Ultima vizită a fost: Acum este 27 Iun 2025, 23:15

Ora este UTC + 2 [ DST ]

Scrie un subiect nou Acest subiect este închis, nu puteţi modifica mesaje sau să scrieţi răspunsuri viitoare.  [ 1355 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56 ... 68  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Re: Discutii generale Vol. 8
MesajScris: 10 Iun 2011, 16:05 
Moderator Ghidul Miresei

SimoBobo scrie:
O Doamne Alina dar ce spui tu aici nu are nici o treaba cu realitatea,iarta-ma si nu te supara pe mine te rog ca nu spun cu rautate dar absolut nici una din afectiunile spuse de tine n-au treaba cu "nesimtirea"gravidei de a "manca cu 4 maini".
Diabetul gestational apare la unele femei in timpul sarcinii din cauza insuficientei organismului de a secreta insulina in cantitati necesare pentru a mentine o glicemie (cantitatea de glucoza din sange) in limite normale,el nu se compara cu cel normal si este un mare factor de risc pentru aparitia hipertensiunii.
Cat despre retentia de apa...atunci cand esti insarcinata, corpul retine mai multa apa decat de obicei si astfel isi schimba chimia circulatiei sangvine,iar cresterea uterului exercita o presiune asupra pelvisului care va incetini intoarcerea sangelui la inima. Aceasta incetinire in circulatia sangelui creeaza presiune in vene care la randul lor vor directiona o parte din fluid spre tesul picioarelor, umflandu-le.
Eu sunt pentru prima data insarcinata dar intotdeauna m-a fascinat subiectul si m-am informat cat am putut eu de mult(din carti,de pe net,cu ajutorul prietenilor mei medici,farmacisti) plus ca sunt inconjurata de membri ai familiei cu copii mici,prietenele mele toate sunt gravidute sau au deja un copil,doi si pot spune cu mana pe inima ca am cunoscut foarte bine mai toate cazurile.Astfel va pot spune ca am vazut si graviduta care a luat 30 de kg si n-a mancat saracuta mai nimic,a zacut mai toata sarcina si se umfla vazand cu ochii in fiecare zi....am vazut si graviduta care cum spui tu Alina "a mancat cu 4 maini" si a luat doar 15kg...
Eu cred ca absolut fiecare femeie este in felul ei si standardele astea creeate:ca trebuie sa fim nu stiu cum,ca trebuie sa iei maxim 12 kg,ca trebuie sa faci miscare...bla bla bla nu se aplica pentru toate.Unele sufera groaznic toata sarcina,altele fluiera de n-au aer si daca nu le-ar creste burtica ai paria pe 1mil de dolari ca nu sunt gravide si tot asa.E de la caz la caz,de la metabolism la metabolism,de la istoricul medical al fiecareia in parte si pana la urma de ce nu...de cum are fiecare chef sa se bucure de sarcina(ca mananca cu 4 maini,ca se comporta ca si cand e bolnava,ca profita de sot etc
Eu nu sunt o fire sportiva dar intotdeauna am avut mare grija de cum arat si la primele 2 kg in plus bagam sala(aparate,aerobic,de toate)de urgenta si cand am ramas acum aveam abonament de 6 luni deja iar medicul meu mi-a interzis sportul sub orice forma a lui in primul trimestru de sarcina...mi-a recomandat plimbari pe jos si cam atat.Sper din suflet sa ma simt bine in trimestrul 2 sa pot face ceva banda,bicicleta mai usor asa.Deocamdata nu m-am ingrasat nici 1kg macar,cand am ramas aveam 56,apoi am slabit 3 si acum am 53kg.Ce tine de mine voi face totul dar ce e de la natura si alti factori nu mai pot controla.Oricum sper din suflet ca la sfarsit sa ma incadrez "in standarde" :nblink:
Eu ma bucur mult pentru tine ca te simti atat de bine si ai slabit si asta te face fericita dar incearca sa eviti "atacul" la adresa celor "bolnave,prefacute,si care se fac cat vacile"...pana la urma conteaza cum te simti tu si cam atat.Iar noi ne bucuram sincer sa auzim numai de bine :hug:

