Ultima vizită a fost: Acum este 26 Iun 2025, 23:23

Ora este UTC + 2 [ DST ]

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 361 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 19  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Re: ce ma enerveaza in Romania!
MesajScris: 25 Ian 2010, 11:29 
Diva

brunetik scrie:

apropo as vrea sa dezbatem un subiect dar nu stiu unde l-am putea incadra. Poate faceti vreuna din voi un subiect de genul.

Ce parere aveti despre copii care se sinucid la 13, 14, 15 ani???Din ce cauza?? Se sinucid pentru ca nu i-a cumparat mama o pereche de blugi cand a vrut el. Eu ma ingrozesc cand vad la stiri parinti omorati de proprii copii pentru ca i-au pedepsit pentru o nota mai mica si le-au interzis calculatorul. Ma gandesc cu groaza cum as putea sa-mi educ copilul (poate ca sunt insarcinata si de asta ma tenteaza subiectul) astfel incat sa nu se gandeasca una doua la suicid. Primul lucru la care m-am gandit foarte serios a fost calculatorul. Nu o sa aibe voie la el decat cand o sa consider eu necesar si atunci penrtu maxim o ora.

si pe mine ma sperie ce se intampla cu acesti copii.Chiar povestim de multe ori in cercul de prieteni despre acest subiect.Si , la fel ca si tine si eu cred ca trebuie lasati mai putin la calculator,pt ca ii influenteaza foarte tare.Si trebuie codate programele la televizor.Si trebuie educat de mic sa se uite la emisiuni pt varsta lui , nu la stirile de la ora 5.

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 25 Ian 2010, 11:40 
Moderator Ghidul Miresei

Da, e pacat si e urat ca nici macar vara cand e cald si frumos afara nu mai vezi copii jucandu-se in fata blocului...noi aveam o multime de jocuri si vara si iarna, si de cele mai multe ori ne rugam de parinti sa ne lase mai mult afara pentru ca ne jucam frumos...de multe ori continuam jocul si dupa ce ajungeam in casa, ieseam toti pe geam in spatele blocului (blocul nostru e in forma de U, astfel ne vedeam majoritatea ....ne scoteam pistoalele/pustile cu apa si incercam sa ne stropim dintr-o parte in alta...desi apa nu ajungea in celalalt capat, ne distram :) chiar si iarna, imi amintesc ca ne imparteam in doua trupe, ne faceam cetati din zapada si ne ascundeam dupa ele si ne bulgaream...mie dor de acele vremuri.

La scoala asteptam pauzele sa ne jucam in curte baba oarba sau matza :p

Acum copii ce fac? Nici macar nu se mai joaca, stau pe grupulete si vorbesc despre jocurile de pe calculator care au aparut.

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 25 Ian 2010, 12:01 
Diva

ma bag si eu la discutiile voastre ...cred ca de acest lucru mi-e cel mai teama legat de copilasul meu. doamne ce copilarie plina am avut!!!! indiferent cat de des i-am duce in parc si cat de mult vom incerca sa aiba ce am avut noi , cu parere de rau o zic ca nu vom reusi. sincera sa fiu e trist. au aparut prea multe chestii care pur si simplu ii acapareaza, numai sunt interesati de comunicarea si interactionarea interumana reala.acest lucru mi se pare foarte grav. au un handicap de adaptare din punctul acesta de vedere, cu atat mai mult cu cat fenomenul e generalizat. nu cred ca se intampla pintre 100% dintre copii, dar ar trebui ca parinti sa ne implicam mai mult si sa fim mai hotarati cand vine vorba desre aceste subiecte! %%-

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 25 Ian 2010, 12:05 
Diva

Cat_Eyes scrie:

peste mari si tari ar ajunge mai greu toata lumea "buna".. in schimb, italia, spania - astea sunt la o aruncatura de bat si accesibile din cauza limbii. de ce nu ar fi si in ungaria, austria, germania.. romani datorita carora sa ni se duca buhul? nu de bine, desigur. sunt rare cazurile!
dar pe cealalta parte, eu vreau sa merg in vizita in US, .. dar nu imi da nimeni viza. literalmente, vreau sa ma duc, sa cheltuiesc bani acolo si sa ma intorc (o spun sub forma asta pentru ca e turism, ei ar baga banutii mei in buzunar)
ce-i de facut? facultate - am terminat. sa ma mai inscriu la una? sa schimb acte pe numele meu?

