Ultima vizită a fost: Acum este 28 Iun 2025, 20:51

Ora este UTC + 2 [ DST ]

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 508 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 26  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Re: Botezul!
MesajScris: 05 Oct 2009, 17:42 
Veteran

Citat:
da si ce se intampla daca esti ortodox si faci nunta in ziua de vineri? chiar sunt curioasa de raspuns.....o sa mor? o sa ma despart?

este post si nu cred ca te cununa nimeni!
nu e superstitie faza cu vineri este o "lege"bisericeasca....nu vreau sa intram in conflict cu faza asta caci sunt f credincioasa si....
ok tu ai facut vineri,asa se face acolo dar aici s-ar face vinerea doar ca sa gasesti sala ceea ce eu una nu concep....in tara asta nu se mai respecta nimic,nu mai exista nici teama(de justitie/politie)nici respect (fata de traditii/biserica)!

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 05 Oct 2009, 18:13 
Diva

na,ferice de tine ca te casatoresti atunci cand vrei,cum de altfel am facut-o si eu....... si intr-adevar nu vreau sa intru in polemica cu tine sau cu nimeni altcineva.......fiecare cu opinia lui,iar eu respect opinia fiecaruia,nu o comentez si nici nu dramatizez........

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 05 Oct 2009, 18:17 
Diva

elyt1000 scrie:
na,ferice de tine ca te casatoresti atunci cand vrei,cum de altfel am facut-o si eu....... si intr-adevar nu vreau sa intru in polemica cu tine sau cu nimeni altcineva.......fiecare cu opinia lui,iar eu respect opinia fiecaruia,nu o comentez si nici nu dramatizez........

dar tu ely te'ai casatorit in reliagia ortodoxa sau catolica?
pt ca la catolici din cate stiu eu nu au posturi si chestii din astea cu nu se fac nunti in zile de... ca la noi

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 05 Oct 2009, 18:22 
Veteran

elyt1000 scrie:

adica crezi ca eu dramatizez?!
tu nu mai stai aici sa vezi cum e sa traiesti cu adevarat in Romania!sa vezi cum esti sfidat si amenintat cu bata in trafic,sa vezi cum pusti de 15-16 ani te injura si te iau cu"ce vrei cucuoana",sa vezi cum stau cersetorii in fata bisericii si daca nu le dai nimic pur si simplu dupa acea incep sa te blesteme si as putea continua cu exemple fara numar....(si am zis asta doar ca sa sustin ce am scris mai sus)
eu fac nunta nu pt ca atunci am vrut ci pentru ca am asteptat 20luni sa gasesc acea locatie si nu cum am gasit prima ocazie(respectiv in posturile de peste an)sa sar sa semnez contractul numai de dragul restaurantului ...

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 05 Oct 2009, 18:40 
Diva

aleionescu scrie:
este post si nu cred ca te cununa nimeni!
nu e superstitie faza cu vineri este o "lege"bisericeasca....nu vreau sa intram in conflict cu faza asta caci sunt f credincioasa si....
ok tu ai facut vineri,asa se face acolo dar aici s-ar face vinerea doar ca sa gasesti sala ceea ce eu una nu concep....in tara asta nu se mai respecta nimic,nu mai exista nici teama(de justitie/politie)nici respect (fata de traditii/biserica)!

poate in orasul tau in zilele de post nu te cununa nimeni. dar iti spun sigur ca in bucuresti sau braila, galati, etc...nu ai nici o problema. daca vb cu preotul si ii dai o mica spaga trec peste toate legile bisericesti de care vorbesti tu.
iti dau un exemplu concret: finii mei s-au casatorit anul asta pe 6 iunie in ajunul SF. Petru si Pavel. in mod normal nu se fac nunti atunci, dar au vorbit cu preotul au dat niste bani in plus si s-a rezolvat.

