Ultima vizită a fost: Acum este 28 Iun 2025, 17:32

Ora este UTC + 2 [ DST ]

Scrie un subiect nou Acest subiect este închis, nu puteţi modifica mesaje sau să scrieţi răspunsuri viitoare.  [ 1355 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51 ... 68  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Re: Discutii generale Vol. 8
MesajScris: 02 Iun 2011, 10:33 
Diva

amely85 scrie:
buna ziua
Ramo sa fii sanatoasa si tu si bebe, sa ai o sarcina cat mai usoara :hug: :flowers:
eu nu am gasit pana acum un doctor sau o asistenta care sa te refuze cand le dai bani, sunt obisnuita cu treaba asta de la portar pana la dr sa dau bani de cand intru in spital, cu parere de rau dar avem un sistem medical deplorabil si infect :wall:
ma jur ca intr-o zi numai platesc nimic la CAS, sa vad ce imi fac??

Oricum ii dam degeaba banii astia la CAS...

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 02 Iun 2011, 10:41 
Diva

mariko, din toti asigurati la stat care platesc CAS asta, intra doar 20% cu adevarat in sanatate, restu de 80% Dumnezeu stie unde se duc ca in sanatate nu :wall:
oricum o sa ma uit in lege poate gasesc o chichita din asta, eu una nu vreau sa platesc un serviciu de care nu sunt multumita deloc, mai bine gestionez banii spre o clinica privata si stiu cand am o problema cu dau peste excesul de zel al unor asistente si doctori preocupati de plic :curse:
unde mai pun ca la noi infirmierele sunt mai ceva ca doctorii, vor bani si daca intra in salon sa schimbe un pansament :cry:

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 02 Iun 2011, 10:44 
Diva

amely85 scrie:
mariko, din toti asigurati la stat care platesc CAS asta, intra doar 20% cu adevarat in sanatate, restu de 80% Dumnezeu stie unde se duc ca in sanatate nu :wall:
oricum o sa ma uit in lege poate gasesc o chichita din asta, eu una nu vreau sa platesc un serviciu de care nu sunt multumita deloc, mai bine gestionez banii spre o clinica privata si stiu cand am o problema cu dau peste excesul de zel al unor asistente si doctori preocupati de plic :curse:
unde mai pun ca la noi infirmierele sunt mai ceva ca doctorii, vor bani si daca intra in salon sa schimbe un pansament :cry:

mie una nu mi se pare ca intra nici 20%...e pur si simplu jalnic :sad:

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 02 Iun 2011, 10:49 
Diva

Neata!Ce de viitoare mamici pe forum!Gabi,Mariko,Simo si Ramo va urez sarcini cat mai usoare!felicitari!!! :flowers:

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 02 Iun 2011, 12:38 
Diva

ral_ct scrie:
Neata!Ce de viitoare mamici pe forum!Gabi,Mariko,Simo si Ramo va urez sarcini cat mai usoare!felicitari!!! :flowers:

multumesc de urari,Ralu! am pus pe facebook burtica mea invizibila:))

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 02 Iun 2011, 13:00 
Diva

la un spital din bucuresti, dupa operatia surorii mele, anestezistul i-a spus mamei ca le este foame dupa operatie si sa le cumpere niste pui la rotisor si alte chestii si culmea...i-a si aratat pe geam de unde :wall: S-a uitam mama, dar s-a dus sa le cumpere, doar era vorba de fiica ei si de sanatatea ei.
Cand a facut tata infard, in brasov medicul nici nu s-a uitat la el pt ca probabil nu au cotizat destul. In schimb, cand s-a operat in cluj pe cod, tot respectul pt personalul medical de acolo

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 02 Iun 2011, 13:06 
Diva

SweetNicoleta scrie:
la un spital din bucuresti, dupa operatia surorii mele, anestezistul i-a spus mamei ca le este foame dupa operatie si sa le cumpere niste pui la rotisor si alte chestii si culmea...i-a si aratat pe geam de unde :wall: S-a uitam mama, dar s-a dus sa le cumpere, doar era vorba de fiica ei si de sanatatea ei.
Cand a facut tata infard, in brasov medicul nici nu s-a uitat la el pt ca probabil nu au cotizat destul. In schimb, cand s-a operat in cluj pe cod, tot respectul pt personalul medical de acolo

E infarct, nu infard :flowers:

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 02 Iun 2011, 13:07 
Diva

Ayrun scrie:

E infarct, nu infard :flowers:

:~* :~* :~* ai dreptate, am scris in graba :~*

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 02 Iun 2011, 19:38 
Diva

Buna seara dragelor :flowers:
As putea sa scriu o carte in 10 volume despre sistemul medical din Romania si experientele traite,este mare pacat ca s-a ajuns aici,este mare pacat ca oameni care ar trebui respectati,oameni care invata 6 ani de zile pentru meseria asta au ajuns sa-si bata joc in halul asta de cei ce ajung a le fi pacienti...eu in toata viata mea de pana acum am cunoscut doar 2 medici adevarati,oameni cu suflet,destepti si care-si fac meseria cu toata daruirea.Restul experientelor sunt jalnice,de la infirmiere la asistente si medici.
Cu siguranta mai sunt medici buni prin tara dar cu ce-am interactionat eu n-am cunoscut decat 2 din cateva sute cred(medicul meu ginecolog care e in Constanta si medicul oncolog care s-a ocupat de mami in Bucuresti) !!! Eu sunt si putin marcata de treaba asta pentru ca acum 4 ani am fost la 2 minute de moarte(dupa cum s-a exprimat medicul care m-a salvat)...asta dupa 1 saptamana de zacut in casa si 2 in spital,din ce in ce mai rau,asistata de 4 medici care ma tratau gresit,TOTI 4 !!!Mi-au dat medicamentatie la care eram alergica si in plus au interactionat medicamente care creeaza alte alergii impreuna...am intrat in soc anafilactic,cu puls lipsa.A fost o experienta teribila pentru mine si familia mea,mama era disperata,nimeni nu stia ce am iar eu slabisem 7 kg,nu dormeam,nu mancam si plangeam de dureri(cap,stomac,mancarimi si usturimi la nivelul pileii dar insuportabile,simteam ca ajung la nebunie,ma bagam la 4 dimineata in cada cu apa rece etc....).Cand am intrat in soc era sora mea cu mine care a lesinat.Am ramas cu sechele din toata nebunia asta,nu pot lua absolut nici un fel de antibiotic de atunci si de cate ori am o infectie de orice fel am de tras destul de rau,am migrene teribile care dureaza cate 4 zile si sistemul meu imunitar e mai tot timpul la pamant.De atunci mi-am jurat ca eu la medic in Tulcea nu mai merg cat oi trai in viata asta a mea si chiar nu merg decat strict in sistemul privat care e destul de putin dezvoltat la noi in oras dar vad ca la mine la colt se construieste o clinica privata.Si nu va mai plictisesc cu operatia mea de apendicita suferita la 17 ani,alta aventura pe muchie de cutit(din cauza unei erori medicale de administrare a anestezicului,mi-a luat 2 luni ca sa pot merge singura in picioare,slabisem 10 kg si multe altele)
Ca sa nu mai zic prin cate am trecut cu mama....o Doamne nici nu vreau sa-mi amintesc,daca ai o boala grava in Romania traiesti iadul pe pamant la propriu!!!
Ca si Laura si eu ma axez numai pe sistemul privat,prefer sa fac sacrificii si sa platesc pentru tot ca sa fiu tratata omeneste.
Astea-s vremurile in care traim,sunt oameni si oameni,trairi si trairi....unii sunt salvati de medici,altii omorati dintr-o greseala si tot asa.Ideal ar fi sa nu avem nevoie de ei dar la ce vremuri traim acum...e mai greu,asa ca...sanatate multa va doresc fetelor :hug:

Nemaiavand la cine sa se-nchine" (pentru mami...vesnic in inima mea !!!)

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 02 Iun 2011, 22:37 
Diva

doamne fereste tu Simo!! si partea mai proasta ii ca nu sunt trasi la raspundere...de asta continua sa faca asa ceva...pt ca nu li-i frica de ce li s-ar intampla intr-o societate sanatoasa si intr-un sistem pus la punct...pai le-ar trebui suspendat dreptul de a profesa pt chestii din astea...eu inteleg ca a gresi ii omenesc...dar de acolo si pana la a trata cu indiferenta sau mai stiu eu cum e cale lunga :( ff trist

si eu cu Alexia cand a avut o raceala in Rom tot la cabinet privat m-am dus cu ea :(

