Ultima vizită a fost: Acum este 29 Iun 2025, 09:30

Ora este UTC + 2 [ DST ]

Scrie un subiect nou Acest subiect este închis, nu puteţi modifica mesaje sau să scrieţi răspunsuri viitoare.  [ 2069 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33 ... 104  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Re: Discutii generale Vol. 7
MesajScris: 04 Aug 2010, 15:46 
Diva

Ayrun scrie:
am uitat sa adaug si colposcopia, de cand am nascut mi s-a recomandat sa o fac anual, este recomandata in special femeilor care au nascut natural, dar nu numai :)

mie nu mi-a fost recomandata.sincer nici nu stiu ce e

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 04 Aug 2010, 15:47 
Diva

buna fetele!!!
da si eu papanicolau il fac odata pe an desi aici este recomandat din 5 in 5 ani si nu imi place deloc(alti idiotii) :cry: .......ecografie la san nu am facut niciodata trebuie sa recunosc,doar testul

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 04 Aug 2010, 15:52 
Diva

laura_sandu scrie:

Colposcopia este o metoda optica de examinare a colului uterin cu ajutorul colposcopului, ce mareste imaginea de 10-40 de ori.
Fazele examenului colposcopic:
• examenul exocolului si al partii accesibile a canalului cervical;
• examinare fundurilor de sac vaginale;
• examinare peretilor vaginului si a vulvei.

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 04 Aug 2010, 15:56 
Diva

laura_sandu scrie:

acum depinde de fiecare medic, stii cum e, mie mi-a explicat ca se intampla adesea din cauza sarcinii si a nasterii, ca, colul uterin sa sufere vreo leziune, care poate fii uneori periculoasa si atunci mai bine previi.

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 04 Aug 2010, 15:58 
Diva

si nu doare :d

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 04 Aug 2010, 16:03 
Diva

colposcopia aici se face doar daca, in urma PAP testului, au aparut celule anormale si atunci se necesita o cercetare mai amanuntita a colului...se pune o solutie pe baza de otet si se uita cu aparatul (colposcop sau cum ii zice) care mareste f tare aria respectiva...nu doare dar nici placut nu ii Anca :)

mie mi-a aparut cat am fost gravida din cauza sistemului imunitar care era mai scazut (din cauza sarcinii mi s-a explicat)...totul e cauzat de virusul ala HPV pe care fiecare din noi il are...intr-o forma activa sau nu...de aceea trebuie facut PAP-ul in fiecare an ca sa se vada daca sunt celule anormale (care pot duce la cancer daca nu e tratat la timp) sau nu

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 04 Aug 2010, 16:04 
Diva

Ayrun scrie:
si nu doare :d

pe mine ma doare orice in zona aia in afara de epilat.asa ca e relativa durerea asta :~* :lol:

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 04 Aug 2010, 16:07 
Diva

laura_sandu scrie:
pe mine ma doare orice in zona aia in afara de epilat.asa ca e relativa durerea asta :~* :lol:

da da si pe mine la fel.....ma doare ff tare si la papanicolau......deci va imaginati ce o sa urlu la nastere,cred ca o sa ma auda tot spitalul :rofl: :rofl:

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 04 Aug 2010, 16:14 
Diva

elyt1000 scrie:
da da si pe mine la fel.....ma doare ff tare si la papanicolau......deci va imaginati ce o sa urlu la nastere,cred ca o sa ma auda tot spitalul :rofl: :rofl:

draga mea....nimic nu se compara cu nasterea, daca ma intrebi pe mine.dar totul este sa gandesti pozitiv si sa nu te gandesti ca te va durea :hug: :flowers:

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 04 Aug 2010, 16:20 
Diva

[quote="Bamba"]colposcopia aici se face doar daca, in urma PAP testului, au aparut celule anormale si atunci se necesita o cercetare mai amanuntita a colului...se pune o solutie pe baza de otet si se uita cu aparatul (colposcop sau cum ii zice) care mareste f tare aria respectiva...nu doare dar nici placut nu ii Anca :) in mod normal este asa cum spui, se recomanda in urma pap-ului, doar ca uneori poti avea rani pe col nu neaparat de natura canceroasa, cum de ex am avut eu anul trecut. M-am prezentat la dr pt pap si colposcopie,unde a rezultat ca aveam o rana pe col, dar care nu parea sa fie maligna, lucru care l-a dovedit pap-ul , dar ca netratata poate duce la complicatii majore

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 04 Aug 2010, 16:23 
Diva

Bamba scrie:
colposcopia aici se face doar daca, in urma PAP testului, au aparut celule anormale si atunci se necesita o cercetare mai amanuntita a colului...se pune o solutie pe baza de otet si se uita cu aparatul (colposcop sau cum ii zice) care mareste f tare aria respectiva...nu doare dar nici placut nu ii Anca :)
in mod normal este asa cum spui, se recomanda in urma pap-ului, doar ca uneori poti avea rani pe col nu neaparat de natura canceroasa, cum de ex am avut eu anul trecut. M-am prezentat la dr pt pap si colposcopie,unde a rezultat ca aveam o rana pe col, dar care nu parea sa fie maligna, lucru care l-a dovedit pap-ul , dar ca netratata poate duce la complicatii majore