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 05 Oct 2009, 18:42 
Moderator Ghidul Miresei

Eu zic sa continuam totusi sa vorbim despre botez la acest topic, sa nu deviem chiar asa departe :D

Topicuri despre nunta sunt destule si nu se vorbeste la ele, topicuri despre cum este Romania iarasi este, scrieti va rog frumos acolo.

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 05 Oct 2009, 18:46 
Veteran

Citat:

poate in orasul tau in zilele de post nu te cununa nimeni. dar iti spun sigur ca in bucuresti sau braila, galati, etc...nu ai nici o problema. daca vb cu preotul si ii dai o mica spaga trec peste toate legile bisericesti de care vorbesti tu.
iti dau un exemplu concret: finii mei s-au casatorit anul asta pe 6 iunie in ajunul SF. Petru si Pavel. in mod normal nu se fac nunti atunci, dar au vorbit cu preotul au dat niste bani in plus si s-a rezolvat.

am auzit si eu de asta dar chiar si vinerea?!?cat de disperat sa fii sa faci nunta vinerea in ROMANIA ?si eu sincer am avut ocazia sa fac asa ceva dar am avut rabdare (caci nu avem burtica cu bebe,nu aveam alte urgente)si uite ca au trecut 10 luni si mai astept 10 numai ca sa fac nunta unde imi doresc si imi place,dar asa cum trebuie fara sa dau spaga la preot !

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 05 Oct 2009, 18:47 
Veteran

ok!scuze....

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 05 Oct 2009, 18:47 
Diva

aleionescu scrie:

adica crezi ca eu dramatizez?!
tu nu mai stai aici sa vezi cum e sa traiesti cu adevarat in Romania!sa vezi cum esti sfidat si amenintat cu bata in trafic,sa vezi cum pusti de 15-16 ani te injura si te iau cu"ce vrei cucuoana",sa vezi cum stau cersetorii in fata bisericii si daca nu le dai nimic pur si simplu dupa acea incep sa te blesteme si as putea continua cu exemple fara numar....(si am zis asta doar ca sa sustin ce am scris mai sus)
eu fac nunta nu pt ca atunci am vrut ci pentru ca am asteptat 20luni sa gasesc acea locatie si nu cum am gasit prima ocazie(respectiv in posturile de peste an)sa sar sa semnez contractul numai de dragul restaurantului ...

auch....!!
de ce te-ai atacat acum?elly a facut nunta in olanda...nu compara cu ce se intampla la noi.
Ce legatura are nunta vinerea si biserica cu bata din trafic?

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 05 Oct 2009, 18:51 
Veteran

Citat:
auch....!!
de ce te-ai atacat acum?elly a facut nunta in olanda...nu compara cu ce se intampla la noi.

stiu ca a facut in olanda...si nu m-am atatcat ea a zis ca dramatizez(ca scrisesem ca in romania nu mai exista frica si respect,vezi mesajele mele)si eu ii dadeam exeple de chestii care se intampla aici si ca eu nu dramatizez ci spun realitati!
acolo asa se face nunta in timpul sapt,de ce noi am lua aceasta moda?doar sa gasim o sala decenta?nu sunt de acord !recunosc sunt o bisericoasa si nu as trece peste faza cu postul(mai ales cel de vinerea)!

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 05 Oct 2009, 18:58 
Diva

laura_sandu scrie:

auch....!!

asta am vrut sa intreb si eu,dar se pare ca mi-ai luat-o inainte laura.......ca sa incheiem acest subiect vreau sa-ti spun ale ca ma bucur din suflet ptr tine ca iti vei indeplini visul si vei avea nunta mult visata ,la restaurantul dorit,in ziua dorita.......la fel ca tine am facut cred ca si noi,cel putin eu asa cred....si da,numai traiesc in romania de ceva ani,dar asta nu inseamna ca nu stiu ce se intampla acolo,parintii ,fratii,toata familia mea locuiesc acolo.....am plecat din romania la varsta de 25 ani si vin de 2 ori pe an in tara, deci nu imi spune ca nu stiu ce se intampla,ptr ca asta ma face sa rad.........
serena eu sunt ortodoxa....m-am nascut asa si asa voi muri
carlita are mare dreptate,sunt alte topicuri ptr aceste subiecte

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 05 Oct 2009, 19:01 
Diva

Citat:

serena eu sunt ortodoxa....m-am nascut asa si asa voi muri

si acolo cum te'ai cununat?
intreb si eu doar de curiozitate :p ...

