carlita scrie:
Sa stii ca la noi in bloc se saluta vecinii, ba ii salutam si pe cei din blocul vecin pe care i-am cunoscut de cand locuim aici...ba chiar ne si vizitam uneori sau vara iesim la padure cu cei mai apropiati. Atunci cand se face curatenie la bloc ne adunam tot timpul mai multi si facem curatenie la bloc (taiat gard viu, greblat, plantat flori in gradinute...etc).
La magazin tot timpul cand ma duc aud un "Buna ziua" si bineinteles ca atunci cand cumpar ceva tot timpul spun un multumesc iar unele din vanzatoare chiar sunt amabile, mai sunt si cateva mai rele....dar din punctul meu de vedere e chiar ok.
Cat despre batrane si femei insarcinate, tot timpul am lasat in fata mea si am vazut si alti oameni care au procedat la fel...mai ales atunci cand mergi si stai la rand sa platesti diverse facturi.
Cat despre trafic, intotdeauan trec la trecere de pietoni si atunci cand se poate sa fie de aceea cu stop pentru ca sunt soferi care nu opresc la toate trecerile de pietoni doar daca au stop...in rest Mihai e un bun sofer, foarte calm, eu nu sunt atat de calma ca si el...chiar si atunci cand ii iese unul in fata in timp ce noi ne aflam pe drumul cu prioritate el nu se oboseste sa claxoneze, ii lasa pe altii sa intre sau sa iasa de undeva si intotdeauna multumeste atunci cand este lasat. Probabil ca nu este la fel in toate orasele dar eu cred ca exista si oameni civilizati in tara noastra frumoasa.
stiu ca la voi e diferit. din pacate insa, eu mai departe de brasov nu ajung decat f rar si sunt tot timpul intoxicata de bucurestenii fara maniere

eu salut tot timpul in magazine si uneori nu-mi raspunde nimeni. alteori ii vad mirati ca cineva ii saluta

acum nu va imaginati ca e tot timpul asa. dar ma enerveazaca exista si astfel de situatii. iar cat stam la prietena mea, intr-un bloc de 8 etaje ne intalnim tot timpul cu vecini in lift pe care eu ii salut si ea mai mult nu. si rade de mine c-o fac...