:napplause:

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 10 Iun 2011, 16:06 
Moderator Ghidul Miresei

SimoBobo scrie:
Slava Domnului de cateva zile ma simt mai bine(cu mici exceptii dar nu se compara cu ce-a fost)...sunt in saptamana a11a.
Nici nu v-am mai zis dar la controlul de 9 sapt am primit vesti tulburatoare,bebe era prea mic si nu a vrut sa se pronunte medicul meu dar ceva parea a fi in neregula iar saptamana viitoare,miercuri,mergem din nou la control si facem o serie de analize ca sa se lamureasca medicul meu daca e totul ok.Am fost in depresie vreo 2 zile dar ajutata de cei dragi mi-am dat seama ca nu rezolv nimic si sunt foarte optimista acum.Imi doresc enorm copilul asta,m-am atasat de el,asa in starea lui de fat de acum.
Mi-a facut iubi o surpriza si in weekend am fost la munte...Doamne cat de bine m-am simtit,am venit de acolo alt om,cu zambetul pe buze si aproape sigura ca totul va fi bine.
Pup toate burticile si mamicile si miresicile :flowers:

Stiam eu ca ai ceva cu mine, ca pe mine nu ma pupi :nlol: :nlol:
glumesc!

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 10 Iun 2011, 16:07 
Diva

carlita scrie:
Stiam eu ca ai ceva cu mine, ca pe mine nu ma pupi :nlol: :nlol:
glumesc!

Carli pe tine te-am incadrat la miresici ca n-am stiut cum sa mai zic :hug:

Nemaiavand la cine sa se-nchine" (pentru mami...vesnic in inima mea !!!)

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 10 Iun 2011, 16:20 
Diva

scuze Simo...greseala mea..ma gandeam la Ramo ca ii inaintea mea cu cateva sapt...mai ai un pic si treci in al doilea, ai dreptate...

eu de tura asta, nu puteam sa beau lichide pana pe dupa-masa...si atunci nu imi era asa de rau...numai chestii uscate mancam dimineata iar apoi pe la 1-2 puteam sa incep sa beau...nu orice, ca apa imi face rau si acum cateodata...apa minerala...pepene in schimb mananc de nu se poate...si ala nu imi face rau

nu iti face sange rau de ce a zis dr...la sarcina de 9 sapt ii destul de greu sa se pronunte si din cate am vazut eu la alte prietene si cunostiinte, se fac destul de des erori de genul asta pe acolo....nu zic ca dr tau nu e bun, dar ia cu masura ce zice si nu 100% ca fiind batut in cuie :)

la o prietena care ii inaintea mea cu 12 sapt ( pe atunci avea 20 de sapt mi se pare), cand i-a facut eco morfologic, i-a zis ca e dezvoltat pt 19 sapt +/- 14 zile!! cum poate sa fie o marja de eroare de 2 sapt nu pot intelege...s-a dus a doua zi la alt eco si i-a zis ca e normal...eu lucrurile astea chiar nu le inteleg...saraca nu a dormit toata noaptea aia si s-a rascolit ca ceva nu e ok pt nimic...eu nu inteleg cum pot sa zica dr lucrurile astea cu atata usurinta :cry:

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 10 Iun 2011, 16:21 
Diva

Simo draga...m-am luminat si eu acum....de-asta retineam apa :hug:
Imi era dor de discutiile astea de pe forum, din care invatam ceva.Sper ca te simti mai bine si astept numai vesti bune despre tine si fetita ta(sunt sigura ca e fata, ti-am spus :~* )

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 10 Iun 2011, 16:24 
Diva

Bamba scrie:
scuze Simo...greseala mea..ma gandeam la Ramo ca ii inaintea mea cu cateva sapt...mai ai un pic si treci in al doilea, ai dreptate...

