Ultima vizită a fost: Acum este 27 Iun 2025, 21:14

Ora este UTC + 2 [ DST ]

Scrie un subiect nou Acest subiect este închis, nu puteţi modifica mesaje sau să scrieţi răspunsuri viitoare.  [ 1355 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57 ... 68  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Re: Discutii generale Vol. 8
MesajScris: 14 Iun 2011, 10:48 
Diva

mariko, daca te documentezi cu privire la un subiect nu inseamna ca te pasioneaza ci doar doresti sa fi bine informata. nu e cazul sa fim ironice!
din explicatia ta reiese ca o posibila cauza a supraalimentarii in sarcina o constituie si o functionare defectuoasa a glandei tiroide.
eu refuz sa cred ca cineva, cu buna credinta, se poate ingrasa voit si, mai mult, se poate complace in situatie.

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 14 Iun 2011, 10:59 
Diva

anidaaa scrie:
mariko, daca te documentezi cu privire la un subiect nu inseamna ca te pasioneaza ci doar doresti sa fi bine informata. nu e cazul sa fim ironice!
din explicatia ta reiese ca o posibila cauza a supraalimentarii in sarcina o constituie si o functionare defectuoasa a glandei tiroide.
eu refuz sa cred ca cineva, cu buna credinta, se poate ingrasa voit si, mai mult, se poate complace in situatie.

Adina,Simona a spus ca o fascineaza subiectul,eu i-am mai sugerat si altceva decat netul pentru a se documenta,nu am fost ironica! sunt tratate de specialitate care te lamuresc mult mai bine decat orice articol de revista sau forum :flowers: Da,si tiroida poate fi o cauza,dar nu e singura.Si inca o data da,sunt femei carora nu le pasa,Adina,se considera scutite de orice efort fizic,psihic,cum vrei tu sa ii spui pe timpul sarcinii,spun ca e o perioada cand pot face doar ceea ce vor,orice pofta si ca toti din jur trebuie sa se comporte cu ele ca si cand ar fi portelan.Am exemplu pe nasa lui fiu-meu care la 5 luni luase 20 kg,dar...nu isi incalta nici macar slapii singura,totul facea sotul ei.Ea statea la tv si atat,iar medicul italian i-a spus ca el nu-si asuma nici un fel de responsabilitate daca nu ii urmeaza sfaturile,a ignorat inclusiv regimul dat de nutritionist,iar fetita e fff mica pt 5 ani cat are acum,ii dai maxim 3!

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 14 Iun 2011, 11:10 
Diva

Sincer Alina nici nu stiu unde vrei sa ajungi acum cu subiectul asta...ca toate care ne ingrasam 20+ in sarcina suntem niste nesimtite obeze?....no suntem atunci daca asta te face fericita!

Sarcina si dieta de succes in continuare!

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 14 Iun 2011, 11:12 
Diva

am inteles ideea dar, cunosc n cazuri in care femeile se comporta asa chiar si fara a fi gravide. in sarcina se petrec schimbari hormonale carora unele femei nu le pot face fata. eu de exemplu am luat in sarcina 25 de kg. si nu am mancat cu 4 maini. ci din contra, ma fortam sa mananc macar de 2 ori pe zi. depinde si de metabolism, de mostenirea genetica. eu de ex am tendinta de ingrasare. asta este. nu sunt nesimtita cu mancatul. eu am spus sa nu extrapolezi. sunt cazuri si cazuri

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 14 Iun 2011, 11:15 
Diva

Bamba scrie:
Sincer Alina nici nu stiu unde vrei sa ajungi acum cu subiectul asta...ca toate care ne ingrasam 20+ in sarcina suntem niste nesimtite obeze?....no suntem atunci daca asta te face fericita!

Sarcina si dieta de succes in continuare!

