Ultima vizită a fost: Acum este 28 Iun 2025, 02:14


Ora este UTC + 2 [ DST ]




Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 681 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32 ... 35  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Re: Carticica de bucate!
MesajScris: 26 Feb 2010, 16:33 
Moderator Ghidul Miresei
Avatar utilizator

Membru din: 14 Aug 2006, 13:19
Mesaje: 5976
Localitate: Cluj-Napoca
Prajitura cu nes

Pentru blat:
- 6 oua, 140 g nuca macinata, 140 g zahar pudra, 2 linguri faina, 1 pliculet praf de copt, un praf de sare
Pentru crema:
- 200 g unt, 140 g zahar pudra, 2 galbenusuri, 2 linguri nes, 100 g ciocolata

Se bat albusurile cu zaharul, se adauga galbenusurile, nuca, sarea, faina si praful de copt. Se toarna intr-o tava de chec tapetata cu hartie de copt unsa cu unt si se coace 35 minute. La crema se freaca untul, apoi se pune zaharul pudra si se omogenizeaza. Se adauga 2 galbenusuri si nesul si se amesteca.

_________________
Moderator Site Ghidul Miresei


Sus
Neconectat Profil  
 
 Subiectul mesajului: Re: Carticica de bucate!
MesajScris: 28 Feb 2010, 14:51 
Diva
Avatar utilizator

Membru din: 15 Dec 2009, 20:11
Mesaje: 654
Localitate: Suceava
placintute

:nblink:


Fişiere ataşate:
1.jpg
1.jpg [ 44.78 KiB | Vizualizat de 6371 ori ]

_________________
Imagine
Sus
Neconectat Profil  
 
 Subiectul mesajului: Re: Carticica de bucate!
MesajScris: 01 Mar 2010, 05:58 
Diva
Avatar utilizator

Membru din: 13 Ian 2006, 09:43
Mesaje: 2277
ionela_mihaela scrie:
placintute

:nblink:


si reteta? sau a fost postata mai demult? (m-am dus in urma vreo 3 pagini dar n-am gasit nimic)

_________________
Imagine
Imagine


Sus
Neconectat Profil  
 
 Subiectul mesajului: Re: Carticica de bucate!
MesajScris: 01 Mar 2010, 18:51 
Diva
Avatar utilizator

Membru din: 15 Dec 2009, 20:11
Mesaje: 654
Localitate: Suceava
Placintute

500 g faina
1 cub drojdie
1 vf cutit sare
2 oua
2 lg zahar
lapte

Framantam un aluat si lasam la dospit 30-40 min.
Cand este crescut aluatul se ruleaza foi de cca 1/2 cm grosime care se taie in patrate de 15cm si peste care se pune umplutura cu branza (branza amestecata cu 2 oua, zahar, mirodenii)
Se pliaza colturile unul peste cellalt (plic), se ung placintelele cu ou batut, se mai lasa sa creasca in tava unsa cu unt si presarata cu putina faina si se dau la cuptor pana se rumenesc. Pofta buna!

_________________
Imagine


Sus
Neconectat Profil  
 
 Subiectul mesajului: Re: Carticica de bucate!
MesajScris: 03 Mar 2010, 20:30 
Diva
Avatar utilizator

Membru din: 15 Mar 2009, 15:23
Mesaje: 639
Localitate: Piatra Neamt
Prajituri CIUPERCUTE
Unt – 250 gr.
Zahar pudra – 1 cană
2 oua
1 lingur praf cacao
Amidon de porumb – 2 căni
Faina – 2 cani(sau puteti pune doar faina 4 cani)
1 lingurita bicarbonat de sodiu

Într-un vas adinc se bate bine untul cu zahărul pudră, apoi se adaugă ouăle. Se amestcă cu robotul.
Într-un al vas se amestecă făina cu amidonul şi bicarbonatul de sodiu. Se adauga treptat la masa obţinută din unt şi ouă, pînă obţinem un aluat dens.
Aluatul se împarte în biluţe mici, de mărimea unei alune.
Cu ajutorul unei sticle din plastic, vom face ciupercuţele. Deci, gura sticlei o dăm prin praful de cacao, iar biluţa din aluat o suprapunem pentru a da formă prăjiturelor.
Tava pentru copt, o acoperim cu hîrtie specială şi lăsăm puţină distanţă între ciupercuţe, căci aluatul va creşte şi să nu să se lipească una de alta.
Le dăm la cuptor pentru circa 20-25 min pînă se rumenesc puţin.