eu de tura asta, nu puteam sa beau lichide pana pe dupa-masa...si atunci nu imi era asa de rau...numai chestii uscate mancam dimineata iar apoi pe la 1-2 puteam sa incep sa beau...nu orice, ca apa imi face rau si acum cateodata...apa minerala...pepene in schimb mananc de nu se poate...si ala nu imi face rau

nu iti face sange rau de ce a zis dr...la sarcina de 9 sapt ii destul de greu sa se pronunte si din cate am vazut eu la alte prietene si cunostiinte, se fac destul de des erori de genul asta pe acolo....nu zic ca dr tau nu e bun, dar ia cu masura ce zice si nu 100% ca fiind batut in cuie :)

la o prietena care ii inaintea mea cu 12 sapt ( pe atunci avea 20 de sapt mi se pare), cand i-a facut eco morfologic, i-a zis ca e dezvoltat pt 19 sapt +/- 14 zile!! cum poate sa fie o marja de eroare de 2 sapt nu pot intelege...s-a dus a doua zi la alt eco si i-a zis ca e normal...eu lucrurile astea chiar nu le inteleg...saraca nu a dormit toata noaptea aia si s-a rascolit ca ceva nu e ok pt nimic...eu nu inteleg cum pot sa zica dr lucrurile astea cu atata usurinta :cry:

Si eu am mancat tone de pepene galben si rosu in sarcina.Imi venea sa mananc cu 4 maini :party:

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 10 Iun 2011, 16:28 
Diva

laura_sandu scrie:
Simo draga...m-am luminat si eu acum....de-asta retineam apa :hug:
Imi era dor de discutiile astea de pe forum, din care invatam ceva.Sper ca te simti mai bine si astept numai vesti bune despre tine si fetita ta(sunt sigura ca e fata, ti-am spus :~* )

ooooooooooooooooo ce bine suna draga mea :love: "despre mine si fetita mea" parca-mi si vine sa plang de fericire numai cand ma gandesc la asta,ca voi avea si eu sufletelul meu mic O:)
Si eu ador pepenele dar l-am cam vomitat pana acum :eek:

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 10 Iun 2011, 16:30 
Diva

aici este o carte extraordinara despre sarcina...ii zice "Pregnancy week by week"...iti da toate detaliile despre cum e fatul dezvoltat sapt de sapt, ce se dezolta in fiecare sapt, cat cantareste, ce transformari se intampla cu tine sapt etc etc...iti lamureste orice grija ar avea o femeie gravida...a fost biblia mea cand am fost insarcinata cu Alexia

nu stiu ce anume ti-a zis la 9 sapt ca nu e dezvoltat normal...dar uite ce zice cartea la 9 sapt...lungimea este aprox 2.2-3cm, de marimea unei masline, are maini, picioare, ochi, degete, urechi.

la 11 sapt - lungime 4.4-6cm, greutate 8g - marimea unei lamai mici (lime - nu stiu cum ii zice in romaneste)

sper ca te ajuta cat de cat :hug:

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 10 Iun 2011, 16:40 
Diva

Bamba scrie:
nu stiu ce anume ti-a zis la 9 sapt ca nu e dezvoltat normal...dar uite ce zice cartea la 9 sapt...lungimea este aprox 2.2-3cm, de marimea unei masline, are maini, picioare, ochi, degete, urechi.
la 11 sapt - lungime 4.4-6cm, greutate 8g - marimea unei lamai mici (lime - nu stiu cum ii zice in romaneste)
sper ca te ajuta cat de cat :hug:

Stiu toate astea,citesc in fiecare zi/saptamana si sunt la curent cu toate schimbarile mele si ale lui bebe.
El era perfect dezvoltat,avea puls si misca din mugurasii ce acum sunt deja manute si picioruse...sacul gestational indica ceva probleme.Nu mai vreau sa ma gandesc la asta ca ma rascoleste,sper din suflet asa cum mi-a spus si medicul ca voi merge acum la control,ii voi arata ecografia(pe care a facut el niste insemnari) si el va spune:ce-i asta,eu am facut-o?nu recunosc nimic,totul e perfect!
Multumesc oricum Gabi :flowers:

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 10 Iun 2011, 16:56 
Diva

laura_sandu scrie:

Si eu am mancat tone de pepene galben si rosu in sarcina.Imi venea sa mananc cu 4 maini :party:

eu am mancat capsuni si cirese cu 4 maini si apoi am trecut la nectarine, piersici si struguri, apoi la clementine. Eu am mancat fructe cred ca cu 10 maini, nu 4, mai ales in primul trim cand dadeam afara mancarea gatita.