Gaby,tu le iei personal,sincer! eu am precizat de la inceput ca ma refer la cele care stau si atat,care nu au nici un fel de contraindicatii!la tine sunt alte probleme,probabil,ai facut tratamente,ai spus ca ai avut probleme cu greutatea tot timpul...tu intri la acele exceptii care trebuie sa faca orice sa fie bine,atat tu cat si bebelusul! Daca ti-ar spune doctorul sa stai 9 luni in pat ca sa ajungi la capat n-ai face-o? ba da! la fel si eu.Era vb de o sarcina la o femeie fara complicatii,dar care si-o complica singura.By the way, alimentatie sanatoasa nu inseamna dieta...una e sa maninci fast food,carnati,sarmale,dulciuri,cafea...sau mai stiu eu ce minuni de astea alta sa alegi salate,pui,curcan,fructe,legume,lactate.Aici tine de obiceiul alimentar pe care il ai.

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 14 Iun 2011, 11:17 
Diva

anidaaa scrie:
am inteles ideea dar, cunosc n cazuri in care femeile se comporta asa chiar si fara a fi gravide. in sarcina se petrec schimbari hormonale carora unele femei nu le pot face fata. eu de exemplu am luat in sarcina 25 de kg. si nu am mancat cu 4 maini. ci din contra, ma fortam sa mananc macar de 2 ori pe zi. depinde si de metabolism, de mostenirea genetica. eu de ex am tendinta de ingrasare. asta este. nu sunt nesimtita cu mancatul. eu am spus sa nu extrapolezi. sunt cazuri si cazuri

Pai eu ce am scris,Adina?ca sunt si cauze genetice,predispozitii,de aceea se recomanda si consult endocrinologic,dar cine il face? citi ginecologi te trimit si la endocrinolog,nutritionist,oftalmolog,stomatolog? 1 dintr-o mie,poate...eventual mai e si super ocupat cu o mareee coada la usa cabinetului pt ca e renumit si pleci de la el cu 1-2 raspunsuri din cele 1000 care te framanta

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 14 Iun 2011, 11:41 
Diva

Mai....va spun eu concluzia mea la aceasta discutie....Tu Alina....esti la extreme cu kg.Ai luat putine in sarcina cand aveai 20 de ani si asa vrei si acum.Media este oricum undeva in jur de 15 -20.Eu zic ca sunt putine persoane care pun mai putin de atat.Tu faci sport, esti obisnuita cu asta, esti slaba poate si de la natura.Noi...restul...nu avem norocul asta.
Dar....niciuna de aici nu a fost nesimtita sa stea in pat 9 luni si sa comande mancarea la pat ca in filmele cu prosti.Asa ca discutia asta nu isi are sensul.Noi nu suntem extrema cealalta...chiar daca am pus mai mult de 5 kg in sarcina cat vrei tu sa pui :~*

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 14 Iun 2011, 11:49 
Diva

laura_sandu scrie:
Mai....va spun eu concluzia mea la aceasta discutie....Tu Alina....esti la extreme cu kg.Ai luat putine in sarcina cand aveai 20 de ani si asa vrei si acum.Media este oricum undeva in jur de 15 -20.Eu zic ca sunt putine persoane care pun mai putin de atat.Tu faci sport, esti obisnuita cu asta, esti slaba poate si de la natura.Noi...restul...nu avem norocul asta.
Dar....niciuna de aici nu a fost nesimtita sa stea in pat 9 luni si sa comande mancarea la pat ca in filmele cu prosti.Asa ca discutia asta nu isi are sensul.Noi nu suntem extrema cealalta...chiar daca am pus mai mult de 5 kg in sarcina cat vrei tu sa pui :~*

da,Laura,sunt slaba de felul meu,v-am mai spus ca la mine musculatura e altfel decat la un non-sportiv.Aveam 25de ani la prima sarcina,nu 20,ca fiu-meu abia are 6 si eu acus 31,iar de pus pusesem fix 7 kg.Nu era vb de a fi nesimtit,era vb de a controla,de asta v-am intrebat cate dintre voi ati ajuns la control si la un endocrinolog,oftalmo,cardiolog...eu m-am dus si la prima sarcina si acum si mi-am facut toate cercetarile posibile,asa mi-a recomandat varul meu care e ginecolog si are vreo 54 de ani,multa experienta in spate si bine am facut,mai bine previi decat sa risti!Sunt lucruri care se pot tine sub control la o mamica sanatoasa,daca tine medicul cont de tot ceea ce v-am scris din cartea de obsterica.Ma referisem la a sta 9 luni in pat pt ca asa ar impune,Doamne fereste, situatia-cerclaj,iminenta de avort...nu la a sta ca asa ai chef,dupa cum am si dat exemplu

