Ultima vizită a fost: Acum este 02 Sep 2026, 13:21

Ora este UTC + 2 [ DST ]

Scrie un subiect nou Acest subiect este închis, nu puteţi modifica mesaje sau să scrieţi răspunsuri viitoare.  [ 1995 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56 ... 100  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Re: Discutii generale Vol. II
MesajScris: 30 Oct 2009, 13:02 
Moderator Ghidul Miresei

Citat:
nu e chiar asa, nu e permis nu parchezi, te duci 3 strazi mai departe si ti-o lasi acolo...scuze vor exista intotdeauna...

CORECT! dar inca suntem in Romania si pe tot locul vezi avarii puse in fata magazinului chiar daca nu e loc de parcare.

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 30 Oct 2009, 13:06 
Diva

elyt1000 scrie:

oeps....in olanda daca uiti sa-ti platesti parcarea sau nu ai venit la masina si timpul de pe bonul de parcare ti-a expirat iti iei 80 euro amenda.....de aceea mi se pare hotie :)......am vazut o doamna langa mine in parcare saptamana trecuta doar ptr 2 minute si-a luat amenda....era la casa in supermarket platea si a intarziat 2 minute...a si vazut cand ii punea amenda si a inceput sa tipe din magazin....prea tarziu :wall: :wall:

nu e nicio hotie din pctul meu de vedere. e o greseala pt care platesti acum ca data viitoare sa te gandesti de 2 ori inainte s-o faci. si eu mi-am luat o amenda exact asa, am intarziat 3 min, pe ceas...asta e. am gresit, am platit...acum sunt atenta si ajung intotdeauna cu 5 min inainte sa expire timpul sau o las in parcari in care platesc la sf...

asta e si motivul pt care in vest exista disciplina. le e frica. in ro, nimanui nu-i este...

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 30 Oct 2009, 13:10 
Diva

ale, sa stii ca mie imi pare rau ca ti-ai luat amenda...sunt sigura ca nu esti tu cea din care tb sa se faca un exemplu. :flowers: da' ma supara putin mentalitatea pe care o au romanii referitoare la reguli...

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 30 Oct 2009, 13:15 
Diva

imi pare rau ely dar asta este...nu trebuie sa disperi...sunt sigura ca o sa apara si bb la momentul potrivit...eu iti urez bafta si sa dea DD sa ne dai vestea cat mai repede

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 30 Oct 2009, 13:17 
Diva

clarut scrie:
ale, sa stii ca mie imi pare rau ca ti-ai luat amenda...sunt sigura ca nu esti tu cea din care tb sa se faca un exemplu. :flowers: da' ma supara putin mentalitatea pe care o au romanii referitoare la reguli...

da da....mare dreptate ai clarut.....daca ar exista si in ro aceleasi reguli de circulatie ca aici,nu ar mai fi o jungla codusul ,nu s-ar mai intampla atatea nenorociri si ar fi mult mai civilizati....dar asta nu cred ca se va intampla curand.......
si eu intotdeauna ajung cu 5 min inainte de a exipira timpul si daca mai este necesar mai adaug 1 euro in automat decat sa-mi i-au amenda.....asta inseamna respect.....mai exista si parcari fara plata aici dar sunt arhi pline....mare minune sa gasesti un loc liber sau sa te nimeresti cand cineva pleaca sa ii iei locul.....miercuri cand am fost in oras cu fetele am vazut 2 tineri stand intr-o astfel de parcare cu usile deschise si cu muzica la maxim.....cred ca nu aveau ce face acasa ....sincer asta chiar a fost nesimtire....poate cineva chiar avea nevoie de locul acela de parcare gratis si era ocupat de ei ....ca sa ce?.....sa asculte muzica la maxim

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 30 Oct 2009, 13:17 
Moderator Ghidul Miresei

Citat:
asta e si motivul pt care in vest exista disciplina. le e frica. in ro, nimanui nu-i este...

da, aici fiecare parcheaza unde vrea...sa va si povestesc ceva...