Dienuka.. stiu ca spaniolii sunt foarte stricti si la ei femeia e la loc de cinste.. daca ai dat intr-o femeie.. aleluia, au legi clare pentru a o ocroti.

s-ar putea sa fie pt ca mi-e f som dar nu inteleg ce-ai vrut sa zici cu primul paragraf :.
ai incercat sa-ti viza de state si te-au refuzat?

referitor la spanioli, nu cred ca asa stau lucrurile. spaniolii, dc nu ma insel, au avut sau au cele mai multe cazuri de violenta domestica din ue. stiu ca era destul de grava situatia si au organizat tot felul de centre de primire, linii de urgenta etc...asta citisem eu acum vreo 2-3 ani...

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 25 Ian 2010, 12:12 
Diva

dienuka1984 scrie:
sa va pov o chestie!!!
la mine la servici suntem 3 romani....
unul dintre colegii mei, are 22 de ani si pana la 21 a stat impreuna cu "scumpa" lui mama, care nu l-a lasat sa vada lumea cum e de fapt si i-a bagat in cap niste chestii nu tocmai dintre cele mai ortodoxe..
el vine la munca si povesteste cum se comporta in relatia de cuplu.... e de conceptie ca daca iubita iese cu prietenele ei la un suc si el nu are chef sa o lase...tre sa o ia la pumni si la picioare...
si evident ma iau dracii cand il aud si cum nu pot sa ma abtin ii explic si lui si celor care aud(sefii spanioli) ca daca el e crescut asa si asta e educatia pe care a primit-o nu inseamna ca toti fac la fel
intr-una din zile..mi-a zis unul din sefi..sa ma gandesc ca in loc de 3 romani ar lucra acolo doar el si ca nu ar mai cunoaste nici unul(ca sa auda mai multe versiuni) ..pe el si atat....evident ca in mom in care vine cu povestile de adormit copii si mai ales ca sustine sus si tare ca e lege faptul ca TOTI romanii isi bat nevestele, iubitele,amantele....e normal ca l-ar crede....ptr ca au doar o versiune, versiunea unuia care e bolnav cu capul........si normal ca ar crede ca toti suntem la fel si ne-ar baga in aceeasi oala....deci nu e numai vina spaniolilor, in cazul asta, ca ar avea prejudecati in ceea ce ne priveste daca mai vine cate unul din asta si le intareste ....
traiectoria nostra prin tari straine e la fel ca cea a racului....

nu-mi place sa pun etichete insa colegul tau roman e un primitiv si nici nu merita bagat in seama. iar colegul spaniol care ti-a spus ca dc un roman ii spune ca-si bate nevasta el va crede ca toti romanii o fac e unul din ignorantii pe care i-am mentionat mai sus...si asta e vina lui. ma bucur macar ca esti acolo sa le mai deschizi ochii...

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 25 Ian 2010, 12:16 
Veteran

Asa gandesc si eu. Imi pare extrem de rau pentru generatia asta, nu stiu sa socializeze, in loc sa rada cu gurita pana la urechi ei spun doar un simplu "lol"

Pai eu cand eram copil Doamne ce ne mai jucam afara, castel, de-a v-ati ascunselea, alergam, de Paparuda (banuiesc ca trebuie sa stiti termenul) ne schimbam de vreo 4 5 ori si iesem cu sticlele de 2 litri afara pline cu apa si ne udam, jucam fotbal etc. Ei se joaca FIFA pe calc, de-a v-ati ascunselea se joaca pe mess unu e pe invisible si celalalt il cauta (cum e un banc acum)

Eu imi fac planuri cand o fii baietelul meu maricel de 2 anisori, cat sa inteleaga, sa perceapa lucrurile altfel, sa ma duc cu el si cu toata familia sa ne jucam fotbal, volei tenis sa radem sa alergam etc. Mi-am impus sa-mi aloc timp pentru asa ceva. Macar o zi pe sapt in weekend in care sa ne distram in natura fara tv, calc, radio etc. Nu pot concepe ideea ca un copil de 13 ani sa se omoare din dragoste, din cauza calc sau pur si simplu ca e in trend , ca e EMO etc.

