Ultima vizită a fost: Acum este 28 Iun 2025, 17:48

Ora este UTC + 2 [ DST ]

Scrie un subiect nou Acest subiect este închis, nu puteţi modifica mesaje sau să scrieţi răspunsuri viitoare.  [ 1506 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38 ... 76  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Re: Off-topic miresici de iulie 2010 (VI)
MesajScris: 02 Noi 2010, 01:12 
Veteran

SimoBobo scrie:
Medicii rad de tine cand te duci si ceri analize....am patit asta si continui sa aud ca se intampla(ramai tu insarcinata si apoi discutam)....asa ca "doctor google"cum imi place mie sa-i spun este un medic foarte bun...bineanteles in situatiile care permit asta !!!
Este foarte foarte greu in zilele noastre sa gasesti un medic cu adevarat profesionist si care sa-si faca meseria cu dragoste !!!Eu in afara de oncologul mamicutei mele dragi nu am mai intalnit si Slava Domnului daca nici eu n-am mai umblat prin medici......pfffffffffffffff
Imi place sa ma informez "de pe teren",de la oameni care-au trait experientele :)
Asa sa fie draga mea Laura :flowers:

Cata dreptate ai Simo... e ceva perfect normal sa faci analize inainte de a incerca sa ramai gravida...dar daca nici medicii nu gandesc asa.... :wall: am avut si eu destule experiente urate cu medici incompetenti...

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 02 Noi 2010, 07:09 
Diva

Simo eu nu mi-am facut nici o analiza inainte sa incerc sa raman...nici cu Alexia si nici acum...aici nu se recomanda nimic...mi-au facut dupa ce am ramas, in primele 7 sapt...aici numai se recomanda sa incepi sa iei vitamine prenatale cu cateva luni inainte sa ramai insarcinata...ups pe care eu tot uit sa le iau...

Laura...sa stii ca, cam o ora imi ia si mie sa ies din casa :(

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 02 Noi 2010, 09:35 
Diva

SimoBobo scrie:
Medicii rad de tine cand te duci si ceri analize....am patit asta si continui sa aud ca se intampla(ramai tu insarcinata si apoi discutam)....asa ca "doctor google"cum imi place mie sa-i spun este un medic foarte bun...bineanteles in situatiile care permit asta !!!
Este foarte foarte greu in zilele noastre sa gasesti un medic cu adevarat profesionist si care sa-si faca meseria cu dragoste !!!Eu in afara de oncologul mamicutei mele dragi nu am mai intalnit si Slava Domnului daca nici eu n-am mai umblat prin medici......pfffffffffffffff
Imi place sa ma informez "de pe teren",de la oameni care-au trait experientele :)

Simo, trebuie sa gasesti un medic bun care sa-ti dea o lista cu analize care trebuie facute inainte de a ramane insarcinata. Sunt o serie de analize de sange, testul Papanicolau, o analiza de secretie si sigur iti va recomanda sa iei acid folic sau vitamine prenatale inainte sa ramai gravida. Insa un doctorul ar trebui sa stie cel mai bine ce analize/medicamente sa-ti dea, depinde foarte mult de starea ta de sanatate, antecedente etc. Nu imi vine sa cred ca in secolul asta mai sunt doctori care sa spuna "ramai tu gravida si apoi vedem" :wall: Astia nu-si merita titlul de doctor.

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 02 Noi 2010, 09:54 
Diva

SimoBobo scrie:

Simo, oricum nu trebuie sa faci multe analize.Eventual TORCH-ul sa il faci inainte sa ramai insarcinata.Restul analizelor , le faci in primul semestru de sarcina, cu trimitere de la medicul de familie.In mod normal, daca sunt fonduri trebuie sa fie gratuite.Acelasi set de analize se face si in ultimul trimestru de sarcina.
Sa incepi sa iei acid folic.,...cand iti amintesti... :)
Ai spus ca ai un medic bun la Constanta.
In rest...Doamne ajuta sa iasa cat mai repede si sa fie totul perfect.

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 02 Noi 2010, 09:58 
Diva

buna fetelor!
si eu am avut aceeasi obsesie ca si tine Simo...sa-mi fac toate analizele inainte sa raman gravida si din pacate am primit si eu cam acelasi raspuns...mi se pare o mare tampenie...toata lumea vorbeste ca este mai bine sa prevenim decat sa tratam bolile si cand te duci sa-ti faci ceva pt ca tu esti constient de ce se poate intampa ei zic ca nu trebuie sa faci nimic inainte ca si asa trebuie sa le faci dupa ce ramai gravida...eu am facut cam toate analizele inainte sa raman insarcinata dar a trebuit sa le fac si dupa ce am ramas...eu iti urez multa sanatate si un bb cat mai curand %%-

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 02 Noi 2010, 10:03 
Diva

Bamba scrie:
Simo eu nu mi-am facut nici o analiza inainte sa incerc sa raman...nici cu Alexia si nici acum...aici nu se recomanda nimic...mi-au facut dupa ce am ramas, in primele 7 sapt...aici numai se recomanda sa incepi sa iei vitamine prenatale cu cateva luni inainte sa ramai insarcinata...ups pe care eu tot uit sa le iau...