Salam de biscuiti si cocos:

Ingrendiente:
500 g biscuiti
150 g cocos
250 g unt
200 g zahar
150 ml apa(lapte)
5 linguri cu varf de cacao
100 gr zahar pudra
esenta de rom

Apa(lapte) se pune la fiert cu zaharul pana obtinem un sirop bine legat. Separat se sfarma biscuitii bine si se amesteca cu cacao si esenta de rom. Se adauga siropul caldut si 150 gr unt. Se amesteca pana se omogenizeaza compozitia. Cocosul se amesteca cu zaharul pudra si 100 gr unt. Se intinde pe o folie de aluminiu sau celofan compozitia cu cacao iar deasupra se pune compozitia de cocos. Se ruleaza strans si se tine la rece 3-4 ore , apoi se taie felii cu un cutit ascutit.


Pun si poze dar precizez k nu sunt ale mele sunt de la cine am luat retetele.
Si o completare eu ciupercutele dupa ce au fost gata le-am dat prin nuca .


Fişiere ataşate:
d3c809d14e84.jpg
d3c809d14e84.jpg [ 46.94 KiB | Vizualizat de 6354 ori ]
IMG_0550.jpg
IMG_0550.jpg [ 26.21 KiB | Vizualizat de 6354 ori ]

_________________
Imagine
Sus
Neconectat Profil  
 
 Subiectul mesajului: Re: Carticica de bucate!
MesajScris: 04 Mar 2010, 15:55 
Moderator Ghidul Miresei
Avatar utilizator

Membru din: 14 Aug 2006, 13:19
Mesaje: 5976
Localitate: Cluj-Napoca
Prajitura cu cirese

Ingrediente: 2 oua, 1 pahar zahar, 1/2 pahar ulei, 1/2 lapte, 2 pahare faina/ 1 pliculet zahar vanilinat, zeama de lamaie (dupa gust), 1 fiola esenta de rom, 1 lingurita bicarbonat stins, 1 kg cirese.

Se freaca ouale cu zaharul, se adauga uleiul treptat, laptele, aromele, bicarbonatul si faina. Se amesteca si se toarna compozitia intr-o tava de aragaz unsa cu grasime si tapetata cu faina. Se pun ciresele curatate de samburi deasupra aluatului, le presari cu zahar, scortisora si nuca macinata. Dai la copt pentru 40 de minute si o servesti pudrata cu zahar.

_________________
Moderator Site Ghidul Miresei


Sus
Neconectat Profil  
 
 Subiectul mesajului: Re: Carticica de bucate!
MesajScris: 04 Mar 2010, 15:58 
Diva
Avatar utilizator

Membru din: 08 Iul 2009, 00:52
Mesaje: 1193
Localitate: Bucuresti
suna bine.. dar de unde cirese??

Salamul de biscuti + cocos e notat.. sper sa il fac si eu cat mai repede :)

_________________
Mai ai un lucru sa-mi dai - un singur lucru mai ai si-astept momentul acela Perfect!
Imagine


Sus
Neconectat Profil  
 
 Subiectul mesajului: Re: Carticica de bucate!
MesajScris: 04 Mar 2010, 16:02 
Moderator Ghidul Miresei
Avatar utilizator

Membru din: 14 Aug 2006, 13:19
Mesaje: 5976
Localitate: Cluj-Napoca
eee...la vara :) sau de alea congelate cum sunt in Auchan...eu am cumparat si capsuni congelati si zmeura si fructe de padure si sunt f bune :P

_________________
Moderator Site Ghidul Miresei


Sus
Neconectat Profil  
 
 Subiectul mesajului: Re: Carticica de bucate!
MesajScris: 04 Mar 2010, 16:06 
Diva
Avatar utilizator

Membru din: 10 Sep 2008, 13:38
Mesaje: 1947
ce de-a bunatati aici......fetelor va invit si la mine sa faceti:D hihi acuma nu prea am timp...iar cand am stau de vb cu voi:))))))


Sus
Neconectat Profil  
 
 Subiectul mesajului: Re: Carticica de bucate!
MesajScris: 04 Mar 2010, 19:16 
Diva
Avatar utilizator