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 04 Aug 2010, 16:23 
Diva

laura_sandu scrie:
draga mea....nimic nu se compara cu nasterea, daca ma intrebi pe mine.dar totul este sa gandesti pozitiv si sa nu te gandesti ca te va durea :hug: :flowers:

pai tocmai ca gandesc f pozitiv stiu ca voi urla de durere....iti dai seama daca eu la un simplu test zbier,nu vreau sa ma gandesc ce ma asteapta la nastere,deci sunt sigura ca nu se compara cu nici o alta durere.....sper sa raman calma si sa nu ma exteriorizez fff rau

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 04 Aug 2010, 16:49 
Diva

elyt1000 scrie:
pai tocmai ca gandesc f pozitiv stiu ca voi urla de durere....iti dai seama daca eu la un simplu test zbier,nu vreau sa ma gandesc ce ma asteapta la nastere,deci sunt sigura ca nu se compara cu nici o alta durere.....sper sa raman calma si sa nu ma exteriorizez fff rau

si pe mine ma doare la control gine si test dar ma abtin ca nu pot sa zbier pt atata lucru...o sa zica dr ca sunt nebuna...la nastere nu stiu cum este ca nu am reusit sa nasc normal cu toate ca mi-am dorit
ely tu vrei sa nasiti normal? cu anestezie sau fara?

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 04 Aug 2010, 17:14 
Diva

lily scrie:
ely tu vrei sa nasiti normal? cu anestezie sau fara?

aici nu-mi lasa posibilitatea de-a alege,atata timp cat poti naste normal,nasti normal,doar la complicatii si/sau daca bebe nu e intors cu capul in jos te baga la cezariana.......deci nastere normala 100% pana acum,asa imi si doresc clar......eu vreau fara anestezie,dar acum imi e simplu sa vb ,vom vedea atunci care vor fi durerile si care va fi situatia..

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 04 Aug 2010, 17:25 
Diva

elyt1000 scrie:
aici nu-mi lasa posibilitatea de-a alege,atata timp cat poti naste normal,nasti normal,doar la complicatii si/sau daca bebe nu e intors cu capul in jos te baga la cezariana.......deci nastere normala 100% pana acum,asa imi si doresc clar......eu vreau fara anestezie,dar acum imi e simplu sa vb ,vom vedea atunci care vor fi durerile si care va fi situatia..

aha am inteles...iti urez nastere usoara si fara nici un fel de durere sau complicatie %%-

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 04 Aug 2010, 17:31 
Diva

elyt1000 scrie:

pai de ce vrei fara anestezie? :cry:

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 04 Aug 2010, 17:40 
Diva

buna, eu testul papanicolau il fac in fiecare an la inceput, obligat fortat o iau pe mama si nasa mea cu mine, adica eu sun si ma tin de capul lor sa le aduc aminte ca avem o prog, stiu ca sunt stres dar daca le-as lasa pe ele s-ar duce cine stie cand :eek:
sormea e mult mai responsabila, la fel si ea isi face in fiecare an :~*
intrebarea mea deosebita a nascut cineva cu epidurala?? aici in braila daca va vine sa credeti nu se face asa ceva, deci ori nasti natural cum poti, ori cezariana :wall:

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 04 Aug 2010, 17:47 
Diva

amely85 scrie:
aici in braila daca va vine sa credeti nu se face asa ceva, deci ori nasti natural cum poti, ori cezariana :wall:

ce groaznic, se pare ca inca suntem in evul mediu :huh:

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 04 Aug 2010, 17:56 
Diva

amely85 scrie:
buna, eu testul papanicolau il fac in fiecare an la inceput, obligat fortat o iau pe mama si nasa mea cu mine, adica eu sun si ma tin de capul lor sa le aduc aminte ca avem o prog, stiu ca sunt stres dar daca le-as lasa pe ele s-ar duce cine stie cand :eek:
sormea e mult mai responsabila, la fel si ea isi face in fiecare an :~*
intrebarea mea deosebita a nascut cineva cu epidurala?? aici in braila daca va vine sa credeti nu se face asa ceva, deci ori nasti natural cum poti, ori cezariana :wall:

mai voi cu spitalul vostru din braila mereu apareti la stiri.Sunt dusi cu pluta medicii acolo.
Dar , in ceea ce priveste epidurala , sa stii ca nici la Mures, unde este cel mai mare spital din tara, dupa cele din Bucuresti si sunt medici foarte buni nu se face.Acolo medicii sunt impotriva epiduralei.Cine vrea, vine la Cluj

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 04 Aug 2010, 18:13 
Diva

laura_sandu scrie:
pai de ce vrei fara anestezie? :cry:

pai am inteles ca aia epidurala(sper ca am zis bine,daca nu sa ma corectati) nu e f indicata ptr prima nastere si sunt destule dezavantaje.......am inteles ca nu mai poti ajuta copilul sa iasa,te lasa toate puterile.....acum sa vedem cum o fi,in momentul de fata imi e usor sa vb dar cand o sa am dureri cred ca o sa accept orice......
mersic lily.....sper sa fie cat mai usoara,desi ma indoiesc ca o sa fie chiar asa

p.s.: hai ca acum am vazut si eu ca a-ti scris de epidurala..deci am zis bine :lol:

Sus
Neconectat Profil  

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Acest subiect este închis, nu puteţi modifica mesaje sau să scrieţi răspunsuri viitoare.  [ 2069 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33 ... 104  Următorul

Ora este UTC + 2 [ DST ]