Ultima vizită a fost: Acum este 28 Iun 2025, 14:26

Ora este UTC + 2 [ DST ]

Scrie un subiect nou Acest subiect este închis, nu puteţi modifica mesaje sau să scrieţi răspunsuri viitoare.  [ 1506 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40 ... 76  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Re: Off-topic miresici de iulie 2010 (VI)
MesajScris: 03 Noi 2010, 16:29 
Diva

Bamba scrie:
ai dreptate Laura...orice femeie care e activa pe plan sexual TREBUIE sa isi faca un control anual ginecologic care sa includa papanicolau si un examen al sanilor...aici s-ar depista ce boli cu transmitere sexuala ar avea...in rest, analizele de sange in timpul sarcinii...poate toxoplasmoza...aia nu stiu cum se depisteaza...dar si acolo parca numai cele care au pisici ar trebui sa o faca nu?

Da, cred ca nu exista sanse sa aiba toxolpasma o femeie care nu intra in contact cu pisici, papagali sau alte animale.Eu mi-am facut si toxoplasma si rubeola si citomegalovirus si herpes.Le-am facut si pe astea dupa ce am ramas insarcinata, pt ca nu m-am asteptat sa raman asa de repede.Dar, cred ca e preferabil sa se faca inainte.

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 03 Noi 2010, 17:11 
Diva

laura_sandu scrie:

Da, cred ca nu exista sanse sa aiba toxolpasma o femeie care nu intra in contact cu pisici, papagali sau alte animale.Eu mi-am facut si toxoplasma si rubeola si citomegalovirus si herpes.Le-am facut si pe astea dupa ce am ramas insarcinata, pt ca nu m-am asteptat sa raman asa de repede.Dar, cred ca e preferabil sa se faca inainte.

Toxoplasmoza este produsa de un mic parazit care produce infectia la animale si mamifere, inclusiv la oameni. Pisicile sunt singurele purtatoare vii ale parazitului. Cand o pisica este infectata, materiile ei fecale contin oua de Toxoplasma gondii pe o perioada de aproximativ 2 saptamani. Aceste oua pot supravietui pana la 18 luni in pamantul umed. Ouale din sol pot contamina apa si plantele. :!: Pisicile care nu parasesc niciodata locuinta si nu prind soareci nu pot fi infectate cu Toxoplasma gondii :!: Toxoplasmoza poate apare la oameni prin intermediul apei sau mancarii contaminate cu materii fecale ale pisicilor.Cele mai frecvente moduri de transmitere sunt:
-ingestia de oua: o persoana poate fi infectata pe cale fecal-orala, prin atingerea oricarui obiect care a venit in contact cu materiile fecale ale unei pisici infectate; aceasta se poate intampla cand este curatat vasul cu nisip al pisicii sau dupa gradinaritul in locurile unde o pisica infectata a defecat; transmiterea se poate realiza prin alimente contaminate cum sunt legumele nespalate sau prin intermediul mainilor murdare
-consumul de carne infestata: parazitul poate infesta intestinele umane daca carnea nu a fost inghetata inainte de preparare sau nu a fost preparata termic suficient.Riscul de a dezvolta toxoplasmoza poate fi redus prin evitarea posibilelor contacte cu sursele de infectie.
Riscul poate creste cand:
-se consuma carne insuficient preparata termic sau orice alta mancare care a ajuns in contact cu carnea cruda; orice tip de carne poate fi infectata
-se consuma fructe, legume sau apa contaminata (le mincati direct din copac,taraba)
-se consuma mancare cu mainile nespalate sau cu ustensile ce au fost in contact cu carnea cruda
-se curata cutia cu nisip a pisicii fara ca mainile sa fie spalate ulterior sau daca se respira praf provenind de la nisipiul din cutia pisicii
-se executa activitati ca gradinaritul si agricultura, fara ca apoi mainile sa fie spalate; parazitul poate supravietui in sol luni intregi.
Asa ca nu dati vina pe pisica tinuta in casa si care nu umbla aiurea,care e vaccinata ,deparazitata si spalata.