Laura...sa stii ca, cam o ora imi ia si mie sa ies din casa :(

cand era Erika mica abia asteptam sa se faca mai mare pt ca mi se parea ca este mai usor si mai bine dar acum imi dau seama ca nu este asa...noi inca nu suntem foarte mari dar diferenta se simte...in momentul cand s-a ridicat in picioruse nu mai are stare...inainte o puneai intr-un loc si acolo statea...ma gandesc ce va urma cand v-a incepe sa mearga...

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 02 Noi 2010, 11:01 
Diva

lily scrie:
buna fetelor!
si eu am avut aceeasi obsesie ca si tine Simo...sa-mi fac toate analizele inainte sa raman gravida si din pacate am primit si eu cam acelasi raspuns...mi se pare o mare tampenie...toata lumea vorbeste ca este mai bine sa prevenim decat sa tratam bolile si cand te duci sa-ti faci ceva pt ca tu esti constient de ce se poate intampa ei zic ca nu trebuie sa faci nimic inainte ca si asa trebuie sa le faci dupa ce ramai gravida...eu am facut cam toate analizele inainte sa raman insarcinata dar a trebuit sa le fac si dupa ce am ramas...eu iti urez multa sanatate si un bb cat mai curand %%-

parerea mea e ca nu e obsesie asta ....mie mi se pare normal sa faci un set de analize complet inainte de a te hotari sa ramai insarcinata si nu sunt de acord cu medicii care trantesc faza "ramai tu insarcinata si apoi discutam"

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 02 Noi 2010, 11:17 
Diva

serene scrie:
parerea mea e ca nu e obsesie asta ....mie mi se pare normal sa faci un set de analize complet inainte de a te hotari sa ramai insarcinata si nu sunt de acord cu medicii care trantesc faza "ramai tu insarcinata si apoi discutam"

asta vroiam si eu sa scriu :ok: Si mie mi se pare normal sa iti faci analizele inainte, nu cred ca e obsesie

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 02 Noi 2010, 11:38 
Diva

SweetNicoleta scrie:
asta vroiam si eu sa scriu :ok: Si mie mi se pare normal sa iti faci analizele inainte, nu cred ca e obsesie

pai este perfect normal sa-ti faci analizele inainte sa ramai gravida numai ca uni medicii nu iti prescriu asta...am zis obsesie pt ca eu nu am tinut sub nici o forma cont de ce au zis ei...m-am incapatanat si am facut asa cum am vrut eu chiar daca a trebuit sa fac aceleasi analize de 2 ori in 2 luni...mi se pare foarte aiurea chestia asta pt ca poti sa ai ceva probleme banale poate de care sa nu sti si sa nu poti sa duci sarcina pana la capat sau sa te chinui toata perioada pt ca nu poti sa faci nimic in acea perioada...din pacate se intampla multe din aceasta cauza pt ca sunt foarte putine persoane care fac ceva inainte sa ramana gravine si asta este in primul rand vina medicilor

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 02 Noi 2010, 11:43 
Moderator Ghidul Miresei

Buna dimineata :flowers:

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 02 Noi 2010, 12:25 
Diva

serene scrie:

nu e obsesie, dar sunt analize care se fac in timpul sarcinii si sunt gratuite.Eu nu merg foarte des la medic si nici nu vreau sa fac asta de acum incolo.Am facut doar ceea ce era necesar.Daca ar fi sa repet experienta , as face la fel.E adevarat ca poate am fost norocoasa, dar nu vad de ce sa fac analizele care se fac in primul trimestru de sarcina inainte.

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 02 Noi 2010, 12:26 
Diva

SimoBobo scrie:
Scumpele mele toata ziulica ati vorbit de bebe,pamapers,scoici etc :, asa pofta mi-ati facut si placere sa va citesc :flowers:
Eu maine imi fac programare la ginecologul meu in Constanta pentru un examen complet si acu am stat vreo 2 ore pe net si mi-am facut lista cu analizele de sange recomandate inainte de a ramane insarcinata....vreau sa fac sau cel putin sa incerc sa fac totul ca la carte,sa fiu informata si sa stiu tot ce trebuie!!!
Saptamana asta ma duc si la analize,cred ca le voi plati nu mai am chef sa stau pe la cozi si la medicul de familie care oricum imi acopera doar cele mai ieftine analize...asa ca mare economie nu fac.
Astept de la voi mamicilor sfaturi,completari tot ce credeti ca e util si ar trebui sa stiu :flowers:
In mod normal poate nu m-as agita asa dar nu ma simt prea bine iar suferinta si disperarea in care traiesc secunda de secunda...bine nu cred ca-mi fac in nici un caz !!!
Azi am avut o zi linistita,am avut puterea sa ma rup,sa sper,sa visez la viata mea in viitor....de maine imi reiau "tabieturile"... :-S

buna fetele!!!
simo cum se numeste ginecologul tau din Constanta? e bun?

p.s.: nici eu nu am facut nici un fel de analiza inainte de a ramane insarcinata,doar acid folic am luat timp de 3 luni de zile inainte de a fi gravida,dupa nu am mai putut,il varsam si pe ala

