Ultima vizită a fost: Acum este 31 Aug 2026, 00:43

Ora este UTC + 2 [ DST ]

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 508 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 ... 26  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Re: Botezul!
MesajScris: 14 Oct 2009, 19:38 
Diva

eu sincer ...zic ca sunt multe 80 de pers.Si eu am multe rude dar clar nu ii chem pe toti...Adica vreau sa chem chiar strictul necesar, persoanele pe care le simt si le vreau aproape.

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 15 Oct 2009, 08:40 
Diva

la botezul unde vom fi nasi sunt in jur de 40 de persoane.si sincer cred ca nu vor veni toti.intr-un fel ma bucur ca e mai restrans.

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 15 Oct 2009, 09:55 
Diva

laura_sandu scrie:
eu sincer ...zic ca sunt multe 80 de pers.Si eu am multe rude dar clar nu ii chem pe toti...Adica vreau sa chem chiar strictul necesar, persoanele pe care le simt si le vreau aproape.

dar eu nu vorbesc numai de rude,rude au fost doar cativa nicidecum tot neamul, exact acestia au fost strictul necesar cum spui tu, persoanele care imi sunt de suflet si le-am vrut aproape, nu aveam cum sa renunt la niciunul din ei, ne sunt prieteni ff buni

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 15 Oct 2009, 10:12 
Veteran

Asa si eu nu pot renunta la nimeni sunt toti de suflet, matusi, veri ff buni cu care avem o relatie speciala, de prieteni nici nu mai spun. Si astia sunt cei mai de suflet pentru ca daca nu tineam cont si ii invitam pe toti ajungeam iar la 200 si ceva de persoane cum am avut la nunta :mellow:

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 15 Oct 2009, 10:27 
Diva

ral_ct scrie:
la botezul unde vom fi nasi sunt in jur de 40 de persoane.si sincer cred ca nu vor veni toti.intr-un fel ma bucur ca e mai restrans.

hei ralu mai ai putin....daca nu ma insel sambata e botezul nu?
ai invatat crezul? :nlol: :nlol: ....abia astept sa vad poze cu tine nasica

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 15 Oct 2009, 14:58 
Diva

[/quote] ce este aia cumetrie? taierea motului la un anisor?[/quote]

Cumetria este botezul. Finii si nasii sunt cumetrii, asa se spune in unele zone ale tarii.

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 15 Oct 2009, 15:52 
Diva

OANA25 scrie:

Cumetria este botezul. Finii si nasii sunt cumetrii, asa se spune in unele zone ale tarii.

pai oana a botezat fetita de ceva timp si acum spune ca face cumetria....doar nu o boteaza din nou? poate o boteza al copil

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 15 Oct 2009, 16:09 
Diva

[/quote]

pai oana a botezat fetita de ceva timp si acum spune ca face cumetria....doar nu o boteaza din nou? poate o boteza al copil[/quote]

Poate acum face petrecerea, desi petrecerea in mod normal se face in ziua urmatoare sau chiar in aceeasi zi cu botezul.
Poate intra ea si ne lamureste.

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 15 Oct 2009, 16:41 
Diva

OANA25 scrie:

Poate acum face petrecerea, desi petrecerea in mod normal se face in ziua urmatoare sau chiar in aceeasi zi cu botezul.
Poate intra ea si ne lamureste.

da cred ca cel mai bine ar fi sa ne raspunda ea ,ca eu una numai inteleg nimic,stiu ca au facut si petrecerea de dupa botez.......de aceea am si intrebat daca e motul asa numita cumetrie

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 15 Oct 2009, 17:17 
Diva

eu stiu ca la un anisor se ia motul, probabil asa se numeste in zona ei :roll:

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 15 Oct 2009, 17:43 
Diva

amely85 scrie:
eu stiu ca la un anisor se ia motul, probabil asa se numeste in zona ei :roll:

pai da asta stiu si eu...la 1 an se i-a motul......am crezut ca oana a numit asa zisul mot cumetrie.....dar abia astept sa intre ea sa ne lamureasca ce e cu aceasta cumetrie

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 15 Oct 2009, 18:46 
Diva

da,sambata e botezul.nu a invatat nimeni Crezul,cu toate ca l-am scos la imprimanta.nu pot sa merg cu foaia? :rofl: oricum sotul o tine in brate asa ca cred ca el trebuie sa il invete :party: sper sa iasa frumos lumanarea ca arata tare bine in poza.

