Ultima vizită a fost: Acum este 26 Iun 2025, 21:24

Ora este UTC + 2 [ DST ]

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 2326 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 117  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Re: Discutii generale Vol. 9
MesajScris: 08 Iul 2011, 10:43 
Diva

Neata,fetelor! sunt un pachet de draci din cauza astuia de la contabilitate...i-am zis dobitocului ca nu-mi iau pre-natal si ca nu stau decat alea 42 de zile post-natal acasa,fara concediu de crestere copil....si idiotul ma intreaba pe mine cum ma plateste el daca eu vin la serviciu inainte de anul ala -cica obligatoriu. :gun: -ca treb sa imi mai dea 500 ron stimulent la salariu pt ne-efectuare de concediu de crestere...nu mai pricep nimic...Cred ca luni ii fac o panarama dupa ce vb cu avocatul de numa numa...aaa ca de la 7 luni in capul lui de bou eu treb sa stau acasa...dar in lege nu scrie ca e obligatoriu sa iau concediul ala pre si post natal....

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 08 Iul 2011, 10:50 
Diva

Buna ziua scumpelor,azi m-am trezit in mare forma inca de la 6 dimineata cu toate ca azi noapte m-am uitat pe geam vreo 2 ore si am baut bors de putina :mrgreen: La ora asta deja sunt gata cu baita,"unsu cu creme magice",epilat,manichiura,pedichiura,platit o rata,cumparat si aplicat vopseaua de par.Acu astept sa-mi dea beep"stilista"sa cobor la tuns,aranjat,pensat si gata....sunt ca noua !!! :napplause:
Laura,draga mea cred ca vom ajunge si noi la mare wek-ul asta la o plaja ca am un chef nebun.Te sun 100%
Ely eu voi veni cu siguranta la intalnire,doar sa stiu ziua si locatia dupa ce stabilim cu toate fetele care vor fi pe litoral.
Pup pe toate :flowers:

Nemaiavand la cine sa se-nchine" (pentru mami...vesnic in inima mea !!!)

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 08 Iul 2011, 12:21 
Diva

mariko scrie:
Neata,fetelor! sunt un pachet de draci din cauza astuia de la contabilitate...i-am zis dobitocului ca nu-mi iau pre-natal si ca nu stau decat alea 42 de zile post-natal acasa,fara concediu de crestere copil....si idiotul ma intreaba pe mine cum ma plateste el daca eu vin la serviciu inainte de anul ala -cica obligatoriu. :gun: -ca treb sa imi mai dea 500 ron stimulent la salariu pt ne-efectuare de concediu de crestere...nu mai pricep nimic...Cred ca luni ii fac o panarama dupa ce vb cu avocatul de numa numa...aaa ca de la 7 luni in capul lui de bou eu treb sa stau acasa...dar in lege nu scrie ca e obligatoriu sa iau concediul ala pre si post natal....

Normal ca nu e obligatoriu.Nici eu nu mi-am luat deloc concediu inainte sa nasc.Am intrat in concediu post natal din ziua in care am nascut.

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 08 Iul 2011, 12:22 
Diva

SimoBobo scrie:
Buna ziua scumpelor,azi m-am trezit in mare forma inca de la 6 dimineata cu toate ca azi noapte m-am uitat pe geam vreo 2 ore si am baut bors de putina :mrgreen: La ora asta deja sunt gata cu baita,"unsu cu creme magice",epilat,manichiura,pedichiura,platit o rata,cumparat si aplicat vopseaua de par.Acu astept sa-mi dea beep"stilista"sa cobor la tuns,aranjat,pensat si gata....sunt ca noua !!! :napplause:
Laura,draga mea cred ca vom ajunge si noi la mare wek-ul asta la o plaja ca am un chef nebun.Te sun 100%
Ely eu voi veni cu siguranta la intalnire,doar sa stiu ziua si locatia dupa ce stabilim cu toate fetele care vor fi pe litoral.

Super , Simo!Te astept :hug:

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 08 Iul 2011, 14:28 
Diva

SimoBobo scrie:

uiiii o viitoare mamicutza fresh :love:....cred ca fetita ta va fi tare cocheta,ca mami a ei,o invata inca de cand este in burtica :lol: ....
ce bine Simo,ma bucur din suflet sa te pot vedea cu burticutza......cand afli sexul la bebe? te pupam

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 11 Iul 2011, 10:33 
Diva

Neata fetelor! multumes mult pentru urarile de pe facebook :flowers: ...am si eu 13 ani :lol: astept majoratul,de acum :~* Va invit la tort de inghetata si sampanie de bebei,dar promit ca imi iau revansa la anul :nwink:

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 11 Iul 2011, 12:39 
Diva

mariko scrie:
Neata fetelor! multumes mult pentru urarile de pe facebook :flowers: ...am si eu 13 ani :lol: astept majoratul,de acum :~* Va invit la tort de inghetata si sampanie de bebei,dar promit ca imi iau revansa la anul :nwink:

La multi ani, Alina!Sa ai un an minunat si sa ai grija de tine si de Luana :flowers:

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 11 Iul 2011, 12:55 
Diva

mariko scrie:

la multi ani! si sa ai un bebe frumos si sanatos!