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 14 Iun 2011, 12:05 
Diva

lily scrie:
buna fetelor!! gata, m-am intors si eu din scurta vacanta...o astept pe urmatoarea unde sper sa am parte de vreme mai faina...
gravidutelor va urez sarcina usoara si copii sanatosii si nu va mai stresati foarte mult de kg...o sa slabiti apoi...eu in timpul sarcinii am pus 9kg si nu am avut voie sa mai fac miscare in ultimele 3 luni...a trebuit sa stau doar in pat...a fost groaznic dar a trecut
si eu stiu ca pe timpul sarcinii nu ai voie sa faci decat miscarii usoare...eu mergeam la sala si chiar ne atentiona tot timpul tipa de acolo

Uite inca un exemplu de mamica in standarde,Lily,probabil daca nu ar fi avut indicatia de a sta la pat,punea mai putin %%-

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 14 Iun 2011, 13:20 
Diva

neata fetele

ma bag si eu la intalnire de data asta :D, vreau sa va spun ca de joi nu am mai fumat, ma incant cu pufaitoarea asta electronica si chiar merge, cel putin la mine :D

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 14 Iun 2011, 13:33 
Diva

Ayrun scrie:
neata fetele

ma bag si eu la intalnire de data asta :D, vreau sa va spun ca de joi nu am mai fumat, ma incant cu pufaitoarea asta electronica si chiar merge, cel putin la mine :D

Pai, vorbim la telefon si ne intelegem.
Suuuper Anca.Ma bate si pe mine gandul de ceva vreme sa ma las.Ca am inceput sa fumez destul de mult...din nou.

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 14 Iun 2011, 13:52 
Diva

laura_sandu scrie:

Pai, vorbim la telefon si ne intelegem.
Suuuper Anca.Ma bate si pe mine gandul de ceva vreme sa ma las.Ca am inceput sa fumez destul de mult...din nou.

da, nu-mi spune ca si noi la fel, unde mai pui ca 8-10 mil ii dadeam lunar pe tigari si nu mai vreau, chiar nu mai vreau

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 14 Iun 2011, 13:57 
Diva

acum pun deoparte banii care-i dadeam pe tigari in fiecare zi :D, ca o pusculita pt pitici

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 14 Iun 2011, 17:05 
Diva

Ayrun scrie:
neata fetele

felicitari si sa reusesti sa te lasi de tot!

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 14 Iun 2011, 17:08 
Diva

Ayrun scrie:
da, nu-mi spune ca si noi la fel, unde mai pui ca 8-10 mil ii dadeam lunar pe tigari si nu mai vreau, chiar nu mai vreau

8-10 mil?! acum inteleg de ce sora-mea se plange ca ramane lunar fara bani

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 14 Iun 2011, 18:43 
Diva

mariko scrie:
Uite inca un exemplu de mamica in standarde,Lily,probabil daca nu ar fi avut indicatia de a sta la pat,punea mai putin %%-

buna fetelor! eu am pus asa putin pt ca mi-a fost rau si nu am putut sa mananc mai nimic si poate pt ca eu nu am fost niciodata grasa...ba chiar am avut momente cand am fost ff slaba...asa este metabolozmul meu...eu consider ca tine foarte mult si de metabolozmul fiecarei persoane si foarte rar de nesimtire...eu nu am facut niciodata sport(mai merg rar la sala...am fost si in timpul sarcinii) dar nu sunt de acord cu sporturile foarte extreme pe timpul sarcinii
Gabi nu mai fi suparata, o sa slabesti imediat dupa ce o sa nasti, sunt convinsa...acuma tot ce conteaza este sa fie bebele sanatos
Ely bafta la examen!!asteptam sa ne dai vesti bune si iti tinem pumnii %%- %%- %%-

