logodnica scrie:
sa stii ca ai dreptate mare. asa e, e mai bine cu cineva drag acolo deja stabilit; insa sa stii ca si asa intervin probleme. nu intotdeauna parintii gandesc la fel ca si copii. si nu intotdeauna e bine sa locuiesti cu parintii. insa speram ca va fi doar o perioada scurta, la inceput si pe urma sa ne descurcam noi pe picioarele noastre. la un moment dat ma gandeam sa aplicam la viza pt canada

) avand in vedere ca am niste cunostiinte care au aplicat pur si simplu si dupa 2 interviuri au primit viza si vor pleca in toamna anului viitor (si au si ei un copil de un an si ceva). eh..deocamdata ramanem cu plecatul mai aproape. chiar..voi cum ati plecat si de cat timp sunteti acolo? cum v-a fost cand ati ajuns, cum va e acum..ma refer la diferente intre ce ati lasat aici si ce ati gasit acolo.
oh nu e bine deloc sa stai cu inca cineva in casa...perfect de acord...mai ales ca eu sunt acum in situatie (cumnata-mea si nepoata sunt la noi de 3 luni pe inca nu se stie cat....)...nu ii bine deloc...fiecare familie cu rostul ei...dar pe termen scurt e ok...trebuie ajutor ca altfel e greu...
noi suntem aici de 9 ani...adi a venit in iunie 2000, eu in 2 oct 2000...fiecare pe cont propriu ca nu ne cunosteam pe vremea aia (cu $80, resp $120 in buzunar)...copii prosti ce eram noi atunci...nici unul nu a venit cu ganduri sa ramana...dar asa s-a intamplat ca am ramas...eu sa imi fac masterul si adi sa isi faca actele...ne-am intalnit printr-un prieten comun...si am ramas amandoi...ne-a fost greu mai ales ca dupa ce m-am mutat la el in Pennsylvania nu am avut servici nici unul vreo cateva luni...am avut datorii de vreo $11,000 (venisera facturile de la scoala mea de $5000 si avocata $5000 exact cand noi nu lucram)...am tras tare tot felul de munci si pana la urma am iesit la liman...dar e greu sa stii...cine iti spune ca stau cainii cu colaci in coada vorbesc prostii

acum e super bine...nu m-as intoarce in Rom pt nimic...totul e diferit, de la atitudinea oamenilor pana la felul cum e conceputa societatea...o tot auzeam pe cumnata-mea cum ii descrie la soacra-mea tot felul de amanunte pe care deja eu nu le mai bag in seama (cum se roaga oamenii inainte de masa, cum poti sa lasi porumb pe marginea drumului sa isi cumpere oamenii fara ca tu sa stai langa el si nu te insala nimeni sa nu puna banii in cutie si tot felul de chestii marunte)