Si generatia noastra a suferit din dragoste. Doamne ce am mai plans si eu la 14 ani ca m-am indragostit de un baiat si el de mine dar nu ma lasa mama sa fiu prietena cu el :nlol: :nlol: :nlol: :nlol: si nici nu mi-a trecut prin cap sa ma omor

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 25 Ian 2010, 12:21 
Diva

brunetik scrie:

Eu nu am asa incredere din pacate, vad din ce in ce mai multe exemplare din astea si simt ca ma ia cu rau :x :x si din pacate la televizor le promoveaza pe toate posturile, nu ai unde sa te uiti fara sa dai de ei/ele. Eu in ultimul timp nici nu ma mai uit la televizor, poate la posturi straine, gen Discovery si stiri.

apropo as vrea sa dezbatem un subiect dar nu stiu unde l-am putea incadra. Poate faceti vreuna din voi un subiect de genul.

.

inteleg perfect ca nu sunteti asa optimiste ca mine cu privire la disparitia speciilor coca-piti ca si eu ma enervez cand ii vad acasa...insa eu vb de o evolutie normala. oamenii mai ies din tara, vad ca in strainatate lucrurile merg mai bine, e mai curat, lumea (incredibil!!! ) respecta regulile si-atunci vor incerca si ei, pe cat posibil, sa fie asa. pe urma suntem totusi in ue, in timp ar tb sa se faca reforma in justitie, sa avem un nivel de viata din ce in ce mai ridicat etc...e o gandire simplista dar eu sunt sigura ca am dreptate :D ...eu vad schimbari de cate ori vin in ro!

ah, si nu cred ca vom fi niciodata vreo germanie insa vreo italie (fara mafioti) am putea fi!

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 25 Ian 2010, 12:26 
Veteran

clarut scrie:
inteleg perfect ca nu sunteti asa optimiste ca mine cu privire la disparitia speciilor coca-piti ca si eu ma enervez cand ii vad acasa...insa eu vb de o evolutie normala. oamenii mai ies din tara, vad ca in strainatate lucrurile merg mai bine, e mai curat, lumea (incredibil!!! ) respecta regulile si-atunci vor incerca si ei, pe cat posibil, sa fie asa. pe urma suntem totusi in ue, in timp ar tb sa se faca reforma in justitie, sa avem un nivel de viata din ce in ce mai ridicat etc...e o gandire simplista dar eu sunt sigura ca am dreptate :D ...eu vad schimbari de cate ori vin in ro!

ah, si nu cred ca vom fi niciodata vreo germanie insa vreo italie (fara mafioti) am putea fi!

Eu inteleg ca esti o optimista convinsa :clap: :clap: eu deja nu prea mai cred. Suntem singura tara care in 20 de ani nu a reusit sa-si depaseasca nivelul de trai, sa ne cultivam. Mi se pare ca suntem la fel de indobitociti. Am impresia ca toata lumea face ce vrea din noi.

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 25 Ian 2010, 12:30 
Diva

brunetik scrie:
Asa gandesc si eu. Imi pare extrem de rau pentru generatia asta, nu stiu sa socializeze, in loc sa rada cu gurita pana la urechi ei spun doar un simplu "lol"

Pai eu cand eram copil Doamne ce ne mai jucam afara, castel, de-a v-ati ascunselea, alergam, de Paparuda (banuiesc ca trebuie sa stiti termenul) ne schimbam de vreo 4 5 ori si iesem cu sticlele de 2 litri afara pline cu apa si ne udam, jucam fotbal etc. Ei se joaca FIFA pe calc, de-a v-ati ascunselea se joaca pe mess unu e pe invisible si celalalt il cauta (cum e un banc acum)

Eu imi fac planuri cand o fii baietelul meu maricel de 2 anisori, cat sa inteleaga, sa perceapa lucrurile altfel, sa ma duc cu el si cu toata familia sa ne jucam fotbal, volei tenis sa radem sa alergam etc. Mi-am impus sa-mi aloc timp pentru asa ceva. Macar o zi pe sapt in weekend in care sa ne distram in natura fara tv, calc, radio etc. Nu pot concepe ideea ca un copil de 13 ani sa se omoare din dragoste, din cauza calc sau pur si simplu ca e in trend , ca e EMO etc.