Membru din: 15 Dec 2009, 20:11
Mesaje: 654
Localitate: Suceava
Prajiturik mea cu capsuni si kiwi


Fişiere ataşate:
2.jpg
2.jpg [ 56.83 KiB | Vizualizat de 6339 ori ]
1.jpg
1.jpg [ 44.44 KiB | Vizualizat de 6339 ori ]

_________________
Imagine
Sus
Neconectat Profil  
 
 Subiectul mesajului: Re: Carticica de bucate!
MesajScris: 05 Mar 2010, 10:17 
Diva
Avatar utilizator

Membru din: 05 Mar 2007, 00:58
Mesaje: 9882
carlita scrie:
eee...la vara :) sau de alea congelate cum sunt in Auchan...eu am cumparat si capsuni congelati si zmeura si fructe de padure si sunt f bune :P


cu ceva retete de post...nu ma delectati?.... :cry: ca sunt in pana de idei...

_________________
ImagineImagine


Sus
Neconectat Profil  
 
 Subiectul mesajului: Re: Carticica de bucate!
MesajScris: 05 Mar 2010, 10:28 
Moderator Ghidul Miresei
Avatar utilizator

Membru din: 14 Aug 2006, 13:19
Mesaje: 5976
Localitate: Cluj-Napoca
laura_sandu scrie:
cu ceva retete de post...nu ma delectati?.... :cry: ca sunt in pana de idei...



Conopida cu pesmet (reteta de post)

1 kg conopida, 2 cartofi, 100 g margarina, 75 g pesmet, frunze de telina, ceapa verde, 1 lamaie, sare, piper

se fierb in apa cu sare cartofii in coaja, se curata de coaja si se taie felii groase pe lungime. Se desface conopida in buchetele si se fierbe 10 minute in apa cu sare si zeama de lamaie. Se scurge de apa in care au fiert si se asaza buchetelele de conopida intr-o forma termoizolanta. Se adauga feliile de cartofi, se condimenteaza cu sare si piper, dupa gust, si se stropesc cu margarina topita. Se presara cu pesmet si se pune in tava la cuptor pentru cc. 20 min. Cand este gata se taie ceapa verde si frunze de telina deasupra.

_________________
Moderator Site Ghidul Miresei


Sus
Neconectat Profil  
 
 Subiectul mesajului: Re: Carticica de bucate!
MesajScris: 05 Mar 2010, 10:33 
Moderator Ghidul Miresei
Avatar utilizator

Membru din: 14 Aug 2006, 13:19
Mesaje: 5976
Localitate: Cluj-Napoca
Legume gratinate (reteta de post)

3 cartofi, 1 dovlecel, 1 ardei, 1 vanata mica, 2 cepe rosii, 200 g ciuperci mici, 4 catei de usturoi, 80 ml ulei, 100 ml supa de legume (sau apa calda), patrunjel verde, sare, piper


se curata toate legumele, si se spala. se taie dovlecelul si vanata rondele sau cuburi, ardeiul se taie rondele sau fasii, cartofii se feliaza, cepele se taie bucati mari, usturoiul se toaca marunt iar ciupercile se lasa intregi.
se amesteca toate legumele, se adauga patrunjelul tocat, sare si piper, dupa gust si se asaza intr-o tava inalta de cuptor. se stropesc ingredientele cu ulei, se adauga supa de legume sau apa calda si se pune tava la cuptor pentru 35 min.

_________________
Moderator Site Ghidul Miresei


Sus
Neconectat Profil  
 
 Subiectul mesajului: Re: Carticica de bucate!
MesajScris: 05 Mar 2010, 10:36 
Moderator Ghidul Miresei
Avatar utilizator

Membru din: 14 Aug 2006, 13:19
Mesaje: 5976
Localitate: Cluj-Napoca
Chiftelute din legume (reteta de post)

2 cartofi mari, 2 morcovi mari, 1 telina mica, 1 ceapa mare, 2 catei de usturoi, cimbru, tarhon, patrunjel verde, 1 lingura faina, 2 linguri pesmet, ulei pentru prajit, sare, piper

se fierb cartofii, morcovii si telina in apa cu sare, se scurg si se dau prin masinad e tocat sau se zdrobesc cu presa pentru piure. se amesteca pireul de legume cu ceapa tocata fin, usturoiul zdrobit, verdeata tocata marunt, o lingura de faina, sare si piper dupa gust.
din compozitia obtinuta se formeaza cu mana chiftele rotunde sau lunguiete (dupa preferinta), se dau prin pesmet si se prajesc in ulei bine incins, rumenindu-se pe ambele parti.

