Buna seara dragelor
As putea sa scriu o carte in 10 volume despre sistemul medical din Romania si experientele traite,este mare pacat ca s-a ajuns aici,este mare pacat ca oameni care ar trebui respectati,oameni care invata 6 ani de zile pentru meseria asta au ajuns sa-si bata joc in halul asta de cei ce ajung a le fi pacienti...eu in toata viata mea de pana acum am cunoscut doar 2 medici adevarati,oameni cu suflet,destepti si care-si fac meseria cu toata daruirea.Restul experientelor sunt jalnice,de la infirmiere la asistente si medici.
Cu siguranta mai sunt medici buni prin tara dar cu ce-am interactionat eu n-am cunoscut decat 2 din cateva sute cred(medicul meu ginecolog care e in Constanta si medicul oncolog care s-a ocupat de mami in Bucuresti) !!! Eu sunt si putin marcata de treaba asta pentru ca acum 4 ani am fost la 2 minute de moarte(dupa cum s-a exprimat medicul care m-a salvat)...asta dupa 1 saptamana de zacut in casa si 2 in spital,din ce in ce mai rau,asistata de 4 medici care ma tratau gresit,TOTI 4 !!!Mi-au dat medicamentatie la care eram alergica si in plus au interactionat medicamente care creeaza alte alergii impreuna...am intrat in soc anafilactic,cu puls lipsa.A fost o experienta teribila pentru mine si familia mea,mama era disperata,nimeni nu stia ce am iar eu slabisem 7 kg,nu dormeam,nu mancam si plangeam de dureri(cap,stomac,mancarimi si usturimi la nivelul pileii dar insuportabile,simteam ca ajung la nebunie,ma bagam la 4 dimineata in cada cu apa rece etc....).Cand am intrat in soc era sora mea cu mine care a lesinat.Am ramas cu sechele din toata nebunia asta,nu pot lua absolut nici un fel de antibiotic de atunci si de cate ori am o infectie de orice fel am de tras destul de rau,am migrene teribile care dureaza cate 4 zile si sistemul meu imunitar e mai tot timpul la pamant.De atunci mi-am jurat ca eu la medic in Tulcea nu mai merg cat oi trai in viata asta a mea si chiar nu merg decat strict in sistemul privat care e destul de putin dezvoltat la noi in oras dar vad ca la mine la colt se construieste o clinica privata.Si nu va mai plictisesc cu operatia mea de apendicita suferita la 17 ani,alta aventura pe muchie de cutit(din cauza unei erori medicale de administrare a anestezicului,mi-a luat 2 luni ca sa pot merge singura in picioare,slabisem 10 kg si multe altele)
Ca sa nu mai zic prin cate am trecut cu mama....o Doamne nici nu vreau sa-mi amintesc,daca ai o boala grava in Romania traiesti iadul pe pamant la propriu!!!
Ca si Laura si eu ma axez numai pe sistemul privat,prefer sa fac sacrificii si sa platesc pentru tot ca sa fiu tratata omeneste.
Astea-s vremurile in care traim,sunt oameni si oameni,trairi si trairi....unii sunt salvati de medici,altii omorati dintr-o greseala si tot asa.Ideal ar fi sa nu avem nevoie de ei dar la ce vremuri traim acum...e mai greu,asa ca...sanatate multa va doresc fetelor