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 03 Noi 2010, 17:17 
Diva

V-am scris asta pentru ca sint "mama" de pisici si cind am hotarit sa fac un bebe,in primul rind am vorbit cu veterinarul,care m-a lamurit exact despre chestia asta,spiunindu-mi ca am mai multe sanse sa iau toxoplasmoza de pe un mar din livada,daca gust carnea si amestecul crud din sarmale, decit de la mitza mea super verificata si vaccinata,care sta in casa..Asa cum ne preocupam de sanatatea noastra,trebuie sa avem grija si de animalutele noastre,pentru ca nu doar noi luam boli de la ele,ci si ele de la noi.e un cerc vicios

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 03 Noi 2010, 18:01 
Diva

mariko scrie:
V-am scris asta pentru ca sint "mama" de pisici si cind am hotarit sa fac un bebe,in primul rind am vorbit cu veterinarul,care m-a lamurit exact despre chestia asta,spiunindu-mi ca am mai multe sanse sa iau toxoplasmoza de pe un mar din livada,daca gust carnea si amestecul crud din sarmale, decit de la mitza mea super verificata si vaccinata,care sta in casa..Asa cum ne preocupam de sanatatea noastra,trebuie sa avem grija si de animalutele noastre,pentru ca nu doar noi luam boli de la ele,ci si ele de la noi.e un cerc vicios

foarte bine explicat Alina :D , nu stiu dc toata lumea are impresia ca doar posesorii de pisici pot avea toxoplasmoza :)

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 03 Noi 2010, 18:34 
Diva

buna fetelor!
este adevarat ca poti sa iei toxoplazmoza daca consumi fructe si legume care nu sunt bine spalate sau daca consumi carne insuficient preparata termic...doctora mea avea un fix cu asta...ea zicea ca pe perioada sarcinii trebuie sa imi fac analiza de toxoplazma din 6 in 6 sapt pt a fii sigura ca nu ma imbolnavesc...mi s-a parut cam mult sa o fac chiar asa de des...am facut-o in primul si in ultimul trimestru de sarcina

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 03 Noi 2010, 20:08 
Diva

Ayrun scrie:

foarte bine explicat Alina :D , nu stiu dc toata lumea are impresia ca doar posesorii de pisici pot avea toxoplasmoza :)

e bine de stiut.Eu chiar nu stiam lucrurile astea.

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 03 Noi 2010, 20:27 
Diva

Ayrun scrie:

pt ca ele sunt purtatoarele parazitului...poate de acolo :) nu neaparat posesorii...dar cei care au pisici sunt expusi la mai mare risc...asta a fost ideea din capul meu :)

Da Anca ai dreptate ca am mai povestit noi pe chestia asta cu analizele anuale...si ii pacat ca nu toate femeile isi fac controalele astea anuale...care hai sa fim seriosi sunt o jumatate de ora pe an...mamografie aici nu se recomanda decat numai dupa 40 de ani...dar parte din examenul resp este palparea sanilor....daca apare ceva, atunci te trimite mai departe la mamografie

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 03 Noi 2010, 20:59 
Diva

[quote="Bamba
pt ca ele sunt purtatoarele parazitului...poate de acolo :) nu neaparat posesorii...dar cei care au pisici sunt expusi la mai mare risc...asta a fost ideea din capul meu :)

[/quote] nu,bamba, nu sunt expusi la mai mare risc posesorii de pisici sau alte animale de companie,poate doar cei indeajuns de inconstienti incit sa nu isi examineze medical prietenii macar de 2-3 ori pe an,amanuntit,cu analize de singe,ecografii...By the way,pisica mea ,cu tot controlul pe care i-l facusem in ianuarie,a facut blocaj uretral in august,i s-au facut analize la ph urina,creatinina,singe,ecografii si abia dupa a fost operata.Deci,o boala pe care o intilnesti si la om.Iar catelusa mea pe care am avut-o acum 10 ani,a luat gripa de la mine si am facut si amigdalita amindoua,de fapt saraca,ea luase de la mine!

