Citat:
Vreau sa va intreb ceva:
La noi, la o saptamana dupa nunta nasii "scot finii la biserica", adica duminica (dupa nunta) nasii impreuna cu finii merg la biserica unde dupa slujba preotul le "citeste" ceva.
Dupa asta se merge la nasi acasa unde se serveste masa.
In zonele de unde sunteti se voi se practica asa ceva?
Intreb asta deoarece imediat dupa nunta finii nostri merg in luna de miere la Sinaia, si ne-au rugat si pe noi sa ii insotim. De aceea ne-am gandit ca "scosul la biserica" sa il facem undeva pe Valea Prahovei (asta in cazul in care pe acolo se practica asa ceva), iar masa la vreun restaurant.
STITI CEVA DESPRE ASTA?
ARFU!
MULTUMESC!
si la noi se practica. dar, cel putin la noi, "scoaterea la biserica" coincide cu sfintirea lumanarilor... adica nu numai ca nasii merg impreuna cu finii la biserica, dar trebuie duse si lumanarile de cununie, pe care le lasi acolo (nu neaparat integral; poti taia cate o bucata din fiecare, bucati pe care le iei acasa si le aprinzi in caz de boala, necaz, etc)...
practic, poti scoate finii la biserica oriunde, din cate stiu eu nu trebuie neaparat acolo unde s-a oficiat cununia, ci oriunde doresti (biserica sau manastire)... nu stiu daca ti-am raspuns cat de cat la intrebare