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 02 Iun 2011, 23:13 
Diva

SimoBobo scrie:
As putea sa scriu o carte in 10 volume despre sistemul medical din Romania si experientele traite,este mare pacat ca s-a ajuns aici,este mare pacat ca oameni care ar trebui respectati,oameni care invata 6 ani de zile pentru meseria asta au ajuns sa-si bata joc in halul asta de cei ce ajung a le fi pacienti...eu in toata viata mea de pana acum am cunoscut doar 2 medici adevarati,oameni cu suflet,destepti si care-si fac meseria cu toata daruirea.Restul experientelor sunt jalnice,de la infirmiere la asistente si medici.
Cu siguranta mai sunt medici buni prin tara dar cu ce-am interactionat eu n-am cunoscut decat 2 din cateva sute cred(medicul meu ginecolog care e in Constanta si medicul oncolog care s-a ocupat de mami in Bucuresti) !!! Eu sunt si putin marcata de treaba asta pentru ca acum 4 ani am fost la 2 minute de moarte(dupa cum s-a exprimat medicul care m-a salvat)...asta dupa 1 saptamana de zacut in casa si 2 in spital,din ce in ce mai rau,asistata de 4 medici care ma tratau gresit,TOTI 4 !!!Mi-au dat medicamentatie la care eram alergica si in plus au interactionat medicamente care creeaza alte alergii impreuna...am intrat in soc anafilactic,cu puls lipsa.A fost o experienta teribila pentru mine si familia mea,mama era disperata,nimeni nu stia ce am iar eu slabisem 7 kg,nu dormeam,nu mancam si plangeam de dureri(cap,stomac,mancarimi si usturimi la nivelul pileii dar insuportabile,simteam ca ajung la nebunie,ma bagam la 4 dimineata in cada cu apa rece etc....).Cand am intrat in soc era sora mea cu mine care a lesinat.Am ramas cu sechele din toata nebunia asta,nu pot lua absolut nici un fel de antibiotic de atunci si de cate ori am o infectie de orice fel am de tras destul de rau,am migrene teribile care dureaza cate 4 zile si sistemul meu imunitar e mai tot timpul la pamant.De atunci mi-am jurat ca eu la medic in Tulcea nu mai merg cat oi trai in viata asta a mea si chiar nu merg decat strict in sistemul privat care e destul de putin dezvoltat la noi in oras dar vad ca la mine la colt se construieste o clinica privata.Si nu va mai plictisesc cu operatia mea de apendicita suferita la 17 ani,alta aventura pe muchie de cutit(din cauza unei erori medicale de administrare a anestezicului,mi-a luat 2 luni ca sa pot merge singura in picioare,slabisem 10 kg si multe altele)
Ca sa nu mai zic prin cate am trecut cu mama....o Doamne nici nu vreau sa-mi amintesc,daca ai o boala grava in Romania traiesti iadul pe pamant la propriu!!!
Ca si Laura si eu ma axez numai pe sistemul privat,prefer sa fac sacrificii si sa platesc pentru tot ca sa fiu tratata omeneste.
Astea-s vremurile in care traim,sunt oameni si oameni,trairi si trairi....unii sunt salvati de medici,altii omorati dintr-o greseala si tot asa.Ideal ar fi sa nu avem nevoie de ei dar la ce vremuri traim acum...e mai greu,asa ca...sanatate multa va doresc fetelor :hug:

si nu le-ai facut nicio plangere? i-ai lasat asa?

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 02 Iun 2011, 23:41 
Diva

Bamba scrie:
si partea mai proasta ii ca nu sunt trasi la raspundere...de asta continua sa faca asa ceva...pt ca nu li-i frica de ce li s-ar intampla intr-o societate sanatoasa si intr-un sistem pus la punct...pai le-ar trebui suspendat dreptul de a profesa pt chestii din astea...eu inteleg ca a gresi ii omenesc...dar de acolo si pana la a trata cu indiferenta sau mai stiu eu cum e cale lunga :( :(

pai cam asta e prostia, ca nimeni nu are curaj sa-i infrunte, rare sunt cazurile, si o mare parte au facut-o abia dupa ce-au pierdut o persoana draga. asa cum zici, ar trebui suspendati. dar si cu privatul asta e cu dus si-n-tors, pt ca sunt medici care lucreaza si la stat si la privat, si dai nas in nas cu ei si colo si dincolo :-S .

am inteles acum ca trebuie sa aleaga, ori la stat, ori la privat si se pare ca mai toti medicii se indreapta spre privat, iar la stat raman rezidentii :(

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 03 Iun 2011, 00:23 
Diva

De ce sa fie aia o problema? Si aici dr merg si in spitale mai ales cand au pacienti acoło.

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 03 Iun 2011, 08:30 
Diva

SimoBobo scrie:

Simona,si eu sunt alergica la toate antibioticele,iar anul trecut cind am pierdut sarcina am spus lucrul asta de la internare...iar rezultatul a fost:administrare de antibiotic! :wall: Am intrat in soc anafilactic si ei ma intrebau pe mine ce sa-mi dea.Asa ca nu ma mai mira nimic din sistemul de stat.De fiecare data am la mine document scris de medic in care precizeaza alergia la absolut toate antibioticele si xilina,lidocaina,pentru ca singura anestezie care mi se poate face e cea prin inhalare.Dar asta nu inseamna ca vor tine cont,in caz de ceva,Doamne fereste.Ei trebuie sa bage pacientul in mormant si apoi sa realizeze ca omul ala are niste sensibilitati

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 03 Iun 2011, 08:34 
Diva

Ayrun scrie:

pai cam asta e prostia, ca nimeni nu are curaj sa-i infrunte, rare sunt cazurile, si o mare parte au facut-o abia dupa ce-au pierdut o persoana draga. asa cum zici, ar trebui suspendati. dar si cu privatul asta e cu dus si-n-tors, pt ca sunt medici care lucreaza si la stat si la privat, si dai nas in nas cu ei si colo si dincolo :-S .

am inteles acum ca trebuie sa aleaga, ori la stat, ori la privat si se pare ca mai toti medicii se indreapta spre privat, iar la stat raman rezidentii :(

pai ...e logic sa se indrepte spre privat.Si eu as face la fel in locul lor.

