Ultima vizită a fost: Acum este 26 Iun 2025, 19:22

Ora este UTC + 2 [ DST ]

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 361 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 19  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Re: ce ma enerveaza in Romania!
MesajScris: 28 Ian 2010, 11:39 
Veteran

Problema cu locurile de parcare o avem si noi. Dar nu cred ca e chiar asa grav incat sa se uite soferii urat eventual sa se si certe. Probabil nici nu mai e mult, poate e o chestiune de timp.

eu zic ca suntem oameni intre oameni. Si pietonii sunt rai cateodata si soferii. Si eu am patit de multe ori sa opresc la trecere sa las sa treaca o fata si sa ma enervez ca mergea extrem de incet pe trecere de parca era pe podim prezenta moda, poate eu ma grabesc sunt contra timp. Sau stau e vorba pe trotuar aproape de trecere si cand treci tu se arunca in fata masinii sau sa stea de vorba exact pe trecerea de pietoni tu opresti, 200 de m mai incolo sunt si cei de la politia rutiera si nu fac nimic si daca treci te opreste ca nu ai acordat prioritate la pietoni.

Cazuri si cazuri.

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 28 Ian 2010, 11:41 
Moderator Ghidul Miresei

Am patit si noi ceva de genul, dar era in cursul saptamnii la ora de varf...ne-am plimbat vreo ora sa cautam un loc de parcare pentru ca aveam de mers cu acte prin centru si pana la urma ne-am intors acasa, am parcat masina si ne-am urcat pe autobuz sa ne ducem...dupa care a mai trebuit sa facem inca 2 drumuri inapoi pana acasa pentru ca ne lipsea ceva....eee aiurea! Timp pierdut, bani pierduti pe biletele de autobuz cand motorina era in masina...dar ce poti sa faci? NIMIC!

Strazile au fost facute cu mult timp in urma, sunt foarte inguste...pe unele s-au putut face locuri de parcare dar pe altele nu, si chiar si pe acelea unde sunt facute locuri de parcare te mai trezesti cu o oglinda rupta pentru ca unii "nu incap". Parcari subterane si suspendate s-au facut, dar nu ajung iar unele sunt destul de departe de locul unde ai tu nevoie sa mergi...cel mai bine sa eviti aglomeratia e sa mergi pe jos.

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 28 Ian 2010, 11:44 
Moderator Ghidul Miresei

Cel mai enervant e atunci cand vrei sa intri intr-un oras, iar la noi e destul de aglomerat aproape la toate intrarile in oras...se fac coloane de masini, dar multi soferi se "grabesc" se cred mai smecheri daca merg pe contrasens iar apoi se asteapta sa ii lasi sa intre in fata ta ca vine unul din fata....

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 28 Ian 2010, 12:23 
Diva

carlita scrie:
Cel mai enervant e atunci cand vrei sa intri intr-un oras, iar la noi e destul de aglomerat aproape la toate intrarile in oras...se fac coloane de masini, dar multi soferi se "grabesc" se cred mai smecheri daca merg pe contrasens iar apoi se asteapta sa ii lasi sa intre in fata ta ca vine unul din fata....

ei, fraier e ala care ii lasa. eu nu ii las sa se bage, tocmai pentru ca se cred prea destepti; adica prostii asteapta civilizat.. si tu smecher, te bagi in fata?
poate, dar nu in fata mea.

la voi e si problema cu tirurile care tranziteaza.. ultima data cand am fost in Cj am trecut de feleac si aud la radio ca a derapat un tir si ca e blocata circulatia pe ambele sensuri.
:wacko:

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 28 Ian 2010, 12:32 
Veteran

Cat_Eyes scrie:
ei, fraier e ala care ii lasa. eu nu ii las sa se bage, tocmai pentru ca se cred prea destepti; adica prostii asteapta civilizat.. si tu smecher, te bagi in fata?

Hmmm eu nu sunt de acord. Cei din orasul meu am vazut ca il lasa pe bezmetic sa treaca dintr-o capatanare din asta poti asista la un accident destul de grav tocmai ca n-ai vrut tu sa-l lasi sa se bage in fata ta, oricum nu mai are sens s-a bagat s-a bagat.

Uite pe mine de exemplu ma scot din sarite soferii care nu-i lasa sa intre pe banda normala pe cei care s-au bagat in depasire si nu au vazut masina, sau nu au apreciat destul.