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 03 Noi 2010, 21:12 
Diva

Bamba scrie:
Da Anca ai dreptate ca am mai povestit noi pe chestia asta cu analizele anuale...si ii pacat ca nu toate femeile isi fac controalele astea anuale...care hai sa fim seriosi sunt o jumatate de ora pe an...mamografie aici nu se recomanda decat numai dupa 40 de ani...dar parte din examenul resp este palparea sanilor....daca apare ceva, atunci te trimite mai departe la mamografie

da, ai dreptate cu mamografia, eu am facut-o in urma unui control la san si probabil mi-a ramas in cap ca asa se procedeaza

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 04 Noi 2010, 16:32 
Diva

Ayrun scrie:

da, multumim mariko! si eu sunt mare iubitoare de pisici si ma enerveaza cumplit parerea conform careia tb sa te feresti de pisici ca sa nu iei toxoplasmoza...ai mult mai multe sanse s-o iei mancand un fruct nespalat sau o friptura in sange...eu ma intreb daca doctorii explica asa cum tb de ce anume tb sa te feresti cand n-ai anticorpi...ca altfel nu inteleg cum de sunt asa multe persoane care cred prostia asta...

ah, si referitor la analize eu merg pe principiul "better safe than sorry". dc n-ai anticorpi de hepatita a sau b nu-i mai bine sa faci vaccin si pe urma stai linistita? la rubeola la fel...

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 04 Noi 2010, 16:49 
Diva

Bamba scrie:

nu sunt expusi mai tare cei care au pisici...mai expusi sunt aia care nu stiu cum si de unde se ia toxoplasmoza...mie mi se pare ca explicatia alinei concluzioneaza f clar treaba asta...
eu desi am avut pisici toata viata si pun mana pe toate pisicile n-am luat-o...
mamografia inainte de 40 de ani nu e recomandata nicaieri, nu numai in state...cine o face, are un motiv special. se recomanda insa ecografii dc ai de ex un fibrom...

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 04 Noi 2010, 19:31 
Diva

"prostia" cum o numesti tu clarut vine de la faptul ca atunci cand mi-au comandat analizele in timpul sarcinii am fost intrebata daca am pisici...am raspuns ca nu si ca urmare au spus ca nu e necesara toxoplasmoza...daca au verificat pana la urma pt aia sau nu, nu stiu....ca urmare, eu concluzia asta am tras-o...doar pt ca tu ai pisici si esti mai la curent cu subiectul asta (tocmai pt ca ai pisici...ma gandesc daca ai fi fost asa de la curent daca nu ai fi avut), nu inseamna ca restul de noi care nu avem suntem proaste...sau ignorante ca avem asa o parere...

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 04 Noi 2010, 20:30 
Diva

clarut scrie:

mamografia inainte de 40 de ani nu e recomandata nicaieri, nu numai in state...cine o face, are un motiv special. se recomanda insa ecografii dc ai de ex un fibrom...

e uite ca asta eu nu stiam :),

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 04 Noi 2010, 20:58 
Diva

Bamba scrie:
"prostia" cum o numesti tu clarut vine de la faptul ca atunci cand mi-au comandat analizele in timpul sarcinii am fost intrebata daca am pisici...am raspuns ca nu si ca urmare au spus ca nu e necesara toxoplasmoza...daca au verificat pana la urma pt aia sau nu, nu stiu....ca urmare, eu concluzia asta am tras-o...doar pt ca tu ai pisici si esti mai la curent cu subiectul asta (tocmai pt ca ai pisici...ma gandesc daca ai fi fost asa de la curent daca nu ai fi avut), nu inseamna ca restul de noi care nu avem suntem proaste...sau ignorante ca avem asa o parere...

Bamba,greseala e a medicilor,care se multumesc sa te intrebe daca ai sau nu pisica.Pisica e doar o purtatoare si nu in toate cazurile.Ar trebui sa intrebe si ce maninci,unde maninci,pentru ca poti face boala asta de la o salata de fructe dintr-un restaurant,oricit de fitos ar fi.Si ca sa sa dau si un exemplu,cunosc o fata,judecatoare,care a facut toxo in timpul sarcinii fara sa fi avut in viata ei pisica in casa.Pe motivul asta nu i s-a recomandat analiza si a tras-o zdravan in luna a 7a.Medicul meu la prima sarcina mi-a rec s-o fac,indif de cite pisici am avut sau n-as fi avut.Oricum,tine si de anticorpi,ginditi-va la fetele din mediul rural,care lucreaza pamintul,fac curat la animale sau mulg vaca si isi baga mitza botul prin blide,sau nu se spala tot timpul pe miini.Ar insemna ca ele sa faca 100% boala sau copiii lor sa se nasca cu probleme,ceea ce nu se poate aplica .sint copiii de la tara perfect sanatosi,mult mai sanatosi decit ai nostri,tinuti sub clopot de sticla.Mi-am permis sa va spun astea pt ca am cea mai mare experienta ca mama din toate,fiu-meu face acus 6 ani si pt ca m-a interesat problema la momentul respectiv.Sper sa nu va suparati