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 03 Iun 2011, 08:47 
Diva

Haideti sa nu ne mai gandim la lucruri urate...e o zi noua,va invit la o cafea,sa fiti vesele ca incepe week-endul(nu si pt mine,ca sunt de serviciu), asa ca "Buna dimineata!"Pina la 12 am si eu timp sa respir,apoi plec lpe baricade pina diseara la 10 :(

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 03 Iun 2011, 09:03 
Diva

mariko scrie:
Haideti sa nu ne mai gandim la lucruri urate...e o zi noua,va invit la o cafea,sa fiti vesele ca incepe week-endul(nu si pt mine,ca sunt de serviciu), asa ca "Buna dimineata!"Pina la 12 am si eu timp sa respir,apoi plec lpe baricade pina diseara la 10 :(

Da.....si noi avem din nou drum lung de facut azi.Maine suntem la Zalau la botezul nepotelului lui Ionut.(baiatul fratelui sau mai mare).
Mi-e asa o groaza de drumurile astea.Asta e unul dintre motivele pt care nu imi place ca ne-am mutat aici....trebuie sa facem atatea ore pana acasa la familie...

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 03 Iun 2011, 09:05 
Diva

mariko scrie:

neata, vin si eu la cafea, m-am tot trezit de la 6 pana pe la 8 si acum sunt franta :blink:

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 03 Iun 2011, 09:21 
Diva

eu mi-am scos covorul pe blcon la uscat :cry: Ieri am plecat si am lasat deschis balconul la sufragerie,era suuper cald si spre seara a plouat tare,in rafale,iar sufrageria mea s-a inundat pina la jumatate...acum stau cu parchetul gol si miroase a ud:))

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 03 Iun 2011, 10:59 
Diva

Neata si de la mine.Am incercat Anca dar peste tot ni se spunea acelasi lucru:sa o lasam balta ca sunt si ei oameni si ca mai gresesc si nu ne va da nimeni dreptate,e o mafie si cu astia,se apara toti intre ei.Sau mai era optiunea sa angajam un avocat foarte bun care costa o avere in astfel de cazuri si nu era nici asta o posibilitate,asa ca am zis sarumana c-am trecut si de asta,i-am evitat maxim posibil si cam atat.Daca acum Doamne fereste s-ar intampla ceva de genul....as merge pana in panzele albe sa-mi fac dreptate mie sau cuiva drag(acum gandesc altfel,am alta pregatire,am trait alte experiente)Pai cat am umblat cu mama(Tulcea,Constanta,Bucuresti)pe la medici,nu am acceptat absolut nici o rautate,nici cel mai mic semn de neprofesionalism,sau ceva ce eu consideram ca ar fi o greseala pentru tratamentul ei.Pe medicul de la Tulcea,oncologul...l-am scuipat si l-am facut javra ordinara,am luat-o pe mama de mana si am plecat cu ea la Bucuresti apoi.Ca el nu a auzit domnule de chimioterapia asta de care-i spun eu si ca nu se face nici hidratare si de fata cu mama a spus sa nu mai fac atatea valuri ca oricum crapa!
Doctorita de la Bucuresti care e un inger pe pamantul asta avea lacrimi in ochi cand i-am povestit si a zis slava Domnului ca aveti copilul asta doamna ca va omora ala la prima cura fara hidratare!N-am facut nici un compromis,am injurat,am facut scandal,am aparat drepturile mamei de pacient ca o fiara si am avut grija sa fie tratata corect dtpdv si fizic si psihic...mami deja imi spunea cand stateam ore intregi la rand sa intram la vreun medic:vezi ma mama poate pe asta il lasi in pace daca e scarba.Ce vorbesti ma,dracu i-a luat pe toti cei care au tratat-o ca pe un gunoi!

Nemaiavand la cine sa se-nchine" (pentru mami...vesnic in inima mea !!!)

Sus
Neconectat Profil  

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Acest subiect este închis, nu puteţi modifica mesaje sau să scrieţi răspunsuri viitoare.  [ 1355 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51 ... 68  Următorul

Ora este UTC + 2 [ DST ]