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 05 Oct 2009, 19:05 
Diva

si eu iti raspund......nu m-am cununat religios aici.......si acum vom incepe cu alt set de intrebari si dramatizari...... :rofl: :rofl: ...urmatoarea intrebare? dar astept pe alt topic ptr ca altfel carlita se va supara pe noi....glumesc

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 05 Oct 2009, 19:09 
Diva

elyt1000 scrie:
si eu iti raspund......nu m-am cununat religios aici.......si acum vom incepe cu alt set de intrebari si dramatizari...... :rofl: :rofl: ...urmatoarea intrebare? dar astept pe alt topic ptr ca altfel carlita se va supara pe noi....glumesc

mha e alegerea ta daca te'ai cununat sau nu religios...nu e treaba mea si nici nu te judec doamne fereste...
eu doar intrebam din pura curiozitate cum poti sa te cununi daca un partener este de o religie si celalalt de alta religie...

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 05 Oct 2009, 19:11 
Moderator Ghidul Miresei

elyt1000 scrie:

eh...nu am de ce sa ma supar, dar nu este corect fata de topic si fata de oamenii care vor sa citeasca despre botez si pana la urma ajung sa citeasca alte chestii...

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 05 Oct 2009, 19:12 
Diva

serene scrie:
eu doar intrebam din pura curiozitate cum poti sa te cununi daca un partener este de o religie si celalalt de alta religie...

f simplu....unu din parteneri i-a religia celuilalt.....asa cum se va intampla si in cazul nostru....dar mai intai el trebuie botezat......si le vom face pe amandoua in romania......si botezul lui si nunta religioasa

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 05 Oct 2009, 19:13 
Diva

Citat:

f simplu....unu din parteneri i-a religia celuilalt.....asa cum se va intampla si in cazul nostru....dar mai intai el trebuie botezat......si le vom face pe amandoua in romania......si botezul lui si nunta religioasa

cu putin noroc poate faceti 2 botezuri :-`

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 05 Oct 2009, 19:18 
Veteran

hmmm...eu ti-am rasp de ce am zis ce am zis......
de ce crezi ca noi am dramatiza sau am pune mai multe intrebari?fiecare face ce vrea si cum vrea cu viata lui si nimeni nu cred ca ar trebui sa-si justifice actiunile in fata nimanui...aici se discuta si eu mi-am expus parerea cum ca sunt contra(ca o batranica de la tara)nuntilor in post sau vinerea sau cand biserica(adevaratii preoti) nu accepta sa savarseasca taina casatoriei!
felicitari pentru ca te-ai casatorit si casa de piatra !

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 05 Oct 2009, 19:48 
Diva

serene scrie:

cu putin noroc poate faceti 2 botezuri :-`

doamne ajuta...uite ca la asta nu m-am gandit....buna idee serene.....tatic si copil botezat in acelasi timp :nlol: ...supe fain :napplause: :napplause:
multumesc ale......ma repet, iti respect opiniile,fiecare e liber sa aiba propria opinia si cum tu ai spus fiecare ne alegem ce si cum vrem in viata asta

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 05 Oct 2009, 19:57 
Diva

[quote="elyt1000"]

daca as fi in situatia ta, eu as face altfel... ne-am pastra fiecare religia pt ca asa e drept, daca tu nu renunti la religia ta de ce sa renunte el la a lui si as face obligatoriu 2 copii. unul sa fie botezat in rit catolic iar celelalt ortodox...si gata. :)

Sus
Neconectat Profil  

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 508 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 26  Următorul

Ora este UTC + 2 [ DST ]