ma duceam intr-o zi pana la mama la servici, iar pe strada pe care ajung la ea la servici sunt interzise parcarile...dar bineinteles ca erau mai multe masini parcate pe trotuar...era o zi in care statea sa ploaie...asa ca am avut o umbrela la mine...de aia ascutita si mare ca alea mici nu prea imi plac :nlol: ...si cum ma duceam eu tiptil tiptil pe trotuar am plesnit o umbrela unei masini din greseala...din care iese un domn din masina sa urle la mine ca i-am lovit masina, desi nu o facusem intentionat....si bineinteles ca i-am spus ca din moment ce pe strada aceea parcarile sunt interzise el de ce a parcat acolo, in plus...trotuarul este pentru pietoni...si m-am dus mai departe :nlol:

si am mai patit o chestie...eram la piata aici la Ira (cine stie, cunoste) ...este un drum normal cu 2 benzi...dar tot timpul se circula doar pe una pentru ca masinile sunt parcate si pe dreapta si pe stanga (nu sunt parcari acolo)...cum pe mijloc se circula m-am dus pe margine pe langa masini si i-am dat la unul cu o skoda octavia oglinda jos....dansul statea in fata tarabei parcat cu avariile, nici macar nu s-a dat jos din masina...sa-si cumpere gogosari...pai noi, oamenii care suntem pe jos pe unde naiba sa mai umblam daca si la piata mergem cu masina...macar sa si-o lase undeva mai departe si sa mearga pe jos....a zis sa-i platesc oglinda :eek: dar nu i-am platit-o :nlol:

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 30 Oct 2009, 13:19 
Diva

amely85 scrie:
lasa ely ca vine bebe cat de curand, cat despre masini, eu zic mai intai sa faca locuri de parcare si dupa aceea sa te amendeze ca nu ai avut unde sa parchezi :eek:

multumesc amely si lily ptr incurajari...se lasa cam greu bb nostru asteptat.....dar va veni el cand este pregatit :nlol: :nlol: .....v-am spus ca nu vreau sa fac obsesie din asta....poate imi da dd de craciun un cadou frumos...nu se stie niciodata :hug: :neyes:

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 30 Oct 2009, 13:20 
Moderator Ghidul Miresei

Citat:
da da....mare dreptate ai clarut.....daca ar exista si in ro aceleasi reguli de circulatie ca aici,nu ar mai fi o jungla codusul ,nu s-ar mai intampla atatea nenorociri si ar fi mult mai civilizati....dar asta nu cred ca se va intampla curand.......

Exista reguli, iar amenzile sunt din ce in ce mai dure...dar atunci cand romanii sunt necivilizati si nesimtiti pot sa tot existe reguli :blink:

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 30 Oct 2009, 13:43 
Diva

si pe mine ma enerveaza cei care parcheaza pe trotoar sau in fata magazinelor si a scarilor de bloc...nu ai loc sa mai treci de ei. in centrul sb au facut o parcare cu plata pt a avea unde sa parcheze oameni masinile...parcarea aceea este mai tot timpul goala pt ca romanul prefera sa parcheze pe te miri unde numai sa nu plateasca... nu ca ra fi scumpa parcarea...este undeva intre 0.50-1 leu ora

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 30 Oct 2009, 13:59 
Veteran

In Romania este de vina sistemul, legile facute de niste inculti, mentalitatile romanilor.

Noi mereu avem drepturi, noi mereu suntem cu gura mare ca dam in judecata, avem drepturi si drepturi oriunde dar obligatii deloc.

In strainatate cei care primesc amenda o achita fiindca stiam ca pot face puscarie sau munca in folosul comunitatii. La romani nu exista asa ceva, poti sa-i dai 10 amenzi ca nu-si plateste amenda si nici nu i se intampla nimic, daca il somezi te da in judecata.
Referitor la legea aia care vroiau sa o scoata cu ridicat masina mi se pare normal in prop de 90% , dar nu domnule se gasesc romanii ca ei AU DREPTURI. Daca nu ma insel si sper ca nu, in Olanda parca e la fel nu Ely? :?:

La noi "pestele de la cap se impute" toti aia care dorm in scaune in Parlament si ne vinde toata tara, si fac legile in asa fel incat sa avantajeze infractorul.

La noi daca infractorul injura si agreseaza un cetatean, devine extrem de violent, ce i se intampla????? I se face dosar penal in care poate fii bagat 100% in penintenciar si procurorul da NUP????? Adica nemernicul ala nu prezinta pericol social. O sa reprezinte pericol social numai atunci cand omoara vreo 2 oameni nu?

Sper ca ati inteles cat de cat ce am scris, ca am asa o stare de bine, de as sta numai cu wc-ul langa mine :x :sad:
Abia astept sa-mi treaca starile astea.