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 14 Iun 2011, 19:40 
Diva

lily scrie:
buna fetelor! eu am pus asa putin pt ca mi-a fost rau si nu am putut sa mananc mai nimic si poate pt ca eu nu am fost niciodata grasa...ba chiar am avut momente cand am fost ff slaba...asa este metabolozmul meu...eu consider ca tine foarte mult si de metabolozmul fiecarei persoane si foarte rar de nesimtire...eu nu am facut niciodata sport(mai merg rar la sala...am fost si in timpul sarcinii) dar nu sunt de acord cu sporturile foarte extreme pe timpul sarcinii
Gabi nu mai fi suparata, o sa slabesti imediat dupa ce o sa nasti, sunt convinsa...acuma tot ce conteaza este sa fie bebele sanatos
Ely bafta la examen!!asteptam sa ne dai vesti bune si iti tinem pumnii %%- %%- %%-

Lili draga....ce e ala metabolozm? :lol: :lol: :lol: nici nu pot citi cuvantul asta.
Banuiesc ca te referi la metabolism si ai avut un lapsus.Noroc cu ghidul asta :blink:

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 14 Iun 2011, 19:46 
Diva

nu sunt suparata Lily, chiar is multumita de cum am evoluat pana acum comparat cu sarcina cealalta...sunt inca in hainele mele la 15 sapt si nu am numai un pic peste 2 kg puse...da stiu....nu sunt in standarde dar oh well...sunt multumita de mine...

pe mine ma deranjase si am sa las subiectul balta ca nu ajung nicaieri, felul in care a generalizat Alina cand a zis ca cine se ingrasa peste 20 de kg si nu are sarcina cu riscuri (sa trebuiasca stat la pat) sunt niste nesimtite care mananca cu 4 maini...ceea ce e total lipsit de adevar si daca ea nu a fost in situatie si sunt putine care sunt asa din tot ce vad in jurul meu cel putin, atunci nu ar trebui sa imparta judecati aiurea asupra altor femei...care poate chiar sufera ca pun atata pe ele fara sa manance exagerat de mult sau pt 2 sau mai stiu ce alte prostii care au fost spuse...

eu cred ca alea care stau 40 de sapt degeaba si asteapta sa fie servite numai pe tava si mananca toata ziua sunt putine....si poate chiar alea nu pun 20 de kg pe ele...

standardele sunt chestii care ma lasa rece...aici cel putin difera standardele de ce zice Alina cel putin...pt o persoana cu greutate normala ii ok sa ia in sarcina de la 11 kg la aproape 16 kg...cine e prea slab poate lua pana la 18 kg...cine e prea gras nu ii indicat sa depaseasca 11 kg

http://www.webmd.com/baby/guide/healthy-weight-gain

eu am terminat de dezbatut subiectul asta ca e un punct mort...fiecare cu parerea lui...

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 14 Iun 2011, 19:47 
Diva

laura ma distrezi la culme :)))) nici eu nu l-am putut citi dar am sarit peste el :)))

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 14 Iun 2011, 19:54 
Diva

laura_sandu scrie:
Lili draga....ce e ala metabolozm? :lol: :lol: :lol: nici nu pot citi cuvantul asta.
Banuiesc ca te referi la metabolism si ai avut un lapsus.Noroc cu ghidul asta :blink:

cred ca se intelege calr ca am gresit cand am scris...in nici un caz nu pot sa fiu atat de dusa incat sa cred ca asa se scrie corect...recunosc ca mai fac greseli dar nici chiar asa...nici eu nu-l pot pronunta

Sus
Neconectat Profil  

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Acest subiect este închis, nu puteţi modifica mesaje sau să scrieţi răspunsuri viitoare.  [ 1355 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57 ... 68  Următorul

Ora este UTC + 2 [ DST ]