_________________
Moderator Site Ghidul Miresei


Sus
Neconectat Profil  
 
 Subiectul mesajului: Re: Carticica de bucate!
MesajScris: 05 Mar 2010, 10:39 
Moderator Ghidul Miresei
Avatar utilizator

Membru din: 14 Aug 2006, 13:19
Mesaje: 5976
Localitate: Cluj-Napoca
Iahnie de fasole alba (reteta de post)

300 g fasole alba boabe, 1 morcov, 1 ceapa, 1 radacina de patrunjel, 1 radacina de pastarnac, 1 telina, 1 ardei gras, 2 rosii bine coapte, 2 linguri de bulion, 4 linguri ulei, patrunjel verde, sare, piper.

se pune fasolea la inmuiat cu o seara inainte. se scurge de apa, se clateste si se pune la fiert in apa clocotita. se schimba de 2 ori apa in care fierbe fasolea (aprox. dupa 5 min de la clocotire) si abia in cea de-a treia apa se lasa sa fiarba pana e gata.
se adauga ceapa, ardeiul gras, morcovul, radacinile de patrunjel si pastarnac taiat marunt si telina taiata felii mai groase si se lasa sa fiarba pana sunt bine patrunse.
se adauga rosiile, curatate de pielita si taiate cubulete, patrunjelul tocat fin, vulionul, sarea, piperul, dupa gust si putin ulei. se lasa la fiert inca 5-6 minute.

_________________
Moderator Site Ghidul Miresei


Sus
Neconectat Profil  
 
 Subiectul mesajului: Re: Carticica de bucate!
MesajScris: 05 Mar 2010, 10:48 
Diva
Avatar utilizator

Membru din: 05 Mar 2007, 00:58
Mesaje: 9882
carlita scrie:
Iahnie de fasole alba

300 g fasole alba boabe, 1 morcov, 1 ceapa, 1 radacina de patrunjel, 1 radacina de pastarnac, 1 telina, 1 ardei gras, 2 rosii bine coapte, 2 linguri de bulion, 4 linguri ulei, patrunjel verde, sare, piper.

se pune fasolea la inmuiat cu o seara inainte. se scurge de apa, se clateste si se pune la fiert in apa clocotita. se schimba de 2 ori apa in care fierbe fasolea (aprox. dupa 5 min de la clocotire) si abia in cea de-a treia apa se lasa sa fiarba pana e gata.
se adauga ceapa, ardeiul gras, morcovul, radacinile de patrunjel si pastarnac taiat marunt si telina taiata felii mai groase si se lasa sa fiarba pana sunt bine patrunse.
se adauga rosiile, curatate de pielita si taiate cubulete, patrunjelul tocat fin, vulionul, sarea, piperul, dupa gust si putin ulei. se lasa la fiert inca 5-6 minute.


uite asta o si fac astazi...merci

_________________
ImagineImagine


Sus
Neconectat Profil  
 
 Subiectul mesajului: Re: Carticica de bucate!
MesajScris: 05 Mar 2010, 20:28 
Moderator Ghidul Miresei
Avatar utilizator

Membru din: 14 Aug 2006, 13:19
Mesaje: 5976
Localitate: Cluj-Napoca
Budinca din paste (reteta de post)

200 g soia granule, 200 g paste tip spirala fara ou, 2 cepe, 1 morcov, 1 ardei gras, 2-3 catei de usturoi, 100 g tofu, 2 linguri cu margarina, 1 lingura cu pesmet, ulei, sare, piper.

Se pun pastele la fiert in apa cu sare si o lingura de ulei. Se lasa soia la inmuiat cel putin 30 de minute in apa fierbinte cu un praf de sare. Intre timp, se rumeneste in ulei ceapa tocata si usturoiul taiat rondele. Adauga morcovul si ardeiul gras taiat cubulete. Dupa cateva minute, adauga granulele de soia scurse bine de apa. Lasa pe foc sa se inabuse putin. Unde o forma termorezistenta cu margarina si tapeteaz-o cu pesmet. Asaza un strat de paste, apoi amestecul de soia.
Acopera cu restul de paste si rade deasupra branza de soia. Lasa la cuptor aproximativ 3-40 de minute.

