa
MesajScris: 24 Iun 2006, 12:34 
Nou Venit

Buna fetelor,
Subscriu la tot ce a zis si Teo; anul acesta am fost deja la 3 nunti i pot sa fac o comparatie acum;depinde f mult de preot;la una dintre ele dupa ce s-au luat cununiile de pe cap stiu ca ptreotul tb sa tina o cuvantare care poate fi f lunga sau f scurta;aici cred ca ar trebui vorbit cu preotul inainte pentru ca la una dintre nunti preotul a cam dat-o in strachini :mellow:
a inceput sa-i spuna miresei sa nu faca aceeasi greseala ca majoritatea femeilor si anume de a VORBI MULT; (auzi la el)sa rareasca intalnirile cu prietenele necasatorite si la fel si pentru mire-cu prietenii lui...a trebuit sa comentez in biserica...
in schimb la o alta nunta preotul efectiv ne-a facut sa plangem in biserica cand a inceput sa tina cuvantarea ...
Asa ca si aici trebuie avut grija pe mine alegi si cum.
PS CORUL FACE TOTI BANII INTR-O BISERICA ..TE FACE SA TE SIMTI SPECIAL
O zi buna fetelor.

Sus
Neconectat Profil  

Subiectul mesajului: Re: Iti spun eu cum se face!!!!Ca-s din Ardeal!!!!
MesajScris: 24 Iun 2006, 13:07 
Nou Venit

Citat:

Pe cuvant...Nu stiu daca ai fost vreodata in Ardeal, da ei sunt asa de civilizati si au atat de mult bun simt de zici ca nu esti in Romania...

Iubi se ducea des inainte si imi povestea ca faceau ardelenii misto de el cand isi incuia masina sau lua fata de la casetofon....Ii ziceau ca a trecut muntii, poate sa stea linistit:D

Mie mi-ar placea sa ma mut la Cluj...

super interesant ce povestesti
stiam ca ardelenii sunt super oameni, si civilizati si harnici, dar necunoscand pe nimeni mai pui la indoiala, insa se pare ca nu e cazu
bravo lor

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 24 Iun 2006, 14:40 
Junior

Citat:
Dragi miresici,
Am si eu nevoie de cateva lamuriri, plsss, legate de slujba la biserica. Noi deoarece nu avem rude apropiate in afara de parinti, iar prietenii nu prea se dau in vant dupa insuratoare, nu am fost pana acum la nici o nunta ortodoxa...:(...doar la una catolica anul trecut.
In primult rand, te poti casatori ortodox cu nasi catolici? La catolici stiu ca nu conteaza ce confesiune au nasii.
In al doilea rand, cu cat scurteaza slujba de cununie daca faci logodna inainte?
In al treilea rand, e absolut obligatoriu sa saruti mana nasilor? :(( Nu de alta, dar noi cu nasii am fost colegi de liceu, sunt prietenii nostri cei mai buni de 14 ani...ar cam fi penibil :ermm:
Va pup :love:

Chestia cu nasii.. ar fi o teraba pur legata de preot daca vrea el sau nu..
Altfel nu prea ar trebui sa accepte..Azi.. se merge totusi pe ideea ca da..se accepte... Depinde mult mult de preot
Daca faci inainte logodna.. cam in jumtate..Adica din 45 minute face doar 20 la cununie
Chestia cu sarutatul mainilor e simbolica.. Iata de ce:
Nasii devin parintii tai dupa cununie..si trebuie din acel moment sa le acorzi cinstea cuvenit parintilor.. chiar daca nasii sunt doar parintii spiritali.. Si asta in oricare Biserica.. tot parintii tai se vor numi.. si tre sa aiba ca si nasii de botez grija de sufletul tau..
Inca ceva.. care nu ai stiut..
Nasi se iau nu dup aprietenii si altele.. ci nasi de botez... sau daca ei nu mai pot de batranete, copii lor.. si la astia l epoti saruta mana.. simbolic
Daca dai de un popa mai :lol:
te pune chiar sa saruti mana nasilor..
Spor in toate

Sus
Neconectat Profil  

Subiectul mesajului: Re: cununia religioasa
MesajScris: 25 Iun 2006, 15:47 
Diva

Citat:

Buna fetelor,
Subscriu la tot ce a zis si Teo; anul acesta am fost deja la 3 nunti i pot sa fac o comparatie acum;depinde f mult de preot;la una dintre ele dupa ce s-au luat cununiile de pe cap stiu ca ptreotul tb sa tina o cuvantare care poate fi f lunga sau f scurta;aici cred ca ar trebui vorbit cu preotul inainte pentru ca la una dintre nunti preotul a cam dat-o in strachini :mellow:
a inceput sa-i spuna miresei sa nu faca aceeasi greseala ca majoritatea femeilor si anume de a VORBI MULT; (auzi la el)sa rareasca intalnirile cu prietenele necasatorite si la fel si pentru mire-cu prietenii lui...a trebuit sa comentez in biserica...
in schimb la o alta nunta preotul efectiv ne-a facut sa plangem in biserica cand a inceput sa tina cuvantarea ...
Asa ca si aici trebuie avut grija pe mine alegi si cum.
PS CORUL FACE TOTI BANII INTR-O BISERICA ..TE FACE SA TE SIMTI SPECIAL
O zi buna fetelor.

intr-adevar, depinde de preotul care tine slujba...acum, cum ne-o fi norocul...

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 27 Iun 2006, 20:43 
Veteran

Eu stiu ca le saruti mana ca sa le arati respectul care se poarta parintilor,pt ca ei asta vor fi pt voi: parinti spirituali.
Se ia dupa nasii mirelui.Daca nasii lui de botez nu mai pot,vor fii copii lor.Dar !E un mare dar:daca voi va doriti alti nasi,trebuie sa vorbiti cu nasii batrani.Daca sunt oameni buni s-ar putea sa fie de acord.Ai nostri au zis ca nu se supara.Ei nu mai pot(sunt batrani si n-au bani)si am vb cu unul din baietii lor.Iar el au fost de acord sa ne alegem ce nasi vrem.Dar a fost chiar dragut.A zis ca daca nasii or sa ne lase balta chiar si cu o zi inainte de nunta,ei vor fi alaturi de noi!:wok::wok::D

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 28 Iun 2006, 01:21 
Diva

Citat:
Eu stiu ca le saruti mana ca sa le arati respectul care se poarta parintilor,pt ca ei asta vor fi pt voi: parinti spirituali.
Se ia dupa nasii mirelui.Daca nasii lui de botez nu mai pot,vor fii copii lor.Dar !E un mare dar:daca voi va doriti alti nasi,trebuie sa vorbiti cu nasii batrani.Daca sunt oameni buni s-ar putea sa fie de acord.Ai nostri au zis ca nu se supara.Ei nu mai pot(sunt batrani si n-au bani)si am vb cu unul din baietii lor.Iar el au fost de acord sa ne alegem ce nasi vrem.Dar a fost chiar dragut.A zis ca daca nasii or sa ne lase balta chiar si cu o zi inainte de nunta,ei vor fi alaturi de noi!:wok::wok::D

dar faza cu pupatul mainii e chiar obligatorie? eu cred ca sar peste...mi se pare chiar aiurea...
voi ce faceti? pupati mana nasilor? mai ales pe a nasului...:mellow:

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 11 Sep 2006, 18:39 
Diva

Citat:
buna!
sunt si eu o miresica din 2006, mai exact pe 23 septembrie. In aprox 2 saptamani am nunta si sunt in pragul disperarii :azi am trecut pe la biserica ca sa vb cu popa pentru spovedit si impartasit si stupoare ...biserica e in renovari majore. Sunt schele peste tot afara la cupole, inauntru. Am intrebat un muncitor cand termina (pt ca popa nu era )si a spus ca nu stie iar cand i-am spus ca am nunta peste 2 sapt a zis ca nu-i problema ca saptamana asta s-a facut nunta si ca au dat schelele intr-o parte(X)
Va dati seama cum sa fac eu cununia religioasa printre schele? Acum i-a apucat renovatu picturilor...ajutor..ce pot face?

stai linistita ca si biserica la care am facut eu era in renovare ...si nu mi-a cazut nici o schela in cap! Important e popa nu biserica! Daca popa are har si nu e jepcar o sa ai o casatorie reusita .....nu daca ies pozele fara schele in fundal!

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 11 Sep 2006, 19:08 
Diva

Citat:
acum mi-am dat seama ca si fratele meu cand a facut nunta acum 7 ani tot intr-o biserica in constructie a fost. Poate asa ne e dat noua...:p

daca o sa-ti mai zic o bomba o sa te sperii! Si restaurantul era in renovare la mine! Insa nu am disperat! A fost super totul!! Asta e! Nu e vina ta! Avansurtila s-au dat in ianuarie! Ce vrei sa faci daca ei au hotarat sa renoveze???

Sus
Neconectat Profil  

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 309 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 16  Următorul

Ora este UTC + 2 [ DST ]