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 02 Noi 2010, 15:00 
Diva

Eu nu ma refer la analizele din primul trimestru de sarcina nicidecum....ci la analizele necesare inainte de a concepe un copil,mi se pare mai mult decat normal sa stiu si eu starea mea de sanatate mai ales daca nu ma simt prea bine....vreau sa fiu mai mult decat sigura ca ce tine de mine fac absolut totul sa incep bine cu sarcina.
Sa ma asigur ca n-am o infectie urinara,sa ma asigur ca stau bine cu Ca,Mg,Fe,Vit....Rh-ul,VSH,toxoplasmoza,indicii de rubeola,chlamidya,HIV,Imunitate,Hepatita B si C....etc plus un consult ginecologic amanuntit....
Bine sau nu eu asa voi face pentru ca asa consider eu ca trebuie pentru mine ! :flowers:

Nemaiavand la cine sa se-nchine" (pentru mami...vesnic in inima mea !!!)

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 02 Noi 2010, 15:49 
Diva

pai exact astea sunt analizale din primul trimestru Simo...Papanicolau ar trebui sa fie facut in fiecare an fetelor ca si parte din controlul anual...plus repetat inca o data in timpul sarcinii

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 02 Noi 2010, 16:30 
Diva

buna fetelor
Simo f bine faci, eu la fiecare inceput de an fac test papa, secretii si examen gineco, anu asta am fost la 2 dr sa stiu ce analize mi-ar trebui cu gandu daca raman sa fiu eu linistita si sau uitat chioras la mine, cica tu ramai intai si dupa mai vedem :unsure:
unii zau nu isi merita meseria de doctor
succes la toate care va doriti un bebe %%-

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 02 Noi 2010, 16:57 
Diva

amely85 scrie:
buna fetelor
Simo f bine faci, eu la fiecare inceput de an fac test papa, secretii si examen gineco, anu asta am fost la 2 dr sa stiu ce analize mi-ar trebui cu gandu daca raman sa fiu eu linistita si sau uitat chioras la mine, cica tu ramai intai si dupa mai vedem :unsure:
unii zau nu isi merita meseria de doctor
succes la toate care va doriti un bebe %%-

succes si tie amely.....vad ca ai inceput pregatirile.....sa de-a domnul sa vi se indeplineasca dorinta fetelor......ca tare e frumos sa fii mamica.....
testul papanicolau il fac si eu anual acum...

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 02 Noi 2010, 19:04 
Diva

eu cred ca analizele dinainte de sarcina au un rost doar in cazurile alea norocoase care raman rapid insarcinate...ca daca dureaza luni/ani care mai e valabilitatea analizelor? poate din cauza asta nu se recomanda prea multe teste in detaliu inainte...doar cele care ar trebui facute anual (parte din controlul anual ginecologic - pe care multa lume nu il face)

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 02 Noi 2010, 19:23 
Diva

Bamba scrie:
eu cred ca analizele dinainte de sarcina au un rost doar in cazurile alea norocoase care raman rapid insarcinate...ca daca dureaza luni/ani care mai e valabilitatea analizelor? poate din cauza asta nu se recomanda prea multe teste in detaliu inainte...doar cele care ar trebui facute anual (parte din controlul anual ginecologic - pe care multa lume nu il face)

mare dreptate ai Gabi....niciodata nu poti stii ca intr-o luna 2,3 vei fii gravida...desi asa ne-am dori sa fie cat mai repede si usor,nu la toate se intampla asa repede minunea si atunci daca ar dura 1 an,ce faci? reiei analizele inca odata? eu zic ca au dreptate si dr astia,nu spun ei degeaba chiar si aici mi s-a intamplat mie personal sa aud faimoasa fraza: ''intai fii tu gravida si vedem dupa cu analizele''

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 02 Noi 2010, 21:24 
Diva

Da dragele mele asa este aveti si voi mare dreptate,de aceea ma pregatesc eu asa intens pentru ca sunt foarte sigura,optimista si increzatoare ca ne va iesi din prima :) ....eu prefer sa previn decat sa ma trezesc deja insarcinata si cu nu stiu ce probleme pe care le-as fi putut evita.Sunt constienta si informata ca orice se poate intampla dar...macar ce tine de mine si nu de natura,Dzeu,voia sortii sau altele sa fie "ca la carte" cum imi place mie sa spun si sa fac !!! :flowers:

Nemaiavand la cine sa se-nchine" (pentru mami...vesnic in inima mea !!!)

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 02 Noi 2010, 22:10 
Diva

mare dreptate ai gabi, poti sa fii ca mine, fac analizele, totu ok numa ca de la inceputul anului sunt ceva luni si inca nimic :~*
asta e, nu imi mai bat capu, unii nu au bafta sa le iasa din prima :-`

Sus
Neconectat Profil  

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Acest subiect este închis, nu puteţi modifica mesaje sau să scrieţi răspunsuri viitoare.  [ 1506 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38 ... 76  Următorul

Ora este UTC + 2 [ DST ]