_________________
Moderator Site Ghidul Miresei


Sus
Neconectat Profil  
 
 Subiectul mesajului: Re: Carticica de bucate!
MesajScris: 05 Mar 2010, 20:29 
Moderator Ghidul Miresei
Avatar utilizator

Membru din: 14 Aug 2006, 13:19
Mesaje: 5976
Localitate: Cluj-Napoca
Orez sarbesc (reteta de post)

300 g orez, 1 ardei gras verde, 1 ardei capia, 2 rosii, 1 ceapa, 1-2 crengute de rozmarin, ulei

se toaca ceapa marunt si se caleste in putin ulei. cand s-a rumenit, se adauga orezul spalat si scurs bine, se amesteca si se stinge cu apa (trei cani cu apa la o cana de orez). se taie marunt ardeii si rosiile si se pun peste orez iar apoi se lasa la fiert la foc potrivit.
cand este gata se presara frunzele de rozmarin si un praf de sare.

_________________
Moderator Site Ghidul Miresei


Sus
Neconectat Profil  
 
 Subiectul mesajului: Re: Carticica de bucate!
MesajScris: 05 Mar 2010, 20:51 
Moderator Ghidul Miresei
Avatar utilizator

Membru din: 14 Aug 2006, 13:19
Mesaje: 5976
Localitate: Cluj-Napoca
Lasagna cu spanac (reteta de post)

200 g foi de lasagna, 600 g spanac congelat, 1 ceapa, 500 g tofu, 1 lingura cu zahar, 1/4 cana cu lapte de soia, 2-3 catei de usturoi, 2 linguri cu zeama de lamaie, 3 linguri cu busuioc proaspat, 1 lingura cu margarina, 2 linguri cu pesmet, sare.


Se fierb foile de lasagna conform instructiunilor producatorului. Se dezgheata spanacul si se pune la scurs. Se incinge margarina si se caleste ceapa apoi se adauga spanacul si se lasa la foc 5 minute. Se amesteca in blender branza de soia, usturoiul, busuiocul si sucul de lamaie pana obtii un sos moale si omogen. Se unge o tava termorezistenta cu putina margarina si se tapeteaza cu putin pesmet. Se asaza un strat de sos apoi foile de lasagna, un strat de spanac si din nou putin sos. Alterneaza pana termini toate ingredientele. Se da la cuptor 30-35 min.

_________________
Moderator Site Ghidul Miresei


Sus
Neconectat Profil  
 
 Subiectul mesajului: Re: Carticica de bucate!
MesajScris: 05 Mar 2010, 20:51 
Moderator Ghidul Miresei
Avatar utilizator

Membru din: 14 Aug 2006, 13:19
Mesaje: 5976
Localitate: Cluj-Napoca
Ciorba de cartofi (reteta de post)

1 kg cartofi, 1 ceapa, 1 morcov mare, 1 ardei gras, 25 g fidea fara ou, 250 ml suc de rosii, 1 lingurita cu boia dulce, 3 linguri de ulei, 1 legatura de patrunjel, sare


Se curata legumele, se da morcovul pe razatoare, se taie feliute ardeiul gras, se toaca marunt ceapa si se taie cartofii cubulete. Se pune uleiul la incins si se caleste iute ceapa, apoi morcovul si ardeiul gras, se adauga putina boia si se umple oala cu apa apoi se aduga cartofii si sarea. Se lasa totul la fiert. Cand legumele sunt fierte se adauga fideaua si se lasa la fiert 5 minute, se pune sucul de rosii si se mai dau cateva clocote. La final se toaca patrunjelul si se pune in supa.

_________________
Moderator Site Ghidul Miresei


Sus
Neconectat Profil  
 
Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 681 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32 ... 35  Următorul

Ora este UTC + 2 [ DST ]


Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 23 vizitatori


Nu puteţi scrie subiecte noi în acest forum
Nu puteţi răspunde subiectelor din acest forum
Nu puteţi modifica mesajele dumneavoastră în acest forum
Nu puteţi şterge mesajele dumneavoastră în acest forum
Nu puteţi publica fişiere ataşate în acest forum

Căutare după:
Mergi la:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Theme created StylerBB.net & kodeki
Translation/Traducere: phpBB România