Si generatia noastra a suferit din dragoste. Doamne ce am mai plans si eu la 14 ani ca m-am indragostit de un baiat si el de mine dar nu ma lasa mama sa fiu prietena cu el :nlol: :nlol: :nlol: :nlol: si nici nu mi-a trecut prin cap sa ma omor

felicitari pt baietel! sa va traiasca! :flowers:

eu din pacate am un var (de varsta mea) care a incercat sa se sinucida de mai multe ori exact cum spuneti voi, pt niste prostii. si ajunsese sa-si santajeze parintii cu asta...poate ca existau si pe vremea noastra astfel de cazuri dar mai putine...oricum, e trist...

va dau dreptate ca acum exista o multime de copii care prefera sa stea acasa sa se joace la calculator. si sunt sigura ca nu e bine. dar ar tb probabil ca parintii sa le ofere alternative. eu n-am nimic cu jocurile pe calculator (cu cateva exceptii) dc sunt cu masura. si imi place f mult ideea de xbox, wii etc. mi se pare ca ofera niste activitati placute pt intreaga familie sau pt copii, sa se joace impreuna. calculatorul face parte din generati de azi si nu-l putem ignora. eu imi doresc f mult sa reusesc sa-l fac pe prichindelul meu (cand o sa vina :) ) sa adore cititul. mi se pare ca asta e cheia pt reusita :idea: dar cine stie cate alte pb vor aparea atunci :wacko:

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 25 Ian 2010, 12:35 
Diva

brunetik scrie:

Eu inteleg ca esti o optimista convinsa :clap: :clap: eu deja nu prea mai cred. Suntem singura tara care in 20 de ani nu a reusit sa-si depaseasca nivelul de trai, sa ne cultivam. Mi se pare ca suntem la fel de indobitociti. Am impresia ca toata lumea face ce vrea din noi.

eeeh, eu mai mult vreau sa fiu optimista :lol: da' sa stii ca nu suntem singura tara care nu reuseste sa se ridice. :twisted: suntem in clubul lenesilor dar ii avem alaturi pe greci si bulgari si mai sunt si altii dar astia mie mi se par niste amarati :-`

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 25 Ian 2010, 14:16 
Diva

clarut scrie:

felicitari pt baietel! sa va traiasca! :flowers:

eu din pacate am un var (de varsta mea) care a incercat sa se sinucida de mai multe ori exact cum spuneti voi, pt niste prostii. si ajunsese sa-si santajeze parintii cu asta...poate ca existau si pe vremea noastra astfel de cazuri dar mai putine...oricum, e trist...

va dau dreptate ca acum exista o multime de copii care prefera sa stea acasa sa se joace la calculator. si sunt sigura ca nu e bine. dar ar tb probabil ca parintii sa le ofere alternative. eu n-am nimic cu jocurile pe calculator (cu cateva exceptii) dc sunt cu masura. si imi place f mult ideea de xbox, wii etc. mi se pare ca ofera niste activitati placute pt intreaga familie sau pt copii, sa se joace impreuna. calculatorul face parte din generati de azi si nu-l putem ignora. eu imi doresc f mult sa reusesc sa-l fac pe prichindelul meu (cand o sa vina :) ) sa adore cititul. mi se pare ca asta e cheia pt reusita :idea: dar cine stie cate alte pb vor aparea atunci :wacko:

nici eu nu cred ca trebuie scos de tot calculatorul.Sunt perfect de acord ca trebuie sa stie sa il foloseasca.dar asta nu inseamna ca ignoram jocurile copilariei noastre.
Noi ne rugam parintii sa ne lase afara la joaca,ei se roaga sa ii lasi la calculator in casa.Si se mai si sinucid daca nu ii lasi.Bine...nu vreau sa generalizez, dar nu inteleg cum se poate intampla asa ceva.
Eu il voi da la sport,pt ca e singurul mod in care cred ca mai poate avea o copilarie frumoasa.Si pun mare pret pe citit.De aceea chiar cumpar de pe acum o gramada de carti.
Imi completez acum colectia cu Enciclopediile de la Adevarul si cu Jules Verne.Sper sa ii placa sa citeasca.Eu tin minte ca imi ascundeam cartea sub perna sa pot citi mai mult.Desi mama chiar isi dorea asta, uneori eram obsedata .

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 25 Ian 2010, 14:52 
Veteran

laura_sandu scrie:

Eu il voi da la sport,pt ca e singurul mod in care cred ca mai poate avea o copilarie frumoasa.Si pun mare pret pe citit.De aceea chiar cumpar de pe acum o gramada de carti.
Imi completez acum colectia cu Enciclopediile de la Adevarul si cu Jules Verne.Sper sa ii placa sa citeasca. .

:clap: :clap: :clap: Identic am si eu gandirea. Vreau sa-l dau la un sport, in primul si primul rand inot, apoi incercam mai multe care o vrea el, dar sa faca. Un sport altfel te disciplineaza.

Si eu am colectia de la Adevarul :~* :~* :~* am si povestile si cd-urile si urmaresc tot ce apare. Eu le iau cu speranta ca le va citi si nu va scoate un rezumat online de pe net :mellow:

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 25 Ian 2010, 15:50 
Diva

brunetik scrie:

:clap: :clap: :clap: Identic am si eu gandirea. Vreau sa-l dau la un sport, in primul si primul rand inot, apoi incercam mai multe care o vrea el, dar sa faca. Un sport altfel te disciplineaza.

Si eu am colectia de la Adevarul :~* :~* :~* am si povestile si cd-urile si urmaresc tot ce apare. Eu le iau cu speranta ca le va citi si nu va scoate un rezumat online de pe net :mellow:

si eu vreau sa il dau la inot de la 4 luni:)
cred ca toate asa speram cand cumparam cartile.eu chiar imi doresc sa citeasca.Oricum, cred ca depinde mult ce ii induc.Sper sa reusesc...ca la vorbit suntem buni toti.Practica ne omoara.

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 25 Ian 2010, 17:19 
Diva

ups si eu ma gandeam ca sormea e sarita, nici nu a ajuns bebe pe lume, de citit nici nu poate fi vorba sa le citeasca si deja are o intreaga bibliteca cu carti pt copii :~*

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 25 Ian 2010, 20:56 
Diva

buna seara fetelor!
in legatura cu sinuciderile, la o varsta destul de frageda, si pe diverse motive..mi se pare tragic...
eu ma gandesc la o chestie..cand avem 13, 14, 15 ani....toate lucrurile care ni se intampla ni se par o "lume"....ceea ce nu vad ok e ca atunci cand copilul ii cere mamei sa-i cumpere ceva sa primesca ca rsp un NU "rotund", nu e tocmai cel mai corect....ar trebui ca rsp sa fie de genul "NU, ptr ca...",cu expicatiile de rigoare..., altfel copilul se supara, incepe cu plansete, bocete , lamentari si mai stiu eu ce...poate ,parintilor, faptul ca copilul doreste o anumita pereche de pantaloni li se pare o prostie, insa ar trebui sa se gandeasca si la faptul ca si ei au fost copii si la acea varsta simpa pereche de pantaloni ...avea o semnificatie mult mai mare si importanta pe care i-o dadeau era enorma..cred ca toti am patit acest lucru....doar ca , din fericire, a doua zi ne-am calmat fara sa se ajunga la situatii extreme.....in schimb in ziua de azi lucrurile s-au schimbat, copii nu se mai multumesc cu putin, cand vad ca in jurul lor roiesc altii care au mai mult ca ei(chestie care iar mi se pare o tampenie..ptr ca nu poti sa-ti traiesti viata asa cum trebuie in mom in care te dedici doar sa te compari cu ceilalti....dar cum explicam asta unui tanar care e convins ca la varsa pe care o are e in stare sa "invinga" lumea?)....deci ,parerea mea, e ca la un moment dat, celor pe care noi ii consideram doar niste copii rasfafati si plini de ei si de mofturi,...trebuie sa le dedicam o mare parte din timpul nostru doar ptr a vb , ptr a le da explicatii...si nu numai sa cerem sa ni se explice....