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 11 Iul 2011, 13:36 
Diva

La multi ani Alina!!! sanatate maxima,o zi minunata!! :hug: :ncake: :nchampagne:

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 11 Iul 2011, 13:41 
Diva

fetelor ptr prima data Veronique mi-a facut temperatura......aseara pe la 22:00 avea 40 grade temperatura.....sun la urgenta si imi spun imbecili ca poate sa aiba pana la 42 grade temperatura timp de 3 zile ca nu s eintampla nimic :wall: .....Doamne nu am auzit in viata mea asa ceva, nu am inchis un ochi aseara,din ora in ora s-a trezit,ii dadeam apa sa bea si am stat cu ea numai in brate pana adormea si o puneam inapoi in patutz.....de la ce este? habar nu am
acum am pus-o sa doarma la pranz si este fff agitata,inca are 38,1 temperatura......sa speram ca va fi mai bine pana diseara
i-am pus sosetutze cu otet,supozitoare panadol si temperatura nu vroia sa scada,era rosie toata si frigea ca o soba.....uiii ce rau e atunci cand copilul e bolnavior,imi venea sa plang de ciuda

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 11 Iul 2011, 13:53 
Diva

elyt1000 scrie:
fetelor ptr prima data Veronique mi-a facut temperatura......aseara pe la 22:00 avea 40 grade temperatura.....sun la urgenta si imi spun imbecili ca poate sa aiba pana la 42 grade temperatura timp de 3 zile ca nu s eintampla nimic :wall: .....Doamne nu am auzit in viata mea asa ceva, nu am inchis un ochi aseara,din ora in ora s-a trezit,ii dadeam apa sa bea si am stat cu ea numai in brate pana adormea si o puneam inapoi in patutz.....de la ce este? habar nu am
acum am pus-o sa doarma la pranz si este fff agitata,inca are 38,1 temperatura......sa speram ca va fi mai bine pana diseara
i-am pus sosetutze cu otet,supozitoare panadol si temperatura nu vroia sa scada,era rosie toata si frigea ca o soba.....uiii ce rau e atunci cand copilul e bolnavior,imi venea sa plang de ciuda

stim si noi cum e, 3 zile m-am luptat cu ea, tot 40 dar apoi a scazut, am alternat nurofen /panadol la 3 ore, supoz novocalmin si pana pa urma a mai scazut putin si am scapat detot dupa ce i-am facut impachetari, atunci a luat un virus de la o fetita numit herpangina, care genereaza febra asa mare si pana nu-si face mendrele nu prea ai ce sa-i faci(in cazul meu), acum nu stiu ce sa zic, cauze pot fi multe, stai calma si vezi daca merge si cu impachetari, dar sa le faci cum trebuie.ultima data cand mi-a facut, avea ceva rosu in gat si dupa ce i-am dat tot felul, mi-a dat dr-a dp salvare (ca am chemat salvarea pt ca nu stiam ce sa mai fac) supozitoare diclogesic care se dau in ultima instanta pt febra asa mare, si a scazut imediat
pupici si sanatate :flowers:

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 11 Iul 2011, 14:16 
Diva

mersic Anca.....si eu cred ca tot virus este.....supozitoarele panadol junior sunt din 6 in 6 ore...... nu mi-a dormit deloc acum la pranz,nu mai vrea nici sa manance si sa bea,are 37.7 grade temperatura acum,dar este tare molesita si nu are chef de nimic scumpa de ea..
cum ai facut impachetarile? incerc orice,ca ma gandesc ca pana diseara creste iar temperetaura asta,nici nu stii de la ora la ora se schimba....... :hug:

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 11 Iul 2011, 14:26 
Diva

elyt1000 scrie:
mersic Anca.....si eu cred ca tot virus este.....supozitoarele panadol junior sunt din 6 in 6 ore...... nu mi-a dormit deloc acum la pranz,nu mai vrea nici sa manance si sa bea,are 37.7 grade temperatura acum,dar este tare molesita si nu are chef de nimic scumpa de ea..
cum ai facut impachetarile? incerc orice,ca ma gandesc ca pana diseara creste iar temperetaura asta,nici nu stii de la ora la ora se schimba....... :hug:

Trebuie sa o impachetezi intr-un cearceaf ud si sa o lasi asa cateva minute.Dar daca are 37 acum temperatura nu mai este necesar.Sanatate multa si aveti grija. :hug:

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 11 Iul 2011, 14:51 
Diva

elyt1000 scrie:

- in cazul puseelor febrile care revin in forta din 4 in 4 ore , in general se foloseste urmatoarea schema :

- Nu se da acelasi antitermic la mai putin de 6 ore distanta deoarece poate interveni supradozarea cu efecte urate.