Eu intotdeauna cand am vazut un bezmetic din asta ca s-a bagat in depasire si vine din fata o masina si nu are ce s afaca mereu franez sa-i fac loc. Daca sunt si eu incapatanata si eu vreau sa-i dau o lectie nu rezolv nimic, poate chiar Doamne Fereste sa faca vreun accident si sa moara. Nu vreau sa fiu responsabila pt necazul cuiva.

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 28 Ian 2010, 12:38 
Moderator Ghidul Miresei

Cat_Eyes scrie:

la voi e si problema cu tirurile care tranziteaza.. ultima data cand am fost in Cj am trecut de feleac si aud la radio ca a derapat un tir si ca e blocata circulatia pe ambele sensuri.

Nu e chiar asa de simplu sa nu ii lasi, pentru ca astfel se pot provoca si accidente...pentru ca cel din fata care vine (mai ales cand este noapte) nu prea isi da seama ce face dansul de pe contrasens...mai ales de la atatea faruri si se pot provoca multe accidente.

Acum nu mai este chiar asa mare problema cu tirurile, avem autostrada :had_d: si in curand este gata si centura de ocolire.

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 28 Ian 2010, 12:39 
Diva

brunetik scrie:

Hmmm eu nu sunt de acord. Cei din orasul meu am vazut ca il lasa pe bezmetic sa treaca dintr-o capatanare din asta poti asista la un accident destul de grav tocmai ca n-ai vrut tu sa-l lasi sa se bage in fata ta, oricum nu mai are sens s-a bagat s-a bagat.

Uite pe mine de exemplu ma scot din sarite soferii care nu-i lasa sa intre pe banda normala pe cei care s-au bagat in depasire si nu au vazut masina, sau nu au apreciat destul.

Eu intotdeauna cand am vazut un bezmetic din asta ca s-a bagat in depasire si vine din fata o masina si nu are ce s afaca mereu franez sa-i fac loc. Daca sunt si eu incapatanata si eu vreau sa-i dau o lectie nu rezolv nimic, poate chiar Doamne Fereste sa faca vreun accident si sa moara. Nu vreau sa fiu responsabila pt necazul cuiva.

tu aici ai dat un exemplu concret. in asemenea situatii, orice om normal ar face loc, nu-s nici eu absurda.
hai sa dau si eu un exemplu concret: stau la semafor. si stau. si stau. si vine nenea cu hummerul.. sau cu un mamut, pe linia de tramvai si ma claxoneaza sa se bage in fata mea, sa fie el primul la semafor.
tu l-ai lasa?
eu nu, pentru ca ma deranjeaza pe langa superioritatea pe care o afiseaza si faptul ca ma claxoneaza. nu sunt obligata sa accept astfel de mitocanii. in plus, linia de tramvai e pentru tramvai, stiu eu.. sta saracul vatman si se uita in sus, pentru ca sunt masini pe linie.
era sa dea o masina de asta smechera peste mine intre refugii. si crede-ma ca daca nu aveam prezenta de spirit, azi vegheam de sus.

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 28 Ian 2010, 12:40 
Moderator Ghidul Miresei

brunetik scrie:

Asa este, daca toti suntem nesimtiti nu ajungem nicaieri...dimpotriva trebuie sa aratam celor care nu stiu ca exista si oameni civilizati si cu bun simt. Cu siguranta data viitoare cand mai intra intr-o depasire o sa se asigure mai bine, sau daca nu este sigur nu va mai iesi.

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 28 Ian 2010, 12:42 
Diva

carlita scrie:

Asa este, daca toti suntem nesimtiti nu ajungem nicaieri...dimpotriva trebuie sa aratam celor care nu stiu ca exista si oameni civilizati si cu bun simt. Cu siguranta data viitoare cand mai intra intr-o depasire o sa se asigure mai bine, sau daca nu este sigur nu va mai iesi.

sau .. ma mai deranjeaza faptul ca intra cineva de pe strada laterala, incetinesc, opresc, intra omul, si din spate corul: tiiiiiiiiiit!
dar de ce? ala nu are si el dreptul sa intre de pe artera??