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 15 Oct 2009, 21:08 
Diva

ral_ct scrie:
da,sambata e botezul.nu a invatat nimeni Crezul,cu toate ca l-am scos la imprimanta.nu pot sa merg cu foaia? :rofl: oricum sotul o tine in brate asa ca cred ca el trebuie sa il invete :party: sper sa iasa frumos lumanarea ca arata tare bine in poza.

Raluca distractie placuta.

Dar de ce o va tine sotul tau in brate? Mie un preot cand am botezat unul din finuti, mi-a spus ca fetitele sunt tinute in brate de nasa si baietii de nasi. :~* Eu am 3 finuti, 2 baieti si o fetita, dar eu i-am tinut pe toti in brate, sotul e mai stangaci. :)

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 15 Oct 2009, 21:22 
Diva

multumesc!pai noua ni s-a zis exact pe dos:ca daca e fetita o tine nasul si daca e baiat-nasa.ei,oricum vedem noi.poate ne lasa sa facem cu schimbul :)

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 15 Oct 2009, 21:39 
Diva

ral_ct scrie:
multumesc!pai noua ni s-a zis exact pe dos:ca daca e fetita o tine nasul si daca e baiat-nasa.ei,oricum vedem noi.poate ne lasa sa facem cu schimbul :)

cate bordeie atatea obiceie......o a te puna preotul sa citesti din cartea sfanta crezul deci nu ai nevoie de copiuta :rofl: :rofl:

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 18 Oct 2009, 12:31 
Diva

pai da asta stiu si eu...la 1 an se i-a motul......am crezut ca oana a numit asa zisul mot cumetrie.....dar abia astept sa intre ea sa ne lamureasca ce e cu aceasta cumetrie[/quote]
fetelor imr-adevar petrecerea trebuia sa fie in ziua cu botezul , dar nu am avut noi posibilitate....deoarece nunta se aproapia cu pasi repezi si nu reuseam sa le facem pe toate...de aceea a decis sa faca cumetria dupa nunta noastra si a vrut sa o faca in aceeasi zi cu cea in care s-a casatorit...plus ca e si ziua mamei...deci e bine si asa....
sper ca v-am lamurit

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 18 Oct 2009, 21:24 
Diva

eu din asta inteleg ca tu la botez zici cumetrie...cred ca fetele asta nu intelesera...si credeau ca e vorba de taierea motului...ce o mai fi si asa...

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 18 Oct 2009, 22:41 
Diva

Bamba scrie:
eu din asta inteleg ca tu la botez zici cumetrie...cred ca fetele asta nu intelesera...si credeau ca e vorba de taierea motului...ce o mai fi si asa...

taierea motului se face la varsta de un an la baieti. la fete se rupe turta. nu are nici o semnificatie religioasa.....se pun pe o tava chestii prin care ti-ai da seama care va fi meseria copiulului si...cam atat

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 19 Oct 2009, 00:36 
Diva

anidaaa scrie:

taierea motului se face la varsta de un an la baieti. la fete se rupe turta. nu are nici o semnificatie religioasa.....se pun pe o tava chestii prin care ti-ai da seama care va fi meseria copiulului si...cam atat

La noi nu se face chestia asta, desi am auzit de ea.
Noi facem botez si atat....apoi sarbtorim fiecare an ca o zi normala de nastere...fara mot si turta...

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 19 Oct 2009, 03:58 
Diva

nici eu nu stiam de obiceiul asta decat numai ce am mai vazut pe forumuri de copii...n-am facut nici noi nimic la un an...numai un mare party :))

Sus
Neconectat Profil  

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 508 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 ... 26  Următorul

Ora este UTC + 2 [ DST ]