Astfel , se alterneaza antitermicele care nu contin aceiasi substanta activa in compozitia lor

- Nurofenul, marcofenul contin ibubofren
- eferalgan, calpol contin paracetamol
-algocalminul contine o alta substanta activa decat cele de mai sus.

In cazul in care febra creste mult la mai putin de 6-8 ore de la administrarea nurofenului se administreaza paracetamol. Daca urmatorul puseu de febra mare este la mai putin de acel interval de mai sus de la administrarea paracetamolului se poate da algocalmin.
Apoi se revine la nurofen etc.

Evident ca ii vei da substantele in dozele si sub forma medicamentului recomandata pentru varsta copilului.

Trucuri pentru scazut febra :

- batista udata cu apa rece si bine stoarsa pusa pe fruntea copilului.
- sosete inmuiate intr-o compozitie de : trei sferturi apa, un sfert otet amestecat cu spirt medicinal
- in caz de febra peste 39. 8 C se pune copilul in baie si se da drumul la apa calduta si se lasa copilul sa se balaceasca cateva minute pana apa se va mai raci un pic si temperatura copilului cedeaza.
- frectie cu diferite substante speciale pentru frectie care se pot administra in functie de varsta copilului.

- impachetari cu cearceaf inmuiat in apa calduta si bine stors ( se acopera torsul si picioarele si se tine copilul infasurat cam 5 min , daca nu se observa scaderea febrei se poate repeta operatiunea
- din pacate la chestia asta majoritatea plang astfel incat functioneaza mai bine pusul in cada cu jucarii )

Daca febra mare continua peste 3 zile este obligatoriu ca un medic sa vada copilul si eventual daca este necesar sa administreze un antibiotic.

este normal sa nu manance, vezi daca vrea ceva biscuiti, stiksuri
poate scade si nu mai face daca are acum 37.7, aveti grija

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 11 Iul 2011, 15:28 
Diva

Ely asa ciudat cum suna, in ziua de azi, fiind vaccinati, copiii nu patesc nimic cu febra asa mare...si noua ne-a ras dr cand am dus-o pe alexia cu 40 si febra "ii prima oara cand face de sunteti asa speriati?"...pot merge cum au zis si ei pana la 42 fara sa fie un pericol pt ei...noua ne-au explicat ca inca e bine sa faca febra cand au o infectie pt ca aia spune creierului ca este o infectie in corp, sa lupte impotriva...stiu ca e infricosator sa vezi copilul cu febra asa mare...si alexia a avut cateva zile de la infectie in urechi 40 si era ca o leguma in bratele mele...:(

nu are alte simptome? de obicei daca e un virus, dupa 24 de ore apar si alte simptome...

du-o la dr sa ii verifice urechile, sa nu aiba infectie in urechi...aia nu ai cum sa o vezi si sunt copii care nu dau semne...ei zic ca se trag de urechi sau mai stiu eu ce....dar daca au o toleranta mare la durere, nu fac chestia asta...la alexia niciodata nu stiu cand avea ear infection ca nu facea nimic...acum ca ii mare si vorbeste, imi zice...dar cand era mica, nu facea nimic...totdeauna o duceam la dr sa ii verifice urechile ca sa eliminam chestia asta ca si cauza...

PS poti sa alternezi, asa cum zicea si Anca, acetominophena (nu stiu cum ii zice la marca voastra de acolo) cu ibuprofenul...prima se da la 4-6 ore si a doua la 6 ore...se poti alterna linistita...

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 11 Iul 2011, 15:31 
Diva

laura_sandu scrie:
Trebuie sa o impachetezi intr-un cearceaf ud si sa o lasi asa cateva minute.Dar daca are 37 acum temperatura nu mai este necesar.Sanatate multa si aveti grija. :hug:

multumesc mult ptr sfaturi Laura si Anca(fff detaliat) ,mai mult de atat nici ca se putea
a mancat jumatate de banana si a baut si putina apa.....diseara o pun in cadutza,deocamdata vad ca nu a mai crescut a ramas la 37,8..... :hug:

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 11 Iul 2011, 15:38 
Diva

Bamba scrie:
Ely asa ciudat cum suna, in ziua de azi, fiind vaccinati, copiii nu patesc nimic cu febra asa mare...si noua ne-a ras dr cand am dus-o pe alexia cu 40 si febra "ii prima oara cand face de sunteti asa speriati?"...pot merge cum au zis si ei pana la 42 fara sa fie un pericol pt ei...noua ne-au explicat ca inca e bine sa faca febra cand au o infectie pt ca aia spune creierului ca este o infectie in corp, sa lupte impotriva...stiu ca e infricosator sa vezi copilul cu febra asa mare...si alexia a avut cateva zile de la infectie in urechi 40 si era ca o leguma in bratele mele...:(

nu are alte simptome? de obicei daca e un virus, dupa 24 de ore apar si alte simptome...