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 26 Ian 2010, 14:44 
Diva

nu stiu ce sa zic la ceea ce ai zis tu diana. poate ai dreptate, poate ca nu. inainte daca existau ''nu-uri'' rotunde asa cum le zici tu, nu se sinucidea nimeni pentru asta. dar acum a inceput sa se dezvolte un cult oentru genul asta de comportament autodistructiv, suferind si restul. nu e chestia ca sufera daca nu le iei ceva. cel mult se supara mai tare, asa se intampla si cu noi si asa se va intampla mereu. lor le place ( bineinteles nu generalizez) sa zica si sa arate ca sufera. pun pariu ca peste jumatate din generatia emo nu au nimic de a face cu vreo afectiune psihica, astea-s mofturi la moda si le preia cine vrea sa fie in trend. era si pe vremea cand eram noi mai mici chestia aia cu rockerii, dar nu erau nici jumate din cum sunt astia acum.
acum chiar am inceput sa fiu scarbita si dezamagita de cum ii lasa parintii, de exemplu pe pustii astia de 12 ani, chiar si mai mici sa se lamenteze non-stop si sa poarte tot felul de inscriptii instigatoare la moarte si sa asculte astfel de muzica. fara exagerare as da cu el/ de pamant!!!!!!!!!!!

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 26 Ian 2010, 15:28 
Diva

madutz scrie:
nu stiu ce sa zic la ceea ce ai zis tu diana. poate ai dreptate, poate ca nu. inainte daca existau ''nu-uri'' rotunde asa cum le zici tu, nu se sinucidea nimeni pentru asta. dar acum a inceput sa se dezvolte un cult oentru genul asta de comportament autodistructiv, suferind si restul. nu e chestia ca sufera daca nu le iei ceva. cel mult se supara mai tare, asa se intampla si cu noi si asa se va intampla mereu. lor le place ( bineinteles nu generalizez) sa zica si sa arate ca sufera. pun pariu ca peste jumatate din generatia emo nu au nimic de a face cu vreo afectiune psihica, astea-s mofturi la moda si le preia cine vrea sa fie in trend. era si pe vremea cand eram noi mai mici chestia aia cu rockerii, dar nu erau nici jumate din cum sunt astia acum.
acum chiar am inceput sa fiu scarbita si dezamagita de cum ii lasa parintii, de exemplu pe pustii astia de 12 ani, chiar si mai mici sa se lamenteze non-stop si sa poarte tot felul de inscriptii instigatoare la moarte si sa asculte astfel de muzica. fara exagerare as da cu el/ de pamant!!!!!!!!!!!

cum era zicala aia? daca nu e gardul suficient de inalt.... -oile ???? nu mai stiu cine - sar.
cred ca parintii ar trebui sa aiba timp sa discute. dar si copilul sa inteleaga..

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 26 Ian 2010, 17:51 
Diva

bine punctat! :ok:

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 26 Ian 2010, 19:36 
Diva

Cat_Eyes scrie:

cum era zicala aia? daca nu e gardul suficient de inalt.... -oile ???? nu mai stiu cine - sar.
cred ca parintii ar trebui sa aiba timp sa discute. dar si copilul sa inteleaga..

exact ce zicem la sf comm.....faptul ca copii au nevoie de explicatii, care daca sunt date asa cum trebuie....cu siguranta ca le vor intelege...

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 26 Ian 2010, 19:38 
Diva

madutz scrie:

exact asta am zis ...ca inainte era altfel,si noi am primit nu-uri rotunde si a doua zi am uitat de ele..... dar in ziua de azi lucrurile stau altfel....am si subliniat asta in mesajul meu.....

Sus
Neconectat Profil  

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 361 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 19  Următorul

Ora este UTC + 2 [ DST ]