Simo, sa nu te stresezi, o sa vezi ca bebe e bine dezvoltat si ca va fi totul bine. Mie mi-a iesit din luna a 8 a la toate ecografiile a iesit ca bebe are stomacul gol si i s-a pus diagnosticul atrezie de esofag. Eu din cauza asta si a faptului ca era sa nasc prematur am facut HTA.

Pentru gravidutele ordotoxe, va recomand din suflet sa cititi Acatistul Sf. Nectarie. Pe mine m-a ajutat mult

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 10 Iun 2011, 18:30 
Diva

Bamba scrie:
...eu cu maica-mea am ajuns sa nu mai vorbesc de aproape 2 luni cand s-a apucat sa imi spuna la 5 sapt ca ce grasa arat...asa ca va dati seama ce sensibil ii pt mine :(

Si te rog eu din suflet ceva draga mea....vorbeste cu mama ta,nu lasa chestii minore sa te afecteze,eu sunt sigura ca-ti vrea binele si te iubeste mai presus de orice.
Si mama mea ii spunea surorii mele toata ziua ca mananca non stop si o sa se faca cat casa si sor'mea se suparaaaaa :( dar nu le lasam neam sa stea vreo secunda suparate din cauza asta.
As da orice sa o mai am acum si sa-mi spuna ca o sa ma fac cat casa,sa-mi spuna ce vrea ea,orice....numai sa fie.......................................................

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 10 Iun 2011, 20:01 
Diva

:hug:
SimoBobo scrie:
Nici nu v-am mai zis dar la controlul de 9 sapt am primit vesti tulburatoare,bebe era prea mic si nu a vrut sa se pronunte medicul meu dar ceva parea a fi in neregula iar saptamana viitoare,miercuri,mergem din nou la control si facem o serie de analize ca sa se lamureasca medicul meu daca e totul ok.Am fost in depresie vreo 2 zile dar ajutata de cei dragi mi-am dat seama ca nu rezolv nimic si sunt foarte optimista acum.Imi doresc enorm copilul asta,m-am atasat de el,asa in starea lui de fat de acum.
Mi-a facut iubi o surpriza si in weekend am fost la munte...Doamne cat de bine m-am simtit,am venit de acolo alt om,cu zambetul pe buze si aproape sigura ca totul va fi bine.
Pup toate burticile si mamicile si miresicile :flowers:

offfff Simo sigur totul va fi bine.....nimic nu se va intampla cu minunea voastra.....nu trebuie sa fi depresiva ca ii faci rau si la bebe.....ma bucur ca ti-ai revenit si esti optimista......daca v-as povesti eu cele 37 saptamani si 5 zile de sarcina v-ati smulge parul din cap( :lol: eu inca il mai am).....a fost cu adevarat ingrozitor,in fiecare saptamana spital,in fiecare saptamana ceva nou,o drama.....sange(cate 4 tuburi) urina la control..... dar uite ca am mers pana la capat si am o bebelina sanatoasa si frumoasa(ca e doar fata lui mama :p )......
eu una numai comentez la subiectul asta ptr ca ma face sa sufar muuult,imi amintesc cu groaza de acele saptamani.....imi placea numai burtica mea si ca bebelina mea misca non-stop.....in rest nimic
iti doresc sarcina usoara,stai linistita si va fi bine.....te pupam dulce si pupam burtica
p.s.: si eu cred ca este FETITA.....

