clarut scrie:
multumim ely pt subiect! super interesant. astept cu nerabdare si parerea dariei!

asa...daria s-a actualizat cu paginile multe scrise, intre alaptari si somnicul de pranz al mariei. acum sa-mi spun si eu parerea:
1. am prieteni care sunt gay. si cand zic prieteni, nu ma refer la "cunostiinte" ci chiar la prieteni. imi sunt dragi, ma inteleg super bine (cateodata chiar mai bine decat cu prietenii de orientare "normala" sa le zic asa). in acelasi timp cred in Dumnezeu si in biserica cu toata fiinta mea si cred ca daca am fost creati ca femeia sa procreeze, nu stiu cum poate schimba lumea asta. a..ca stiinta este mare si suntem in secolul 21 si se poate aproape totul, foarte bine, bravo stiintei, bravo oamenilor deschisi la minte, bravo savantilor etc. insa Mama, e MAMA ..nu stiu cum poti inlocui asta si cum poti adapta Mama la un barbat; repet, nu am nimic cu nimeni, nu as da nici lege impotriva adoptiei dar nici nu pot spune ca as incuraja adoptia. nu-s cu doua fete, ci doar incerc sa sustin ambele tabere (de familii normale dar si de famili gay) in limita normalului dar si al sufletului. s-a spus ca un copil dintr-o familie de gay va fi mereu privit altfel poate chiar batjocorit. cu asta nu as fi de acord, nu mi-as lasa copilul sa batjocoreasca un coleg sau colega doar pentru ca e neagra, sau dintr-o alta familie decat ea. cand insa copilul dintr-o familie de homosexuali ar deveni propagandist agresiv al situatiei parintilor (sper ca sunt coerenta) asa cum aproape toti homosexualii sunt..atunci e o problema si m-ar deranja.
2. in continuare nu stiu de ce la 4-5-6 ani i-as spune copilului meu, eu sau oricine altcineva, cum sta treaba cu sexul indiferent cum o fac..ca o fac poetic, ca o fac in versuri sau prin desene animate explicite. nu vreau sa ii distrug copilaria. clarut, tu spuneai ca poti sa schimbi prin educatie un copil si ca educatia il formeaza. nu crezi ca educatia e normal sa i-o dai tu..si nu o propaganda facuta la comun, de catre un guvern care azi e maine nu e?
ar mai fi multe de spus insa nu mai am timp acum; daca nu va suparati, redeschid subiectul mai pe seara.