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 28 Ian 2010, 12:47 
Veteran

Cat_Eyes scrie:
tu aici ai dat un exemplu concret. in asemenea situatii, orice om normal ar face loc, nu-s nici eu absurda.
hai sa dau si eu un exemplu concret: stau la semafor. si stau. si stau. si vine nenea cu hummerul.. sau cu un mamut, pe linia de tramvai si ma claxoneaza sa se bage in fata mea, sa fie el primul la semafor.
tu l-ai lasa?
eu nu, pentru ca ma deranjeaza pe langa superioritatea pe care o afiseaza si faptul ca ma claxoneaza. nu sunt obligata sa accept astfel de mitocanii. in plus, linia de tramvai e pentru tramvai, stiu eu.. sta saracul vatman si se uita in sus, pentru ca sunt masini pe linie.
era sa dea o masina de asta smechera peste mine intre refugii. si crede-ma ca daca nu aveam prezenta de spirit, azi vegheam de sus.

Ce sa zic ai dreptate, dar de multe ori pe mine ma bufneste rasul si ma intreb chiar daca se simte fericit omul ca e in fata mea. Asta spre deosebire de sotul meu care devine cateodata vulcanic. :-` Nu prea le dau importanta acestora, poate se grabesc cine stie, recunosc ca si eu m-am bagat de multe ori in fata cuiva pt ca era o coada imensa si unii abia se miscau.

Insa ce nu pot suferii de-a dreptul sunt acei soferi tampiti care ma claxoneaza cand am verde intermitent la dreapta si sunt pe prima banda. Ma scot din sarite. Daca nu inaintez inseamna ca am pietoni pe trecere nu??? Ei au dreptul inaintea mea sa treaca, si ma scot din sarite si scot mainile pe geam. Chiar nu-i inteleg, ce-or vrea sa dau peste pietoni ca am eu verde intermitent si ca ma claxoneaza domnul din spate?
? :\ :curse: :wall: :curse: :curse:

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 28 Ian 2010, 12:49 
Moderator Ghidul Miresei

Cat_Eyes scrie:
sau .. ma mai deranjeaza faptul ca intra cineva de pe strada laterala, incetinesc, opresc, intra omul, si din spate corul: tiiiiiiiiiit!
dar de ce? ala nu are si el dreptul sa intre de pe artera??

eeh...acum nu ai ce face...Bucurestiul e mult diferit de multe dintre orasele din tara.

sa mai zic si eu o faza stupida ce am intalnit-o inainte de sarbatori :O
Supermarket-ul Real la noi este amplasat intr-un loc unde au acces si multi locuitori din satele apropiate, unde multi dintre ei chiar sunt tarani.
Ma duc fain frumos cu Mihai la cumparaturi inainte de sarbatori si la toate casele statea lumea si astepta la coada, la fiecare casa era cate 5-6 carucioare...la care vin 2 matahale (dupa cum vorbeau mai mult ca sigur ca erau din satele din apropiere) si ma tot impingeau cu caruciorul, ei s-au bagat in spatele nostru la rand cand dupa noi mai asteptau inca 4 carucioare...dar ce sa le zici ca daca comentai te luau si la bataie. In fine, ne punem produsele pe banda rulanta la care unul dintre ei ne imping produsele mai in fata, aproape ca au ajuns la domnisoara casier pe masa...sa isi puna si ei repede carucioarele ca vezi Doamne, ei nu puteau astepta ca tot omul :eek: dar ce poti sa le faci? Nimic! Unde nu exista 7 ani de acasa si nu exista bun simt, nici nu va exista niciodata.

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 28 Ian 2010, 12:50 
Veteran

Inca ceva faza cu claxonatul. Romaniii adora sa claxoneze. In Grecia se opreau autocarele in mijlocul strazii si soferii vorbeau intre ei (strazile sunt extrem de inguste) si 5 minute si se faceau o coloana maricica. Ei vreau sa va spun ca nu am auzit nici macar un singur claxon. Pai daca era asa ceva la noi cred ca se auzea pana in orasul vecin claxoanele :blink: :blink:

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 28 Ian 2010, 12:54 
Diva

azi dimi am vazut o faza..... apropo de educatie
un nene urla la o femeie.. cu injuraturi.. apelative "proasto" etc.. care trebuia sa care saci cu nu stiu ce colete.
e vorba de angajatii de la posta, probabil se ridicau coletele, iar sarmana femeie era facuta albie de porci de un ditamai nesimtit care se grabea si vezi Doamne, nu s-a deranjat sa o ajute..
ce gentleman..

ce sa mai zic? :ninja:

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 28 Ian 2010, 12:59 
Veteran

carlita scrie:

eeh...acum nu ai ce face...Bucurestiul e mult diferit de multe dintre orasele din tara.

sa mai zic si eu o faza stupida ce am intalnit-o inainte de sarbatori :O
Supermarket-ul Real la noi este amplasat intr-un loc unde au acces si multi locuitori din satele apropiate, unde multi dintre ei chiar sunt tarani.
Ma duc fain frumos cu Mihai la cumparaturi inainte de sarbatori si la toate casele statea lumea si astepta la coada, la fiecare casa era cate 5-6 carucioare...la care vin 2 matahale (dupa cum vorbeau mai mult ca sigur ca erau din satele din apropiere) si ma tot impingeau cu caruciorul, ei s-au bagat in spatele nostru la rand cand dupa noi mai asteptau inca 4 carucioare...dar ce sa le zici ca daca comentai te luau si la bataie. In fine, ne punem produsele pe banda rulanta la care unul dintre ei ne imping produsele mai in fata, aproape ca au ajuns la domnisoara casier pe masa...sa isi puna si ei repede carucioarele ca vezi Doamne, ei nu puteau astepta ca tot omul :eek: dar ce poti sa le faci? Nimic! Unde nu exista 7 ani de acasa si nu exista bun simt, nici nu va exista niciodata.

Ei hai ca asemenea nesimtire nu am vazut si nici auzit. E drept ca la supermarketuri mai las pe un domn/a sa intre in fata mea cand are doar un produs maxim 2. Mi se pare si absurd sa stai la o coada imensaaaa pt un produs.

Dar asa ceva n-am pomenit.

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 28 Ian 2010, 13:05 
Moderator Ghidul Miresei

brunetik scrie:
Ei hai ca asemenea nesimtire nu am vazut si nici auzit. E drept ca la supermarketuri mai las pe un domn/a sa intre in fata mea cand are doar un produs maxim 2. Mi se pare si absurd sa stai la o coada imensaaaa pt un produs.

Dar asa ceva n-am pomenit.

dah...nici eu nu am mai vazut asa ceva pana nu am patit-o...sincer nu mi-am imaginat ca exista oameni chiar atat de nesimtiti.

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 28 Ian 2010, 13:08 
Diva

carlita scrie:

dah...nici eu nu am mai vazut asa ceva pana nu am patit-o...sincer nu mi-am imaginat ca exista oameni chiar atat de nesimtiti.

eu cred ca ai tu prea mult bun simt si crezi ca toti ar trebui sa aiba la fel.
asta e..

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 28 Ian 2010, 13:11 
Moderator Ghidul Miresei

Cat_Eyes scrie:
eu cred ca ai tu prea mult bun simt si crezi ca toti ar trebui sa aiba la fel.
asta e..

Nu cred ca asta e problema, am intalnit si oameni cu bun simt si fara simt :)
Si asa cum unii sunt nesimtiti si eu pot fi daca vreau :, doar ca nu aceasta e varianta cea mai usoara.

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 28 Ian 2010, 13:13 
Diva

carlita scrie:

Nu cred ca asta e problema, am intalnit si oameni cu bun simt si fara simt :)
Si asa cum unii sunt nesimtiti si eu pot fi daca vreau :, doar ca nu aceasta e varianta cea mai usoara.

nu-i problema, e de dorit sa ai bun simt :)
in fine.. este interminabila discutia.
dar sa nu credeti ca numai la noi e asa.
peste tot sunt specimene..

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 28 Ian 2010, 13:21 
Diva

nu se baga nimeni in tara asta, culmea ca eu nu prea ma pot abtine sa tac si la faze din astea ajung sa ma cert cu toti idiotii care nu au cei 7 ani de acasa :ninja:

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 28 Ian 2010, 13:25 
Diva

Cat_Eyes scrie:

nu-i problema, e de dorit sa ai bun simt :)
in fine.. este interminabila discutia.
dar sa nu credeti ca numai la noi e asa.
peste tot sunt specimene..

corect..se poate discuta la nesfarsit. si eu cred ca fiecare padure are crengile ei uscate. problema la noi e ca unde lipsesc cei 7 ani de acasa intervine si agresivitatea si te trezesti si cu una in cap..sau doua.

Sus
Neconectat Profil  

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 361 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 19  Următorul

Ora este UTC + 2 [ DST ]