Ely de cat timp incerci sa ramai insarcinata? Eu vreo 6,7 luni am "muncit" din greu pana am reusit :nlol: :nlol: si am reusit exact cand ma asteptam cel mai putin

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 30 Oct 2009, 14:11 
Veteran

lily scrie:
si pe mine ma enerveaza cei care parcheaza pe trotoar sau in fata magazinelor si a scarilor de bloc...nu ai loc sa mai treci de ei. in centrul sb au facut o parcare cu plata pt a avea unde sa parcheze oameni masinile...parcarea aceea este mai tot timpul goala pt ca romanul prefera sa parcheze pe te miri unde numai sa nu plateasca... nu ca ra fi scumpa parcarea...este undeva intre 0.50-1 leu ora

dragele mele eu nu am parcat unde era interzis sau spatiu verde sau trotuar...am parcat intr-o parcare normala unde nu mi s-a oferit "sansa" sa platesc lunar sau anual parcare,intelegeti si am primit amenda(asta pt ca nu am mutata masina de acolo de 2 sapt sau3)..parcarea este langa blocul meu,unde platesc taxe si impozite!
daca era noi luam in chirie un spatiu dar nu se dau de la primarie!
asa ca hai sa nu mai judecam si sa nu mai spunem ce e in alte tari caci noi locuim deocamdata in Rom si de legile de aici ne lovim!
Multumesc!

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 30 Oct 2009, 14:16 
Veteran

clarut scrie:

mai eu nu am gresit cu nimic intelegi?unde am parcat era parcare...stiu de unde mi se trage...noi nu am mai mutat masina de 2 sapt si un vecin care si el are masina nu prea avea unde sa parcheze(subliniez:NU ARE NIMENI LOC DE PARCARE, E PE SISTEMUL PRIMUL VENIT PRIMUL SERVIT)si a sunat la pol comunitara(pleava politiei,dupa parerea mea,caci au scris pe anuntul lipid de parbriz cu lipici care nu se mai ia data 29.10.2004,ora 20.40...si cand le-am zis au zis ca e greseala politistului care probabil abia a treminat un lic)
O sa fac contestatie...am fost si am platit dar tot ii dau in judecata ca nu am gresit cu nimic!

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 30 Oct 2009, 14:19 
Moderator Ghidul Miresei

Citat:
dragele mele eu nu am parcat unde era interzis sau spatiu verde sau trotuar...am parcat intr-o parcare normala unde nu mi s-a oferit "sansa" sa platesc lunar sau anual parcare,intelegeti si am primit amenda(asta pt ca nu am mutata masina de acolo de 2 sapt sau3)..parcarea este langa blocul meu,unde platesc taxe si impozite!
daca era noi luam in chirie un spatiu dar nu se dau de la primarie!
asa ca hai sa nu mai judecam si sa nu mai spunem ce e in alte tari caci noi locuim deocamdata in Rom si de legile de aici ne lovim!
Multumesc!

Este adevarat, sunt locuri, stradute pe langa blocuri unde nu se dau locuri de parcare din diferite motive, ca este strada prea ingusta, ca nu stiu ce...bla bla...si atunci noi unde sa parcam? mergem la 2 km de blocul nostru sa ne cumparam parcare? bineinteles ca nu e ok nici asa...mai ales ca la noi se fura masini, se sparg masini...in fata blocului o poti veghea oarecum..dar la departare, ce faci? :blink:

P.S: Noi nu te-am judecat pe tine pentru ca ai parcat intr-un loc neregulamentar, pur si simplu ne-ai dat o idee despre ce sa discutam, ca tot spunea cineva ca ar fi interesant ca in fiecare saptamana sa discutam despre altceva...si tocmai de aceea facem comparatii, pentru ca in unele tari SE POATE dar la noi NU :!:

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 30 Oct 2009, 14:21 
Moderator Ghidul Miresei

Citat:
mai eu nu am gresit cu nimic intelegi?unde am parcat era parcare...stiu de unde mi se trage...noi nu am mai mutat masina de 2 sapt si un vecin care si el are masina nu prea avea unde sa parcheze(subliniez:NU ARE NIMENI LOC DE PARCARE, E PE SISTEMUL PRIMUL VENIT PRIMUL SERVIT)si a sunat la pol comunitara(pleava politiei,dupa parerea mea,caci au scris pe anuntul lipid de parbriz cu lipici care nu se mai ia data 29.10.2004,ora 20.40...si cand le-am zis au zis ca e greseala politistului care probabil abia a treminat un lic)
O sa fac contestatie...am fost si am platit dar tot ii dau in judecata ca nu am gresit cu nimic!