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 04 Noi 2010, 22:07 
Diva

eu am avut toxoplasmoza acum mai bine de 4 ani cand nu aveam nici o pisica si nici vreun contact cu ele. cand dr. la care am fosgt cu analiza m-a intrebat daca am pisica si i-am raspuns negativ, a concluzionat ca am luat de la tara. nu m-am mai obosit sa-i spun ca nu am rude la tara si deci nu am fost nici macar in vizita acolo...concluzia o trageti singure.

by the way....vrea cineva o pisica mica, de rasa cu ochi albastri?

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 04 Noi 2010, 22:22 
Diva

anidaaa scrie:
by the way....vrea cineva o pisica mica, de rasa cu ochi albastri?

alta pisi? ai pui?

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 04 Noi 2010, 23:22 
Diva

Ayrun scrie:
alta pisi? ai pui?

nu-i a mea (de data asta). un prieten a gasit-o la serviciu aruncata. acasa u poate sa o ia pt ca are caine iar colegii lui vor sa o omoare. m-a rugat pe mine sa ma interesez ca e pecat de ea.

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 05 Noi 2010, 11:37 
Diva

Bamba scrie:

pai eu cred ca e o prostie, indiferent de cine o spune. insa n-am facut pe nimeni prost sau ignorant ... si nu cred ca cine nu stie e prost...ba chiar cred ca e vina doctorilor ca nu explica. acum eu nu inteleg de ce nu iei explicatia ca atare si accepti frumos ca n-ai stiut in loc sa te superi aiurea si sa-mi pui in gura cuvinte pe care nici nu le-am spus si nici nu le-am gandit...
si nu are absolut nicio legatura cu faptul ca eu am pisici. habar n-am avut de toxoplasmoza pana cand am vorbit cu o colega despre asta. dupa care am citit pe net si l-am intrebat pe ginecolog. nu e treaba veterinarului sa-ti explice care e tb cu toxoplasmoza ci a ginecologului...cu atat mai mult cand vrei un copil...

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 05 Noi 2010, 11:39 
Diva

Ayrun scrie:

e uite ca asta eu nu stiam :),

pai nici nu trebuia :) da' stii acum ;)

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 05 Noi 2010, 12:03 
Diva

clarut scrie:

pai eu cred ca e o prostie, indiferent de cine o spune. insa n-am facut pe nimeni prost sau ignorant ... si nu cred ca cine nu stie e prost...ba chiar cred ca e vina doctorilor ca nu explica. acum eu nu inteleg de ce nu iei explicatia ca atare si accepti frumos ca n-ai stiut in loc sa te superi aiurea si sa-mi pui in gura cuvinte pe care nici nu le-am spus si nici nu le-am gandit...
si nu are absolut nicio legatura cu faptul ca eu am pisici. habar n-am avut de toxoplasmoza pana cand am vorbit cu o colega despre asta. dupa care am citit pe net si l-am intrebat pe ginecolog. nu e treaba veterinarului sa-ti explice care e tb cu toxoplasmoza ci a ginecologului...cu atat mai mult cand vrei un copil...

stai mai...de ce te-ai atacat asa?Nu cred ca Gabi s-a suparat.Este o impresie generala treaba asta cu toxoplasma si cu pisicile.Oricum, medicii buni nu te intreaba daca ai pisica sa te puna sa faci analizele de toxoplasma.Pur si simplu trebuie sa le faci.
Nu trebuie sa te superi.Cred ca pana la urma toata lumea a inteles postarea Alinei(Mariko), care a fost foarte detaliata.

Sus
Neconectat Profil  

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Acest subiect este închis, nu puteţi modifica mesaje sau să scrieţi răspunsuri viitoare.  [ 1506 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40 ... 76  Următorul

Ora este UTC + 2 [ DST ]