du-o la dr sa ii verifice urechile, sa nu aiba infectie in urechi...aia nu ai cum sa o vezi si sunt copii care nu dau semne...ei zic ca se trag de urechi sau mai stiu eu ce....dar daca au o toleranta mare la durere, nu fac chestia asta...la alexia niciodata nu stiu cand avea ear infection ca nu facea nimic...acum ca ii mare si vorbeste, imi zice...dar cand era mica, nu facea nimic...totdeauna o duceam la dr sa ii verifice urechile ca sa eliminam chestia asta ca si cauza...

PS poti sa alternezi, asa cum zicea si Anca, acetominophena (nu stiu cum ii zice la marca voastra de acolo) cu ibuprofenul...prima se da la 4-6 ore si a doua la 6 ore...se poti alterna linistita...

Gabi sa stii ca am controlat-o de dimineata la urechiuse....una dintre ele intr-adevar cand am sters-o cu betisoarele de urechii,betisorul a devenit ff galben si auzeam ca si cum are lichid inauntru,dar mi-au spus sa o apas pe urechiuse,daca nu incepe sa planga si nu are nici o reactie inseamna ca nu o doare si nu are nimic,nu e infectie......am controlat tot
ieri a venit varul ei care are virusul asta(nu stiu cum se cheama) si cred ca la luat,el a tras 3 zile cu temperatura mare.....si normal,copii i-au imediat unul de la altul.....ceea ce mi se pare anormal este cumnata mea asta ca vine in vizita asa cu copilul sa-l imbolnaveasca si pe al meu,parca le face prea nesarate
cand eram insarcinata mi-a venit cu fisu plin de varsat de vant,acum asta.....
oricum fetelor e oribil sa-ti vezi copilul arzand si ca o leguma si sa nu poti face nimic,am plans aseara.....ingrozitor
mersic ptr sfaturi,le voi urma...... :hug:

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 11 Iul 2011, 15:47 
Diva

tu Ely eu n-am auzit sa poti verifica urechile de infectie acasa...infectia ii inauntru in ureche, trebuie sa te uiti cu chestia aia cu lumina ca sa vezi daca ii infectata...rosie (la inceput), cu puroi (mai avansat)...nici Alexia nu facea nimic cand ii puneam mana pe urechi si de cele mai multe ori avea infectie...faptul ca nu mananca (ceea ce ii dureros daca te dor urechile), pe mine m-ar face sa cred ca are...

ear infection nu ii contagios din cate stiu eu...asa ca nu a putut-o lua de la varul ei....nu e virus, e infectie cauzata de bacterii...urechea interna nu ii matura inca si nu are canalul ala indreptat in jos sa se scurga urechile si atunci ramane lichid care da nastere la bacterii, infectie etc Poate fi de la o baie, raceala etc mai multe cauze...

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 11 Iul 2011, 16:08 
Diva

Bamba scrie:
tu Ely eu n-am auzit sa poti verifica urechile de infectie acasa...infectia ii inauntru in ureche, trebuie sa te uiti cu chestia aia cu lumina ca sa vezi daca ii infectata...rosie (la inceput), cu puroi (mai avansat)...nici Alexia nu facea nimic cand ii puneam mana pe urechi si de cele mai multe ori avea infectie...faptul ca nu mananca (ceea ce ii dureros daca te dor urechile), pe mine m-ar face sa cred ca are...

ear infection nu ii contagios din cate stiu eu...asa ca nu a putut-o lua de la varul ei....nu e virus, e infectie cauzata de bacterii...urechea interna nu ii matura inca si nu are canalul ala indreptat in jos sa se scurga urechile si atunci ramane lichid care da nastere la bacterii, infectie etc Poate fi de la o baie, raceala etc mai multe cauze...

pai stiu Gabi,de ce ii numesc pe dr astia de aici niste imbecili,au un mare lux,aparatura si mai stiu eu ce,dar ei sunt capabili de nimic, in rest sunt zero......maine daca e tot asa ma prezint cu ea la usa cabinetului ptr un control la urechiuse.....vreau sa stiu de la ce e.....eu doar presupun acum,habar nu am ce poate fi.....poate fi si rosu in gat.....de undeva vine temperatura asta

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 11 Iul 2011, 16:14 
Diva

eli, multa sanatate lui vero, sa se faca repede bine :hug:

Sus
Neconectat Profil  

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 2326 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 117  Următorul

Ora este UTC + 2 [ DST ]