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 10 Iun 2011, 21:47 
Diva

Simo draga mea stiu ca e un subiect sensibil pt tine....dar eu nu am avut si nu o sa am niciodata relatia care ai avut-o tu cu mama ta...ii o poveste lunga...poate mama ta a fost o fire calda care a stiut sa va apropie de ea...eu nu o vad asa pe a mea...

si rautati de genul..."auzi draga stie dr ala ce vb ca nasti in Dec? ca mie nu mi se pare dupa cum arati ca ai numai 5 sapt..." pe mine ma supara f tare...nu ii spui la o femeie gravida ca ii grasa...punct...indiferent cine ti-e...cu atat mai mult nu ii spui la una care nu luase nici un gram pe ea in greutate cum eram eu pe vremea aia...hai sa fim seriosi...si apoi sa mai vina si din partea mamei, ii si mai rau...

eu nu as putea sa ii ranesc sentimentele lui Alexia in halul asta...sper din tot sufletul sa nu o fac niciodata...partea mai proasta ii ca ea nu vede ca a gresit cu ceva...si scuza ii intotdeauna....asa is eu nu ma pot schimba...te schimbi de dragul celor din jurul tau...

sunt multe multe Simo de-a lungul anilor :(

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 13 Iun 2011, 14:25 
Diva

buan fetele!!! cam liniste pe forum......maine am si ultimul examen ptr limba olandeza....sper sa fie bine.....desi l-am mai dat o data am mari emotii,asa ca maine sotul meu va veni cu mine,cred ca nu sunt in stare sa conduc 200km....sper sa fie bine,oricum am de asteptat 6 saptamani ptr rezultat :wall:

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 14 Iun 2011, 09:46 
Diva

Buna dimineata fetelor! Bafta la examen Ely!

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 14 Iun 2011, 10:00 
Diva

gabi...si eu ma certam cu mama in tinerete...dar niciodata sa nu mai vorbesc cu ea.Cred ca tu faci asta si din cauza ca sunteti departe si te-ai obisnuit fara sa o vezi sau fara sa vorbiti prea des.Eu vorbesc cu mama in fiecare zi de 3-4 ori, chiar daca de multe ori ma enerveaza si uneori imi vine sa ii inchid tel in nas.
Ely , bafta la examen!!
Fetele din Bucuresti, cand mai programam si noi o intalnire?

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 14 Iun 2011, 10:09 
Diva

laura_sandu scrie:
gabi...si eu ma certam cu mama in tinerete...dar niciodata sa nu mai vorbesc cu ea.Cred ca tu faci asta si din cauza ca sunteti departe si te-ai obisnuit fara sa o vezi sau fara sa vorbiti prea des.Eu vorbesc cu mama in fiecare zi de 3-4 ori, chiar daca de multe ori ma enerveaza si uneori imi vine sa ii inchid tel in nas.
Ely , bafta la examen!!
Fetele din Bucuresti, cand mai programam si noi o intalnire?

eu ma cert cu mama si acum. i-am inchis de multe ori si telefonul in nas dar intotdeauna sunam dupa cateva ore ca sa-mi cer scuze.
cred ca mama e singura persoana care te iubeste neconditionat orice s-ar intampla.
laura, despre intalnire, propune tu. din partea mea se poate oricand.

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 14 Iun 2011, 10:12 
Diva

Poate ne organizam pe vineri.Sa vad cum are si Ionut program.

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 14 Iun 2011, 10:23 
Diva

neata

bafta la examen ely! Trebuie sa ma apuc si eu de dizeratie ca mai am putin pana la examen :wall: :wall: si am un chef.... :curse:

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 14 Iun 2011, 10:25 
Diva

Buna,fetelor!
Simona,daca tot te pasioneaza subiectul ginecologie -obstetrica,poate ar trebui sa ai acces la cartile de medicina dupa care studiaza cei de la UMF,care sunt ff complexe si descriu multe situatii in care sarcina este periclitata de greutate.Am in famile ginecolog si endocrinologi care nu doar mi-au dat materiale,ci am si discutat pe genul asta de teme.Asa ca imi permit sa va fac un scurt rezumat dintr-un tratat de obtetrica si ginecologie scris de 2 somitati in domeniu,prof dr Negrut si Rusu,pe care vi-l recomand cu caldura:
Ei scriu asa-"obezitatea in timpul sarcinii si a lauziei este destul de mare,mai ales la femeile tinere.Obezitatea in puerperiu se caracterizeaza prin cresterea rapida a greutatii corporale in sarcina...Aceasta obezitate poate disparea,dar cel mai adesea dureaza toata viata.[b]etiopatogenie[b]. Un mare accent se pune pe ereditate,deoarece s-a putut constata ca in aceste familii exista aproape intotdeauna o tendinta de ingrasare...S-au incriminat,de asemenea,tulburarile hormonale din sarcina care ar duce la obezitate,dar nu s-au obtinut date concludente.In general obezitatea poate fi endogena sau exogena,absoluta sau relativa.In ultimii ani,bazati pe o serie de fapte experimentale,pe date clinice si pe bilantul alimentar energetic, se admite ca obezitatea in sarcina si lauzie este determinata de o alimentatie arhiabundenta si,deci,ca este de origine exogena.Excesul de apetit,care se intilneste in sarcina, are origini multiple,si,in primul rind,un dezechilibru al hipotalamusului,precum si unele deviatii.Pe linga acestea trebuie admisa si ereditatea care are un rol important.In general exista tendinta femeii de a minca pentru doi,in vederea dezvoltarii optime a produsului de conceptie.Dupa nastere continua supraalimentatia pentru a avea lapte mai mult.In unele cazuri,obezitatea se poate asocia cu unele tulburari ca virilismul,hipertensiunea,oligomenoreea.Incidenta asocierii obezitatii cu diabetul este mare(femeile care devin obeze in timpul sarcinii prezinta tulburari de glicoreglare).Ca tratament,se apeleaza la exercitii fizice si pe reducerea aportului caloric,iar tratamentul medicamentos nu se mai face decit in rare cazuri.In sarcina si lauzie nu se va recurge la tratamente hormonale deoarece nu dau rezultate.
Acumularea unui surplus mare de greutate în timpul sarcinii poate duce la apariţia preeclampsiei (afecţiune ce provoacă mamei tensiune arterială ridicată, retenţie de lichide şi edeme). Datorită acesteia, poate fi diminuat fluxul de sânge placentar, fătul fiind astfel în pericol. De asemenea, obezitatea poate duce la apariţia infecţiilor (datorită sistemului imunitar slăbit) şi a naşterii premature. În ceea ce priveşte fătul, acesta poate suferi, la rândul său, de obezitate infantilă, dar poate fi diagnosticat şi cu defecte de tub neural (anencefalie şi spina bifida – afecţiune congenitală a coloanei vertebrale) şi alte malformaţii congenitale extrem de grave."
Cresterea in greutate a gravidei poate fi absoluta sau relativa.Absoluta pt ca gravida cistiga efectiv in greutate,iar cresterea e relativa pentru ca retine apa,acea imbibatie gravidica.Cresterea nu trebuie sa depaseasca anumite limite,concret nu mai mult de 10 kg pe sarcina,repartizate astfel:trim I -0,5 kg;trim II 1 kg; trim III 1,5 kg.Cresterea peste aceat grafic impune un examen endocrinologic,fara a neglija si obiceiurile igienico-dietetice ale gravidei: apetitul,senzatia de sete,durata somnului."
Sper sa va fie de folos.In plus,nu va stresati! Simona,ai grija de tine si sa vii cu vesti bune.La 9 saptamani bebele e destul de micut pentru a putea spune cu siguranta ca ceva nu e ok,asa ca ai incredere ca va fi bine.Stii cum e,Dumnezeu ii ia pe cei mari si ni-i da pe cei mici :flowers:
Ely,bafta la examene!

Sus
Neconectat Profil  

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Acest subiect este închis, nu puteţi modifica mesaje sau să scrieţi răspunsuri viitoare.  [ 1355 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56 ... 68  Următorul

Ora este UTC + 2 [ DST ]