laura_sandu scrie:
Asta nu inteleg nici eu......de ce sa nu poti sa le faci pe amandoua.De ce in conceptia unor mamici faptul ca iti doresti sa iti reincepi activitatea inseamna ca iti abandonezi copilul....
Ca si restul mamelor imi doresc ce e mai bine in lumea asta pt copilulmeu, dar imi doresc o viatia activa, asa cum am fost obisnuita.....nu sa ma transform in casnica..sau sa raman la statutul de mama si atat.
Dar eu n-am spus chestia asta niciodata. Nici eu nu sunt de acord cu femeile care isi pierd ratiunea doar pt ca au un copil si uita ca mai sunt si femei, isi neglijeaza sotul, munca, pe ele, nu se mai duc la un salon sau la o cafea cu prietenele.
Aici trebuie sa intre si tatal in joc, bunica, ruda ceva de incredere. Laura daca am inteles eu bine tu ai munca acasa nu? Nu vad ce te-ar impiedica sa muncesti, in afara de acele delegatii pe care am inteles ca le faci. Si eu o sa muncesc acasa (contabilitate) si cred ca sunt in stare sa ma descurc si cu copilul si cu munca si cu celelalte activitati care ma includ numai pe mine, poate sa stea sotul meu cu el 3 ore si eu sa ma duc la banci, trezorerie unde am treaba, sau mama, soacra, sora gasesc eu pe cineva. Si la fel si cu iesirile in oras. Eu cred ca ne putem descurca foarte bine. O sa fie mai greu pana incepe gradinita apoi din ce in ce mai usor.
De exemplu si Ayrun nu? Daca nu incurc borcanele ea sta cu Sabin si are timp si de iesiri cu prietenii, si pentru ea si pentru copil. Si chiar nu e genul de "femeie la cratita" Ayrun si banuiesc ca asta o stiti si voi.
Faptul ca-ti adori copilul si ai face orice pentru el nu inseamna ca esti o casnica fara succes in viata, fara o cariera sau cu "lipsa inteligenta"
Clarut referitor la cumnata mea am dat un exemplu de bone nemernice si parinti nepasatori prea ocupati cu job-ul ca sa observe problemele copilului. Sa nu intelegeti ca o plang pe ea, nicidecum a fost alegerea ei de a nu-si observa copilasul, un dezinteres total. Nu-si petrece timpul cu el. Prefera sa mai stea dupa program la o cafea cu prietenele decat sa il duca la un sport ceva, sa vorbeasca cu el etc.