O Doamne Alina dar ce spui tu aici nu are nici o treaba cu realitatea,iarta-ma si nu te supara pe mine te rog ca nu spun cu rautate dar absolut nici una din afectiunile spuse de tine n-au treaba cu "nesimtirea"gravidei de a "manca cu 4 maini".
Diabetul gestational apare la unele femei in timpul sarcinii din cauza insuficientei organismului de a secreta insulina in cantitati necesare pentru a mentine o glicemie (cantitatea de glucoza din sange) in limite normale,el nu se compara cu cel normal si este un mare factor de risc pentru aparitia hipertensiunii.
Cat despre retentia de apa...atunci cand esti insarcinata, corpul retine mai multa apa decat de obicei si astfel isi schimba chimia circulatiei sangvine,iar cresterea uterului exercita o presiune asupra pelvisului care va incetini intoarcerea sangelui la inima. Aceasta incetinire in circulatia sangelui creeaza presiune in vene care la randul lor vor directiona o parte din fluid spre tesul picioarelor, umflandu-le.
Eu sunt pentru prima data insarcinata dar intotdeauna m-a fascinat subiectul si m-am informat cat am putut eu de mult(din carti,de pe net,cu ajutorul prietenilor mei medici,farmacisti) plus ca sunt inconjurata de membri ai familiei cu copii mici,prietenele mele toate sunt gravidute sau au deja un copil,doi si pot spune cu mana pe inima ca am cunoscut foarte bine mai toate cazurile.Astfel va pot spune ca am vazut si graviduta care a luat 30 de kg si n-a mancat saracuta mai nimic,a zacut mai toata sarcina si se umfla vazand cu ochii in fiecare zi....am vazut si graviduta care cum spui tu Alina "a mancat cu 4 maini" si a luat doar 15kg...
Eu cred ca absolut fiecare femeie este in felul ei si standardele astea creeate:ca trebuie sa fim nu stiu cum,ca trebuie sa iei maxim 12 kg,ca trebuie sa faci miscare...bla bla bla nu se aplica pentru toate.Unele sufera groaznic toata sarcina,altele fluiera de n-au aer si daca nu le-ar creste burtica ai paria pe 1mil de dolari ca nu sunt gravide si tot asa.E de la caz la caz,de la metabolism la metabolism,de la istoricul medical al fiecareia in parte si pana la urma de ce nu...de cum are fiecare chef sa se bucure de sarcina(ca mananca cu 4 maini,ca se comporta ca si cand e bolnava,ca profita de sot etc
Eu nu sunt o fire sportiva dar intotdeauna am avut mare grija de cum arat si la primele 2 kg in plus bagam sala(aparate,aerobic,de toate)de urgenta si cand am ramas acum aveam abonament de 6 luni deja iar medicul meu mi-a interzis sportul sub orice forma a lui in primul trimestru de sarcina...mi-a recomandat plimbari pe jos si cam atat.Sper din suflet sa ma simt bine in trimestrul 2 sa pot face ceva banda,bicicleta mai usor asa.Deocamdata nu m-am ingrasat nici 1kg macar,cand am ramas aveam 56,apoi am slabit 3 si acum am 53kg.Ce tine de mine voi face totul dar ce e de la natura si alti factori nu mai pot controla.Oricum sper din suflet ca la sfarsit sa ma incadrez "in standarde"
Eu ma bucur mult pentru tine ca te simti atat de bine si ai slabit si asta te face fericita dar incearca sa eviti "atacul" la adresa celor "bolnave,prefacute,si care se fac cat vacile"...pana la urma conteaza cum te simti tu si cam atat.Iar noi ne bucuram sincer sa auzim numai de bine