chestia cu lipiciul e absurda...ASA CEVA NU SE FACE! ...un nesimtit :eek:

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 30 Oct 2009, 14:21 
Veteran

aleionescu scrie:

Te-ai exprimat gresit cand ai zis ca ai parcat gresit. Asa e si la mine in cartier "primul venit"
ceea ce au facut politistii comunitari e un abuz si in primul rand trebuia sa faci contestatie pe loc si nu mai plateai absolut nimic. Nu e posibil sa-ti lipeasca pe parbriz, si sa mai si scrie gresit, cine greseste plateste. Daca politistul, jandarmul sau politistul comunitar greseste o amenda e raspunderea lui, el raspunde pt fapta lui si automat ti se anuleaza amenda, avertismentul sau ce ai primit tu.

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 30 Oct 2009, 14:24 
Moderator Ghidul Miresei

Ale, dar le-a dat la toti amenda care verau parcati in fata blocului? Sau numai voua?

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 30 Oct 2009, 14:26 
Veteran

Citat:

chestia cu lipiciul e absurda...ASA CEVA NU SE FACE! ...un nesimtit :eek:

mi-a lipit foaia de a4 pe parbriz direct in fata soferului si acum e f mazgalit si cand i-am zis aluia unde am platit ca daca macar stie cu ce se ia mi-a zis:"se lipeste asa rau?"!
HELLO!normal ca se lipeste rau!!am dat cu apa calda si cu alcool si nimic...:((
asta este...data viitoare o sa stiu ce e de facut!cred ca o vad ca sa scap de stres si ma duc cu tramvaiul de acum!

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 30 Oct 2009, 14:28 
Veteran

Citat:

Te-ai exprimat gresit cand ai zis ca ai parcat gresit. Asa e si la mine in cartier "primul venit"
ceea ce au facut politistii comunitari e un abuz si in primul rand trebuia sa faci contestatie pe loc si nu mai plateai absolut nimic. Nu e posibil sa-ti lipeasca pe parbriz, si sa mai si scrie gresit, cine greseste plateste. Daca politistul, jandarmul sau politistul comunitar greseste o amenda e raspunderea lui, el raspunde pt fapta lui si automat ti se anuleaza amenda, avertismentul sau ce ai primit tu.

daca nu platesti nu poti face contestaie deci...
in fine !e prima oara cand ma lovesc de asa ceva...si da mai erau cu amenda in geam!:(

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 30 Oct 2009, 15:11 
Diva

brunetik scrie:

Ely de cat timp incerci sa ramai insarcinata? Eu vreo 6,7 luni am "muncit" din greu pana am reusit :nlol: :nlol: si am reusit exact cand ma asteptam cel mai putin

de vreo 3 luni incercam.....de aceea spun ca suntem la inceput si nu e nici o tragedie.....o sa vina exact cum ai spus si tu,atunci cand nu ne vom astepta si va fi bine venit
sincer nu am auzit pe nimeni aici sa nu-si fi platit amenda....in primul rand ca vine cu penalizari daca nu o platesti la timp si dupa urmeaza procedurile in rigoare......munca in folosul comunitatii si mai stiu eu ce...oricum nu este de joaca,asta e clar

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 30 Oct 2009, 15:21 
Moderator Ghidul Miresei

Citat:
de vreo 3 luni incercam.....de aceea spun ca suntem la inceput si nu e nici o tragedie.....o sa vina exact cum ai spus si tu,atunci cand nu ne vom astepta si va fi bine venit
sincer nu am auzit pe nimeni aici sa nu-si fi platit amenda....in primul rand ca vine cu penalizari daca nu o platesti la timp si dupa urmeaza procedurile in rigoare......munca in folosul comunitatii si mai stiu eu ce...oricum nu este de joaca,asta e clar

de munca in folosul comunitatii la noi nu am auzit, nu stiu pe nimeni sa fi facut asa ceva...dar amenzile eu stiu ca si la noi se platesc, si iti vin penalizari daca nu le platesti la timp :p ...acum nah, fiecare stie ce e in jurul lui...

Sus
Neconectat Profil  

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Acest subiect este închis, nu puteţi modifica mesaje sau să scrieţi răspunsuri viitoare.  [ 1995 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56 ... 100  Următorul

Ora este UTC + 2 [ DST ]